Priča o Lavu Geršmanu, "belom magu"

Foto: Lav Geršman/Facebook
U dokumentarnom filmu reditelja Marka Cvejića "Lav s onoga svijeta", koji je pretpremijerno prikazan u KC "Grad", Geršman, između ostalog, kaže da niko od boraca koji su dolazili kod njega i kojima je dao molitvu nije poginuo u ratu u bivšoj Jugoslaviji, da je rekao gde će pasti prva NATO bomba (u Batajnici), ali da tadašnja vlast na to nije reagovala, kao i da mu 70 procenata klijentele pre izbora čine - političari!

"Evo, baš prekjuče mi je bio jedan političar. Raspisani su izbori pa ga je zanimalo...", rekao je posle projekcija filma Lav Geršman za MONDO.

Mnogi su skeptični i ne veruju u ta predviđanja, magije, okultizam i kao kontraargumente izvlače ono što svih ovih godina nije "pogodio". A bilo je mnogih "promašaja".

Film, zapravo, i nije priča o magiji, već o...

"Pa, može se reći i da je film o ljubavi. On je takav čovek, kojem je ljubav veoma važna u životu", kaže reditelj Marko Cvejić za MONDO.

Geršman je završio tri fakulteta: pravni, medicinski i za filmsku režiju. Ujedno je i magistar bele magije. Kaže da ima mnogo "foliranata", koji, varajući ljude žele da dođu do lake zarade.

"Pored mene, postoje još trojica koji nisu foliranti, koji su pravi magovi. Jedan od njih je u Crnoj Gori", kaže on u filmu.

Svojevremeno je hteo i da bude ciirkuski akrobata, a u Odesi je prilikom izvođenja tačke pao sa više od 20 metara i potpuno se izlomio. Lekari su mu rekli da neće imati dece, a on ih ima četvoro.

Više od dve decenije u braku je sa Beograđankom Brankom Stanković. Oboje su bili na ovoj pretpremijeri i vole se kao i prvog dana.  Upravo je to okosnica ovog dokumentarnog filma, čije je snimanje počelo na jesen 2012. godine.

"Zainteresovali su me ti, da tako kažem, 'urbani proroci' i želeo sam da prilagodim temu socijalnim prilikama u društvu, a bilo je mnogo 'materijala' kod nas u tim 90-im godinama", kaže Cvejić i nastavlja: "Lav me je zaintrigirao tom svojom sadrđinom koju ima, lepršavošću u nastupima i svim stvarima koje zna da radi".

Da li je i tebe "opčinio" na neki način?

"Ne. Važno je bilo da smo od početka uspostavili poverenje i korektan odnos".

Izvor: Mondo
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар