ČUDO: Plakala ikona oca Tadeja Vitovničkog

Proplakala ikona oca Tadeja Vitovničkog, i to uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Bar se tako tvrdi u snimku koji je osvanuo na sajtu Jutjub, a koji je objavio korisnik registrovan kao „Pravoslavni centar“. 


Kako se u objašnjenju ispod klipa navodi, iguman Vitovnički je, samo tri dana nakon desetogodišnjice svoje smrti, promirotočio suze. Njegov portret je 14. aprila ove godine odnesen u manastir Vitovnicu kod Petrovca na Mlavi, gde je bio prislonjen na nadgrobni spomenik ovog srpskog oca.

Tri dana nakon toga - čudo se desilo! Ispod snimka, zabeleženog 17. aprila, navodi se i da je ovom retkom čudu posvedočio veliki broj prisutnih, među koji su bili mnogi vernici.

Uramljen uplakani lik oca Tadeja nalazio se u maloj sobi na nepoznatoj lokaciji kad je zabeležen klip. Gde tačno, zasad nije poznato, jer nismo uspeli da dođemo do osoba koje su objavile klip.
U manastiru Vitovnica dobili smo informaciju da ne znaju ko je ovaj snimak zabeležio, niti mogu da posvedoče o autentičnosti, iako su već obavešteni o tome.

- Čuli smo za taj snimak i tu priču, ali ne možemo da potvrdimo da se to zaista desilo - kažu u ovom manastiru.
Veruje se da se ovakav sveti čin javlja zbog toga što je potrebno da svaki pravoslavni hrišćanin iskreno zaplače pokajničkim suzama nad svojim grehovima.
Ikona proplakala posle posete grobu oca Tadeja Ikona proplakala posle posete grobu oca Tadeja

Ko je otac Tadej
♦ Otac Tadej Vitovnički, rođen pod imenom Tomislav Štrbulović (19. 10. 1914 - 13. aprila 2003), bio je poznati srpski iguman. Napisao je knjigu „Kakve su ti misli, takav ti je život“, u kojoj govori o duhovnim vrlinama. Bio je iguman manastira Vitovnica. Zamonašio se 1935. godine u manastiru Gornjak. Iguman je postao 1949. u Sabornoj crkvi u Beogradu.
(Kurir)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар