Lav Geršman, beli mag: 2015. godina - šta nas čeka?

Foto: Lav Geršman/Facebook
Dolazeća godina će po mnogo čemu ličiti na prethodnu. Nastaviće se proces pridruživanja Evropskoj uniji, ali – Srbija joj se nikada neće zvanično pridružiti. Odnosi sa Rusijom i neće biti kakvi bi mogli da budu. Cene energenata će u svetu blago padati, ali to ne znači da će i u Srbiji biti niže. Evro će „skakati“ zavisno od skoka dolara, rekao je Lav Geršman.

Poplave su opet moguće, možda već u januaru, ali neće biti tako katastrofalne kao one u maju 2014. Dok će u svetu tu i tamo biti prirodnih katastrofa, nas će to mimoići. Moguć je manji zemljotres u Crnoj Gori, ali neće biti žrtava.

Dokle god su Srbi složni, Albanci su mirni. Međutim, ako bude protesta, krenuće i Šiptari. Za sada nema šanse da povratimo Kosovo. Plašim se da će nova „onkologija“ biti Vojvodina, kao što je to ranije bilo Kosovo. Krenuće se sa propagandom da su Srbi protiv Mađara i drugih naroda.

Ranije sam govorio o mogućnosti povratka monarhije. Godine 2011. prošla je šansa za tako nešto, međutim od 2015. do 2019. srećna zvezda ponovo će biti na strani Karađorđevića. Imaće podršku Evrope, jer bi dolazak krune mogao da smiri eventualnu nestabilnu situaciju u Srbiji.

Međutim, Evropi dugoročno ne bi odgovaralo da kraljevska porodica ostane na vlasti jer – kruna odgovara samo kruni.

Standard neće dalje padati, bez obzira na to da li će biti nemira, poplava i skoka evra. Dokle god u ovoj zemlji ima seljaka – moći će da se kupi kvalitetna hrana. Ne čudi me što su i bogati počeli da ulažu u zemlju, jer stvari diktira onaj u čijim su rukama zemlja i pitka voda.
Foto: Beta Foto: Beta

HLEB JE VAŽAN
Najbolje će zarađivati oni koji su povezani sa proizvodnjom brašna (kukuruz, pšenica, ječam, heljda, pirinač...). Hleb je svima neophodan, a bez mesa se i može. Jedino se plašim da ove godine ipak ne usvoje zakon kojim se dozvoljava uzgoj i promet GMO, jer to ne bi bilo dobro za našu privredu, a ni za zdravlje.
I naredne godine doživećemo velike uspehe u sportu i umetnosti. Verujem da će novi Kusturičin film biti nagrađen u inostranstvu, a moguće je da budu pokrenuti novi filmski i pozorišni festivali.

UKRAJINA
Daljeg zaoštravanja odnosa Rusije i Zapada neće biti – jer je on već zaoštren koliko je moguće i tako će otprilike i ostati. Pokušava se devalvacija rublje povećavanjem vrednosti dolara i evra, ali to apsolutno ništa ne znači. Vladimir Putin „sedi i ćuti“ zato što zna da je Zapad već dovoljno novca potrošio na Ukrajinu i da su im sredstva presušila.
Očekujem da će se krvoproliće u Ukrajini smiriti, čim više ne bude priliva novca. Međutim, biće i dalje onih koji će se ubijati među sobom, a to su oni koji su sada na vlasti. Sve će se smiriti do kraja zime. Nije nemoguće da u Ukrajini dođe do nuklearne havarije, koja će najverovatnije biti rezultat sabotaže.

EVROPA
Od evropskih zemlja, Nemačka će nastaviti da jača, zahvaljujući svojim bankama. Međutim, Nemačka, Francuska, Španija – sve su te zemlje, u suštini, na prekretnici i ne odgovara im da ostanu u Evropskoj uniji, a Unija će opstati samo dok im to Rusija dozvoli.
Evropu, kao i čitav svet, uzdrmaće nove informacije o vanzemaljcima, ali pažnja javnosti biće na to usmerena samo nedelju, dve.

Novosti
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар