Astrološki pregled za ovu nedelju: 18 - 25. maj 2015.

„Sve što ključa, htelo bi da ključa… Neka ključa i treba da ključa!“ Ovi stihovi dečije pesmice javljaju se kao pogodni da opišu ovu sedmicu.

Hermann / pixabay.com

Autor Penzin

Jeste, nešto ključa. Još protekle sedmice smo osetili sputanu želju za pokretom. Ove sedmice ona se istovremeno uvećava i nadograđuje, baš kao što jača i menja načine svog manifestovanja ona sila koja ovu akciju sputava.

Tako sputana silina ključa, a da treba da ključa govori nam Mlađak u rano jutro, u ponedeljak. Mlad mesec je u Biku, znaku koji je poznat upravo po toj vrsti delovanja: sporo, lenjo, izgleda kao da se nikad neće pokrenuti… A onda, kad proključa, kad se pokrene, niko i ništa ne može ga zaustaviti.

Na ovaj Mlad mesec ne utiču direktno planete Sunčevog sistema, ali se on obrazuje na tački neba koju zauzima Algol, zvezda nekretnica, ozloglašeno Oko Meduze.

Nećemo se baviti njime. Ne zbog toga što ne želimo da vas plašimo, već zbog toga što ne vidimo svrhu toga u Horoskopu Penzina. Jer Horoskop Penzina je zamišljen kao mesto gde čitaoci dobijaju još jedan, astrološki podstrek za razmišljanje o sebi, svom razvoju i svojim putevima. (V. O Horoskopu Penzina)

Kada spominjemo uticaj na društvena dešavanja, to je uvek u sklopu ideje da sebe prilagodite, izdignete ili zaštitite. Da bolje razumete…

Algol ovde spominjemo samo da bismo vam ukazali da, i na ličnom planu, zaista nešto značajno čeka da se desi. Ovde Oko Meduze neće skameniti nego učvrstiti nameru da se nešto promeni. A Bikovi su umetnici Zodijaka kada je u pitanju učvršćivanje.

Ali, evo je nova vrsta zadrške, odmah sledećeg dana. Merkur kreće retrogradno kroz znak Blizanaca. Nije ovo zadrška koja sprečava zanavek, ovo je zaustavljanje prebrzog hoda. Možda čak, kod nekih, u nekim situacijama, ni ne usporava, već traži stalnu proveru raznih aspekata problema koji želimo da rešimo.

Čak i ovde, kod vetropirastog Merkura u Blizancima, ove sedmice imamo uticaj Jupitera iz Lava – on povećava i širi, pa i Merkur postaje svesniji sebe i svojih postupaka. Još kad krene prividno unazad, mogao bi da postane ozbiljniji nego ikad u ovom, svom znaku.

Informacije jesu važne, bitna je komunikacija, ali podaci moraju biti temeljno provereni, a komunikacija mora biti obazriva.

I tu se stvara ta dodatna dimenzija potrebe za kretanjem i, istovremeno, za proverom svakog koraka.
Razgovori, susreti sa ljudima, informacije – sve to je naglašeno i prelaskom Sunca u znak Blizanaca. Početkom sedmice, Mesec je, pored Merkura i Marsa, u Blizancima, a zatim u četvrtak, Sunce prelazi u ovaj znak.

Reči, kontakti… Bez jurnjave, ipak. Proverimo sve. Dva puta, tri puta, koliko god osećamo da je potrebno.

Ne samo zbog tradicionalnih upozorenja vezanih za retrogradni period Merkura, već pre svega zbog opozicije koju će sa Suncem obrazovati retrogradni Saturn iz Strelca. Zaustavljena volja. Autoritet koji se dovodi u pitanje. 

Sve to ne znači da treba stati, da treba odustati. Jer ove sedmice se dešava još jedna opozicija – opozicija između Venere u Raku i retrogradnog Plutona u Jarcu. Kako odustati od bilo čega kada i ove dve planete dolivaju ulje na taj unutrašnji plam? 

Zašto bismo i odustajali? Imamo zeleno svetlo u vidu Mladog meseca. Zaboravite na Algol, o njemu neka misle oni na višim pozicijama. Taj Mlađak je čist i jasan. Veoma praktičan Bik, veoma strasan Bik. Ne želi on nedostižno, ali želi svom snagom svog bića da učini sebi svakodnevicu lepom.

Premerićemo, kako nas savetuje retrogradni Merkur. Odmerićemo reči, procenićemo ljude u svojoj okolini i svom životu (i onom pređašnjem, koji nam se čini kao odgledani film sa nekim drugim glavnim glumcem), proverićemo još jednom dostupne podatke…

Kanalisaćemo želju i usmerićemo svoju volju. I onda ćemo hrabro nastaviti sa onim što smo naumili, onim oko čega se već izvesno vreme premišljamo i razmatramo da li je vredno savladavanja svih prepreka. 

 

Ne srljajte, pustite da ključa, ali onda ne rasipajte uzalud tu energiju, već delujte u svom i interesu onih koje volite. Jer i pesmica zaključuje: „Živeti, živeti, lepo je živeti!“

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – (6h 13 min) Mlad mesec u Biku
  • utorak – Merkur kreće retrogradnim hodom u Blizancima
  • četvrtak – Sunce prelazi u znak Blizanaca
  • petak – opozicija između Venere u Raku i retrogradnog Plutona u Jarcu
  • subota – opozicija između Sunca u Blizancima i retrogradnog Saturna u Strelcu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 коментара:

  1. Анониман18. мај 2015. 09:52

    Ovo spetljano zbrda zdola. Pa nismo svi stručnjaci. Što na kraju svega toga vredi za ribe?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imate na Astro sajtu i uobičajeni nedeljni i nedeljni ljubavni horoskop, u posebnim postovima. Ali, da sad ne tražite, evo kratkog ovonedeljnoh horoskopa za Vaš znak:

      Posao - Niste zadovoljni poslom kojim se bavite, pogotovo ukoliko se svodi na rutinu. Razmišljate o tome da ga promenite ili da unesete inovacije. Ubrzo ćete shvatiti da trošite mnogo novca i da ćete teško sastaviti kraj s krajem u narednom periodu. Mnogo novca investirali ste u nešto što ste dugo želeli i čemu ste se nadali da će se isplatiti.

      Ljubav - Sa partnerom ste u harmoničnim odnosima, jer od njega ništa posebno ne očekujete. Shvatili ste da se najviše užasavate samoće.

      Zdravlje - Plašite se lekara, jer strahujete da ste ozbiljno bolesni. Ali, većina vaših problema ide iz glave.


      Hvala na komentaru i srdačno vas pozdravljamo!

      Избриши