Prognoza za decembar: Hladno vreme sa jakim vetrom

Poslednji je list kalendara, a decembar po pravilu asocira na hladan i snežan mesec. Hoće li tako biti ove godine?

Ilustracija: politika.rs


Prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda Srbije, do 6. decembra očekuje se malo toplije vreme sa slabim padavinama. Duvaće jak, povremeno olujni vetar, koji će od 3. biti u slabljenju.


Trećeg decembra umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, ponegde sa slabom kišom, uglavnom na jugu, dok će na istoku biti ledene kiše, susmežice i snega. Četvrtog će biti uglavnom suvo. Petog i šestog umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom. Narednih dana u košavskom poručju će i dalje duvati jak jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, naročitoi na jugu Banata. Temperatura u manjem porastu i kretaće se uglavnom od 5 do 10°C, u Timočkoj Krajini malo hladnije.

Od 7. do 16. hladnije s padavinama. Srednja dnevna temperatura biće ispod višegodišnjeg proseka – jutarnja od -2 do 1 stepen, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.

Do kraja meseca malo toplije s češćim padavinama.

Srednja dnevna temperatura vazduha u granicama višegodišnjeg proseka.

Kiša, susnežica ili sneg očekuju se oko 18, 19, 26. i 30, a oko 20, 21, 27, 29. i 31. sneg, uz povremeno formiranje snežnog pokrivača. Prognozirana količina padavina biće malo iznad višegodišnjeg proseka.

Pogledajte OVDE i Operativni bilten Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije sa prognozom do 28. decembra 2014.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар