Mesečni horoskop za april-travanj 2014.

Horoskopski znak Ovna, preuzeo je, od Riba, period mesečne "vladavine", koji traje od 21. marta do 20. aprila ove godine * Početak perioda biće konfuzan zbog retrogradnog Saturna, Marsa i Merkura, planeta koje smbolizuju haos i opšte nerazumevanje * device, za vas bi ovo mogao da bude odličan period, ali samo ukoliko umete da procenite kada je pravi trenutak da nastupite, šta bi trebalo da kažete, a šta da prećutite...

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Početak perioda biće prilično konfuzan zbog retrogradnog Saturna, Marsa i Merkura, planeta koje smbolizuju haos i opšte nerazumevanje. Tokom ove faze možete imati nekoliko kikseva ukoliko planirate da započnete samostalno neki posao. Zato bi bilo dobro da ideju o otpočinjanju bilo kakvog samostalnog posla odložite za povoljnije dane, sve dok Mars ne bude ponovo krenuo direktnim hodom. Merkur, planeta vladalac vašeg astrološkog polja posla i poslovnih kontakata, do 27. marta praviće vam velike nevolje, zbog čega ćete biti nervozni, nestrpljivi i neprilagodljivi. Osim toga, bićete skloni da preuveličavate probleme jer će i Venera, planeta novca boraviti u vašoj astrološkoj kući tajni i tajnih neprijatelja. Srećom, imate veliku podršku mnogih, samo je potrebno da se drugačije organizujete, ali vas slab Mars u Vagi či ni prilično kolebljivim. Tokom celog perioda bićete nesigurni i skloni da drugi utiču na vas, što inače nije karakteristika vašeg znaka. Ukoliko vaš previše rigidan stav u prethodnom periodu nije doneo uspeh, iskoristite ovaj tranzit planeta i promenite kurs. Jedan od boljih dana je 4. april, kada ćete razgovarati o prihvatanju novog posla, naravno, u tajnosti.
adbuka oglasi
Podesi oglase |  Postavi oglas

Ljubav

Ovo je sjajan period za one predstavnike znaka koji vole avanture i tajne veze. Ukoliko ste rođeni krajem šezdesetih ili početkom sedamdesetih očekuju vas bračni problemi ili kriza identiteta. Zbog ovakve pozicije previše ćete analizirati svoj ljubavni život, i to na svoju štetu. Mnogi Ovnovi neće biti sigurni kakvo rešenje bi trebalo da donesu, a bolje je i da ga ne donose - sačekajte do kraja marta. Ovo se naročito odnosi na one koji su u haosu kada je u pitanju organizacija porodičnog života, pomalo depresivni ili nedovoljno autoritativni za partnera i članove porodice. Mlade dame koje su željne uzbuđenja mogu da isprovociraju gospodu u godinama na način koji će imati neizvestan ishod. Muškarci Ovnovi biće spremni na brojne "žrtve", odnosno takve ustupke za koje ne bi ni pretpostavili da ih mogu napraviti. Ovo je pravi trenutak da se pozabavite sobom, svojim greškama i promašajima.

Zdravlje

Ako se početkom meseca budete osećali iscrpljeno i umorno, vreme je da posetite doktora, a ukoliko već imate zdravstvenih problema, bićete prilično frustrirani jer će vam izgledati kao da nema poboljšanja.


BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Predstavnici vašeg znaka obožavaju nove kontakte i poznanstva, naročito umetnika i osoba prisutnih u medijima. Tokom ovog perioda verovatno ćete biti angažovani u poslu koji će vas ispuniti nadahnućem, muzičari i glumci će biti u sjajnoj poziciji, dok će novinari, pisci i ekonomisti imati manji zastoj u radu. S obzirom na to da ćete paralelno raditi nekoliko poslova, verovatno ćete kasniti u izvršavanju obaveza zbog čega kasnije možete da imate problema, posebno kada dođe vreme za isplatu. Možda ćete biti frustrirani zbog kašnjenja na projektu čiji ste vi autor, a želite da sve prođe kako treba. Sada je pravi trenutak da pokažete maksimalno strpljenje. Oko 24. marta možete da očekujete napredovanje na poslu, pogotovo što će vam nadređeni pružiti veliko ohrabrenje i podršku.

U vreme oko 25. marta neko će pokušati da vas nagovori da pristanete na nešto od čega nećete imati velike materijalne koristi. Potrudite se da ne budete naivni, jer će vas mnogi iskoristiti ili će pokazati želju za zajedničkim radom samo da bi od toga profitirali. Mlad mesec 30. marta donosi poslovnu ponudu prijatelja koji često boravi u inostranstvu. U ovom periodu ostvarićete dobru saradnju sa Škorpijom i Jarcem, što će se veoma povoljno odraziti na vašu karijeru, pogotovo ukoliko se radi o osobi koja je iskusnija i na višem položaju od vas.

Ljubav

Parovi koji su dugo godina u vezi rešiće da uđu u brak, a mnoge će obradovati vest o uvećanju porodice. U ovom periodu mnogi predstavnici znaka uspeće da zadobiju poverenje partnera, a Bikovi koji su na početku veze imaće dov oljno m ogućnosti da pokažu koliko su lojalni i spremni da učine za partn era. Slobodne predstavnike vašeg znaka u nekom muzičkom klubu očekuje poznanstvo sa zanimljivom osobom, za koju će se brzo ispostaviti da vam je srodna duša. Tokom celog perioda prijatelji će imati veoma značajnu ulogu u životu slobodnih Bikova. Svaka vrsta provodadžisanja, od klasičnog do onog preko interneta, doneće rezultate. U svakom slučaju, pripremite se za burno proleće. Povoljni aspekti tokom mesečevih mena, posebno u vreme mladog meseca, 30. marta, doneće u vaš život osećajnu, ali prilično zahtevnu osobu koja će, ukoliko budete spremni da joj ugađate, umeti da ceni sve što dobija od vas, a to neće biti malo. Sredovečni, slobodni Bikovi mušarci biće na meti lepšeg pola.

Zdravlje

Osim povremenih glavobolja i nervoze, budite pažljiviji na ulici.


BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Ovo je period za velike poslove, ali i za veliki oprez. Kada je Merkur, vladalac vašeg znaka, u hodu preko astrološkog polja karijere u Ribama, niste sigurni u kom pravcu da usmerite energiju. Već krajem maja neki predstavnici znaka dobiće više paralelnih ponuda za kratkoročne poslove. Ipak, bilo bi dobro da pazite šta potpisujete i kakve ugovore sklapate, jer sebe možete da "prodate" po višoj ceni. Svaki posao koji započnete samostalno ili samoinicijativno trebalo bi da "overi" neko stariji, kolega iz firme ili neko od članova porodice. Ne uzdajte se previše u svoj entuzijazam, jer neće biti dovoljan. Dame Blizanci, koje se bave novinarstvom ili prevođenjem, imaće pune ruke posla. Svaka vrsta uniforme doneće neku interesantnu ponudu, bilo da sa radi o poslovnim partnerima koji se bave sportom, glumom ili rade u policiji, vojsci ili u medicinskim ustanovama. Tokom celog perioda biće naglašen smisao za biznis, a u vreme mladog meseca, 30. marta, očekujte konkretnu ponudu za dobro plaćen posao.

Ljubav

Nezavisno od uzrasta, verovatno ste shvatili važnost i ulogu porodice, zbog čega ćete biti mnogo tolerantniji prema njima, pogotovo ukoliko ste mladi, bunotvni i uvereni da možete samostalno da odlučujete. Potrebno je da vam neko odredi koordinate i bićete sjajni, u protivnom, bićete skloni preterivanju i spremni da izađete iz okvira dozvoljenog, zbog čega možete biti previše strastveni u borbi za svoje mesto pod suncem. Stalni partner, pogotovo ukoliko ste u vezi duže od dve godine, neće uvek imati dovoljno strpljenja za vas, ma koliko da mu imponujete ili mu značite. Poželeće nešto više, bilo da više vremena posveti karijeri ili da s vama organizuje život na način na koji to njemu odgovara. Zato se naoružajte strpljenjem i budite spremni na kompromise, jer je to jedini način da svoj ljubavni život držite pod kontrolom. Sa Ovnom, Škorpijom, Jarcem, Lavom i Ribama možete imati komplikovan odnos. Strelac je jedini znak spreman da svoje planove i želje podredi vašim. Na poslovnim sastancima i skupovima očekuju vas poznanstva sa osobama koje vas neće ostaviti ravnodušnim. U ovom periodu verovatno ćete ući u paralelnu vezu.

Zdravlje

Najviše će vas mučiti problemi sa disajnim organima i pritisak u solarnom pleksusu. Zbog preopterećenosti nervni sistem je oslabljen, pa reagujete brzo i neuravnoteženo. Osim toga, u ovom periodu bićete zaokupljeni zdravljem nekog člana porodice.


RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Period počinje veoma burno već 16. marta punim mesecom u Devici, koja je sitničava i pod uticajem Merkura, vladaoca vaše astrološke kuće podsvesti, tajnih neprijatelja i komunikacije. Bez obzira na to koliko imate godina i kojim poslom se bavite, sa tranzitnim Suncem u astrološkoj kući javnosti i partnerskih odnosa poslušajte savete osoba sa kojima radite. Ne možete sve sami, neophodna vam je pomoć. Mladi Rakovi koji žele da se istaknu na poslu, u prilici su da zablistaju, ali bi trebalo dobro da paze šta rade, jer nikakva improvizacija ili površnost neće se tolerisati. Saradnja sa strancima, posebno iz prekookeanskih zemalja, doneće kako profesionalnu tako i moralnu satisfakciju, ali će to imati svoju cenu. Verovatno će biti potrebno da se nečega lišite ili da uložite mnogo novca u novi projekat, ali je uspeh gotovo zagarantovan. U vreme prve mesečeve četvrti, 4. aprila, dobićete poslovnu ponudu koju ne bi trebalo olako da odbacite. Pre nego što bilo šta potpišete, posavetujte se sa kolegama i pretpostavljenim.

Ljubav

Ljubavni partner, naročito ako ste dugo u vezi ili braku, više se bavi vašom karijerom i brine za vas, nego vi. Slobodne Rakove očekuje poznanstvo koje će označiti početak nove veze i to sa osobom na koju možete da se oslonite. Ukoliko se bavite umetnošću ili sportom, na nekom zvaničnom skupu upoznaćete interesantne osobe. Period je povoljan i za predstavnike znaka koji žele sa partnerom da otputuju u inostranstvo, a ukoliko zbog posla često putujete, pružiće vam se prilika da upoznate dve osobe koje će vam se dopasti, pa nećete znati za koga da se odlučite. Oslabljen uticaj Merkura u Ribama može doneti konfuziju u odnosima sa Devicom ili Blizancima, ali se mnogo više odnosi na vašu lošu procenu situacije u kojoj se nalazite. U ovom periodu skloni ste da sve primate k srcu, pogotovo bilo kakvu kritiku na vaš račun. Osim toga, bićete u situaciji da neočekivano stupite u vezu sa nekim ko je mnogo mlađi. U početku će to biti strasna veza, ali brzo će prerasti u "noćnu moru", jer partner neće biti siguran šta želi.

Zdravlje

Rasejani ste, emocionalno nestabilni i psihički napeti, zbog čega morate da pronađete vreme za opuštanje i odmor.


LAV (23. 7. - 23. 8)
Posao

Iako mogu da se uzajamno uvažavaju, Lav i Ribe se ne razumeju, jer previše elementa vode na Lava deluje frustrirajuće. Mars iz Vage deluje pozitivno na predstavnike ovog znaka, naročito na avgustovske Lavove. Oni Lavovi koji shvate da se napor uvek isplati i da je došlo vreme da obnove odnose sa nekadašnjim kolegama, da plate račune, ali i da ih polože kome treba, imaju šanse da naprave pomak. Ipak, mnogi će tapkati u mestu imajući osećaj da im je naneta nepravda. Pred vama je mogućnost da birate put, ali Saturn iz Škorpije nimalo vam ne pomaže, kao ni Pluton iz Jarca. Ukoliko volite da probijate sve barijere - u igri ste, samo je pitanje šta ćete time postići. Prijateljska ruka nekog Strelca ili Vodolije za vas može biti pravi spas. Naučni rad, naročito u oblasti medicine, farmacije ili hemije može doneti uspeh. Ovaj period nije povoljan za bilo kakvo ekperimentisanje sa novcem ili ulaganje u nedovoljno proverene poslove. Povoljni dani za posao su u vreme poslednje mesečeve četvrti, i oko 4. aprila, u vreme prve mesečeve četvrti, kada možete sklopiti dobar posao sa strancima ili započeti novi projekat.

Ljubav

Ukoliko spadate u one predstavnike znaka kojima je erotika na prvom mestu, na pravom ste putu da doživite nezaboravne trenutke, ali veze koje počivaju samo na fizičkoj privlačnosti po pravilu kratko traju. Saturn iz Škorpije opominje vas da su tradicionalne vrednosti, vernost i porodični život, veoma bitne, dok Venera u Vodoliji simbolizuje osobu koja bdi nad svakim vašim korakom, možda stalni partner ili neko ko ga informiše o vašem kretanju. Ukoliko budete želeli da previše eksprimentišete u ljubavnom životu, pogotovo ako je partner posesivan i u poslednje vreme netolerantan, možete doživeti velike neprijatnosti. Mladi Lavovi rođeni krajem osamdesetih i početkom devedestih biće skloni neverstvu, a rođeni sredinom šezdesetih mogu se zaljubiti kao da su u ranoj mladosti. Tajne ljubavi će biti uzrok mnogih rasprava i nemilih scena. Ovaj period je za mnoge pravi ispit za njihovu spremnost da mnogo toga tolerišu ili da se uzdrže od reakcija koje bi mogle dovesti do raskida. Mars u Vagi, Venera u Vodoliji, oslabljeni Merkur u Ribama i Sunce u Ovnu nagoveštavaju period tokom kojeg vam sigurno neće biti nimalo dosadno.

Zdravlje

Osim manjeg pada imuniteta i viška kilograma, u ovom periodu nećete imati većih zdravstvenig problema.


DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Ovo bi mogao da bude odličan period, ali samo ukoliko umete da procenite kada je pravi trenutak da nastupite, šta bi trebalo da kažete, a šta da prećutite. Većina Devica to zna, zbog čega prolazak Merkura kroz Ribe, gde je njegov uticaj oslabljen, ne bi trebalo da donese veće probleme. Bićete zaokupljeni razmišljanjem o novim poslovnim ponudama koje bi mogle da znače početak nove saradnje ili obnavljanje odnosa sa Ovnom, Škorpijom, Ribama ili Blizancima. Pun mesec 16. marta, u vašem znaku, donosi mogućnost finansijskog prosperiteta i iznenadnu šansu da "zablistate". U sličnoj situaciji bili ste pre nekoliko godina, kada ste verovatno bili mnogo aktivniji ili veoma uspešni u nekom poslu. Okupljanje starog društva će najverovatnije značiti početak nove saradnje, koja će biti odlična i finansijski veoma isplativa. Ovo je sjajan period za umetnike i sportiste, posebno vaterpoliste. Naglašen znak Riba uvek odgovara vašem znaku, jer ćete imati saradnike koji pokazuju razumevanje za vaše slabosti, ali i ideje. Neočekivano ćete dobiti finansijsku podršku osobe od koje duže vreme očekujete da vam izađe u susret. Dobar aspekt Saturna i Merkura jača vaše pozicije u društvu i stanje na računu u banci.

Ljubav

Slobodne Device imaju veliku šansu da se u ovom periodu zaljube i uđu u novu vezu, dok će predstavnici znaka koji su već u vezi planirati brak. Očekuju vas izuzetno romantični dani, neko će da vas oduševi i ostavi sjajan utisak. Dobijaćete pozive za izlaske, susrete, moguće u tajnosti, imaćete veliki uticaj na partnera i njegove poslovne odluke. Pored mogućnosti da uđete u vezu sa osobom koju ćete sresti na poslu, Device u dužoj vezi ili braku imaće veliku zaštitu Saturna i Plutona. Pun Mesec 16. marta donosi mogućnost iznenadnog susreta sa nekim vatrenim znakom, koji vas neće ostaviti ravnodušnim i najverivatnije ćete nastaviti da se viđate u tajnosti. Mlad mesec 30. marta, donosi nove prilike kada je reč o ljubavi, odnosno poznanstvo sa osobom koja najverovatnije neće biti slobodna, ali će za vas biti veoma zainteresovana.

Zdravlje

Osim stomačnih i problema sa varenjem, moguća je upala slepog creva.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao

Tokom ovog perioda vredi se posvetiti karijeri, čak i ukoliko budete imali osećaj da radite kao mrav, dok cvrčci oko vas uživaju. Saturn je tek počeo da vas "muči" u astrološkoj kući posla i novca, pa ukoliko želite solidnu zaradu moraćete da uložite velike napore. Ipak, imate veliko poverenje saradnika koji vas stalno motivišu da ne posustanete. Što imate veću slobodu u poslu kojim se bavite to je mogućnost uspeha povećana. U vreme poslednje mesečeve četvrti 24. marta predstoji vam konkretan dogovor o novom poslu ili o proširenju saradnje sa onima u koje imate poverenja. Bilo koji umetnički projekat, bavljenje modom ili rad u medijima mogu doneti uspeh i novac. Retrogradni hod Marsa, planete koja upravlja astrološkim poljem novca, ali i vaših neprijatelja može doneti zastoj u poslovanju onima koji se bave privatnim biznisom ili će biti primorani da se više angažuju na poslu nego do sada. Ukoliko budete uzeli kredit za poslovanje, isplatiće vam se, pogotovo ako vam to bude savetovala osoba u koju imate poverenje i do čijeg mišljenja vam je stalo. Mlad mesec 30. marta može doneti neke nove poslovne obaveze koje će podrazumevati češće kontakte sa osobama prisutnim u javnosti ili putovanja u inostranstvo.

Ljubav

Kada je ljubav u pitanju potrebno je da se naoružate strpljenjem jer će Mars, planeta promena i neočekivanih događaja iz astrološkog polja partnerskih odnosa u vašem znaku na vas delovati prilično razdražujuće. Imaćete utisak da partner nešto krije od vas, da nije iskren i da ste prilično nemoćni da uspostavite odnos kakav vama odgovara. Moraćete da osmislite drugačiju taktiku kada je u pitanju stalni partner ili da jednostavno izdržite tranzit Merkura preko znaka Riba, Marsa i Venere u trigonu, jer će se situacija promeniti relativno brzo i uz razumevanje partnera koji će verovatno biti opterećen raznim dilemama i nedoumicama koje se tiču kako njegovog posla tako i nekih porodičnih pitanja. Od vas će očekivati da mu budete oslonac u svemu zbog čega ćete život morati drugačije da organizujte. Slobodne Vage biće sklone pogrešnoj proceni osoba koje će im se udvarati ili će olako ulaziti u flert koji im može zakomplikovati život, pogotovo ukoliko im se dopadnu osobe koje nisu slobodne. Rođeni početkom osamdesetih biće veoma nestrpljivi da što pre reše neke svoje emotivne dileme.

Zdravlje

Premor, nervoza i stomačni problemi.


ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Nalazite se u odličnom periodu tokom kojeg ćete započeti nove poslove i učvrstiti pozicije, a mnoge Škorpije će poželeti da se oprobaju u nekim novim poslovima. Ne zadovoljavate se prosečnim, težite originalnim rešenjima, smeli ste i ne odustajte od svog plana. Mnogi predstavnici znaka vratiće se na velika vrata u punom sjaju. Naglašeno astrološko polje kreativnosti i srećnih događaja ići će vam naruku i pored retrogradnog Merkura koji će malo da iskomplikuje finansijsku situaciju, ali nemate od čega da strepite. Kod većine Škorpija finansijska situacija će se popraviti, a mnoge predstavnike znaka očekuju dobici u igrama na sreću. Dobar aspekt između Plutona i Venere tokom većeg dela perioda, kao i Saturna u vašem znaku, donosi brojne mogućnosti za uvećanje prihoda. Sve će vam ići od ruke, jedino bi problem mogli da imaju oni kojima je podznak u nekom od vazdušnih znakova. U tom slučaju, posebno ako vam je podznak u Blizancima, ne žurite sa odlukama o ulaganju novca. Ukoliko se bavite muzikom ili slikarstvom, očekuju vas lepi rezultati, dok će sportisti biti izloženi velikim naporima.

Ljubav

Kada je ljubav u pitanju, ovo je bolji period jer su planete ljubavi, strasti i erotike u romantičnom aspektu trigona. Mars i Venera, uz retrogradnost Marsa, koji donosi sanjarenje i romantične ljubavi deluju na vas fascinirajuće. Nećete verovati da je moguće da vam se sve to događa, naročito ako vam se dopada osoba sličnog senzibiliteta ili neko ko često putuje u inostranstvo. Ukoliko ste u stalnoj vezi ili braku, ovaj period će obeležiti neka iznenadna prijatna vest koja se tiče oboje ili ćete se odlučiti za kvalitativnu promenu u zajedničkom životu. U vreme punog meseca u Devici, 16. marta, možete biti oduševljeni osobom koja često putuje u inostranstvo ili ćete upoznati stranca, a krajem meseca vi ćete preuzeti inicijativu. Šarm i duhovitost su vaše najjače oružje. Početkom marta upoznaćete veoma šarmantnu i uspešnu osoba koja prosto "zrači", verovatno jednog Lava, Ribe ili neku drugu Škorpiju. Imaćete podršku članova i svoje i partnerove porodice da ostvarite svoje planove, pogotovo ukoliko ste mladi i zaljubljeni.

Zdravlje

Mogući su problemi sa metabolizmom, vratom i zglobovima na rukama.


STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

Predstavnicima vašeg znaka odgovara tranzit Sunca preko Ovna, samo ukoliko imaju već razrađen biznis i saradnike na koje mogu da se oslone. Inače, period bi mogao da bude stresan, pogotovo ukoliko ste mladi i ambiciozni, a niste u stanju da se izborite sa autoritetima. Verujete da možete naći način da obnovite saradnju sa nekim drugim Strelcem. Ne ulazite u rasprave sa Blizancima, Devicom, Ovnom ili Lavom. Ovo bi mogao da bude prilično stresan period za sujetne predstavnike znaka koji ne podnose autoritete niti bilo kakvu kritiku. Tokom celog perioda mnogo planeta u nezgodnim aspektima s jedne strane čini vas sklonim da tražite oslonac u timskom radu i u onima u koje možete imati poverenja, a, s druge strane, prilično svojeglavim i nefleksibilnim. U vreme punog meseca u Devici, 16. marta, moguć je poziv osobe koja se bavi trgovinom, arhitekturom, dizajnom, radi u medijima ili marketinškoj agenciji, i verovano ćete uspeti da nametnete deo svojih uslova. U vreme poslednje mesečeve četvrti, 24. marta, možete napraviti pogrešnu poslovnu procenu. Srećom, sve se može popraviti u prvoj nedelji aprila. Saradnja sa Vodolijom može biti od velikog značaja tokom ovog perioda, jer će vas na pravi način podsticati i motivisati da uspete.

Ljubav

U astrološkom polju ljubavi nema planeta, a vladar je u Ribama, zbog čega ste nerealni u očekivanjima kada je u pitanju veza sa osobom koja vam je već pokazala šta očekuje od vas. Nemojte igrati na kartu tajanstvenosti ili emocionalne manipulacije, jer će partner shvatiti o čemu se radi. Slab Merkur, planeta komunikacije u Ribama, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa čini partnera prilično nespremnim da s vama ulazi u bespredmetne rasprave, zbog čega će glavno osećanje tokom ovog perioda biti neshvaćenost. Prijatelji i članovi porodice uzalud će vam deliti savete, pokušavajući da vas "otrezne" da zauzmete realan odnos prema vezi koja je u krizi vašom krivicom. Slobodni predstavnici znaka upoznaće zanimljivu osobu na nekom poslovnom skupu ili u restoranu. Tokom ovog perioda moguća je tajna veza sa Škorpijom ili Jarcem. Period nije povoljan za donošenje bilo kakvih radikalnih odluka, pogotovo ne o prekidanju veze.

Zdravlje

Moguće su prolazne glavobolje, virusne infekcije i upale, jedite manje masno i slano.


JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Povoljan period u kojem možete dobiti ponudu za posao u medijima, izdavačkoj kući ili u nekoj ustanovi kultue. Naglašen period retrogradnošću vladara znaka, Saturnom, kod vas budi interesovanje da se bavite umetnošću i intelektualnim poslovima. Povremeno možete biti malodušni, što je uvek slučaj kada je Merkur, vladalac vaše astrološke kuće zdravlja i astrološke kuće duhovnosti, u padu u Ribama.

Pokušajte da ne trošite energiju ulazeći u rasprave o nekim u suštini nebitnim pitanjima, a ukoliko ste na početku karijere povremeno ćete biti demoralisani. Predstavnici znaka koji studiraju ili rade u obrazovanju ne bi trebalo da posustanu, naprotiv, mogu uspostaviti dobru komunikaciju sa profesorima i možda se priključe nekom istraživačkom projektu sa strancima. Postoji mogućnost da nađete posao koji će zahtevati da često putujete ili sarađujete sa strancima. Posao verovatno neće biti tako dobro plaćen kako ste očekivali, ali ćete ipak biti u stanju da ostvarite solidnu zaradu i ostavite dobar utisak na pretpostavljene.

Ljubav

Naporan period za one koji su skloni raspravama, nervozni i melanholični, a usamljeni će se osećati još usamljenijim. Odustanite od prevelikih očekivanja kada je partner u pitanju, bavite se sobom i ne odgovarajte na provokacije. Naglašeno astrološko polje nervnog stanja i slabe komunikacije, pozicija Marsa i Jupitera može vas učiniti najvećim usamljenikom Zodijaka koji želi da negde pobegne i nikog ne viđa. Srećni će biti oni koji često službeno putuju, bave se turizmom ili umetnošću, jer su im planete naklonjene.

Slobodni predstavnici znaka na nekom koncertu ili u biblioteci će upoznati osobu koja će ih veoma zaintrigirati. Što manje priče i analiziranja, a više akcije može vas trgnuti iz letargije. Bilo kakav hobi ili timski rad može doneti dobre kontakte sa osobama sličnih interesovanja. U vreme punog Meseca 16. marta možete upoznati nekog Raka ili Lava, a tokom poslednje Mesečeve četvrti, oko 23. marta, verovatno ćete ući u kratak flert ili tajnu vezu.

Zdravlje

Kako ste skloni depresiji, bilo bi dobro da se bavite rekreacijom.


VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Period će biti povoljan za one koji ne očekuju previše ni od sebe niti poslovnih partnera. Najvažnije je da se dobro razumete sa kolegama i da vam imponuju na intelektualnom i duhovnom planu. U vreme punog Meseca u Devici 16. marta možete dobiti ponudu od druge Vodolije u vezi sa novim poslom. Veoma ste zainteresovani za zaradu, ali ne po svaku cenu i pod uslovima koji vama ne odgovaraju. Dobro se razumete sa drugom Vodolijom, Lavom ili Strelcem, dok je Ovan prilično neodlučan, zbog čega ćete ga izbegavati.

Tokom celog perioda bićete izuzetno taktični, odnosno u fazi "opipavanja" terena, prikupljanja informacija, uspostavljanja novih kontakata i peravljenja plana novih aktivnosti. Ukoliko ste u zrelim godinama, imate velike poslovne ideje i planove, dok mlađi predstavnici znaka, koji još lutaju u traženju svog profesionalnog opredeljenja, pronaći će se u novim tehnologijama ili u poslovima koji imaju veze sa internetom. Jedan Jarac i Škorpija su prilično zahtevni i pomalo nemilosrdni prema vama, ali s obzirom na to da znate da je to za vaše dobro, pristaćete da se podredite njihovoj volji.

Ljubav

Moguća je tajna ljubav ili imate potrebu da svoj život držite u maksimalnoj diskreciji. Sunce u Ovnu može značiti poznanstvo sa umetnikom, lekarom, sportistom ili osobom koja pokušava da se probije u privatnom biznisu. Imate potrebu za vezom sa partnerom koji će da vas inspiriše i ko će biti u stanju da vam mnoge stvari toleriše, pre svega da vam ne postavlja pitanja o kojima ne želite da pričate.

U vašem životu ima mnogo tajni ili nečega sa čime još niste raščistili, a odnose se na bivšeg partnera. Aspekt između Saturna i Venere, planete emocija u znaku, savršeno vam odgovara, ukoliko spas od raznih ljubavnih nedoumica ili problema nalazite u poslu. Srećni su i oni predstavnici znaka koji se bave istim poslom kao partner. Emotivne veze sa Devicama i Blizancima mogu biti naporne, pogotovo ako ste muškarac Vodolija, a vaša dama ima preterane materijalne prohteve.

Zdravlje

-Ženski pripadnici znaka mogu imati probleme sa hormonima, a muškarci sa prostatom.


RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Sunce, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem posla i novca, ukazuje da mnogo toga najviše zavisi od vas, odnosno kako se postavite, kakve planove imate i koliko ste istrajni u njihovoj realizaciji. Zbog prisustva Marsa u vašem znaku često ćete biti skloni menjanju planova i oklevanju u donošenju odluka. Jedino će sportisti i umetnici biti u dobroj poziciji. Merkur, planeta intelekta i komunikacije, slab je u vašem znaku, zbog čega ćete tokom većeg dela perioda biti veoma raspoloženi da raspravljate o sitnicama. Nepotrebno cepidlačenje ili sumnjičavost lako vas mogu navesti na pogrešan put.

Saradnja sa onima u koje do nedavno niste imali poverenje, pogotovo ukoliko se radi o osobama koje sarađuju sa nemačkim jezičkim područjem verovatno će biti ono na šta se dugo čekali. U vreme punog Meseca 16. marta, poslednje Mesečeve četvrti 23. marta i početkom aprila, u vreme mladog Meseca u vašem znaku novca i trgovine, bićete mnogo aktivniji i spremniji da donesite odluke koje bi mogle dovesti do preokreta u vašoj karijeri. U radu sa Ribama budite veoma oprezni, u Jarca i Škorpiju se možete pouzdati, a sa Strelcem morate da budete veoma taktični.

Ljubav

Ljubavni život tokom ovog perioda biće u drugom planu. Partner pokušava da vas razume, ali vaše ponašanje teško podnosi. I vi i partner imate potrebu da uskladite odnose, ali zbog prisustva Merkura u vašem znaku često ćete oboje biti skloni da kažete ono što ne mislite. Impulsivnost, preosetljivost i povremena mračna raspoloženja mogu biti razlog za rasprave, čak i ukoliko imate harmoničan brak. Mnogi slobodni predstavnici znaka nesmotreno će ući u vezu koja će uneti nespokojstvo u njihov život. Tokom celog perioda rođeni početkom ili sredinom šezdesetih biće skloni flertu i tajnim vezama, dok će se rođeni krajem šezdesetih ili osamdesetih više baviti karijerom nego partnerom, što će dovesti do emotivnog udaljavanja i partnerovog nezadovoljstva. Predstavnici znaka koji su započeli vezu između 2007. i 2009. godine verovatno će biti u krizi ili će poželeti da naprave značajniju promenu u svom životu, da uđu u brak ili da se privremeno razdvoje.

Zdravlje

Stres, glavobolja i problemi sa kičmom.

Autor: Mihajlo Čukić, Izvor: Novosti
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар