Saveti koji vam mogu spasiti brak

Sajt Huffington Post zatražio je od svojih posetilaca da navedu neke od svojih najvećih grešaka koje su dovele do razvoda kako bi pomogli budućim bračnim parovima. I napravio listu saveta koju i ovde prenosimo...

Ponekada je potrebno da se probudimo sa papirim za razvod koji se nalaze pored nas kako bismo zaista dobili perspektivu u vezi sa tim šta u braku treba činiti, a šta ne kako bi on funkcionisao.

Pogledajte neke od saveta koje je preneo Huffington post:

1. Provedite više vremena planirajući vaš brak a ne svadbu.

2. Brak zahteva posvećenost, ljubav, rad, iskrenost , poverenje, nesebičnost, prijateljstvo, razumevanje i želju da sve uspe. Svaka veza započinje dobro ali stvari se vrlo lako mogu promeniti, ali vi ipak imate kontrolu nad mnogim stvarima koje mogu do toga da vas dovedu.

3. Neka vaša veza uvek bude sveža i živa. Kada postanete dosadni i samozadovoljni više ne poštujete vaše svadbene zavete.

4. Sačekajte sa decom. Provedite par godina gradeći međusobnu vezu i karijeru. Kada budete imali decu, planirajte da barem jednom nedeljno izađete sami.

5. Držite vaše finansije razdvojenim.

6. Kada se naljutite, a hoćete, komunicirajte, nemojte da vičete. Kažite partneru kako se osećate bez obzira na to šta je uradio i šta biste želeli da uradi drugačije sledeći put. Bitno je da vas partner razume a ne dranje na njega.

7. Ozbiljno pričajte o tome kako zamišljate brak. Kako ćete podeliti obaveze, gde ćete živeti, ko je dobar u čemu, koliko ćete dece imati, gde ćete provoditi odmore, koliko će se vaše porodice pitati u vezi sa brakom...ovo su sve važna pitanja.

8. Nemojte misliti da će se neko promeniti samo zato što vas voli – i ne očekujte da ćete se i vi promeniti samo zato što volite partnera.

9. Gledajte da blizu vašeg mesta stanovanja imate prijatelje koji vam mogu pomoći ili pružiti podršku. Morate da znate da nisu udaljeniji od vas od jednog dana puta pošto možete zažaliti.

10. Zapamtite – niko nije primoran da vas voli, ponašajte se u skladu sa tim.

11. Pre razvoda uvek razmislite o bračnom savetovalištu.

12. Ukoliko se venčavate u crkvi, budite sigurni da razumete na šta pristajete – i u dobru i u zlu, dok vas smrt ne rastavi. Ukoliko ne možete da živite po ovim rečima, nemojte da ulazite u brak.

13. Nikada nemojte prestati da izlazite na romantične sastanke sa partnerom. Morate da radite na vašoj vezi svaki dan. Negujte je. Stalno se međusobno podsećajte zašto ste zajedno.

14. Male laži mogu se pretvoriti u ozbiljan kamen spoticanja. Uvek budite iskreni, pa čak i kada se plašite – obmana partnera nije vredna bola razvoda.

15. Nemojte da prestanete da radite stvari koje vas odvajaju od partnera. Život van braka i vašeg partnera samo će vas dodatno zbližiti i dati teme o kojima kasnije možete da pričate.

16. Ono što uspeva danas ne mora uspevati i u budućnosti. Vi i partner ćete nastaviti da sazrevate, a to samo po sebi znači promene ispred vas.

17. Poštujte se međusobno, komunicirajte i nikada ne dozvolite spoljnim silama da stanu između vas. Brak je partnerstvo između vas dvoje i nikoga drugog.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар