Kako uloviti snove?

Spiritualisti tvrde da nam snovi predskazuju budućnost i šalju znake na životnom putu, a statistike pokazuju da tek ponekad pamtimo ono što sanjamo.

Snovi nam, tvrde psiholozi, mnogo toga poručuju. Ukazuju na eventualne probleme, ukazuju na konflikte koje treba da razrešimo, odnose koje treba da popravimo, greške koje čekaju da budu ispravljene.

Spiritualisti tvrde da nam snovi predskazuju budućnost i šalju znake na životnom putu, a statistike pokazuju da tek ponekad pamtimo ono što sanjamo, kao i da najčešće nismo u stanju da shvatimo značenje snova, iako ih imamo svako veče.

Naučnici proučavaju snove decenijama i tvrde da se na njih može uticati, da ih možemo kontrolisati i tumačiti. Ali, novi izum japanskih naučnika jedini je koji ih "lovi". Naime, naučnici iz Kjota tvrde da su napravili uređaj koji čita snove sa tačnošću od čak 60%.

"Snovolovka" je, u stvari, računar koji "lovi" snove i pogađa o čemu neko sanja, odnosno šta taj san znači i poručuje. Sve je bazirano na visokoj tehnologiji, u pitanju je kompleksan kompjuter koji skenira moždane talase i prati moždanu aktivnost pomoću magnetne rezonance. Podaci se, zatim, prikupljaju u bazu podataka u kojoj su objekti grupisani u kategorije, psihološki analizirani, odnosno za svaki objekat vezana je emocionalna reakcija. Baza je napravljena na osnovu emocionalnih reakcija u budnom stanju, koje su, tvrde stručnjaci, identične onima u snovima. Rezultati "snovolovke" zasada su impresivni, jer je pogađala šta neko sanja, i šta to "znači" u čak 60% slučajeva.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар