Boja 2015. godine je - bordo! (VIDEO)

Bordo boja je vrlo moćna u Feng Shui-u za koju se veruje da ima snažna zaštitna svojstva i da može odbraniti onoga koji je nosi od nesreće koja mu se sprema i negativnih misli drugih.Privlačna i muškarcima i ženama, laka za kombinovanje i podsticajna za eksperimentisanje...

PublicDomainPictures / pixabay.com

Pantone institut za boje još od 2000. u ovo vreme bira nijansu koja će izraziti duh vremena nastupajuće godine, boju koja je odraz onoga čemu ljudi teže, onoga za čime tragaju. To nije uvek boja "u trendu", ali jeste ona koja će prožimati sve oblasti dizajna, ne samo modnog, kao odraz globalnog raspoloženja potrošača.


Kako svaka nijansa ima jedinstvenu simboliku, u izboru je presudna emocionalna komponenta zasnovana na "značenju" boje.

Godinu pred nama obeležiće "marsala", boja čuvenog sicilijanskog vina. Bordo, dakle, bogata i topla, zemljana kombinacija tamnocrvene i braon, kompleksna i univerzalna, tako da će lako biti "prevedena" u različite sfere, od modne i industrije lepote do industrijskog dizajna i unutrašnje dekoracije...

Bordo je jednako privlačna muškarcima i ženama, boja laka za kombinovanje i podsticajna za eksperimentisanje. Dramatična, senzualna i boja primenjiva na sve.

Ova nijansa odgovara većini osoba, bez obzira na ton kože, tako da će i palete šminke od rumenila i karmina do lakova za nokte u 2015. biti u toplim, zemljanim tonovima sa notom bordo boje. Mat varijante doneće prefinjenost, šaljući poruku o povezanosti sa prirodom, dok će sjajna završnica doneti dašak glamura i luksuza.

"Ova suptilno zavodljiva nijansa obogatiće naš um, telo i dušu, budeći toplinu i poverenje", poručuju iz Pantone instituta.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар