U Atakami pronađen vanzemaljac? (VIDEO)

Priče o mumificiranim ostacima nečega, što mnogi smatraju vanzemaljcem, prethodne nedelje postale su viralne iako je ovaj artefakt, poznat kao “humanoid iz Atakame”, otkriven pre 10 godina u Čileu.

Stvorenje će biti tema dokumentarca “Sirius” čiji je producent dr Stiven Grir, nekadašnji lekar hitne pomoći koji se prethodnih godina bavi razotkrivanjem navodne veze između američke vlade i vanzemaljaca.



Tokom prethodnih nekoliko nedelja na videlo su izašli detalji o ranijim naučnim i medicinskim ispitivanjima humanoida iz Atakame.

U listu Open Minds, međunarodni eoprter Antonio Hunius otkriva kako je stvorenje pronađeno u napuštenom gradu La Norija u Atakama pustinji.

Hunius se poziva na priču objavljenu u lokalnim novinama La Estrella de Arica 19. oktobra 2003. koju je ispričao Oskar Munoz stanovnik obližnjeg naselja koji je u La Noriji tražio predmete od istorijskog značaja.

La Munos je kopao u blizini napuštene crkve i otkrio belu krpu u koju je bio zamotan, prema pisanju novina, “čudni skelet ne veći od 15 centimetara. Stvorenje je imalo tvrde zube, ispupčenu glavu i čudno zaobljeno teme. Telo je bilo prekriveno nekom vrstom krljušti tamne boje. Za razliku od ljudi, imalo je devet rebara”.

Nakon što je pogledao originalne fotografije stvorenja, biolog Univerziteta Arturo Prat Valter Sajnfild rekao je za La Estrella de Arica: “Nema sumnje da je sisar, a prilično sam siguran i da je čovek”, ipak, dodao je da je potrebno još ispitivanja da bi se ta ocena potvrdila.

Stvorenje je u tom trenutku išlo “iz ruke u ruku”, a navodno je prodato vlasniku lokalnog paba za samo 64 dolara.

Mali skelet je zatim preprodat i završio je u Španiji, gde ga je pronašao Grir nekolio godina kasnije. Njegov dokumentarac obećava da će otkriti ekskluzivnu informaciju o medicinskim i DNK analizama sprovedenim na ovom stvorenju.

U međuvremenu, Open Minds objavio je originalni tv izveštaj na španskom jeziku o slučaju “humanoida” koji se emitovao na čileanskom Megavision kanalu V nakon što je stvorenje otkriveno 2003.

Trenutni vlasnik “humanoida iz Atakame” je preduzetnik iz Barselone Ramon Navia Osorio koji je na čelu organizacije za praćenje NLO – Instituta za egzobiološke istrage i studije.

Navia Osorio nedavno je napisao dugački izveštaj pod nazivom “Antropomorfno stvorenje iz Atakame”.

Navia Osorio opisuje kako je stvorenje analizirano i kako je dobio više različitih mišljenja o njegovom poreklu.

Jedna sprovedena studija u kojoj su učestvovala tri doktora zaključila je da, šta god to stvorenje bilo, nije lažno.

Drugi dokument medicinskog eksperta za forenziku na Univerzitetu u Baskiji zaključuje: “To je mumificirano telo sa svim tipičnim karakteristikama fetuas. Na telu su vidljive sve normalne anatomske strukture: glava, trup i ekstremiteti. Ukupno uzevši, proporcionalnost anatomskih struktura omogućava nam da zaključimo bez sumnje da je reč o mumificiranom ljudskom fetusu”.

Ipak, promotivni materijali za “Sirius” dokumentarac ukazuju da je DNK analiza pokazala da stvorenje ne pripada “ni jednoj poznatoj klasifikaciji”.

Dokumentarac će premijerno biti prikazan 22. aprila u Holivudu.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар