Ono što treba da znate o vagini

Ako imate neka pitanja vezana za vašu vaginu, najbolje bi bilo da se skupite na kafi sa prijateljicama i počnete da razmenjujete iskustva, jer ćete tako shvatiti za mnoge stvari da su potpuno normalne. Ali, ako vas je sramota da o tome pričate sa bilo kim, pročitajte 8 stvari koje bi svaka žena trebalo da zna o svojoj vagini.

1) NIKAD NE MOŽETE 100 ODSTO DA SE ZAŠTITITE

Možda će vas ova informacija deprimirati, ali ćete sada imati mnogo bolji razlog da dva puta razmislite pre nego što se upustite u seksualne odnose sa potpuno nepoznatom osobom. Bolje je bar da se krećete u istim krugovima prijatelja, pa da možete da načujete ako slučajno ta osoba ima nešto zbog čega bi trebalo da se zabrinete. Jer, ako koža vulve dođe u kontakt sa zaraženom kožom na skrotumu, može da se desi da se zarazite polno prenosivom bolešću.


2) "KORISTITE JE"

Ovo se obično odnosi na žene koje su prošle kroz menopauzu, ali i u bilo kom drugom dobu, vagina koja se ne koristi može da formira osetljivo tkivo i da se čak i skupi, zbog čega će seks posle nekog vremena biti težak i bolan.

3) VEĆINA ŽENA NE MOŽE DA DOŽIVI ORGAZAM TOKOM SEKSA

Ako niste uspeli do sada da dostignete vrhunac tokom seksualnog odnosa, nemojte misliti da ste nešto propustili u intimnosti vas i vašeg partnera, jer mnoge žene takođe ne mogu da dostignu vrhunac, ali i dalje imaju ispunjujuć seksualni život.

4) NAĆI G TAČKU JE JEDNOSTAVNIJE NEGO ŠTO MISLITE

Pre svega, G tačka je kod svake žene na drugačijem mestu, tako da nemojte da budete frustrirani ako ne možete odmah da je nađete. Ipak, generalno gledano, ova tačka se nalazi na prednjem zidu vaginalnog kanala. Neke žene mogu da je opipaju prstom, a neki muškarci prosto ne umeju da je pronađu. Zato se potrudite da je prvo sami nađete i da mu objasnite kako da i on dopre do tog magičnog dugmeta.

5) VAGINA NE MORA DA MIRIŠE NA RUŽE

Vagina ne mora da se pere. Iako postoji na hiljade proizvoda koji će vam, navodno, pomoći da očisitite vaginu, to ne znači da i muškarci to žele. Ako volite da koristite takve proizvode, onda je to ok. Ali, ako ih koristite iz nesigurnosti, trebalo bi da znate da vagina i treba da miriše kao vagina.

6) PAPA TEST MOŽE DA DETEKTUJE SAMO JEDNU VRSTU RAKA

Papa test može da detektuje samo rak grlića materice. Za skeniranje raka jajnika, materice ili debelog creva trebalo bi da radite posebne analize kod specijaliste.

7) NORMALNO JE DA VAM TREBA LUBRIKANT

Mnoge žene se bore sa suvoćom vagine i potrebna im je pomoć da bi bile vlažnije. Nemojte da vas bude sramota dok birate u supermarketu lubrikant koji bi vam odgovarao. Prijatan seks je prioritet, zato omogućite sebi da uživate i to što pre.


8) ZVUK O KOM NIKO NE VOLI DA PRIČA
Zvuk poput ispuštanja gasova, ali koji dolazi iz vagine, je sasvim normalna pojava. Ako vam se ovo desilo, nemojte paničiti, jer je vaš partner to sigurno već iskusio.
Ova pojava se dešava kada se tokom odnosa vazduh gura u vaginu, a prilikom promene položaja on naglo krene da izlazi iz nje. Samo ignorišite ako se ovo dogodi i nastavite da uživate u seksu.
(Blic zena)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар