Kineski horoskop za 2014. godinu Drvenog Konja

2014. je godina Drvenog Konja. Poslednja takva, dakle godina Drvenog Konja, bila je 1954. jer se ciklus u kome se ponavlja ista kombinacija znaka i elementa ponavlja svakih 60 godina. Godina Konja je svaka 12, ali Drvenog Konja svaka 60.godina.
                                                                                                     
Strpljenje konju nije jača strana. On želi da neobuzdano galopira napred — ne gledajući ni levo ni desno — juriša na prepreke. Laki kas je samo za umorne, ostarele seoske konje. Drveni Konj je jednako nepostojan kao i drugi Konji, ali se bolje kontroliše, ima veći osjećaj za dispiplinu i spreman je na razumnu diskusiju.


Tematika ove godine su tajne i mračna strana ljudske prirode. Oni koji žele biti iskreni prema svojim osećajima ili emocionalnim ožiljcima će otkriti da je moguće pronaći osećaj oslobođenja i zaceljenja.

Lunarna godina, koja počinje 31. januara biće povezana sa konjem iza koga ne želite da stojite pošto inkorporiše nasilni elemenat vatre, upozoravaju eksperti za feng shui iz Hong Konga. "Pošto je ovo Godina drvenog konja, a drvo je zapaljivo, biće mnogo skandala, sukoba, eksplozija i svađa", rekao je feng šui majstor Alion Jeo AFP-u.

Feng šui je uticajna disciplina u većem delu Azije gde ljudi prilagođavaju svoje živote i renoviraju kancelarije i kuće "po feng šui" kako bi bili srećniji i berićetniji.

Jeo kaže da će konflikti u novoj godini varirati od diplomatskih tenzija do oružanih sukoba, naročito u februaru, maju i avgustu.

Jeo smatra da bi rat mogao da izbije na Diaoju/Senkaku ostrvima, grupi ostrva koje konstroliše Japan i oko je u sukobu sa Kinom.

Prethodna godina konja bila je 1954. i nju su obeležile probe nuklearnog naoružanja u SAD i Sovjetskom savezu i borba kod Dien Bijen Pua kada su francuske snage poražene u Vijetnamu.

Kineska predviđanja, poput feng šuija, zasnovana su na drevnoj filozofiji i verovanju da događaje diktiraju nestabilne "ravnoteže" pet elemenata - metala, drveta, vatre, vode i zemlje - od kojih je svet sastavljen.

Lunarni kalendar zasnovan je na ciklusima meseca i kineski opisuje 12 životinja.

Feng šui majstor Čou Hon-ming veruje da će se SAD i Evropa ekonomski oporaviti, dok će negativne uticaje osetiti zemlje poput Singapura, Indonezije, Tajlanda, Indije i Pakistana. "Zapadna ekonomija videće značajan napredak ali će istočnjačke zemlje imati poteškoća i njihove ekonomije će čak nazadovati".

Čou veruje da će nova godina biti problematična za američkog predsednika Baraka Obamu koji je rođen u Godini vola 1961.

"Praviće gafove, biće suočen sa preprekama i političkim crvenim linijama", rekao je on.

Rekordno visoke temperature i prirodne katastrofe biće takođe primetne zbog uticaja elementa vatre, smatraju stručnjaci.

"Postojaće više šansi za vulkanske erupcije i zemljotrese jer će element zemlje iritirati velika količina vatre", rekao je vidovnjak Čeng Či-hang AFP-u i dodao da će tome naročito biti skloni Japan, Indonezija i Kina.

Kada je reč o pojedincima, čija se budućnost predviđa gledanjem tačnog vremena i datuma rođenja i odnosima svih elemenata, problematična pop zvezda Džastin Biber ove godine će imati mnogo problema i, kaže Jeo, ponekad neće moći da se kontroliše.

Na desetine hiljada vernika u Vong Tai Sin hramu u Hong Kongu zapaliće mirišljave štapiće večeri prvog dana Lunarne Nove godine kako bi imali sreće i bogatstva. Bivša britanska kolonija će proslaviti dolazak nove godine 23-minutnim vatrometom.


ZEC

Ovo je godina intuicije za Zeca.Vaša intuicija će odigrati ključnu ulogu u donošenju ispravnih odluka kako na privatnom tako I na profesionalnom nivou.

Karijera ima sve izglede da bude uspešna I plodonosna.Zakucajte na vise vrata, igrajte na vise karata umesto da čekate na jednu šansu.

Finansijske prognoze su vise nego obećavajuće.Budite, pak, oprezni kad su špekulacije novčane prirode u pitanju: ne ulećite “grlom u jagode” u kombinacije koje nisu proverene I za koje nemate pouzdane I valjane informacije.

Ljubav za Zeca će biti uspešna I uzbudljiva, na ovom polju vas čeka pravo ispunjenje.Možda ćete , čak, pronaći I pravu ljubav, u ovoj godini.

Zdravlje će biti dosta solidno ako se izuzmu manji bolovi sredinom godine kao posledica povišenog stresa usled žurbe I napetosti u izvršavanju poslovnih obaveza.Preporuka je što vise povrća i manji obroci.




PAS

Konj će Psu povećati samopouzdanje i potaknuti optimizam. Energija Konja će vas potaknuti da izgradite poznanstva. Bit ćete ključan dio različitih društvenih skupina s kojima dijelite interese. Pozitivan stav će vas učiniti omiljenima u društvu. Lakše ćete opraštati, ali i zaboravljati tuđe pogreške. Ova godina je odlična za razvijanje vještina. Prestanite se toliko truditi da udovoljite svima, vjerujte unutarnjem glasu i budite hrabri kako biste mogli slijediti svoj jedinstven put.

Ljubav: Ovo je godina kada je odlično ući u brak ili ljubavnu vezu dovesti korak dalje. Kooperativna energija Konja će potaknuti bolju komunikaciju među parovima. Uživat ćete u produbljenom i intimnijem odnosu sa svojim partnerom. Energija Konja će potaknuti Psa da lakše izražava svoje osjećaje. Neočekivane promjene su također moguće. Veze, koje nisu izgrađene na povjerenju i iskrenosti, mogu biti prekinite.

Obitelj i prijatelji: Bićete zauzeti. Morate početi s planiranjem već na samom početku godine. Neki događaji će zahtijevati povećanu štedljivost. Godina Konja je savršena za okupljanje obitelji i putovanja. Svoj dom ćete učiniti ljepšim i nemojte se suzdržavati, već pozovite ljude da vide kakve ste promjene napravili.

Posao: Ovo je revolucionarna godina kada je u pitanju posao. Budite strpljivi i suočavajte se s izazovima koji će se ponekad činiti izvan vaše kontrole. Energija Konja potiče samodisciplinu. Ovo je moćna godina za Pse koji traže dodatnu edukaciju ili osposobljavanje. Energija Konja će donijeti prilike koji zahtijevaju volju da savladate inovativne metode ili istraživanje novih područja.


SVINJA

Kineski horoskop za ovaj znak predviđa preseljenje i kretanje.Samo kretanje ne bi trebalo da protumačimo samo kao putovanje već se to odvijati i u mislima i u aktivnostima.Ovo će, prvenstveno biti veoma radna godina, tako da bi to trebalo da imate u vidu ne bi li, na vreme, predupredili dolazeći stres.

Karijera će zahtevati dosta poslovnih putovanja.Biće dosta uspeha ali budite spremni da, na ovom planu, ne stoprocentan uspeh.Biće, dakle, i manjih neuspeha.

Novca će biti dovoljno ali to ne znači da bi trebalo nemilice da trošite.Biće i nekih potpuno neočekivanih troškova.

Ljubav i partnerski odnosi će na sebi imati priličnu senku.Pokušajte da poboljšate komunikaciju sa okolinom, prvenstveno sebi najbližima, ne bi li zadržali unutrašnji mir.

Povedite računa o svom zdravlju: ne uzimanje obroka na vreme, može imati, u ovoj godini, ozbiljne posledice po vaše zdravlje.

Putovanja će, dakle, biti kod vas u prvom planu: službena, porodična kao i odmori sa prijateljima zauzeće dobar deo vašeg vremena.Srećno vam bilo.


PETAO

Ovo je godina puna odličnih prilika.Kineski horoskop vam predviđa puno odličnih prilika tokom godine I to na svim životnim frontovima.Čuvajte se ljubavnih afera jer su one, itekako moguće.

Karijera I biznis ćedoživeti rast.Bićete uključeni u mnoge nove projekte I poduhvate, budete li, naravno, to želeli.

Mogućnost zarade novca u špekulacijama ili trgovanju akcijama.

Otvoriće se dosta novih mogućnosti po pitanju ljubavnih veza.Veze ćedobro funkcionisati.

Zdravstvene prognoze su dobre.Zbog sklonosti stresu, kontrolišite svoj apetit I jedite samo kad je neophodno.Skidanje kilaže će vam oduzeti dosta neophodnog vremena.

Dakle, mogućnosti su odlične, skupite hrabrost I krenite aktivnim pristupom ka  svim problemima.


PACOV

Mnogo bolja godina nego 3 godine unatrag.Osobe iz ovog zodijačkog znaka će napredovati u svim aspektima života, bilo da je u pitanju karijera, ljubav, novac ili odnosi sa okruženjem.Najveći napredak je na polju ljubavi, čak se može reći: za pacova je ovo godina ljubavi.

Bićete fokusirani na sve svoje ciljeve u životu.Dosta možete učiniti na polju karijere.Doživećete velika priznanja od svojih kolega, na radnom mestu, u ovoj 2014.oj, godini Zelenog drvenog konja.

Što se tiče finansija, ovo je godina povećanja prihoda.Takođe, prihodi od lutrije i špekulacija mogu još povećati vaš konto.

Što se ljubavi tiče, bitno je da odnos ne shvatite zdravo za gotovo.Da bi zadovoljili finansijske apetite vašeg partnera, moraćete da uložite malo više truda no što, uobičajeno činite.Flertovanje, u ovoj godini sigurno će vas odvesti na slepi kolosek.

Zdravlju ćete pružiti najbolji tretman ako ne preterujete sa obilnim obrocima i ako redovno upražnjavate fizičke aktivnosti.

Dakle, napred ovo je izvanredna godina za Pacova pod jednim bitnim uslovom: dajte sve od sebe i ne budite lenji.


MAJMUN

Kineski horoskop Majmunu, u ovoj godini, toplo, preporučuje lagani tempo u skoro svim aktivnostima!Nemoj prenagljivati I nemoj biti nezadovoljan životom. Stvari će se srediti I sve će doći na svoje mesto, budete li za svoje aktivnosti izabrali lagani tempo.

Radne aktivnosti zahtevaju visoku koncetraciju .Svaka greška, kao posledica žurbe, može vas skupo koštati.Veliko stop nepromišljenim potezima I uzimanju stvari zdravo za gotovo.Budi uvek spreman daza svoje aktivnosti izvedeš dodatan napor.

Upravljanje finansijama će bitiprioritet u ovoj godini.Biće dosta troškova pa će racionalisanje biti odvelike pomoći.

U ovoj godini morate sa partnerom provoditi vise vremena ili će veza upasti u ćorsokak.

Zdravlje će biti u delikatnoj situaciji.Za napredak u njemu trebaće vam ljubavi I odsustvo briga. Odsustvo ljubavi će vas oterati u emotivnu nesreću a ona u bolest.

Dakle životu priđite polako I probajte da uživate u svakom trenutku, bez preteranog razmiljanja o prošlosti I budućnosti.


KOZA

Za Kozu je ovo uzbudljiva i zanimljiva godina.Najbolje će doći na kraju godine. Ključni pojam za ovu godinu, vaša je intuicija: verujte joj kad su u pitanju karijera i emocije.

Karijera će krenuti uzlaznom putanjom i pred vama se otvaraju mnoge mogućnosti.Ove godine možetepokrenuti zanimljive projekte i poduhvate a da vam, pritom, sve vreme, duva povoljan vetar u leđa.

Što se finansija tiče, imate šanse da vam se veći deo investicija isplati.Svakako, nije vam preporučljivo,da neoprezno ulazite u projekte sa kojima niste imali iskustva.

Ljubav u godini zelenog Konja ima sve atribute uspešnosti.Imaćete dosta romantičnih veza sa, vama kompatibilnim znacima.

Zdravlje je dobro ali ostaje savet da se pripazite stresa jer vam je on veliki neprijatelj.Opasnost vreba u saobraćaju pa se pripazite na putu.

Generalno, radi se o dobroj godini za vas ali ima jedan važan savet: ove se godine pripazite ljubomornih ljudi i držite se dalje od njih.


ZMIJA

Ovo će biti godina prosperiteta za Zmije.Kineski horoskop predviđa godinu hrabrosti I ispunjenja.Možda se ukažu teške prilike na poslu I kod kuće ali će se to, lako, amortizovati sa malo diplomatije I takta.

Biće dosta rada I on ćebiti uzrok stresa jer ćete biti prinuđeni da ispoštujete ugovorene rokove.Pripazite da stress ne uzme danak u vašem zdravlju.

Finansije kažu da će se zarada povećati ali ni rashodi neće biti zanemarljivi. Uračunajte u rashode I turistička putovanja kojih će ove godine biti sredinom godine.

Emocije će vas odvesti u ljubavne veze.Ovo je godina kada do izražaja mogu doći komplikovani odnosi sa vašim partnerom.Razumevanje I tolerancija od suštinskog su značaja za opstanak veze.

Stres će biti glavni uzročnik svake bolesti koja vas zadesi . Lakša ishrana , meditacija I joga mogli bi vam ,presudno pomoći u borbi protiv stresa.

Ove godine, zbog obaveza, nećete biti u mogućnosti da provedete dovoljno vremena sa svojim najbližima. Probajte da zamaskirate ovaj propust. Vi znate kako.


ZMAJ

Ovo će biti godina slave za Zmaja.Slavićete napredak na radnom mestu.Porodične prilike kao i druženje u užem krugu porodice, preokupiraće vas tokom cele godine.

Horoskop karijere predviđa neuobičajen rast i dobit u celoj godini Konja. Napredak, promocija i uvećanje plate i svih drugih prihoda, više su nego izvesni.

Finansijska stabilnost će dominirati tokom cele godine ali to nije znak da uopšte ne vodite računa o rashodima.Probajte da nešto i uštedite za teške dane.

Bog ljubavi, Kupidon neumorno će tražiti i pokušavati da usreći usamljene Zmajeve u ovoj godini. Prilika je da se skrasite i nemojte je olako propuštati jer je neće biti u narednih nekoliko godina.

Zdravlje će biti na zadovoljavajućem nivou ako se izuzmu lakše prehlade, kao posledice nagomilanog stresa .

Ovo je godina sreće te nemojte propustiti da započnete nešto novo, što ste planirali duže vreme unatrag.


TIGAR

Ovo nije godina izležavanja ičekanja da se nešto desi samo od sebe.Ako želite da budete zadovoljni i uspešni na kraju godine, probudite se pre no što postane kasno.Možete očekivati velike promene, kad je karijera u pitanju.

Karijera I profesionalne obaveze će okupirati pažnju Tigrova u ovoj godini. Možda dođe i do preseljenja u novo mesto stanovanja, prevashodno zbog profesionalnih obaveza.

Finansijske prognoze kažu da ovo nije sjajna godina za ulaganje u poslovne poduhvate ili kupovinu nekretnina.Ne postupite li po ovom savetu, male su šanse da ne pretrpite gubitak.

Za uspeh na ljubavnom planu, morate biti spremni da korigujete dosadašnje stavove.za razumevanje sa partnerom potrebno je ulaganje dodatnog napora.

Zdravstvene prognoze su odlične .Muškarci mogu imati problem sa gubitkom kose ali je on prvenstveno vezan za loš odgovor tela na stress.Probajte da aromaterapijom ili jogom smanjite stres.

Dakle, za neaktivne I lenje Tigrove ovo će biti dosadna godina dok će za one druge ona biti obećavajuća.


KONJ

Povoljna godina za ovaj horoskopski znak.Suočite se hrabro sa životom koji je ispred vas ine bojte se: sve iole realno, što ste zamislili, ispuniće se.Ne čekajte da prilike dođu do vas već im , odlučno, krenite u susret. Najuspešniji su I najhrabriji: osobe koje su naučile da kontrolišu strah.

S obzirom da je ovo vasa godina logično je da ćete dosta postići na random planu.Umesto da krenete sa novim projektom, poželjno je da završite stare projekte.Ova godina vam otvara putovanja koja će biti I u poslovnom I u turističkom aranžmanu.

Ovo je godina kada, na finansijskom planu, morate biti izuzetno oprezni: dobro se posavetujte pre no što uložitenovac u neki biznis.Imajte kontrolu nad svojim troškovima.

Prava je godina za stupanje u brak.Mislite o tome ako još niste “ nabavili” partnera. Biće dosta romantičnih veza.

Zdravlje će biti odlično ako se zanemare , manji, problemi sa zubima.

Ovo će biti dobra godina za provođenje vremena sa porodicom I prijateljima.Znači, dobro da bolje ne može biti.


BIVO

Ovo može biti dosta teška godina za Bivola.Možda ćete  se suočavati sa mnogim problemima: kako u ličnom tako I u profesionalnom životu.Međutim, ovo se može prevazići sa jakom voljom i napornim radom što Bivolu nije strano.

Na frontu karijere Bivola moglo bi da dođe do mnogo izazova te se, stoga, ne preporučuju eksperimenti tipa “ hajde da promenim posao, možda će biti bolje”. Promene ostavite za sledeću godinu.

Finansije neće cvetati u ovoj godini: prihodi će biti prosečni.Slabi su izgledi za dodatnu zaradu te je najbolje da troškove stavite pod kontrolu.

Ljubavne prognoze kažu da ovo nije prava godina za pronalazak adekvatnog partnera.Zauzeti neće uspevati lako da uspostave harmoniju u ljubavi.Bivo neće imati adekvatnu podršku od partnera.

Zdravlje će biti ugroženo zbog letargije, depresije I infekcija. Na ove će uticati pojačan stres, te je strategija za borbu protiv stresa od posebnog značaja .

Savet: budite krajnje oprezni u svim svojim aktivnostima.Ne verujte ljudima previse: sve što možete, proverite!
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 коментара: