Vaginalna suvoća nije nerešiv problem

Foto: LisaRigoniPhotography/pixabay.com
Vaginlna suvoća je mnogo češći problem nego što mislite, ali dobra vest je da nije nerešiv. Ako vas zanima zašto se dešava, saznajte ovde...

Vašem telu je potrebno više predigre
Tipične vruće scene koje možemo videti u serijama ili na filmu obično počinju pola minuta nakon poljupca, ali to nema veze sa realnošću. Većini žena potrebno je malo direktne stimulacije pre nego što postanu dovoljno vlažne za penetraciju.

Pod stresom ste
Stres itekako negativno utiče na ceo organizam, uključujući i suvoću intimne zone. Čak i ako direktno ne “ubija” vaš libido, anksioznost i pritisak mogu uticati na to da se teže uzbudite.

Uzimate lekove protiv prehlade
Lekovi bez recepta za lečenje prehlade i alergije sadrže antihistamine koji isušuju sluzokožu nosa, ali i vaginalnu sluzokožu. Ovo neće iskusiti sve žene, ali se može desiti. Vlažnost će se vratiti u normalu kada prestanete sa uzimanjem lekova.

Kontraceptivne pilule imaju negativan uticaj na vas
Malo poznati neželjeni efekat pilula za kontracepciju je smanjena vaginalna vlažnost, koja će normalizovati tek par meseci nakon prestanka uzimanja terapije. Razmislite, zato, o kupovini lubrikanta ili, ako vam je zaista neugodno, o promeni kontracepcije.

Nedavno ste se porodili
Porođaj i dojenje uzrokuju brojne hormonske promene, uključujući i niži nivo estrogena, hormona zaduženog za održavanje vaginalne lubrikacije. Par meseci nakon porođaja, kada se hormoni vrate u normalu i prestanete sa dojenjem, normalizovaće se i vlažnost u intimnoj zoni.

Izvor: Super žena
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар