Rešite se negativne energije u kući!


Negativna energija se posebno nakuplja u uglovima kuće, ali i na ostalim skrivenim mestima. Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način ‘upija’ i u zidove, predmete, nameštaj. Posle energetskog čišćenja - kojim se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa - energija je ponovno sveža, uzdiže se i prosvetljuje i može slobodno kružiti prostorom.


Ponekad jednostavno možete osetiti negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vreme da očistite prostor u kojem živite.

Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih.


1. Pustite glasno pozitivnu muziku


Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utiče na način da se negativna energija raziđe i nestane. Osim toga, dobraje  i za našu dušu jer budi pozitivne misli i emocije. Dakle, želite li očistiti svoj dom od nakupljene energije, glasno upalite neku pozitivnu muziku, pevajte, plešite i isterajte loše misli.


2. Rešite se starih i nepotrebnih stvari


Postoje verovanje kako je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, osobito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još uvek mogu na sebi imati emocije koje ste osjećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, besa… Uz neke su stvari vezane i određene uspomene, zavisno od priča koje se kriju iza njih, posebno ako te stvari ne pripadaju vama. Dakle, želite li se rešiti negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.


3. Premestite nameštaj


Reorganizacija nameštaja dobra je stvar jer nam pomaže da izbalansiramo razinu energije u prostoriji. Prema pravilima Feng-shuija, u nameštaj u prostoriji mora biti posložen tako da ostane što više slobodno prostora kako bi energija mogla slobodno strujiti. To će sprečiti zle duhove i negativnu energiju da prianja uz nameštaj. Slobodni prostor rasteraće energiju (baš kao i glasna muzika) i omogućiti joj da slobodno struji.


4. Morska so


Prema nekim tradicionalnim verovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Osećate li da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po uglovima kuće i po dvorištu oko kuće. Takođe, so možete pomiješati s malo tople vode i time obrisati podove.


5. Očistite tepihe


Čišćenje kaduljom uobičajeno je kod mnogih indijanskih naroda. To uključuje paljenje biljaka jer se smatra kako je dim izuzetno koristan kod pročišćavanja prostora i za isterivanje zlih duhova. Želite li očistiti prostor u kojem živite, u zdeli zapalite malo lišća kadulje i hodajte po kući kako bi dim pročistio svaku prostoriju od loše i nakupljene energije.


6. Počistite ulaz u kuću


Sledeći korak u čišćenju prostora odnosi se na čišćenje eksterijera. Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoklju prljavštinu koja u sebi može sadržavati lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena će energija biti eliminisana.


7. Molite


Na samom kraju, prema većini tradicionalnih verovanja molitva je izuzetno korisna praksa za isterivanje zlih duhova i negativne energije. U hrićanskoj veri, 23. Psalam jedna je od najpopularnijih molitvi za zaštitu jer govori o dobroti i milosrđu. Meditacija i izgovaranje pozitivnih mantri su odlični. Pronalaženje unutrašnjeg mira pomoći će vam da se izborite s nižim silama i da se oslobodite negativnosti.

Možda vam većina ovih tehnika zvuči pomalo praznoverno, ali oni koji su ih iskušali tvrde da su zaista učinkovite.

zena.hr
Ilustracija: jannoon028. FreeDigitalPhotos.net
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар