Kako da unesete u dom obilje i svemirsku energiju obnove?

Proleće sa sobom nosi lepo vreme, više sunca i vitamina D. Ali, to je i vreme za obnovu,  nove projekte, ostvarivanje želja, za zaljubljivanje… Proljeće je sezona cvetanja i klijanja. Ova tehnika prolećnog čišćenja može učiniti čuda za vašu ličnu energiju, koja će vas hraniti i ojačati.

Ako se osjećate sporo i umorno poslije duge zime, evo nekoliko Feng shui koraka kako povratiti energiju. Proljetno čišćenje će pomoći da se osjećate fantastično i da privučete sve ono što želite!

Nered je definitivno najveći Feng Shui neprijatelj, jer sadrži ustajalu, prljavu i stagnirajuću energiju, koja usporava, koči ili u potpunosti blokira protok zdravog Chi, a na isti se način odražava i na živote ukućana. Nered može izazvati umor, depresiju, stres, pa čak i bolest ukućana.

Održavanje reda omogućava slobodan protok Chi i osnova je dobrog Feng Shuija u nekom prostoru. Potrebno je zaista prostor redovito održavati, čistiti, uređivati i energizirati, pošto je po feng shuiju i on živo biće.

Nered se može manifestirati na nekoliko razina i na svakoj od njih potrebno se maksimalno angažirati s ciljem dovođenja stvari u red, kako bi se postigla ukupna čistoća. Stoga, “feng shui čišćenje” možemo podijeliti u četiri etape:

1. Uklanjanje fizičkog nereda u okolici (npr. smeće u prilazu zgradi, neodržavana fasada, zapušteni travnjaci, ruševna zdanja u okolici).

Ako ste sad pomislili “što je imam s time”, moramo vas upozoriti da naša (vaša!) odgovornost seže daleko izvan zidova koji omeđuju vaš stambeni prostor. Stoga, učinite sve što je u vašoj moći za svoj okoliš – porazgovarajte s predstavnikom o mogućnostima obnove dotrajale fasade, loših cijevi i instalacija u zgradi. Za to najčešće postoje sredstva u stambenoj pričuvi, no ona stoje neiskorištena zbog nedostatka interesa ili nemara. Organizirajte (zajedno sa susjedima) akciju ličenja stubišta, a na zidove možete postaviti postere ili slike vedrih i životnih motiva. Ukoliko vaša zgrada ima predprostor ili travnjak, možete tamo urediti mali vrt. Ideja ima napretek, potrebno je samo malo dobre volje. A tom u cjelokupnom postupku skrivena je još jedna prelijepa dimenzija – susjedi vam više neće biti stranci.

2. Uklanjanje fizičkog nereda u vlastitom prostoru (npr. razbacane stvari, prašina, paučina, previše namještaja, stvari izvan polica i ormara…).

Bacite, poklonite ili prodajte sve ono što niste koristili u posljednjih 6 mjeseci jer vam to zaista ne treba, organizirajte ormare, police i spremišta, svaka stvar treba imati svoje mjesto. Znamo da ste ovo čuli već tisuću puta i da je vjerojatno svaka pomisao na (proljetno) čišćenje grozna, ali vjerujte nam – isplatit će vam se. Prilikom uklanjanja nereda nastojte ne obavljati sve radnje automatski, već uključite svoju svijest i sva osjetila, te promatrajte kako se osjećate i kroz koja raspoloženja prolazite. Te će vam informacije biti dragocjene prilikom kasnije feng shui analize.

3. Raščišćavanje emocionalnog nereda (npr. neizgovoreni prigovori, neriješeni odnosi, traženje (i prebacivanje) krivnje kod drugih, emocionalna manipulacija).

Jedina osoba koju možemo promijeniti smo mi sami! – razriješite nesuglasice fokusirajući se na rješenje umjesto na problem, pronađite kompromise, prihvatite odgovornost za svoja djela i njihove posljedice, oprostite onima koji vam nešto duguju, vratite svoje dugove, pomirite se sa starim prijateljima. Ukoliko imate neraščišćene odnose s osobama koje više nisu među živima, možete im se obratiti mentalno s isprikom, objašnjenjem ili jednostavno – pozivom na pomirenje.

Isto tako, ukoliko do nekih osoba ne možete doći osobno, možete im napisati pismo ili e-mail u kojem ćete napisati kako se osjećate i što s njima želite riješiti – na kraju priče, uopće nije važno hoćete li to pismo poslati ili ne, ali je suočavanje s vlastitim emocionalnim neredom izuzetno važno za dobar feng shui. Čišćenje emocionalnog nereda je vjerojatno najveći i najteži korak u procesu čišćenja, ali je istinski neophodan. Nemoguće je krenuti dalje ukoliko nas tisuće prastarih emocija pritišće i vraća u prošlost.

4. Energetsko čišćenje i energizacija (npr. uklanjanje energije prethodnih stanara, energetskog taloga u zidovima, podovima, stropovima i namještaju).

Iz mora feng shui savjeta za energetsko čišćenje, evo jedan jednostavan i predivan savjet:

Po feng shuiju, kore naranče su odličan način kako očistiti dom od negativne energije i povratiti harmoniju u njega. Jedino što će vam biti potrebno za ovaj mali ritual čišćenja je: 3 svježe naranče, voda, staklena zdjela i svježe cvijeće.

Postupak:


1. Ogulite naranče, uzmite koru, a plodove ostavite za jelo. Podijelite koru svake naranče na 9 komada. Stavite ih u zdjelu i prelijte vrućom vodom do 3/4 zdjele.

2. Ponavljajte sljedeću pozitivnu afirmaciju: “S ovom ceremonijom odlazi negativna energija, a zamjenjuje je pozitivna.”

3. Stavite zdjelu na ulaz ukoliko želite očistiti cijeli dom. Poprskajte tom vodom cijelu kuću i ponavljate svoju odabranu mantru i pozitivnu afirmaciju. Prođite kroz sve sektore u domu i ne propustite ni ormare.

4. Vodu i koru bacite, a naranče možete koristiti za jelo.

5. Nakon ovog feng shui čišćenja, otvorite prozore i vrata kako biste ispunili dom svježom energijom.

6. Postavite svježe cvijeće u središnji dio sobe ili doma.

U narednih 9 dana tri puta zamijenite cvijeće.

Neka to bude svaka tri dana, a posljednji buket neka ostane sve dok ne uvene.


8 praktičnih saveta


1. Ako ste u potrazi za poboljšanjem vašeg zdravlja, rješite se stvari koje zatrpavaju i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, naročito u kuhinjskim elementima i hladnjaku. Stanje vaše kuhinje je stanje vašeg zdravlja, učinite sebi uslugu i temeljito je očistite.

Izbacite pokvarene stvari iz hladnjaka, očistite detaljno štednjak i sve lonce i tave. Ostavite sve kemikalije sa strane i koristiti se prirodnim sredstvima. Očistite sve ladice, površine, svjetiljke itd … Stvorite novu stazu za jak Chi kako bi hranio vašu energiju.

2. Unesite u kuću nove tri tegle sa Feng shui biljkama radi osvježenja energije vašeg prostora i simbolizirajte novi početak. Ako ih planirate postaviti u kuhinju, okrenite se onda ka bujnijim i aromatičnim biljkama, kao što je bosiljak, ružmarin ili menta. Fokusirajte se na vaša ulazna vrata i kuhinju, oni su čvrsto vezani za zdravlje.

3. Temeljito očistite i izbacite nepotrebne stvari iz vaše spavaće sobe i kupaonice. Bacite sve što niste koristili u posljednjih 6 mjeseci. Obrišite prostor ispod kreveta, očistite prozore, dekorirajte vašu kupaonicu i sobu u proljetnom duhu.

4. Ako želite dobrodošlicu novoj ljubavnoj vezi, osmislite prostor za tu osobu u vašem domu. Očistite svoje ormare za bolji protok i više prostora. Trebalo bi doslovno napraviti otvoreni protok energije u vašem domu kako biste privukli i manifestirali ono što tražite. Proljetno čiščenje vam daje veliku mogućnost za to.

5. Pregledajte vaše police s knjigama i vidite ako možete neku donirati ili poklonite prijateljima koji bi ih rado čitali. Kada ste to učinili, napravili ste prostor za ulazak svježih ideja u vaš život. Možete otići i do knjižare i kupiti nekoliko novih knjiga koje su energične, uvjerljive i daju osjećaj angažiranosti.

6. Neka vaše financije imaju bolji protok. Proljeće je sezona akcije, a želite biti sigurni da akcija ne dolazi na račun vašeg prosperiteta. Prođite kroz vaše datoteke, financije, račune i razmislite o novim idejama ulaganja ili štednje. Odlučite se za gotovinu, jer ljudi imaju tendenciju impulzivno kupovati karticama.

7. Vaš krevet također treba održavati unutarnji mir, a Feng shui predlaže postavljanja vašeg kreveta kako biste lako vidjeli vrata. Također sugerira da noćni stolić i svjetiljka budu isti na obje strane, kako bi održavali ravnopravnost i ravnotežu. Korištenjem toplih boja za posteljinu dobit ćete dobar odmor i kvalitetan ljubavni život.

8. Posljednje, ali ne i manje važno, nađite vremena učiniti baš veliku akciju proljetnog čišćenja. Ovo vrijeme je trenutno najbolje za to, jer stvara najmoćniju energiju u vašem domu.

Odlučite, očistite i pustite proljeće u vaš dom. Kada obnovite vaš dom, obnovit ćete i vaše tijelo, um i duh. Zakoračite u novi način života i napunite ga sretnim i zdravim energetskim pojačanjem.



Proleće sa sobom nosi i umor

Mmnogima proleće donese i zdravstvene probleme. Pored alergija i gastritisa najčešći je – prolećni umor.

Najjednostavnije objašnjenje zašto se osećate umorno jeste oslabljen imuni sistem nastao kao posledica dugih zimskih meseci kada je sunčeve svetlosti bilo malo a manjak svežeg voća i povrća je uticao na ishranu.

Prvi znaci prolećnog umora jesu gubitak apetita, nesanica, nervoza, osećaj slabosti u mišićima i stalan osećaj umora.

Evo nekoliko saveta koji će pomoći:

- Trudite se da redovno ležete uveče ali i da spavate onoliko sati koliko je vašem organizmu potrebno
- Pokušajte da se fizički aktivirate i to tako što ćete za početak šetati više, udisati svež vazduh i na taj način pobediti letargiju i usporenost.
- Veoma je važno da u organizam unosite dovoljno tečnosti i da svoju ishranu popravite svežim voćem i povrćem.
- Obratite se lekaru koji će vam preporučiti pravi balans vitamina
- Ne pretrpavajte se poslom
- Oblačite se slojevito ali se trudite da se ne „pregrejete“
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар