Poze uz koje ćete najlakše zatrudneti

Možete li da  zatrudnite ako to jednostavno obavite – ili morate da budete kreativni? Ili čak stručnjak?Je li istina da su neki položaji bolji kad je o začeću reč? Postoji li bolji način da to učinite? Ili je svaki način dobar?

Iako nema potrebe da posežete za starom knjigom Kama Sutra (osim ako ste raspoloženi za vruću gimnastiku), ne morate da se vraćate osnovama (kao što je misionarski položaj).

Iz knjige 'Šta da  očekujete pre trudnoće' autorka Hajdi Murkof i Šeron Mazel u izdanju V.B.Z. donosimo vam deo o seksualnim položajima koji se preporučuju za uspešno začeće:

Budući da je vaša vagina prirodno nagnuta prema leđima, ležanje na leđima (pri čemu je muškarac gore) – i s malim jastukom ispod kukova, ako želite – može da omogući nakupljanje spermija na samom vratu materice.

Ali ako je jastuk prevelik, mogli biste da uputite spermije iza vrata materice umesto tačno kroz njega, stoga tek blago podignite kukove kako biste pomogli gravitaciji (umesto da stvorite strmu padinu).

Ako je vaša materica nagnuta (prema napred; možete da pitate lekara ako ne znate), tzv. pseći položaj (na kolenima, s penetracijom odostraga) može spermijima da omogući lak pristup vratu vaše maternice.

Za sada biste mogli da  izbegavate položaje u kojima sperma može da iscuri (iako je potreban samo jedan spermij, a kad je o plodnosti reč brojnost povećava izglede), uključujući svaki položaj u kojem vi opkoračujete partnera – sedeći, stojeći, žena na muškarcu i tako dalje – iako ni takva promena nije nužna za začeće i zapravo bi mogla biti nepovoljna ako ustanovite da vam je neugodna (ako ne uživate, počećete da se užasavate aktivnosti u kojoj nastojite da zatrudnite – a to vas nigde neće odvesti).
Autor: 24sata.hr
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар