Astrološki pregled za ovu nedelju: 23 - 30. mart 2015.

 Hermann / pixabay.com
Za nama je ostalo dugo najavljivao pomračenje Sunca, istog dana počelo je i proleće. Zvezde nastavljaju svoj predvidivi, ali svejedno uzbudljiv hod po nebeskom svodu. Tako već prvog radnog dana ove sedmice, dakle u u ponedeljak, imamo konfiguraciju koja je prolazna, ali nudi dobar trenutni oslonac.


Mesec prolazi kroz stameni znak Bika i pravi trigon sa Plutonom u ambicioznom i usmerenom Jarcu. Oba ova zemljana znaka nalaze se u dobrom odnosu sa Ribama. Merkur, planeta komunikacije i trgovine, prolazi ovim znakom. Iako je juče bio tačan sekstil između Merkura i Plutona, ovaj uticaj se donekle oseća i danas, a pojačava ga i Mesec koji svojim vezama sa ove dve planete ponovo povezuje i njih.

I mi tako dobijamo mogućnost da staloženo počnemo sedmicu. Ali baš kao što nas ponedeljak uvodi u sedmicu koja nam nudi stišavanje situacije, konsolidaciju i razmatranje postignutog i planiranog, tako nam nekako ovaj prvi dan nudi i uvod u vraćanje na temu unutrašnjeg sveta, emocija i nasušnih potreba duše.

Jupiter iz Lava aspektuje Mesec u Biku. Oba snažna, fiksna znaka. Nema tu trvenja, ali ima gomilanja osećanja. Narednih dana ćemo ih izraziti i/ili im se prepustiti.

U utorak imamo mogućnost da razgovaramo ili sadržajno ćutimo sa drugom osobom. Venera iz Bika pravi sekstil sa Neptunom u Ribama, a nešto dalje, u tom istom znaku Riba, Merkur i Hiron će se naći na istom stepenu. Divno za romantične i umetničke duše.Sunce i Saturn će u sredu pružiti podršku jedno drugom i onim osobama koje su vredno radile, a potreban im je samo mali podstrek da istraju do konačnog uspeha. Ovo nije pokretački aspekt. On podržava već pokrenute priče, delatnosti u koje je već uložen trud i rad.

Oba nebeska tela su u vatrenim znacima – Sunce u Ovnu, Saturn u Strelcu, te će podrška biti dovoljno snažna. Sunce tek što je kročilo u znak Ovna i time započelo novi godišnji ciklus. Saturn se vraća kroz znak Strelca. Utvrđujemo započeto i dobijamo poene za prelazak na drugi nivo.

Ove sedmice se bavimo i emocijama i odnosima, kao što je nagovestio ponedeljak. Nećemo biti podstaknuti da raščišćavamo, taj period je iza nas. Bićemo podstaknuti da se udubimo više u razmatranje svojih i potreba drugog.

Mesec će, krajem radne sedmice, prolaskom kroz vodeni znak Raka, donekle uzburkati emocije.

U petak je Prva mesečeva četvrt u Raku. Uvod u zalet koji pravimo. Preludijum za razuzdani kontakt Venere i Jupitera u subotu. Ovaj vikend bi, bez obzira na eventualnu neumerenost, mogao da nam donese, ako ne pravu sreću, onda bar zadovoljstvo...

Izvor: Penzin
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар