TEST: Jedan pogled na ovaj crtež reći će kakva ste osoba

Devojka ili starica? Pa, procenite sami. Dakle, bacite pogled na sliku - šta je prvo što vidite? Odgovor bi mogao da vam otkrije kakvim očima gledate na život.

Crtež koji poznat pod nekoliko naslova, “Mlada i stara žena“, “Devojka i starica“, “Supruga i tašta“, “Stara veštica i mlada žena“, predstavlja jednu od najpoznatijih optičkih iluzija.

Naime, na istoj slici su nacrtane i devojka i starica, ali tako da većina ljudi u prvi mah ne uoči obe. U zavisnoti od toga koju od njih dve prvo ugledate, postoje i različita tumačenja o tome šta to govori o vašoj ličnosti.

Najstarija forma ove iluzije se pojavila na čestitkama u Nemačkoj 1888, da bi potom osvanula u jednom američkom humorističkom magazinu 1915. Nacrtao ju je Britanac Eli Vilijam Hil.


Dva moguća odgovoraTumačenja su deo popularne kulture i nemaju utemeljenje u teorijama stručnjaka.

1. Devojka
Devojka je na crtežu okrenuta licem od vas, gledajući u daljinu, a iz profila joj se vide nos i trepavice. Sa šešira joj viori beli veo, obučena je u raskošnu bundu, dekolte joj je diskretno otkriven, a oko vrata ima ogrlicu.
Tumačenje:
Ako ste na slici prvo ugledali devojku, prema popularnim interpretacijama, koje, doduše, nemaju potvrdu među psiholozima, vedrije ste prirode, mladalačkog duha i skloni optimističnom pogledu na svet.

2. Starica
Starica nam je okrenuta iz profila. Ono što je devojkino uvo, to je staričino oko, linija njenog obraza i vilice predstavlja nos starice, a ogrlica su staričine usne, dok veo na šeširu kod starice više liči na maramu kojom je zabrađena.Tumačenje:
Ako vam je na prvi pogled na ovom crtežu bila starica, ili veštica, kako je neki nazivaju, moguće da ste po prirodi pesimističniji i oprezniji, skloni skepticizmu i stariji duhom.
(Blic)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар