Mesečni horoskop za mart-ožujak 2014.

Poruke zvezda za period od 18. februara/veljače do 20. marta/ožujka ove godine, koji je pod vladavinom Riba * Device, pažljivo analizirajte sve što se dešava na poslovnoj sceni, kako biste procenili najbolji trenutak za akciju * Blizance prate različite poslovno-finansijske obaveze koje zahtevaju veliki napor i dodatno angažovanje

OVAN (21.3.-20.4)

Posao

Nalazite se u kreativnoj fazi, stalo vam je da primenite stečeno iskustvo na nove poslovne mogućnosti. Nema potrebe da oklevate pred novim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Važno je da napravite dobru procenu ili izbor, uskoro vas očekuje ubrzano napredovanje na poslovnoj lestvici. Kada ste podstaknuti dobrim idejama, delujete vrlo ambiciozno na svoju okolinu, ali u određenim situacijama i nesigurno, iako za to nema razloga. Stalo vam je da ostvarite korisne ciljeve i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice, jer se preko toga rasipate i gubite koncentraciju. Potrudite se da budite dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama, proveravajte sve važne kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju. Pažljivo razmišljate o novim ponudama i važnim odlukama u svojoj karijeri. Period koji sledi nije najbolji za dogovore, posebno one dugoročne. Neophodna vam je nečija podrška da biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve, ali u većini situacija saradnici se oslanjaju na vašu dobru volju. Uskladite svoja interesovanja sa poslovnim trendom, koji obećava praktične aspekte ili materijalne rezultate. U finansijskom smislu nalazite se u poziciji da uvećate svoju zaradu, kao i da rešite neka imovinska ili investiciona pitanja. U periodu od 11. marta, obratite pažnju na mogućnost ličnog usavršavanja, na javne nastupe, profesionalno napredovanje ili na udruživanje interesa.

Ljubav

Prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja, unutrašnji impuls navodi vas da često menjate ljubavnu taktiku. Poučeni iskustvom iz prošlosti, ne želite da razočarate u nečiji odgovor i ponašanje. Naglašene strasti i velike emocije iznenada mogu da Vas navedu na pogrešnu odluku. Ne možete da zanemarite svoje slabosti, koje imate prema određenoj osobi ili nekom vidu ličnog zadovoljstva. Partner očekuje Vašu iskrenu privrženost i odobravanje. Važno je da se pravilno dopunjavate i da pratite zajednički korak. Ako ste mladi ili slobodni, više ste zainteresovani za neformalne kontakte nego za emotivno vezivanje. Imate utisak da neko nema dovoljno sluha za vaše emotivne potrebe. Potrebna vam je osoba sličnih afiniteta, koja se nalazi na vašem emotivnom i duhovnom nivou.

Zdravlje

Izvor problema je mentalni haos, vaš mozak radi velikom brzinom i stvara napetost i nervozu. Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kičmi. bakterije u mokraći i problemi sa bubrezima, jesu prolazni, ali moraju da se medicinski tretiraju da ne ostave posledice. Striktno poštujte saobraćajna pravila i nigde ne žurite. Bolje da kasnite pola sata nego nekoliko meseci.

BIK (21.4.-21.5)

Posao

Samopouzdanje i pozitivan trend koji pratite donosi sjajnu priliku za ubrzanim napredovanjem na različitim stranama. Osećate priliv kreativne energije i potrebu da u potpunosti ostvarite svoje ciljeve ili interesovanja. Situaciju na poslovnoj sceni najčešće procenjujete na osnovu svojih ambicioznih vizija i ne možete da se zadovoljite prosečnim rezultatima. Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, budite korektni i pridržavajte se već zacrtanih ili nekih ustaljenih profesionalnih normi. Važno je da se pravilno informišete i pripremite na različite varijante profesionalnog nastupa. Želite da unapredite svoj poslovni položaj i težite ka novom ličnom usavršavanju, ali poslovno-finansijske prilike u velikoj meri zavise od situacije koju diktiraju Vaši saradnici ili pretpostavljeni, ali i objektivnih okolnosti. Nastojite da odložite neke obaveze, ali nema potrebe da ostavljate pogrešan utisak, budite jasni i precizni sa rokovima koje pomerate uz razumno objašnjenje. Uz lične interese koje želite da ostvarite, neminovno je da opravdate i ne ugrozite nečije poslovne kriterijume. Vaša sposobnost dobro zapažanje, kao i veština brzog prilagođavanja u novim uslovima, biće dobro nagrađene.

Potrebno je da ispunite određene uslove kako biste ostavili dobar utisak na poslovne partnere. U periodu od 18. marta, obratite pažnju na korisne susrete ili na kontakte sa inostranstvom. Neko je spreman da podrži vaše ideje, potrebno je da udružite svoje interese sa pouzdanim saradnicima. Sačuvajte optimistički pristup i jasnu viziju o svojim ciljevima, zapaženi uspeh podrazumeva izvesno žrtvovanje ili neprekidno ulaganje stvaralačkog napora.

Ljubav

Vaša emotivna inspiracija i pozitivno raspoloženje u momentima odslikavaju stanje Vašeg duha i čine Vas vrlo zahtevnom osobom. Tragate za različitim podsticajima koji Vas ispunjavaju pozitivnom energijom i samopouzdanjem. Pokušavate da delujete promišljeno, čini Vam se da na Vašu psihološku i emocionalnu sigurnost najjače deluju dobro isplanirane situacije. Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu učinićete ono što osećate srcem, a ne glavom. Dovoljno ste umešni u želji da unapredite svoj ljubavni život. Ako ste mladi ili slobodni prihvatite stil zavođenja, ali sačuvajte i pravu meru ukusa. Ispoštujte nečije potrebe ili osećanja u onoj meri, koja donosi zajedničko zadovoljstvo i užitak.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Ako nemate nikakvu aktivnost koja će vam oplemenjivati slobodno vreme, shvatićete da su mnoge stvari prošle mimo vas, a moglo je da bude drukčije. Krvna slika, jetra i žuč su merilo iscrpljenosti organizma i posledica prethodnih napora.

BLIZANCI (22.5.-21.6)

Posao

Prate Vas različite poslovno-finansijske obaveze koje zahtevaju veliki napor i dodatno angažovanje. Ako Vam je stalo da potvrdite svoje profesionalne sposobnosti na delu ili da ostvarite zapažene razultate, primenite poznata pravila u poslovnoj saradnji. Stalo vam je da unapredite svoju karijeru, ali poslovna dinamika nameće i nove probleme u odnosu sa saradnicima. Strategija koju spovodite na kraju donosi pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu ili u pravcu ličnog usavršavanja. Preostaje vam da unapredite svoju poziciju i popularnost u poslovnom okruženju. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima ili da ulazite u rivalske odnose. Naprotiv, sad se formiraju aspekti za jake partnerske odnose i za uzajamnu podršku. Vreme će pokazati da imate bolja poslovna rešenja, kao i efikasan način u sprovođenju zajedničkih interesa. Tu će vas okolina podržati. U periodu od 10. marta očekuje vas niz korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu u poslu kojim se bavite, ili neke nove dogovore za sličan posao. Pred vama je povoljan period za javni nastup ili za testiranje i proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike, zahteva da dobro razmislite o različitim interesima koji vas povezuju u zajedničkom poslu. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, svoju pažnju usmerite na prioritetne ciljeve i prihvatite savremeni trend u poslovanju. Od 9. marta, očekuju Vas pozitivne promene i mogućnost za ličnim ili profesionalnim usavršavanjem, kao i novi ili perspektivni kontakti sa inostranstvom.

Ljubav

Skloni ste čestim promenama emotivnog raspoloženja, što dodatno otežava vašu procenu u ponašanju prema bliskoj osobi. Pokušavate da uskladite svoje misli i osećanja, stalo vam je da ostvarite unutrašnju ravnotežu. Često razmišljate o svojim postupcima i nečijim komentarima, pažljivo analizirate partnerovo ponašanje kako biste uskladili zajedničku sliku. Potrebno je da prevaziđete emotivnu krizu ili nesporazum u odnosu sa voljenom osobom. Umerenost predstavlja veliku vrlinu, tako da svaku odluku treba dobro osmisliti. U ljubavnoj perspektivi, dobro se dobrim vraća. Ako ste mladi ili slobodni, novi kontakti i ljubavne avanture deluju kao zamena za neispunjene želje. Uživajte u ljubavnim čarolijama, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja. Ljubavna sreća je dostižna.

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom kao i tendencija ka dobijanju na težini. Početkom meseca sve vam prija što pojedete, a kako ne kontrolišete unetu količinu hrane, brzo će postati vidljivo u obliku jastučića na raznim mestima. Masnoća, zakrčenje krvnih sudova, ali i šećer koji je povišen, alarm su za uzbunu i proveru zdravstvenog stanja.

RAK (22.6.-22.7)

Posao

U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite svoje dosadašnje standarde i merila, naročito u nekim vidovima praktičnih, zanatskih ili uslužnih delatnosti. Imate dovoljno energije i interesovanja da poboljšate svoj poslovni status. Uz dobru volju neophodno vam je dosta znanja ili mudrosti, kako biste u potpunosti ostvarili profesionalne ciljeve. Očekuju Vas značajna poboljšanja u periodu od 10. marta. Potrebno je da uspostavite bolju selekciju i nove kriterijume vrednosti prilikom izbora odgovarajuće teme. Krajem meseca, naglašeni su i različiti susreti ili kontakti sa inostranstvom. Pratiće Vas "faktor sreće", ali pokažite da imate dobru volju i pravi smisao za kreiranjem dugoročnijeg uspeha. Međutim, svi ovi uspesi izazivaju podozrenje okoline, te se neko može potruditi da vas kompromituje ili počne da vam radi iza leđa. Zato oprez! Planove nemojte da najavljujete širem krugu saradnika. Oprez je neophodan i sa novcem, od najsitnije pozajmice do ozbiljnih investicija. Mogući su i ozbiljni gubici, posebno u većim poslovnim poduhvatima, kao i smanjenje prihoda ukoliko se ne vodi računa o svakoj sitnici. Aktuelna dešavanja na poslovno-finansijskom polju otvaraju mogućnost za novim oblicima saradnje ili za daljim profesionalnim usavršavanjem.

Ljubav

U ljubavnom životu delujete vrlo zanosno, energično, ali i zahtevno pred bliskom osobom. Ponekad, u velikom emotivnom zanosu mislite da je sve moguće ili lako. Imate pojačanu strast i želju da ostvarite harmoničan odnos. Svojom pojavom i stilom izražavanja umete da šarmirate okolinu, godi vam nečija emotivna naklonost i pažnja. Osobi koja vam se dopada, to jasno dajete do znanja, priželjkujete neobičnu i uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. U skladu sa svojim temperamentom i emotivnim statusom, odgovorite na najlepši ljubavni izazov. Nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću i uticaj.

Zdravlje

Nestabilno je već duže vreme, pa sve ono što je prešlo u hronično sada je moguće lečiti alternativnim metodama, kao i sasvim novim tehnologijama, koje su u povoju. Ipak, ne savetuje se da budete zamorčić. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba, uključujući i Ahilovu tetivu.

LAV (23.7.-23.8)

Posao

Zbog čestih promena na poslovnoj sceni, vaša okolina očekuje da se dodatno angažujete u različitim stvaralačkim fazama. Možda Vam povremeno nedostaju strpljenje ili koncentracija za naporne obaveze. Iritira vas nečija formalna uloga i ponašanje u poslovnim pregovorima. Imate osećaj da novi događaji najavljuju važne promene na poslovnoj sceni. Bitno je da jasno definišete svoje poslovne interese i da odgovorite na dobru ponudu. U želji da ostvarite uspešne rezultate, spremni ste da prekoračite svoje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde. Osećate kreativnu energiju, dok se istovremeno borite sa jakim frustracijama, stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status ili položaj. Uz dobru volju neophodno Vam je dosta znanja ili mudrosti, ali i strpljenja kako biste ostvarili svoje profesionalne ciljeve. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite, pre nego što se odlučite za konkretne odgovore ili za definiciju prioriteta. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju sporedna dešavanja, važno je da se nalazite u trendu novih događaja spremni na različite vidove promena ili na mogućnosti usavršavanja. U periodu od 7. marta, očekuju Vas pozitivni događaji i uspešna satisfakcija. Izbegavajte takmičarsku atmosferu i rivalstvo u odnosu sa saradnicima. Krajem meseca predstoji vam aktivna uloga u javnom životu, obratite pažnju na susrete koji će Vam omogućiti napredovanje na različitim nivoima.

Ljubav

Delujete snalažljivo u mnogim situacijama, pokušavate pravilno da sagledate dobre i loše aspekte, koje naslućujete u ljubavnom odnosu. Važno je da uskladite razum i osećanja, impulsivna reakcija može da vas navede na pogrešnu procenu i ponašanje. Nema potrebe da se zadržavate na nekim neostvarenim ili ružnim situacijama iz ljubavne prošlosti. Pogrešna orijentacija ostavlja trag ili posledice na zajednički život. Partner pažljivo analizira vaše ponašanje i očekuje dobar impuls za zajedničke planove. Ljubav ima najjaču snagu, pod uslovom da ste dovoljno iskreni i da verujete u intimnu stranu osećanja. Ako ste mladi ili slobodni, predstoji Vam nova ljubavna romansa. Privlače Vas novi emotivni kontakti, ali prema svakoj osobi treba da imate drugačiji model ponašanja, dok izražavate osećanja.

Zdravlje

Problemi sa kašljem i grlom podstiče virus koji bi mogao duže da vas muči. Injekcije nisu najstrašnija stvar, ali ako nije dotle došlo, pravo je vreme za vitamine i prirodne stimulanse imuniteta. Budite pažljivi u saobraćaju, naročito tokom noćnih vožnji.

DEVICA (23.8.-22.9)

Posao

Delujete vrlo promišljeno i umete da nametnete stavove pred saradnicima. Pažljivo analizirajte sve što se dešava na poslovnoj sceni, kako biste procenili najbolji trenutak za akciju. Usavršite stil izražavanja, jer ponekad moć ubeđivanja ima višestruki efekat. Važno je da završite sve velike obaveze do 4. marta, nemojte da dozvolite da neko osporava vaše poslovne ciljeve. Delujete zabrinuto zbog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa poznatim standaradima koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasniji način delovanja u nameri da unapredite poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Saradnici vam zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda ili da se suviše rukovodite ličnim procenama, ne uvažavajući tuđa mišljenja. Period je generalno restriktivan i teško je dobiti sve što zamislite ili čak sve što bi trebalo da prati jedan stabilan poslovni dogovor. Tajna vašeg uspeha se krije u preciznoj orijentaciji ka praktičnim ciljevima, naročito do izražaja dolazi vaša sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja u novim uslovima. Dobra procena i organizovanost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Uspešne formule treba ponavljati u različitim situacijama, kao dodatanu garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Eksperimente možete da primenjujete samo u proverenim situacijama, koje ne prevazilaze vaše znanje ili praktično iskustvo. Ako ne u tim, onda u onima koje već na startu ne daju mnogo nade za uspeh. Posvetite pažnju različitim sadržajima, koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. Prihvatite mogućnost usavršavanja na praktičnom nivou. Neko vas uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje, ali vi sumnjate u pozitivnu stranu te priče.

Ljubav

Ne volite kada neko na Vas vrši psihološki pritisak i iritira Vas partnerovo ponašanje. Imate utisak da voljena osoba vešto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče Vaše emotivno nezadovoljstvo. U rešavanju ljubavnih dilema dobra volja, nežnost ili pažnja, predstavljaju najbolji odgovor na različite zamke zajedničkog života. Ljubavnu romansu treba pažljivo negovati, bez uzajamne iskrenosti i razmene osećanja ona gubi svoju snagu i značenje. Razmišljate u pozitivnom pravcu i nemojte dozvoliti da Vam promiču nove čari i mala emotivna zadovoljstva. Ako ste mladi ili slobodni, prihvatite nečije udvaranje i odgovorite na ljubavne signale.

Zdravlje

Budite oprezni u saobraćaju, moguć je gubitak kontrole zbog vode na putu. Povrede, napadi i tuče zbog reakcija u afektu. Kazne zbog nepoštovanja pravila. Nervna iscrpljenost, upale žučne kese, išijas. Infekcije grla mogu nastati od nelečene prehlade.

VAGA (23.9.-23.10)

Posao

Delujete zabrinuto zbog novih događaja na poslovnoj sceni i ne želite da se pomirite sa utvrđenim standardima, koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasnija rešenja u poslovnom izražavanju, ali postoje okolnosti koje ne zavise od vaše volje i uticaja. Saradnici vam zameraju na samovolji prilikom donošenja poslovnih odluka. Odbijate da saslušate kritičke komentare i najčešće se rukovodite za ličnim procenama. Od 13. marta je važno da rešite neka imovinska ili statusna pitanja. Delujete aktivno na različitim stranama i prihvatate nove poslovne izazove u skladu sa svojim afinitetima. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili neprijatnosti, koje narušavaju vaš poslovni i društveni status. Zatražite nečiji savet pre nego što se upustite u novu poslovnu-finansijsku akciju. Savet bi trebalo da dođe od visoke, smeđe osobe ili starijeg muškarca sa bradom. Uspešne formule ponavljajte u različitim situacijama, to je garancija poslovnih ili novčanih dobitaka. Eksperimente možete da primenjujete samo u pojedinim situacijama koje ne prevazilaze vaše znanje i iskustvo.

Ljubav

U skladu sa pozitivnim stavom delujete vrlo zanosno i vodite aktivan društveni život, tražite dobru priliku da ostvarite nove i neobične ljubavne kontakte. Prvi utisak, dosta govori o vašem raspoloženju i namerama. Delujete kao da vaše interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera. Ne želite da se opterećujete emotivnim vezivanjem i smišljate razne izgovore, kako biste opravdali svoje ponašanje u nekim delikatnim situacijama. Ipak, neko u vama pokreće jaka osećanja i navodi vas na zajedničke planove. Imponuje vam saznanje da se nalazite na meti radoznalih pogleda ili u sferi nečijeg interesovanja, slobodno izrazite osećanja i namere. Ljubavna veza vas čini srećnim, a odnos sa bliskom osobom utiče na dobar izgled, unutrašnji sjaj i samopouzdanje.

Zdravlje

Ako se pojave zdravstveni problemi, to će biti posledica nezdravih navika ili neadekvatne dijete. Svaki vid preterivanja u bilo kom pravcu, na vaše zdravlje deluje problematično. Podložni ste respiratornim infekcijama, a njihova sezona upravo dolazi. Podignite imunitet, preduzmite sve preventivne mere, uključujući i vakcinisanje.

ŠKORPIJA ( 23.10.-22.11)

Posao

Osećate pojačani psihološki pritisak i potrebu da se rasteretite od napornih obaveza. Loša komunikacija sa saradnicima utiče na pogrešne poslovne procene i ponašanje. Sačuvajte prisebnost i nemojte da dozvolite da vas posao okupira više nego što je potrebno. Smetaju vam različiti vidovi taktiziranja, kada vas okolina usporava u poslu ili neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje. Pred vama je faza kreativnog uspona, završni uspeh na najbolji način potvrđuje vaše intelektualne i praktične sposobnosti. Predstoje vam uspešni rezulatati u poslovima koji imaju određeni stepen rizika ili su "liderski".

Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od loših uticaja sa strane, koji narušavaju vaš poslovni status. Nema razloga za lažnu skromnost i profesionalnu nesigurnost. Krajem meseca, moguća je prolazna finansijska kriza, što će dodatno da vas motiviše da prihvatite nove poslovne kombinacije. U ovom periodu imaćete jaku podršku neke važne osobe, koja vam s razlogom "čuva leđa". Protekcija je u svakom slučaju opravdana i rezultat je prethodnih uspeha. Mudro rešenje je da zatražiti nečiji savet ili podršku. Do 12. marta možete da završite sve važnije poslovne obaveze. Krajem meseca, očekuje vas dobra prilika koja garantuje poslovno-finansijsku satisfakciju ili neki vid javnog priznanja.

Ljubav

Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu i nalazite se pred novom odlukom koju želite da saopštite voljenoj osobi. Vaš partner izražava jasno negodovanje i pokušava da vas ubedi da drugačije razmišljate. Razgovor, dobronamerni saveti ili podrška bliskih prijatelja, deluju pozitivno na vaše raspoloženje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali kroz određeno vreme kada se utisci i osećanja iskristališu. Privremeno udaljavanje od voljene osobe treba da vas podstakne na dobro rešenje. Nema potrebe da zaoštravate ljubavni odnos, pokažite više razumevanja za partnera i zadovoljstvo će biti obostrano. Ako ste mladi ili slobodni, novi ljubavni susreti i kontakti deluju kao zamena za neostvarene želje koje imate. Na sreću, očekuje Vas dobar ljubavni epilog.

Zdravlje

Na zdravlje mislite unapred i ne čekajte da se razbolite. Vedri dani vam daju vitalnost i podstiču na rekreaciju, ali pošto imate tendenciju da se iscrpljujete, doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, kao i krvni pritisak. Ovog meseca pomoći će vam muzika za opuštanje. Što se tiče okoline, mogući su zdravstveni problemi najstarijim i najmlađim ukućanima, posebno sa disajnim organima.

STRELAC (23.11.-21.12)

Posao

Uporno sledite svoje poslovne ciljeve, ali imate utisak da vas prate loše okolnosti i da okolina nema razumevanja za Vaše ideje. Želite da se distancirate od javnih rasprava i da zaštitite svoje interese, međutim različite okolnosti diktiraju naporne uslove i ubrzani tempo u poslovnoj saradnji. Često preuzimate aktivnu ulogu prilikom donošenja važnih odluka u vezi finasijskih investicija. Istina, to nije vaš stil, ali ako je nekada vreme za akciju, onda je to sada! Potrudite se da završite sve važne obaveze do kraja meseca, nemojte da dozvolite da vas neko osporava ili usporava u ciljevima koje imate. Do izražaja dolazi vaš praktičan duh i sposobnost da efikasno delujete. Važno je da se uspešno prilagodite novim zahtevima i uslovima poslovanja. Efikasnost u poslovnim kontaktima je vaš glavni adut. Posvetite pažnju sadržajima koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. Razmislite o novom načinu poslovanja, usavršavanju na različitim stranama i proširite svoje saradničke veze. Istovremeno preispitajte sve stare kontakte, planove i namere, nemojte da budete kruti ukoliko bi trebalo nešto menjati.

U periodu oko 13. marta moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas naterati da prihvatite i dopunske poslove. Krajem meseca očekuju Vas novi poslovni kontakti i bolji uslovi. Potrebno je da prihvatite određeni stepen poslovnog rizika, ker je to uslov za dalje napredovanje i uvećanje zarade.

Ljubav

Želite da zaboravite na neke ružne situacije, ali još niste sigurni u svoje emotivne odluke. Kada se nalazite na korak do rešenja, u vama se pokreće i nova emotivna dilema ili sumnja. Jasno Vam je da trenutni ljubavni bljesak ne odslikava sreću koju tražite. Nedostaje vam razumevanje, imate utisak kao da se udaljavate od jedne drage osobe. Trenutak je da iskreno progovorite pred bliskom osobom ili da otvoreno preispitate zajedničke planove. Važno je da korigujete svoje greške, sve je moguće ispraviti i ulepšati pod uslovom da se oslonite na iskrena osećanja. Ako ste mladi ili slobodni, osećate emotivnu nesigurnost i pažnju vam privlače osobe različitih profila. Tek kada sagledate svoje emotivne zablude, možete da napravite dobar izbor u ljubavi. Na sreću, vaši emotivni snovi mogu da se ostvare.

Zdravlje

O zdravlju morate da više vodite računa jer vam je imunitet slab. Moguće su upale i infekcije. Budite vrlo, vrlo oprezni u saobraćaju jer tu može da dođe i do povreda ekstremitata. Podložni ste i prehladi i temperaturi. Virusne infekcije, koje deluju na srce, u ovom periodu mogu da vas ugroze. U blizini vađe kuće moguće su nezgode, padovi, ali i napad psa.

JARAC (22.12.-20.1)

Posao

Okolina ima presudnu ulogu u poslovnom dijalogu, tako da vas novi događaji ili informacije upućuju na proširene kontakte sa saradnicima. Pokušavate da se izborite za veću samostalnost, međutim, postoje otežavajuće okolnosti ako napustite timski rad. Povremeno se osećate dekoncentrisano i kreativan umor, ali to je prolazna faza u iščekivanju da se ostvare poslovne ponude, koje donose bolje uslove. Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, obavezno se konsultujte sa pouzdanim saradnicima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Očekuje vas ubrzano napredovanje. Potrudite se da svoju potrebu za "scenskim" uspehom podredite poslovnom trendu, koji se svodi na praktične i materijalne razultate. Na kraju februara obratite pažnju na mogućnost u profesionalnom napredovanju i na situacije koje donose udruživanje oko poslovnih interesa. Ukoliko razmišljate o privatnom poslu, to jeste dobro, ali nije pravo vreme, morate prvo da izgradite osobinu sa kojom slabo stojite - strpljenje. Miris novca mami, a do velikih brojki i uspeha se ne stiže rizikom.

Oko 8. marta postoji mogućnost da unapredite svoju poziciju na poslovnoj lestvici. Neko će Vas nagraditi za uloženi trud. Važno je da ostvarite nove poslovne kontakte i da prihvatite savremene ideje u svojoj profesionalnoj orijentaciji.

Ljubav

Osećate emotivnu nesigurnost i potrebu da vas neko uveri u dobre namere. Imate svoju viziju u traganju za istinom, ali ne i dovoljno snage da se suočite sa emotivnim razočaranjem. Pokušavate da racionalizujete neke situacije i ne želite da se spotičete o stare probleme. Ne dopada vam se saznanje da partner samovoljno odlučuje o zajedničkim planovima. Izbegavajte emotivne konflikte sa bliskom osobom, kako biste sačuvali dragocenu energiju i psihološku ravnotežu. Ljubavni vetrovi, koji povremeno uzburkavaju vaš odnos sa voljenom osobom, nisu negativni, ali zahtevaju veliko strpljenje i zajedničko uvažavanje. Ako ste mladi ili slobodni, imponuje vam nečije interesovanje. Dopadaju vam se "blic susreti" i neobavezni emotivni kontakti, iz čudnog razloga uporno odlažete novu ljubavnu romansu.

Zdravlje

Vaš tajni neprijatelj je napetost. Obratite pažnju na svoje telo, koliko ste opušteni, kako sedite, gde spavate i koliko spavate? Da li ima tehničkog zračenja na mestu gde vam je krevet? Rasipanje energije početkom marta uzima danak već polovinom meseca. Pripazite na debelo crevo i nemojte olako shvatati probleme sa varenjem i stomakom.

VODOLIJA (21.1. - 19.2)

Posao

Novi događaji na poslovnoj sceni nameću dileme u odnosu sa saradnicima, okolina vam indirektno daje do znanja da ne odobrava vaše stavove i ponašanje. Ipak, strategija koju sprovodite na kraju donosi pozitivne rezultate. Stalo vam je da ostvarite poboljšanje u finansijskom smislu i zainteresovani ste za lično usavršavanje, ali morate da ispunite i određene uslove. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa saradnicima ili osobom koja ima veliki uticaj na vašu okolinu. Važno je da sačuvate dobar kolegijalni odnos. Budući da ste osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom da neko ograničava vaše poslovne zahteve ili potrebu za širom afirmacijom. Greške, koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisnim rešenjima, sigurno ne mogu značajno da umanje vaš profesionalni ugled. U prvoj polivini marta je važno da uložite svoj maksimum, kako biste ostvarili prioritetne ciljeve i bolju poziciju među saradnicima. Krajem meseca očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše zalaganje. Ali, ukoliko budete nefleksibilni, nepovoljni aspekti mogu da uruše šanse. Tokom narednog perioda svima koji su ugovarali poslove ili radili sa novcem sledi kontrola, precizna, detaljna i ispravna.

Od 19. marta očekuju vas korisni susreti, koji otvaraju nove mogućnosti u poslovnom smislu. Kraj meseca donosi povoljan period za javni nastup ili za testiranje i proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti.

Ljubav

Osećate unutrašnji nemir i potrebu za intenzivnom razmenom nežnosti. Stalo vam je da aktivno učestvujete u različitim događajima, ali na takav način uvećavate emotivne dileme. Nemojte dozvoliti da neko remeti vaš svet intime ili da vam komplikuje odnos sa voljenom osobom. Između vas i voljene osobe postoje razni nesporazumi, ali oni mogu da se prevaziđu uz dobru volju. Umesto uobičajene rasprave, iznenadite svog partnera novom ulogom i pozivom na ljubavni dijalog. Pokažite svoje iskrene namere i budite neodoljivi pred osobom koja zaslužuje vašu pažnju. U zavisnosti od emotivne situacije u kojoj se nalazite, upotrebite poznatu ljubavnu formulu.

Zdravlje

Neophodan vam je odmor, ali pošto ste uvideli da se stanje na polju finasija naglo poravlja, nećete znati da se zaustavite. Mogući su problemi sa povredama, glavom ali i sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Posebno creva i digestivni trakt su ugroženi i to ne samo tokom ovog meseca, nego i u narednom periodu. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati, ne smeju da utiču ni na vas.

RIBE (18.2.-20.3)

Posao

Nalazite se u kreativnoj fazi i delujete zahtevno pred okolinom, dobro procenjujete poslovne prilike i umete da ostvarite svoje ciljeve na različitim stranama. U skladu sa svojim potrebama vešto koristite oprobane manire i uspevate da se nametnete u situacijama kada se rešavaju značajni poslovni interesi. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolaze vaše kreativne sposobnosti. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. Snagom volje i ličnom inicijativom, uspećete da se nametnete pred saradnicima i u nekim značajnim situacijama. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolazi vaša preduzimljivost i organizatorske sposobnosti. Do kraja meseca potrebno je da ispunite svoje redovne obaveze ili da izmirite neka finansijska potraživanja. Krajem februara obratite pažnju na svoj poslovni stil i način izražavanja. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni i kroz uspešnu saradnju, proširite svoje kontakte u različitim pravcima. Posebno je dobro da to budu ljudi koji su došli iz iniostranstva, bilo da su stranci ili povratnici. Većinu važnih ciljeva možete da ostvarite uspešno zahvaljujući dobrom planiranju, pouzdanoj saradnji i nečijem protežiranju.

Ljubav

Vodite dimaničan život i često se nalazite u interesantnom društvu. Prijatne emocije, mali znaci pažnje i nežnosti ulivaju vam pozitivnu energiju i podižu raspoloženje. Najlepše trenutke priželjkujete u ljubavnom životu i u odnosu sa bliskom osobom. Iskrena razmena osećanja i bliski kontakti, imaju posebnu čar koja vas pokreće na akciju. Sve je lako, kada se ljubavne kockice slože u zajedničku sliku. Prija vam sentimentalna nota koju partner unosi u zajednički život, momenti romantike i uzavrelih strasti deluju kao poseban izazav. Ako ste mladi ili slobodni, očekuju vas zanimljivi kontakti. Zablistaćete u pravom sjaju u ljubavnoj romansi sa jednom nesvakidašnjom osobom. Nema potrebe da se ta romansa završi samo kao uzbudljiv i prolazni flert, postoji i lepši deo stvarnosti koji ne treba propustiti.

Zdravlje

Ovo je vreme za ples, kretanje, vežbe na otvorenom. Udahnite svež vazduh i jačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno uroloških organa i problemi sa "donjim stomakom" kod ženskih pripadnika znaka. Stariji bi trebalo da kontrolišu krvni pritisak, koji ne mora da bude jedini uzrok glavobolja koje osećate.

Autor: Mihajlo Čukić, Izvor: Novosti
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар