Hrana koja će vas podmladiti

Botoks je ranije bio jedini tretman protiv starenja. Međutim, sada je dobio ogromnu konkurenciju svih mogućih tretmana najnovije tehnologije. Postoje različite mogućnosti za one, koji traže proverenu fontanu mladosti.

Iako ne možemo izbrisati nastale bore ili eliminisati vrećice ispod očiju, možemo sprečiti posledice starenja počevši od samog početka, svoje ishrane. Ove namirnice, koje preporučuju stručnjaci, više su od samih antioksidansa. One usporavaju starenje vašeg mozga i tela, a to je nešto što ne možete kupiti u kremi. Evo koje su to namirnice.

Kupus i semenke

Ove namirnice su veliki izvor kalcijuma pa su i dobra alternativa mlečnim proizvodima. Svi su svesni potrebe očuvanja čvrstoće kostiju, zato u svoju ishranu svakako dodajte i semenke.

Azijske pečurke

Ove pečurke poboljšavaju cirkulaciju krvi, koja igra važnu ulogu u zdravlju vaše kože. Svojoj prehrani zato dodajte šitake, enoki i maitake pečurke i pomešajte ih s povrćem.

Zeleni čaj

Zeleni čaj moćan je izvor katehin-polifenola, koji ima snažan antioksidativno dejstvo.

Kari

Njegov glavni sastojak je koren kurkume, koji sadrži mnoštvo protiv upalnih sastojaka, koji pomažu u smanjenju upala u vašim zglobovima i smanjuju rizik od nastanka senilnosti.

Crna čokolada čuva zdravlje ćelija

Ova ukusna poslastica sadrži visoku dozu antioksidansa. Svakodnevno konzumiranje crne čokolade s minimalnom količinom kakaa od 70 odsto održaće vašu kožu elastičnom.

Čilli papričice

Sadrže puno karotenoida i vitamina C, koji održavaju strukturu vaših ćelija kože.

Pasulj

Pasulj je bogat proteinima, mineralima i vitaminom B, zbog kojih će vam telo biti zahvalno.
Izvor: cosmopolitan.hr
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар