Otkriveno zašto muškarci varaju

U genskom zapisu muškaraca stoji da oni imaju jači seksualni nagon, što ih češće navodi na preljubu nego žene, rezultati su najnovijih istraživanja na Univerzitetu u Teksasu.

Međutim, to nije opravdanje za neverstvo s obzirom na to da je seksualni nagon moguće kontrolisati. Doduše, muškarcima je za tako nešto potrebna veća samokontrola nego ženama, ali svakako da je suzdržavanje od seksa i te kako moguće.

Naučnici su tokom studije pokazivali ispitanicima fotografije pripadnika suprotnog pola na kojima je pisalo “Dobro za vas” ili “Loše za vas”. Za razliku od žena, muškarci su mnogo teže odoleli preljubi, bez obzira na natpis. Ipak, iako imaju mnogo jači nagon za seksom i preljubom, istovremeno imaju i samokontrolu, kojom mogu da spreče prevaru, samo ako to dovoljno žele.

Vodeći naučnik studije Pol Istvik napominje da muškarci moraju uvek da drže svoj seksualni nagon pod kontrolom, jer opuštanje i na trenutak može da dovede do toga da njihova seksualna želja prevagne, baš zato što je toliko snažna.
Izvor: telegraf.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар