Jezive priče o ukletim kućama

Priča o duhovima i ukletim kućama ima bezbroj, ali one najstrašnije objedinio je paranormal.about.com.

Kuća porodice Proctors
Porodica Proctors je u svom domu u blizini Tynesidea u sjevernoj Engleskoj počela u jesen 1934. da primječuje neobične događaje. Počelo je neobjašnjivim zvukovima koraka i zviždanja, a potom su krenula ukazanja.
Bijeli lik nepoznate žene prvo su na njihovom prozoru vidjeli susjedi, a potom su ga po kući počeli viđati i članovi porodice. Bestjelesno lice pojavljivalo se i na stepenicama i izgledalo je kao da nadgleda porodicu.
Kako bi provjerili istinitost priča, lokalni ljekar Edward Drury odlučio je u kući da provede noć u društvu kolege T. Hudsonsa dok su vlasnici bili odsutni.
Dury je već nakon sat vremena čuo korake i kašalj, a u jedan sat poslije ponoći vrata ormara su se otvorila, a iz njega je izašla sablasna žena u bijelom.
Porodica je još nekoliko godina živjela u kući, nakon čega se iselila. Kuća je kasnije srušena.

Ukleta kuća Frances Freeborn
Frances Freeborn uselila se 1981. u kuću u kojoj je preminula njena vlasnica Meg Lyons. Kad se Frances uselila, kuća je bila još puna ličnih stvari preminule žene, čak su i ormari bili puni njene odjeće.
Neobjašnjivi događaji krenuli su kad je Frances počela da renovira kuću.
Ona je sva vrata zatvarala prije odlaska na spavanje, a svako jutro našla bi ih širom otvorena. Svjetla bi se palila dok je ona bila van kuće, a da se događa nešto zaista paranormalno, nova vlasnica bila je uvjerena nakon što je objesila jednu sliku na zid.
Sutradan je našla sliku na podu, kao da ju je neko odložio.
Vratila ju je na zid, ali ista stvar se dogodila i sljedećih pet dana, sve dok sliku nije stavila na drugo mjesto. Neobjašnjive pojave postale su intenzivnije kad je godinu dana kasnije odlučila da renovira spavaću sobu.
Na kraju je sve eskaliralo jezivim otvaranjima prozora, nakon čega je žena pobjegla iz kuće u spavaćici.

Imanje Mackie
Ovaj slučaj, iako se dogodio davne 1695., dobro je dokumentovan i ima na desetine svjedoka iz ove škotske zajednice.
Porodica Mackie živjela je na imanju koje je bilo na glasu kao ukleto, ali oni nisu imali problema sve dok ih jedan dan nije zasulo kamenje i predmeti koje je bacala nevidljiva sila.
Porodica je zatražila pomoć sveštenika, koji je i sam na svom dolasku iskusio zlostavljanje od strane nevidljive sile.
Ali, porodica nije odustajala čak ni nakon što ih je nepoznata sila iznosila iz kuće i nakon što su požari na imanju izbijali sami od sebe. Okupilo se pet sveštenika kako bi napravili egzorcizam na imanju.
Kamenje ih je zasulo, a neki od sveštenika su svjedočili i da ih je nešto uhvatilo za noge i podignulo u vazduh.
Nakon dvije nedjelje čuli su glas koji im poručuje da će ih mučiti do utorka, a tako je i bilo. Nakon utorka se sve smirilo, piše paranormal.about.com.
(kolektiv.me)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар