U Kini žene žure da se porode pre Godine Ovce!

Foto: AWFG_Berlin / pixabay.com
Mnogi budući roditelji u Kini ne žele da njihovo dete bude rođeno u godini Ovce, koja počinje 19. februara. Prema kineskom zodijaku, deca rođena u (aktuelnoj) godini Konja su zdrava i predodređena za uspeh, dok deca rođena u godini Ovce bivaju nesrećna u životu i slabog zdravlja.

Mnoge bolnice u Kini popunile su kapacitete, jer je broj porodilja koje borave u njima dostigao vrhunac. Porastao je i broj zahteva za izvođenje carskog reza, kao i abortusa, a velika potražnja za izvodima iz matične knjige rođenih dovela je do toga da neke bolnice odbijaju da ih izdaju.

Razlog?

Barem delimično leži u tome što sujeverni budući roditelji u Kini ne žele da njihovo dete bude rođeno u godini ovce, koja počinje 19. februara.

Prema kineskom zodijaku, deca rođena u (aktuelnoj) godini konja su zdrava i predodređena za uspeh, dok deca rođena u godini ovce bivaju nesrećna u životu i slabog zdravlja.

Međutim, nije sve tako crno za bebe godine ovce. One se smatraju odanim i darežljivim, a jedna medicinska sestra je čak izjavila za NYT: “Želim da moje dete bude rođeno u godini ovce. Tako neće morati da se suočava sa tako velikom kompetitivnošću u savremenom društvu, jer neće biti tako mnogo dece njegove generacije”.

S druge strane, postoji još razloga za ovaj porast broja porođaja krajem godine: Kina je ove godine učinila politiku jednog deteta nešto blžom, pa se 800.000 parova navodno prijavilo za drugo dete do kraja septembra.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар