Hodajte bosi, preporodićete se!

Našim stopalima i dlanovima postoje tačke povezane sa svim vitalnim organima u telu. Stimulisanjem tih tačaka masiramo unutrašnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih. Tako postajemo zdraviji i vitalniji.


Nekada su ljudi hodali bosi po travi, kamenju, plažama i tako bi se prirodno odvijao ovaj proces akupresure.

Našim telom teče bioelektricitet koji daje energiju svim našim organima kako bi funkcionisali ispravno i uravnoteženo. Taj bioelektricitet teče kroz mrežu meridijana sličnu krvotoku.

Meridijani počinju na svakom prstu obe ruke, protežu se preko celog tela i završavaju na vrhovima prstiju stopala. Kada su ti meridijani protočni, elektricitet teče neometano i svi organi dobijaju energiju potrebnu za optimalan rad.

Kada je iz bilo kog razloga taj tok ometen, energija ne može doći do određenog organa. Tada se javlja poremećaj u radu tog organa, a vremenom i bolest.

Tako se na dlanovima i stopalima nalazi niz “prekidača” za sve naše vitalne organe i delove tela.

Na prstima ruku nalaze se tačke za glavu - mozak, sinusi, oči i uši. Na gornjem delu dlana i stopala nalaze se tačke za gornji deo trupa, a na donjem delu dlana i stopala - za donji deo trupa.

Da biste aktivirali ove tačke svaki dan masirajte stopala ili se jednostavno prošetajte bosi!

Akupresurna masaža stopala

 


Akupresura je metoda primenjivanja pritiska na određene delove tela u svrhu isceljivanja i održavanja optimalne ravnoteže telesnih sistema.

Za optimalno zdravlje i vitalnost, svako jutro 5 minuta dobro masirajte svaki dlan i stopalo.

Pritisak mora biti snažan, ali ne prejak. Možete isprobati pritisak na kućnoj vagi, on mora biti od prilike 1.4 - 2.3 kg.

Iako je metoda akupresure izuzetno jednostavna, efekti i dobrobiti koje postižete njenom praksom su neverovatne.

Ako imate probleme sa sinusima, napetost, problemi s varenjem, manjak energije, česte infekcije, srčane smetnje, poremećaj u radu hormona, sve te probleme možete rešiti pomoću akupresure.

Akupresurom ćete pomoći obolelim organima da dođu do energije koja im je potrebna za ozdravljenje.

Svakako isprobajte da se, umesto masaže stopala, jednostavno prošetate bosi, po šljunku, plaži, travi i slično. Na takav način ćete imati sve dobrobiti akupresurne masaže.

Osim što ćete dobro izmasirati stopala, ostvarićete kontakt s zemljom, koja će vas napuniti neophodnom energijom.

Uzemljite se!

 


Baš kao što nas Sunčeva svetlost opskrbljuje vitaminom D, Zemlja nas opskrbljuje još jednim neophodnim sastojkom. Možemo ga nazvati vitamin Z. (Z kao zemlja)

Smatramo ga zanemarenim faktorom u pojavi bolesti - karikom koja nedostaje.

Dr sci. Gari Švarc, profesor psihologije i medicine na Univerzitetu Arizona, iznosi pretpostavku da je uzemljivanje možda isto toliko važno kao Sunčeva svetlost, vazduh, voda i hranljive materije.

Uzemljivanje je kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine. Uzemljenje se ostvaruje jednostavno: hodanjem bosih nogu po tlu ili sedenjem i radom na zemlji.

Dosadašnja istraživanja pružaju brojne dokaze da površinska energija zemlje ima značajne zdravstvene dobrobiti.Uzemljenje, ili povezanost s energijom zemlje...


  • smanjuje nivo stresa
  • poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema
  • smanjuje uticaj štetnih elektromagnetnih polja
  • ubrzava oporavak nakon bolesti i povreda
  • poboljšava kvalitet sna

Osim toga studije jasno pokazuju da uzemljivanje ima snažan uticaj na osetljivu ravnotežu između zdravlja i bolesti, kao i na izglede za duži i bolji život.

Kako hodati bos

 


Ako odlučite da hodate bosi, počnite polako, postupno napredujući prema sve više vremena bez obuće. Imajte na umu to da će vam korak biti drugačiji nego u obući. Slušajte telo i pokušajte da se uskladite s unutrašnjim znanjem o tome kako se hoda bos.

Takođe, najbolje je za početak hodati bos po mekim podlogama kao što je pesak. Kada mišići i zglobovi stopala postanu čvršći, a koža na tabanima zadeblja, moći ćete polako sve više da hodate bosi, i po sve različitijim podlogama.

Naše telo je savršeno i dugovečno, ako naučimo da se brinemo o njemu na ispravan način.

U ovo letnje vreme, mnogi od vas će provesti vreme pored mora ili u prirodi. To je idealna prilika da skinete obuću i prošetate bosi.

Možda će vas malo bockati ako niste navikli da hodate bosi, ali što više tako hodate, više ćete stimulisati protok vitalne energije kroz telo, poboljšati zdravlje i osetiti prijatnost i osveženje.

Izvor: Marijana Brodarić/alternativa-za-vascom
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар