Šta otkriva govor tela novih srpskih ministara?

Micanje usnom, hvatanje za uvo, češkanje vrata, dodirivanje brade... mogu odati namere i misli političara ma koliko ih u tome podučavali stručnjaci. Dr Dobrivoje Stanojević, profesor stilistike na FPN, analizirao je za "24 sata" govor tela novih ministara. 

Uz ogradu da je posmatrana samo po jedna fotografija novih funkcionera, profesor ističe da su svi prošli istu školu lepog ponašanja.

LAZAR KRSTIĆ - ZNA ŠTA HOĆE
Ljuboptljivo lice, delije naivno, kao da se stalno nečemu čudi, razdragano i veselo. Odaje utisak odlučnog čoveka i čoveka koji zna šta hoće da uradi. Blago izveštačen osmeh ukazuje na to da zna i da glumi pred kamerama.

IGOR MIROVIĆ - ODLUČAN
Začuđen i ostrašćen. Deluje kao čovek koji ume da govori sa blagom mržnjom ili prezirom. Odaje utisak odlučne osobe, ali i one koja se pomalo plaši.

SAŠA RADULOVIĆ - ZABRINUT
Poluzabrinut izraz lica čoveka koji deluje staloženo i da voli da posmatra stvari i sve ono što se dešava oko njega. Odaje utisak da ume da se zabrine i deluje kao da je zabrinut.

NEBOJŠA RODIĆ - UME DA SE LJUTI
Ozbiljno, smrknuto lice, relativno odmerenog i staloženog, pedantnog čoveka. Deluje kao osoba koja je navikla da radi, koja ume da pohvaljuje, ali i da se ljuti kada nešto ne ide.

TOMISLAV. JOVANOVIĆ - ULIVA POVERENJE
Lice zabrinutog i zamišljenog, umornog, ali i poluodlučnog čoveka. Ne nosi naočare, iako su mu potrebne, što može da znači da želi da izgleda mlađe ili lepše. Uliva solidnije poverenje od prethodnog ministra.

ALEKSANDAR VULINU - -ME DA STAVI MASKU
Poluumoran čovek koji sa blagom dosadom i strepnjom gleda na sve ono što se dešava. Izgrada kao čovek koji ume da stavi masku, kao odoba koja ume da se usredsredi ili da to glumi.

ALEKSANDAR ANTIĆ - NADMEN
Slika čoveka koji je ozbiljan i gleda poluuplašeno i sa izvesnom nadmenošću na posao. Podignuta glava i poluotvorena usta ukazuju i kao da je blago iznenađen i začuđen onim što se dešava.

IVAN TASOVAC - BLAGO ZABRINUT
Odaje utisak blago zabrinutog čoveka. Kao da se pita “šta će sve ovo meni”, a dodirivanje brade može da znači nesigurnost u ono što će uspeti da učini. Ima u izrazu i blagog prezira prema svemu što se dešava.

DRAGAN GLAMOČIĆ - NIJE POZER
Smeran, polustidljiv čovek, koji sa izvesnim nadama gleda u posao kojim se bavi. Ne trudi se da pozira, što može da znači da ne bi trebalo da se pretvata.

VANJA UDOVIČIĆ - NIJE DORASTAO
Opet zabrinuto lice koje nije sveže obrijano i tako odaje njegov polusportski stil. Mršti se zbog situacije u kojoj se našao ili društva u kom se nalazi, što može da ukazuje na to da im nije dorastao.

BRANKO RUŽIĆ - MERI REČI
Blago zapitan i zamišljen, čovek koji meri reči i gleda sa izvesnom profesionalnom prazninom na stvari koje mu se dešavaju. Pogled kazuje da voli prvo dobro da proceni i sagleda situaciju, a onda da reagije.
Autor: Sonja Šulović, 24. sata
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар