Astrologija i poplave: Kada nas očekuju lepši događaji?

Srbija je zajedno sa Bosnom i Hrvatskom u nedelji između 11. i 18. maja pogođena katastrofalnim poplavama, kakve nas nisu zadesile u prethodnih 120 godina. Kada nam stižu neki lepši događaji, iz ugla astrologa govori Tatjana Drobac. Astrološki pogled na ove događaje može biti interesantan i onima koji su prema astrologiji skeptični.

Sunce je 29. aprila bilo pomračeno u znaku Bika, a njegov položaj na 20 stepenu, gde je napravilo opoziciju sa Saturnom u Škorpiji tog 11. maja pokrenulo zbivanja oko poplava. U astrosimbolici, Škorpija predstavlja reku, pa je bukvalan prevod ovog aspekta opasnost po plodnu zemlju koja dolazi od reka.

Još je upečatljiviji aspekt kvadrata Urana koji predstavlja nebo sa Jupiterom u Raku, opet ekspanzija vode, a svi znamo da je upravo rekordna količina kiše, padavina, uslovila porast voda, to jest reka. Ovakav aspekt koji obuhvata četiri kvadrata planeta u kardinalnim znacima, dakle Uran u Ovnu, Jupiter u Raku, Mars u Vagi i Pluton u Jarcu, zove se Heruvimski krst i to je aspekt koji pokreće velike i dramatične promene koji treba da sruše nešto staro, da bi se stvaralo novo.

Da li je slučajno da je Nova 2014. započela ovim aspektom, a da je tokom marta i aprila kada se ponovio, došlo do nemira u Ukrajini?

Sada svi čitaoci žele da saznaju kako i kada će doći do lepših događaja, kada će prestati opasnosti koje nam ovih dana ulivaju mnogo strepnje. Optimistično najavljujem da smo na kraju ovog teškog zvezdanog iskušenja. Već pred kraj juna, ove planete izlaze iz kvadrata, a tokom jula, kada Mars pređe u Škorpiju kojom vlada, a Jupiter uđe u Lava, idući prema najpovoljnijem aspektu, trigonu, a ne kvadratu sa Uranom, osetićemo olakšanje.

Zanimljiva je i geoastrološka slika ovih događaja. Naime, poznato je da je Balkan pod snažnom dominacijom Jarca i Saturna, ako se setimo da je Saturn u Škorpiji a vlada Jarcem, a Pluton u Jarcu, a vlada Škorpijom, možda ćemo primetiti zanimljivu uzročno-posledičnu vezu. Pluton je uvek daleka istorija, podzemlje, tajne iz prošlosti, pa ovo treba da shvatimo kao "pobunu" reka, možda i da ih ne bismo zagađivali, a Saturn daje karmu čitavog naroda, točak koji ponavlja događaje u cikličnom krugu. Možda svako do nas treba da probudi kolektivnu svest i humanost na koju smo pomalo zaboravili.

Pokazali smo na delu, bar veliki deo ovog naroda koji je prošao mnogo iskušenja tokom burne istorije, a naročito tokom XX veka, da imamo još snage za borbu, da i pored neslaganja umemo da pružimo ruku i da imamo veliko srce, ovog Jupitera u Raku, da štitimo decu i nemoćne. Najvažnije je probuditi u sebi veru i volju, prestati biti apatičan i prestati negodovati i kriviti druge, državu, vladu, druge ljude, vreme za ono što smo lično odgovorni. Zamislimo mrežu sličnu vaj-faj internetu i shvatimo da ona neće profunkcionisati ako jedna njena tačkica ne radi. Povežimo se, probudimo empatiju i shvatimo da smo najveća vrednosti koju imamo na ovoj planeti mi, ljudi i da voleći druge, volimo sebe.

Jupiter koji će ući u moćnog Lava obećava podršku moćnih država, političara i naroda. Iskoristimo te beneficije u pravedne svrhe i gradimo lepši dom za one koje tek dolaze.

Izvor: Prva.rs,
Foto: khuruzero/freedigitalphotos.net
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар