Drevni lek za srčane tegobe - probadanje u grudima, preskakanje srca, anginu pektoris

Recept za čuveni prirodni lek za srce napravila je časna sestra i mistik Hildegard fon Bingen, koja je bila zvana sveticom u anrodu i pre nego što je njena kanonizacija počela.

Foto: PublicDomainPictures / Pixabay.com

Hildegard von Bingen je bila nemačka časna sestra, mistik, autor i kompozitor. Bila je izuzetno moćna žena za srednjevekovno vreme. Komunicirala je sa papama, državnicima, vladarima. Oni su često molili za njene molitve za koje se smatralo da su vrlo efektivne, ili su je pitali za mišljenje. Često je putovala, držeći javne govore što je bilo gotovo nezamislivo za ženu u to doba. Hildegard je jedna od prvih svetica za koje je kanonizacija zvanično započeta, ali je proces trajao tako dugo da sva četiri pokušaja kanonizacije nisu uspela. Ipak, ona je bila zvana sveticom u narodu i pre nego što je kanonizacija počela.

Lek za srce Hildegard fon Bingen pokazao se veoma delotvorno kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja.. Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.

Šta je potrebno:


– 10 svežih stabljika peršuna (bez korena)
– litar domaćeg crnog ili belog vina
– dve kašike vinskog sirćeta
– 300 gr prirodnog meda

Priprema:


10 svežih stabljiki peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.

Kuva se 10 minuta na tihoj vatri (paznja: peni se!). Zatim se doda 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuva još četiri minuta. Vruće vino za srce procediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti! Talog koji se stvara nije škodljiv i može da se pije. Stvar je izbora da li će se med kuvati ili ne.

Upotreba:


Napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар