Koji je dan za šta pogodan?

Ako planirate da prodate kuću, stan ili vinograd, potencijalne kupce svakako odvedite u razgledanje petkom. Četvrtak je najbolji dan za seks, a sreda za traženje povišice.

Ponedeljkom je najisplativije kupiti kameru i sličnu digitalnu opremu.
Statistike pokazuju da su cene takvih aparata najčešće na popustu ponedeljkom.

Prema globalnim meteorološkim podacima, najmanji izgledi za padavine su utorkom, što taj dan čini kao stvorenim za druženje s prijateljima napolju. Kiša i druge padavine najčešće su u petak poslepodne, subotu i nedelju.

Sedam od deset menadžera kaže da je sreda dan tokom koga zaposleni imaju najveće šanse da dobiju povišicu ili unapređenje, pokazala je studija firme Office Angels. Sreda je idealna i za šoping, jer su taj dan najmanje gužve u prodavnicama, posebno u večernjim satima.

U četvrtak su, posebno u jutarnjim satima, prirodni nivoi hormona stresa kortizola najviši. Višak kortizola javlja se kao posledica naporne radne nedelje, a kortizol stimuliše i polne hormone zbog čega je četvrtkom libido na vrhuncu.

Ako planirate da prodate kuću, stan ili vinograd, potencijalne kupce svakako odvedite u razgledanje petkom, pokazalo je dvogodišnje istraživanje američke agencije za prodaju nekretnina Redfin.

Subota i nedelja s pravom su proglašeni danima za uživanje, pa je stoga loša ideja opteretiti se obavezama ili kućnim poslovima. Duže spavanje, druženje s prijateljima ili porodicom "puni" baterije tokom vikenda da bismo s više entuzijazma prošli kroz radnu nedelju.
Izvor: Lekarinfo.com, 24sata.hr
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар