ČUDO: Mirotočile ikone u manastiru Svetog Luke u Bošnjanu (VIDEO)

Dan po Jovanjdanu, sve do Savindana u Manastiru Svetog Luke u Bošnjanu desilo se, kao i mnogo puta za poslednjih sedam godina otkad sinhrono mirotoče, da su obe Čudotvorne Ikone ove svetinje, Svetog Luke i Carevića Alekseja – mirotočile, što je zabeleženo i amaterskim snimcima poklonika ove svetinje na obroncima Mojsinjske Svete Gore.
 


Prema informaciji objavljenoj na Sajtu Eparhije kruševačke, mirotočenje, kao osobenost našeg vremena, je projava slave Božije nad materijom, koju je On sazdao i potčinio Njime ustanovljenim zakonima. Zato je mirotočenje – veliko čudo, koje Gospod javlja kao verodostojan dokaz Njegove Svemoći. Obnovljena priroda pojavljuje se na putu ka Bogu i nju su u punoći projavili Sveti, koji su, približivši se Bogu podvigom vere, tvorili i tvore čuda.

Vera u čuda nije samo vera u svemoć Boga, nego i vera u savršenstvo istinskog čoveka, kome se mogu otkriti tajne bitija, jer je čovek prizvan Bogom na saradnju sa Njim, stoji u objašnjenju o čudu mirotočenja Ikona, na Sajtu Eparhije kruševačke.

Pogedajte prilog regionalne Televizije Kruševac.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар