Stvorite harmoniju boja i mirisa u domu

Ako želite da u svom domu stvorite harmoničnu atmosferu, poslužite se malim trikom i napravite idealan spoj boja i mirisa, odnosno hromoterapije i aromaterapije, koji će vašem telu i duhu pomoći da postigne prirodnu ravnotežu.


* Ukoliko u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena preovladava zelena boja, koja je prema hromoterapiji boja prirodne harmonije i simbolizuje svežinu, taj prostor osvežite aromatičnim uljem nane i ubrzo ćete osetito kako vašim telom struji nova energija, a um vam je bistriji.

* Osobe koje zidove u stanu imaju žutu boju, vedre su i spontane, tvrde stručnjaci za hromoterapiju. Sa tom bojom se, prema pobornicima aromaterapije najbolje slaže miris citrusnog voća.

* Narandžasta nijansa budi optimizam i pozitivne misli. Zato ovom prostoru najviše odgovara miris cimeta, ističu stručnjaci za aromaterapiju. Tokom tmurnih i hladnih zimskih dana, narandžasta će vas „ugrejati“, a miris cimeta doprineće domaćoj atmosferi.

* Crvenu boju vole strastvene osobe, tvrde stručnjaci za hromoterapiju, a oni koji se bave aromaterapijom ističu da se sa „bojom ljubavi i vitalnosti“ najbolje slaže snažan miris karanfilića, kojem se oduvek pripisuju afrodizijačka svojstva.

* Staložene i komunikativne osobe, rado se okružuju svetloplavom nijansom. Po aromaterapiji, takvim osobama najviše prija miris lavande koji umiruje i čitavom prostoru daje opuštenu atmosferu.
(noosti.rs)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар