Naučnici savetuju šta preduzeti u slučaju zombi apokalipse!

Foto: YouTube
Gradovi bi brzo pali, navodi se u "velikoj, preciznoj, dinamičkoj simulaciji izbijanja zombi epidemije" koja je urađena na Univerzitetu Kornel. Ali bi bile potrebne nedelje da zombiji prodru do ruralnih oblasti i meseci da stignu do Stenovitih planina, dodaje se u matematičkoj studiji.

U pop kulturi zombi epidemija izbija istovremeno svuda, naveo je Aleks Alemi, jedan od diplomaca teoretske fizike koji su radili studiju. Mi smo pokušali da uradimo realističnu analizu i ona je pokazala da se stvari ne bi baš tako odvijale, dodao je on.

Na osnovu simulacije, gusto naseljene i urbanizovane obale SAD prve bi podlegle. Veći deo Amerike "pao" bi u roku od četiri nedelje ali bi bilo potrebno "mnogo vremena" da zombiji dođu do najudaljenijih delova zemlje, prenosi AFP.

"Četiri meseca kasnije, udaljeni delovi Montane i Nevade bili bi i dalje bez zombija", navodi se u studiji.

Studija, koja podražava način na koji naučnici predviđaju širenje prave epidemije, pretpostavlja da bi zombi apokalipsa nasumično izbila u SAD.

Nije uzet u obzir odgovor američke vojske. Naime, prošle godine Pentagon je sastavio plan borbe protiv živih mrvaca.

Centar za kontrolu bolesti ima sajt posvećen zombi apokalipsi (Preparedneš 101: Zombie Apocalypse) koji nudi savete kako se pripremiti za eventualni napad zombija ili neku sličnu, realniju, katastrofu.

Studenti sa Kornela ipak upozoravaju Amerikance da, bez obzira na to koliko se krili, na duže staze svi bi bili osuđeni na propast.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар