Mesečni horoskop za februar-veljaču 2014.

Glas zvezdanog neba za period izmedju 21. januara i 19. februara, koji je pod vladavinom Vodolije ili Vodenjaka * Posao, ljubav i zdravlje u narednih mesec dana * Da li su vam u narednim nedeljama zvezde saveznici i u kojoj meri?

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Osobe koje su vam nadređene mnogo očekuju od vas i stalno su nezadovoljne, zbog čega ste i vi prilično nezadovoljni. Kako teško podnosite pritisak, bićete više nego ikada naklonjeni ideji da što pre promenite radno mesto, a uskoro će vam jedan prijatelj ponuditi novi posao.

Finansijska situacija je i dalje nestabilna, a troškovi neočekivani i sve veći, što u vaš život unosi dosta nemira i nervoze. Mada biste ovaj loš period najradije da prespavate, ne budite lenji i prihvatite dodatni honorarni posao, jer će koliko-toliko poboljšati vašu materijalnu situaciju. Svaki poslić koji vam se ponudi tokom ovog perioda, bez razmišljanja prihvatite, čak i ukoliko niste sigurni da to najbolje znate da radite. Usput ćete biti primorani da naučite i nešto novo, što će vam dobrodoći, steći ćete i novo iskustvo koje možda nikada ne biste imali da niste prihvatili posao koji vam se nudi.

Mnogi predstavnici znaka će se zaposliti preko veze, odnosno uz podršku osoba na položaju. Oni koji nemaju ovakve mogućnosti posao bi trebalo da traže u oblasti spoljne trgovine,
industrijske proizvodnje, ustanova za zabavu, u restoranima... Kad je reč o poslu, bolje će prolaziti Ovnovi sa višim obrazovanjem.

Ljubav

Ukoliko ste u braku, potrudite se da ne dolazite u sukob sa partnerom, pogotovo što će biti jako raspoložen za svađu, pomalo hirovit i nepromišljen. Kod partnera vas najviše nerviraju tvrdoglavost i sebičnost, zbog čega često sebe dovodite u situaciju da izgovorite teške reči, iako tako ne mislite.

U ovom periodu posebno oprezni trebalo bi da budu oni predstavnici znaka koji imaju paralelnu vezu, jer će biti previše prilika da se sve obelodani, a u tom slučaju teško ćete uspeti da izbegnete sukobe, čak je na pomolu i skandal.

Slobodni Ovnovi biće u prilici da ponovo proživljavaju situacije koje su već doživeli, ili će sresti osobu sa kojom su nekada bili u vezi. I vi i vaš partner imate dovoljno iskustva i mudrosti da se prilagodite jedno drugom na novi i sasvim svež način.

Mladi predstavnici znaka tokom celog perioda imaće nekoliko prilika da se prepuste provodu i zabavi, a biće i dosta prilika za uzbudljive seksualne veze. Bitno je da se čuvate neželjenih posledica i da ne očekujete previše od osobe s kojom ulazite u vezu. Ne plašite se da ćete biti odbijeni i ne pokušavajte da saznate šta druga osoba misli. Dovoljno će biti da samo osluškujete svoje emocije i sve će vam se samo po sebi otvoriti, i to onako kako je za vas najbolje.

Zdravlje

Tokom ovog perioda možete da imate problema sa raznim upalama, virusnim infekcijama, ali i povredama ekstremiteta. Stariji predstavnici znaka trebalo bi da idu na redovne lekarske preglede i da češće kontrolišu pritisak.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Ovog meseca bićete među malobrojnim srećnicima jer na vas neće bitno uticati retrogradni Merkur. Bez obzira na to šta se događa na nebu, vi ste zacrtali svoje planove i idete ka njima. Imate mnogo poslovnih ideja, ali putem dispozicije one ugrožavaju finansijsko polje, zbog čega je neophodno da budete maksimalno oprezni. Dobro proverite s kim sklapate ugovore i u šta ulažete novac. Sve što ima veze sa finansijama tokom celog perioda biće prilično nejasno i nesigurno. Kada je reč o poslu, mnogo toga najviše zavisi od vas. Onoliko koliko sebe uložite toliko će vam se i vratiti. Krajem meseca imaćete potrebu da realizujete ono što ste započeli pre nekoliko meseci kao potpuno novu stvar.

Preliminarne dogovore možete zaključiti do 15. februara. Ovo je vreme inovacija, širenja štamparske produkcije, distribucije i posredništva. Poslovni uspeh zavisi od detaljne analize i procene situacije, kao i od svakodnevnog i upornog angažovanja oko projekata.

Pokušajte da se sada ne zadužujete i da ne uzimate kredite, ukoliko baš nije neophodno, jer će kasnije biti borbe oko vraćanja.

Ovog meseca nema mesta da budete preterano zadovoljni i opušteni, jer za sve što budete radili moraćete da se izborite. Zato budite spremni da se fokusirate samo na ono što je sada neophodno, a druge segmente života ostavite po strani. Ukoliko ste nezaposleni, kućni prijatelj će vam verovatno priskočiti u pomoć krajem meseca, a posle 15. januara verovatno ćete dobiti odgovor koji već dugo čekate.

Ljubav

Ukoliko imate stabilnu vezu, tokom ovog perioda verovatno ćete poželeti da promenite svoj status, tim pre što tačno znate šta hoćete. Zbog retrogradnog hoda Jupitera, krajem januara otvoriće vam se mogućnost za proširenje doma i porodice, a pozicija Saturna će vam pomoći da jasno definiše šta želite i da se na vreme angažujete u tom pravcu.

Slobodni pripadnici ovog znaka često će razmišljati o starim emotivnim vezama, a mogu se pojaviti osobe iz prošlosti sa kojima ste doživeli nagli i buran raskid, pa ćete poželeti da još jednom pokušate. Kako vam je Saturn naklonjen, postoji mogućnost da u tome uspete, pogotovo ukoliko ste se promenili i shvatili da partnera nije moguće menjati, već samo svoj stav prema situaciji i okolnostima.

Bikove koji su u braku očekuju veliki izazovi i iskušenja, zbog prisustva Venere u Jarcu.

U svakom slučaju, ovo je period aktivnog erosa, suparništva i velikih emotivnih izazova. U polju tajni naći će se osoba vama magnetski privlačna, a da li ćete situaciju iskoristiti ili ne zavisi od ličnih predispozicija.

Zdravlje

U ovom periodu najviše će vas mučiti glavobolja, verovatno zbog prevelike napetosti i stresa.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Ovaj period će obeležiti retrogradni Merkur, inače vladar znaka Blizanaca. Privatne firme su pod znakom pitanja, zbog restrikicija koje prilično dugo traju. Ukoliko požurite u reorganizaciju poslovanja, slobodno stavite ključ u bravu, jer ćete u protivnom još više potonuti.

Gotovo svi poslovi izazivaju tenziju, napetost i nervozu, a osobe na položaju stalno su ispred vas i nešto kontrolišu, što će vas dovoditi u stanje rastrojenosti. Koncentracija je već oslabljena i lako reagujete na spoljašnje stimulanse, ali na neodgovarajući način. Svaki poslovni razgovor jednostavno prerasta u sukob mišljenja.

Ukoliko dosad niste naučili da je ćutanje zlatno, to ćete shvatiti kada budete svedok peripetijama na radnom mestu. Previše se iscrpljujete na poslu, iako to već znate, ne posustajete jer vam je novac i te kako potreban. A većina novca odlazi na vraćanje dugova, plaćanje računa za struju...

Oni koji imaju posao, trebalo bi veoma pažljivo da razmotre sve što im se ponudi. Gotovo ceo period nije povoljan za poslovne susrete, širenja saradničkih veza i uspostavljanja novih poslovnih kontakata. Nažalost, bez obzira na to o kakvom poslu je reč, biće to neuspšeni pokušaji i nesigurni dogovori bez gotovo ikakvih rezultata.

U ovom periodu uspeh je verovatan jedino u prezentacijama, školama, kursevima, aukcijama, kao i u poslovima vezanim za industriju žabave, restorane, modne salone.

Ljubav

Bez obzira na to da li ste u braku, u vezi ili slobodni, tokom ovog perioda bićete na velikoj emotivnoj prekretnici. Trenutni tranzit Venere daje vam harizmu, privlačnost i tajanstvenost. Većina predstavnika ovog znaka ne oseća se baš najbolje. Kod starijih Blizanaca posao je na prvom mestu, a ljubav?

Iznenadiće vas strasti koje će se neočekivano rasplamsati, imaćete jaku potrebu da osvojite, ali i da vas osvoje. Sve ljubavi koje se budu rodile u ovom periodu neće biti bezopasne, a vi ste tako racionalni...

Osoba puna samopouzdanja biće veoma uporna i odlučna da vas osvoji i nikako neće odustajati, kao da oseća da vam je potrebno vreme, a to vam ide u prilog. Ako ste slobodni, pružite joj priliku, a ukoliko niste, toliko će vas prodrmati da ćete na trenutak zaboraviti sve tradicionalne vrednosti i ono što ste godinama gradili.

Na raskrsnici ste između starog i novog, a vreme će presuditi kojim ćete putem nastaviti. Osobe koje su u braku mogu se rastati, ukoliko to njihova natalna karta podržava, moguće su selidbe ili promena mesta boravka. U svakom slučaju polje doma i porodice biće na vetrometini, a izvesni su rastanci u porodici i neočekivani preokreti.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Nije preporučljivo da početkom perioda mnogo filozofirate zbog retrogradnog Merkura, koji uvek simbolizuje gomilu nesporazuma. Osoba na položaju analiziraće svaki vašt gest i znanje kojim raspolažete, pa bi vas hvalisavost koštala skuplje nego što to možete i da pretpostavite. Osim toga, bićete veoma agresivni zbog bilo koje vrste ograničenja, što će vam dodatno iskomplikovati život. Mudrije je da svoje nezadovoljstvo, negodovanje i bunt kanališete kroz neki kreativan rad. U ovakvim situacijama uvek se setite da je ovo samo prolazni period, da posle kiše zasija sunce, a posle noći dolazi dan. Ukoliko stvari budete posmatrali iz tog ugla, lakše ćete podneti teškoće koje vas očekuju u ovom periodu.

Ulazak u poslovne partnerske odnose nije preporučljiv do kraja meseca, ili se bar suzdržite do trenutka kada ćete moći bolje da procenite osobu koja vam dolazi sa puno entuzijazma i volje, ali sa malo razuma i logike. Sve važnije poslovne odluke ostavite za kasnije i više se bavite poslovima koje je trebalo da uradite, pogotovo što ćete u ovom periodu uspeti da ih završite.

Ukoliko radite u vojsci, proizvodnji ili građevini, očekujte protekciju i poboljšanje pozicije, a ukoliko ste nezaposleni verovatno ćete najzad doći do posla. Period je odličan za advokate, govornike i one koji verbalno nastupaju.

Ljubav

Slobodni pripadnici ovog znaka mogu da očekuju poslovnu kombinaciju, odnosno preko posla će upoznati osobu koja će ostaviti jak i dubok utisak, ali i trag na vašem srcu, ukoliko to budete dozvolili.

Ovo je mesec za ljubav i erotiku, ali ne i za romansu. Ključni faktor je hemija, susret dva pola, takmičenje u osvajanju i dominaciji. Nerazumevanje je prisutno kada se priča, a jasan osećaj kada se ćuti. Ukoliko možete da ćutite... Ovde nema mesta stidljivosti, niti trgovanju - ovde je sve ili ništa.

Želja je obostrana, ali ukoliko se stavi u kalupe, norme i opšteprihvaćena pravila biće kratkotrajna.

Rakovi koji su u braku biće na vetrometini, često će se svađati zbog dece, novca i partnera koji će ih stalno podbadati, a nećete moći da se suzdržite i da ne odgovorite. U ovakvoj situaciji lako se mogu izgovoriti reči koje se teško zaboravljaju, setite se da nije vreme za regovanje jer je reakcija sasvim sigurno pogrešna a zbog koje ćete se kasnije kajati. Ukoliko su deca odrasla, u ovom periodu verovatno će se jedno zaposliti, a vi ćete odahnuti bar nakratko, jer su troškovi stalno prisutni.

Parovi koji su u dužoj vezi moraće da preispitaju vrednosti koje zastupaju, šta je lično a šta je dobro za zajednicu i vezu. Ono što ste prilično dugo odlagali tokom ovog perioda dobiće jasno vidljivu formu, pa ćete znati kako dalje da reagujete.
Zdravlje

Tokom celog perioda bićete skloni gojenju, pa bi bilo dobro da obratite pažnju na ishranu i počnete da se bavite nekim sportom.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Promena radnog mesta koja vam je nagoveštena krajem prošle godine, od sredine januara dobiće jasniju strukturu. Uspećete da dođete do informacija koje će vam pomoći u rešavanju dileme da li da prihvatite novo radno mesto ili ne.

Neočekivani poslovni problemi iz dana u dan sve više se nagomilavaju, prilično ste se zadužili, a plata kasni, što vam veoma otežava život. Trebalo bi nešto da preduzmete, ali ne znate tačno šta...

Svako zlo, međutim, nosi i nešto dobro, pa ukoliko ste dugo radili i pri tom bili prilično nezadovoljni, univerzum vas sada na neki način "primorava" da ono što za vas inače nije dobro napustite, preuzmete stvari u svoje ruke i posvetite se nekom drugom poslu.

Osim toga, retrogradni hod Merkura tokom ovog perioda doneće vam mnogo finansijskih problema koje ćete početi da rešavate tek od sredine januara, ali konačno rešenje ovakve situacije, odnosno poboljšanje kada su u pitanju finansije možete da očekujete tek od sledećeg meseca.

Ukoliko ste nezaposleni, od partnera ćete verovatno čuti vest o slobodnom radnom mestu, koje bi vam odgovaralo. Poslovi koji su trenutno aktuelni za predstavnike vašeg znaka su vođenje poslovnih knjiga, sekretarski poslovi, izrada vizit-karata, kalendara, reklama...

Lavovi koji se bave poslovima koji imaju veze sa medicinskim uslugama, kompjuterima, industrijskom proizvodnjom, zemljoradnjom ili zanatskim delatnostima tokom celog perioda mogu očekivati uspeh i uvećanje prihoda. Ukoliko se bavite privatnim biznisom ili radite za nekoga ko ima privatnu firmu, tokom narednih nekoliko meseci imaćete naglašenu potrebu da istražujete mogućnosti tržišta i da imate maksimalnu slobodu u poslu.

Ljubav

Bračnim partnerima ljubav će uglavnom kvariti finansijski problemi. Kako će novac biti problem i kod jednog i kod drugog, svađe i uzajamna optuživanja za nesposobnost izazivaće još veće nerazumevanje i neprijateljstvo. Srećom, sukobi su bezopasni, a serije svađa i pretnji rastankom završavaće se pomirenjem u kasnim noćnim satima.

U ovom periodu biće naglašeni eros i seksualnost. Sudar polova gde se nešto osvaja, nad čim se dominira. Ukoliko ste slobodni, susret se može odigrati na bilo kom mestu.

Veze koje traju nekoliko godina, a temelje se na čvrstim i stabilnim osnovama, tokom ovog perioda mogu biti ozvaničene. Ali, odluku o ulasku u brak donesite tek posle 15. februara. Sve o čemu pričate pre 15. februara neće imati težinu i lako se može sve promeniti zbog okolnosti koje niste u stanju da kontrolišete.

Zdravlje

Zdravlje vam je već duže vreme toliko nestabilno da ste, osim zvanične medicine, odlučili da se lečite i alternativnim metodama. Ipak, budite oprezni i ne dovodite sebe u situaciju da budete zamorčić.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Neočekivani preokreti kao i mogućnosti vezane za nove poslove daju vam nadu da je najzad nešto krenulo napred, ali to bi mogla da bude i varka Merkura, vladara vašeg znaka, koji će tokom narednog perioda biti u retrogradnom hodu. To znači da sve što ima bilo kakve veze sa poslom primate sa velikom rezervom.

Potrudite se da iskoristite sve poslovne šanse koje vam se nude, ali pazite šta potpisujete. Polja komunikacija, informacija i kontakata tokom celog perioda biće prilično ugrožena. Neke stvari ćete morati da ponovite nekoliko puta pre nego što ih dovedete u red.

Početkom perioda finansijska situacija biće napeta, ali probleme ćete uspeti da rešite uzimanjem kredita, pozajmicom od prijatelja, rođaka ili će vam već neko neočekivano priskočiti u pomoć i ponuditi novac koji vam je u ovom trenutku najpotrebniji. Sve u svemu, nema razloga da budete zabrinuti.

Ukoliko ste nezaposleni, posao tražite u firmama koje se bave kompjuterskim poslovima, faksovima, tehnikom ili u zanatskim radionicama. Takođe, poslovi koji imaju veze sa estetikom, kozmetikom, dizajnom ili dekoracijom u ovom periodu donose uspeh i prihod.

Ljubav

Vreme je idealno za romansu, ljubav, brak. Device koje su u dugogodišnjoj vezi početkom perioda verovatno će obradovati lepe vesti, koje će im pružiti nadu za stvaranje budućnosti. Sa partnerom ćete se dobro slagati i stvarati planove za naredni period. Samo vam još nije jasno na koji način ćete rešiti pitanje prostora u kojem ćete živeti sa partnerom. Srećom, sredinom meseca neočekivano će se pojaviti mogućnost da rešite ovaj problem i tako zakoračite na put ka životu udvoje.

Ukoliko ste u braku, period će biti prilično nepovoljan, jer vas očekuju svađe, netrpeljivost, ljubomora, neprijateljstvo... Sa partnerom ćete se stalno nadmetati ko će kome da nametne svoju volju. Takođe, početkom perioda imaćete nekoliko svađa zbog dece, koje će izgledati kao bezopasne, ali će uneti teskobnu atmosferu u dom i porodicu. Sredinom meseca partner vas može iznenada napustiti. O tome je razmišljao i ranije, ali sada su se stvorili uslovi da takav korak i napravi.

Slobodne pripadnike ovog znaka očekuje nezaboravna romansa, u kojoj se osvaja i preotima. Obostrane strasti biće toliko naglašene da ćete biti izbačeni iz ravnoteže. Sve manipulativne tehnike sada su otvorene, a ukoliko odlazite u stan kod osobe koja vam se dopada, pazite šta konzumirate.

Zdravlje

Najveći zdravstveni problemi koji vas mogu mučiti u ovom periodu su prehlada, kašalj, povišena tempetarura, ali i virusne i bakterijske infekcije. Naročito obratite pažnju na viruse jer mogu izazvati srčane smetnje. Osim toga, budite veoma pažljivi u saobraćaju.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VAGA (23. 9. – 22.10)

Posao

Početak perioda verovatno će biti prilično naporan, ali već ste iskusili Mars u svom dvanestom znaku, a sada i u svom znaku, gde mu je mesto pada, što ukazuje na predstojeće probleme, pa u zavisnosti od natalnih pozicija možete na njega različito da reagujete. Ali, za sve Vage je zajedničko da trenutno imaju dovoljno energije, samo je potrebno da je kanališete na pravi način, najlakše kroz rad.

Nije vam svejedno što sve morate sami, što je sav teret kuće i posla pao na vaša leđa, ali na taj način univerzum vam, u stvari, pomaže. Krajnje je vreme da se probudite i krenete u akciju. U početku će biti naporno, biće vam potrebno mnogo energije i truda, ali, na kraju, će sve uroditi plodom.

Tokom celog perioda pokušajte da ne ulazite u konflikte, jer svaki razgovor lako može da se pretvori u sukob mišljenja, a pozicija Marsa vodi vas i u emotivnu ranjivost. Maksimalno se fokusirajte na ono što radite i rezultati neće izostati.

Neki pripadnici ovog znaka biće preterano oštri i skloni svađama, jer sve što ste danima potiskivali i skrivali početkom perioda isplivaće na površinu. Nažalost, ovo će se loše odraziti na porodicu i komunikaciju sa prijateljima.

Vage koje se bave trgovinom, komunikacijama, posredovanjem, sitnim zanatima ili prevozom mogu da očekuju poboljšanje finansijske situacije.

Najteže će biti onim predstavnicima znaka koji imaju privatni biznis. Ukoliko niste zaposleni ili imate nameru da napustite sadašnje radno mesto, najbolje bi bilo novi posao da potražite u komisionoj trgovini, radionicama za popravku automobila, u nekom osiguravajućem društvu ili u delatnostima koje imaju veze sa posrednišvom, menadžmentom i saobraćajem.

Ljubav

Tokom celog meseca verovatno ćete osećati emotivnu napetost, rastrojenost, bes i ljutnju. Za takvu situaciju krivicu ćete prebacivati na druge. Ali, dozvolite drugima da imaju svoje mišljenje, naročito osobama sa kojima ste u porodičnim vezama. U porodici su mogući konflikti sa ocem, suprugom ili osobom koja vas na neki način organizuje.

Ukoliko ste u braku teško ćete uspeti da nađete zajednički jezik sa partnerom, ako ne budete popustljiviji i ne napravite kompromise, a partnerova preosteljivost će vas jako nervirati. Ali, ne zaboravite da su sve to samo vaše projekcije i da ne postoji ništa što sami niste kreirali. Device koje imaju duži staž u vezi verovatno će planirati porodicu, iako još niste sigurni gde biste živeli. Najlošija ideja je zajednica sa roditeljima. Slobodne Vage biće u prilici da upoznaju osobu kojom će biti opčinjeni. Borite se za njena osećanja na svaki način, jer proviđenje ju je dovelo na vaš put.

Zdravlje

Kardiovaskularni i srčani problemi zadavaće vam najveće probleme u ovom periodu. Osim toga, bilo bi dobro da posetite očnog lekara.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Krajem januara Venera pravi okret koji simbolizuje želju za povratkom u neko prethodno stanje. Venera vlada poljem partnerstva i tajni, a Jupiter, koji sa njom sve vreme pravi loš aspekt, poljem novca i nekretnina. Sa Venerom u Jarcu možete postaviti čvršće temelje nečemu što je donedavno postojalo samo kao šansa.

Ukoliko je neophodno ulaganje u privatan posao, nećete se ustručavati da uložite novac, ali prethodno dobro razmotrite vaše finansijske mogućnosti, jer neće biti dobro ako prekoračite granicu. Krediti su vam dostupni, ali uslovi kreditiranja loši, pa bi svaka pozajmica u ovom periodu kasnije predstavljala veliki teret.

Na radnom mestu imaćete mir i harmoniju, i sa kolegama i sa nadređenima. Ukoliko ste nezaposleni, posao potražite u agencijama koje se bave putovanjima, izvozom i uvozom, u spoljnoj trgovini, špediciji ili avio-transportu. Period je odličan za pohađanje kurseva i stručno usavršavanje. Sve što budete naučili u ovom periodu, kasnije će vam se i te kako isplatiti.

Što se finansija tiče, imaćete velikih problema, jer ćete trošiti više nego što je neophodno.

Ljubav

Ukoliko ste slobodni, budite u pripravnosti, jer postoje razne kombinacije, a jedna je preko posla, radnog mesta ili kolega. U svakom slučaju, osobu koju budete upoznali doživećete kao nedostižnu za sebe, možda zbog razlika u vaspitanju, obrazovanju ili društvenom statusu.

Kako ste navikli da se stvari odvijaju onako kako ih sami organizujete, već na samom početku veze pojaviće se problemi, jer ćete nesigurnost skrivati temperamentnim nastupima i prilično agresivnim nametanjem. Zato budite veoma pažljivi, jer takvim ponašanjem lako možete da oterate osobu pre nego što bilo šta i započnete.

Na vašu sreću, kako Venera u aspektu sa Jupiterom predstavlja legitimnost, odnosno legalnost nečega, osoba o kojoj je reč već je u braku, ali je pokrenula postupak za razvod braka.

Škorpije koje su u vezi početkom perioda imaće porodičnih problema, jer partner s kojim ste u vezi ne dopada se vašim roditeljima, pa ćete biti prinuđeni da stalno balansirate i pravite kompromise.

Ukoliko ste u braku, tokom većeg dela perioda očekuju vas veliki pritisci i obaveze. Naročito teško biće rođenima u prvoj dekadi znaka, kada će im sve izgledati naporno i nepodnošljivo. Priča o razdvajanju staće zbog neočekivanog sleda dešavanja, možda čak i trudnoće kojoj se niste nadali.

Početkom februara bilo bi dobro malo da zastanete i konačnu odluku da donesete malo kasnije.

Zdravlje

Ukoliko se tokom ovog perioda pojave zdravstveni problemi, to će biti pre svega zbog neuravnotežene ishrane i loših dijeta. Obratite više pažnje na jačanje metabolizma i imuniteta.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

Postoji tendencija da se iscrpljujete, ali pozitivan stav može vam pomoći da prevaziđete fizičku slabost ili loše zdravstveno stanje. Potrebno je da se koncentrišete i uskladite aktivnosti vezane za posao, karijeru i zdravlje. Kada su svakodnevne aktivnosti i obaveze u pitanju, organizujte se tako da budete što efikasniji, odnosno prvo raščistite probleme koji vas ometaju, a neophodno je da ih rešite. Tokom celog perioda biće vam teško, jer ćete imati utisak da imate previše obaveza i da ne znate šta biste pre. Zbog toga često bežite u sanjaranje, a na kraju dana se posvađate sa svima jer ništa niste uradili.

Šef ili neko od kolega će vas toliko isprovocirati da će početkom februara doći do većeg konflikta. Ukoliko se budete sukobili sa kolegom, šef će stati na njegovu stranu. Zato se potrudite da vam u ovom periodu misao vodilja bude "samo danas ću nastojati da proživim dan i neću pokušavati da sve probleme u životu rešim odjednom".

Ukoliko imate partnera u poslu, doći će do sukoba interesa, pa čak i prekida saradnje. Nezaposleni predstavnici ovog znaka biće u prilici da dobiju pokroviteljstvo, da se zaposle u akcionarskim društvima, agencijama za nekretnine, u menzama, radionicama, prodavnicama, kancelarijama ili medicinskim ustanovama.

Ljubav

Ovo je mesec iskupljenja, vraćanja sebi, u svoje središte. Vreme kada imate koristi od molitvi i meditacija ali i vreme lutanja u ljubavi. Neki Strelci će samo sanjati o ljubavi. Platonske i tajne veze mogu dati samo jedno veliko ništa, koga postajete svesni kada dođu teži aspekti, dok sa lakim aspektima sanjate ružičaste snove. Te će se ideali urušiti već polovinom meseca ako ne stojite na čvrstoj podlozi. Početak meseca kreće sa dosta optimizma, sa velikim idealima i romantičnim snovima. Biće prilika za virtualna poznastva ali u to se upustite samo ako smatrate da ste vrlo stabilni, inače će vam progutati sve vreme, i sve dobre aspekte koji se mogu na drugi način iskoristiti. Na kraju ćete se osećati kao žrtva izdaje i prevare od imaginarne voljene osobe. Međutim, sve su to normalni efekti retrogradnog Merkura.
Mnogo realnije je da početkom meseca sretnete osobu u prevozu, na putu ili da vas poveže profesija i da ovo doživite kao fatalan susret. Nažalost, moguće da nije odavde. Ipak, biće stvarnije i sa više šansi da traje.
Oni koji su u vezi, početak meseca neka iskoriste za stvaranje atmosfere uz sveće i vino. Sada mogu naći bliskost sa voljenom osobom od koje će kasnije danima živeti i uspomene evocirati.

Zdravlje

Na zdravlje mislite unapred i ne čekajte da se razbolite. Jupiter u egzaltaciji popravlja vam kondiciju, ali, kako se mnogo iscrpljujete, doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Oni koji imaju privatni bizniz početkom perioda mogu se sukobiti sa poslovnim partnerom zbog kontrole i finansijske inspekcije. Ukoliko očekujete da neko uloži novac u biznis koji planirate da pokrenete, morate mu detaljno predočiti sve mogućnosti.

Zbog vašeg previda neko će izgubiti manji ili veći kapital. Nikako nemojte biti površni, neophodno je da ispitate sve opcije, ali i eventualne posledice. Prekontrolišite knjige i knjigovođe, pogotovo ukoliko ste privatnik, jer ćete zbog greški koje se mogu provući platiti kaznu, ali i pokvariti odnose koji su inače dobri.

Sa kolegama se nećete najbolje slagati i razumeti, jer će se mešati u stvari koje ih se ne tiču. Zato nema potrebe za kućnim posetama, bliskošću niti stajanjem po hodnicima i pričanjem praznim pričama.

Početkom meseca mogući su problemi sa dokumentima, papirima i informacijama koje će do vas stići, jer će verovatno biti pogrešne ili pogrešno protumačene, što je tipično za Merkurovu retrogradnost. Period je odličan za one predstavnike znaka čiji je posao povezan sa pisanjem.

U ovom periodu biće neophodno da žrtvujete neki novac, odnosno da ga date u humanitarne svrhe ili potpunom nezancu za lečenje teške bolesti. Samo gubitak i davanje daće šansu za dobitak i stvaranje.

Novca će biti dovoljno početkom meseca, ali i prilika da se izgubi ono što je moglo da pokrije potrebe celog meseca. Intuicija će vas ovog meseca najbolje voditi.

Ljubav

Svaki razgovor sada se može pretvoriti u raspravu i sukob mišljenja, pa ukoliko se ne budete dovoljno kontrolisali, doći će do raskida koji verovatno ne želite. Srećom, ovi loši aspekti neće dugo trajati. Oni predstavnici znaka koji imaju loše aspekte u natalnoj karti biće "prozvani", jer je došlo vreme da preurede svoj život.

Mnoga vrata za promene biće vam otvorena u ovom periodu, možda ćete se preseliti, promeniti mesto boravka, neki Jarčevi će stvoriti porodicu, a neki će je napustiti. Najveći problem kod većine mladih parova koji planiraju zajednički život biće protivljenja jednog od roditelja. Zbog ovoga će često dolaziti do svađa i sukoba. Kod bračnih parova roditelji će se mešati, pa će opet biti uslova za sukobe. Da biste sačuvali brak i ispoštovali roditelje, biće neophodno da prihvatite razne kompromise. Ukoliko u natalnoj karti nemate retrogradni Merkur, nemojte donositi bitnije odluke.

Zdravlje

Vaši zdravstveni problemi u ovom periodu mogu biti vezani za saobraćaj, jer može doći do povrede ekstremiteta. Naravno, nisu isključene ni prehlade, upale, temperatura i virusne infekcije koje mogu uticati na srce. Ipak, najvažnije je da budete oprezni u saobraćaju.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Ukoliko ne volite ono što radite, došlo je vreme da se preispitate, jer će u suprotnom posao ispitati vas: Zašto kasnite na posao, zašto ste bezvoljni? Možda podsvesno želite i da dobijete otkaz, jer ne možete više da radite nešto što je po vama besmisleno, a nema ni odgovarajuću finansijsku nadoknadu. Ali, morate prikupiti snagu i da pokušate da kako znate i umete prevaziđete ovu neprijatnu situaciju, odnosno besmisao i da u posao unesete što više sopstvene kreativnosti.

Finansijska kriza nastaviće se i tokom ovog perioda, grčevito ćete se boriti da dođete do novca, jer će vam biti jako potreban. S druge strane, pokušaćete da dođete do novca koji ste svojevremeno pozajmili prijateljima ili rođacima, ali imaćete velikih problema da to i realizujete.
Verovatno se pitate da li će biti i nešto dobro tokom ovog perioda. Naravno, možete se nadati nekakvom testamentu, osiguranju, neočekivano povoljnom kreditu ili novcu koji će vam partner ponuditi. Doduše, novac neće stići onako brzo kako biste voleli, ali će svakako stići. I odjednom ćete rešiti sve što vas je danima mučilo i zbog čega noćima niste spavali.

Od sredine februara potrudite se da poštujte rokove i da sve zadatke obavljate na vreme. Ili, možda je najbolje da ništa ne preduzimate nego da sačekate da prođe retrogradni hod Merkura.

Ljubav

Vreme u kojem je eros naglašen u stvari je vreme kada lako može doći do pomirenja. Ukoliko ste sa partnerom bili u svađi tokom proteklih meseci, u ovom periodu verovatno ćete se pomiriti, a ukoliko ste bez partnera, sada ćete ga naći. Potrudite se da zaista uživate u svim blagodetima koje ljubav nosi.

Tokom celog perioda imaćete dovoljno motivacije i snage da srušite ograde i uradite sve za ljubav i iz strasti. Naravno, setite se da sve što je lepo ne traje dugo i da ćete morati kad-tad da platite ceh, ukoliko budete preterivali.

Ovo nije period u kojem ćete moći razumno da se ponašate, jer će emocije biti u prvom planu, ali bar napravite podsetnik kako bi trebalo da se ponašate. Već sredinom perioda počećete da osećate krivicu što ste toliko srećni a drugi nisu.

- Ženski predstavnici ovog znaka trebalo bi da obrate pažnju na to s kim ulaze u vezu, jer ono što trenutno vidite samo je projekcija vaših snova i ideala. Mlada osobe mogu neplanirano da zatrudne, a posle abortusa danima će se kajati što su se odlučile na takav korak.

Stariji predstavnici znaka verovatno će se boriti sa sramotom ili gubitkom časti, naročito ukoliko su u braku, ali već sredinom meseca uspeće da pronađu rešenja prihvatljiva za obe strane.

Zdravlje

Najveći neprijatelji vašeg zdravlja su napetost i stres, pa bi bilo poželjno da budete opušteniji i nasmejaniji, ali i da telu podarite više sna.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Tokom celog perioda biće naglašena dešavanja u polju posla, rada i usluga. Kako vaš vladar "govori" o ulaganju energije upravo u ova polja, rezultati neće izostati. Maksimalnu pažnju trebalo bi da usmerite na obavljanje tekućeg posla, a ukoliko ne radite, verovatno ćete se zaposliti. Nažalost, posao koji će vam ponuditi neće dugo trajati, osim ukoliko vam Merkur u natalu nije retrogradan. Najvažnije je da radite samo ono što za vas ima svrhu, jer samo u tom slučaju možete očekivati uspeh i uvećanje prihoda.

Iako ćete imati dovoljno energije i kapaciteta da radite mnoge poslove, a bićete i inicijator raznih poslovnih ideja, u ovom periodu nećete biti sigurni šta, kako i kada bi trebalo da uradite. Ipak, veoma je bitno da volite ono što radite, jer ukoliko to izostane, odustaćete od posla, ma koliko finansijski bio primamljiv. Takođe, možete pokušati da krenete obrnutim redosledom, što će dovesti do zastoja i odugovlačenja u nekim situacijama.

Ukoliko ste zaposleni, ukazaće vam se prilika da se dokažete i pokažete, što će vaše kolege protumačiti kao laktanje. Zbog ovakve situacije lako može doći do prilično neprijatnih konflikta sa kolegama. Međutim, kako su vam šefovi naklonjeni, vaše ambicije će s vremenom biti sve veće.

Predstavnike znaka koji su na položaju imaće problema sa radnicima. Ukoliko tražite posao najpre ćete ga naći u oblasti finansija, računovodstva, osiguranja, administrativne delatnosti, medicinskih i socijalnih ustanova.

Neki predstavnici ovog znaka, naročito oni koji se bave poljoprivredom, mogu se naći na mestu nekoga ko diže bunu.

Ljubav

Naglašen je sukob između obaveza i emotivnog života. Kako ste postali skloni raspravljanju i suvišnom analiziranju, partner vas neće čekati, pa će se potruditi i zabavu potražiti na drugoj strani. Zato bi bilo dobro da se preispitate da li trenutno radite sami protiv sebe. Nemogućnost da postignete balans sa partnerom dovešće do sukoba, možda čak i do raskida. Ali, zbog toga nećete previše patiti, jer je na vidiku zanimljiva poslovno-ljubavna kombinacija.

Ukoliko idete na poslovni putovanje, upoznaćete šarmantnu i strastvenu osobu koja će na vas ostaviti izuzetno jak utisak. Iza ledenog brega krije se erupcija strasti koja vam zauvek može promeniti život. Ovo može biti i u komunikaciji sa osobom sa kojom ste profesinalno povezani, a od koje ne možete da se odvojite.

Oni koji su u braku uspeće da prevaziđu sve nesporazume iz prethodnog perioda. Evociraće uspomene i tako povećati šansu da se ponovo zbliže sa partnerom.

Zdravlje

U ovom periodu verovatno će vas mučiti glavobolja, stomačni problemi, jetra i slaba krvna slika. Neophodan vam je odmor, jer ste prilično napeti i nervozni, zbog čega možete imati problema sa srcem i kardiovaskularnim sistemom.

Autor/izvor: Ž. P. / Novosti
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар