Mesečni horoskop za april-travanj 2013.

Narednim nedeljama, od 21. marta do 20. aprila 2013. godine, vlada Ovan. Kako glase zvezdane poruke za te dane? * Posao, ljubav i zdravlje u sledećih trideset dana - proverite da da li su Vam zvezde naklonjene...

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

U ovaj period ulazite oslobođeni retrogradnog hoda Merkura, planete biznisa, koji vas je prilično sputavao da uradite ono što ste planirali i na način na koji ste želeli. U svakom slučaju, ovo će biti dinamičan mesec tokom kojeg ćete želeti da nadoknadite sve što ste propustili u prethodnom periodu. Venera, planeta koja upravlja vašim astrološkim poljem biznisa i novca, 23. marta ulazi u vaš znak i donosi mogućnost sklapanja novih poslova, naročito sa jednim Bikom, Lavom ili nekim drugim Ovnom. Vaš znak će biti ojačan i tranzitom Marsa, vašeg vladaoca, upravo preko znaka Ovna, što se događa otprilike svake dve godine. Međutim, do sredine aprila Merkur, planeta koja simbolizuje logiku i smisao za biznis, nalaziće se u astrološkoj kući vaše podsvesti, ali i vaših neprijatelja. Neko je svestan da su vaše ambicije mnogo veće i da se nećete zadovoljiti nečim prosečnim, da ćete biti u stanju da se borite za svoja prava i ideje, kao i da ćete biti rešeni da u tome uspete. Pokušajte da do 13. aprila sredite kredite, pitanje finansija i svega što se odnosi na novac, jer će tog datuma Pluton krenuti retrogradnim hodom, a u pitanju je planeta moći i uticaja koja je kod vas dobro smeštena u astrološkoj kući karijere. Ipak, u drugoj polovini aprila neko će pokušati da vam ospori prava na neki novac ili da vam uskrati ono što vam duguje.

Ljubav

Ovo bi mogao da bude period koji se pamti s obzirom da u vašem astrološkom polju ličnosti borave planete ljubavi i erotike, Venera i Mars. Pred vama su novi susreti i poznanstva, ali i nove ljubavi i želećete da maksimalno uživate u proleću. Bićete spremni na nova iskustva i doživljaje, a oni Ovnovi koji zbog posla često putuju mogu da očekuju izuzetno prijatne trenutke udvoje, ali u nekom većem društvu. Tokom ovog perioda bićete skloni flertu, najverovatnije sa Vodolijom, Strelcem, Bikom ili drugim Ovnom. Tranzit Venere, planete ljubavi, preko vašeg znaka u ovom periodu donosi mogućnost strastvenih ljubavi, dok će muškarci Ovnovi biti pod uticajem temperamentnih i energičnih dama, a moguće da će im se svideti takođe neka dama Ovan. Čak i oni predstavnici vašeg znaka koji nisu slobodni mogu da uđu u romantičnu tajnu vezu sa jednim Bikom, Vagom ili Blizancima. Ukoliko spadate u one predstavnike ovog znaka koji ne žele ništa da propuste, prilika će biti dosta, koliko na poslu toliko i u okviru izlazaka sa društvom pa i na kraćim putovanjima. Pred vama je proleće koje bi moglo da bude nezaboravno.

Zdravlje

Izbegnite brzu vožnju i ekstremne sportove.


BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Tokom ovog perioda bilo bi dobro da budete maksimalno koncentrisani na ono što radite, čime želite da se bavite i da ne dopustite sebi da vas bilo ko u bilo čemu preduhitri. O svojim planovima i dalje ne bi trebalo mnogo da pričate. Ukoliko ste nezadovoljni statusom na poslu, što se posebno odnosi na Bikove koji su na samom početku karijere ili koju godinu pred penzijom, dok ne nađete novi posao ne ulazite u konfliktne situacije. Ribe, Devica, Škorpija i neki Ovan mogu vam izgledati kao nepouzdane osobe, jer je mnogo planeta u vašim astrološkim kućama neprijatelja, ali i prijatelja, pa nećete znati kome da verujete. Vaša principijelnost neće imati neku veliku vrednost u očima onih koji samo gledaju svoj interes. Lojalnost Jarca, Blizanaca i ponekog Strelca može vam imponovati, ali ćete morati da se adaptirate na nove uslove rada. Imaćete utisak da vodite mrtvu trku sa onima koji vas uvek u nečemu preteknu. Tokom ovog perioda moguć je uspeh u umetnosti, medijima ili u radu sa strancima, jer direkni hod Jupitera, simbola stranih zemalja, preko vašeg astrološkog polja novca i posla daje nadu da biste mogli dobiti šansu o kojoj ste maštali. U vreme punog Meseca 27. marta možete dobiti ponudu za rad sa Vagom ili nekim drugim Bikom. Sledeća šansa nastupa posle 15. aprila, kada ćete biti u punom zaletu da započnete novi posao.

Ljubav

Ukoliko spadate u one Bikove koji maštaju o tajnoj ljubavi, priželjkuju ljubav s kolegom ili s nekim koga su upoznali preko posla, imaćete mogućnost da ostvarite svoje snove. Oni predstavnici vašeg znaka koji su ušli u prilično komplikovanu vezu tokom prethodnog perioda ili su u vezi sa preosetljivom i komplikovanom osobom preuzeće stvar u svoje ruke. Ukoliko tokom ovog perioda budete imali strpljenja za osobu koja vam je draga, a sa kojom često ne možete da izađete na kraj, bićete u prilici da upoznate nekog novog i da napravite poređenje. Dame Bikovi koje su spremne da budu oslonac partneru ulažu mnogo u svoju budućnost, a muškarci Bikovi koji čekaju da partnerke pokažu inicijativu mogu se osetiti kao gubitnici. Tranzit Marsa vam ne ide u prilog, pa zato budite aktivniji, makar i preko "Fejsbuka" ili sličnih društvenih mreža. Kako će Pluton, planeta harizmatičnosti, seksepila i moći, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa, krenuti retrogradnim hodom od 13. aprila, do tada u odnosima sa stalnim partnerom ne bi trebalo da budete previše zahtevni i nametljivi, a posle tog datuma moći ćete doro razrađenom taktikom da postignete ono što želite, naročito u vezi sa Škorpijom, Jarcem ili nekim drugim Bikom.

Zdravlje

Moguća glavobolja.

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Veoma interesantan period je pred vama. Mnoge poslovne veze moći ćete da obnovite, da uđete u nove poslove i da proširite mrežu saradnika. Vaš optimizam će biti mnogo veći, a vaša energija je pod uticajem Jupitera, koji preko vašeg znaka, posle mnogo meseci retrogradnog hoda, ide direktnim hodom, što znači rasterećenje od mnogih nedoumica, sumnji i strahova. Mars, planeta akcije, koji vlada astrološkom kućom vaših prijatelja i javnosti, prelazi preko znaka u kojem je jak, preko Ovna i donosi novu, mladalačku energiju i polet, čak i onima koji su u zrelom dobu ili koji nisu naročito motivisani za posao. Ukoliko spadate u one Blizance koji su nadljudskim naporima uspevali da održe tempo, da se izbore za svoje mesto pod suncem, da se izbore sa konkurencijom, sada možete biti nešto opušteniji, pogotovo do sredine aprila. Tada ćete možda da planirate odmor ili neki lakši posao, odnosno napravićete takav raspored obaveza da sebe rasteretite nepotrebnih poslova. U vreme punog Meseca 27. marta i mladog Meseca 10. aprila možete da očekujete sjajne poslovne ponude ili povoljne vesti o novcu, moguće preko rada sa strancima, posebno sa zemljama nemačkog jezičkog područja. U drugoj polovini aprila pokušajte da ograničite izdatke, jer ćete biti skloni nesmotrenom trošenju.

Ljubav

Povoljan period je pred vama, sve do sredine aprila možete imati veoma buran društveni život, a posle tog datuma može se dogoditi da uđete u tajnu vezu sa osobom s kojom ste se već pojavljivali u javnosti, ili ćete je upoznati na nekom mestu za zabavu. Ukoliko vaš posao podrazumeva putovanja i rad sa strancima, moći ćete da se upoznate sa nekim koga ste takođe povremeno viđali na simpozijumima, mladi će moći najzad da osvoje nekog koga viđaju na fakultetu ili na poslu, pitanje je samo koliko ste spremni da budete lojalni osobi koja će biti spremna da se s vama upusti u ozbiljnu vezu. Ovo je period u kojem nećete moći da odolite iskušenjima. Vaša popularnost će naglo skočiti, ukoliko se bavite umetnošću, sportom ili ste prisutni u medijima i bićete svesni da ostavljate sjajan utisak, posebno na Ovna, Strelca ili Vodoliju. Vaša duhovitost i komunikativost biće veoma izražene, često ćete koristiti lični šarm kao oružje pri "osvajanju" onog ko vam se dopadne, ali nećete uvek biti sasvim iskreni. Ukoliko ste u dužoj i komplikovanoj vezi, nađite način kako da se dogovorite sa partnerom oko onoga što izaziva nesulasice, da ne propustite prilike za zajednički provod i putovanja zbog durenja oko sitnica.

Zdravlje

Dobro se osećate.


RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Tranzit Sunca preko znaka Ovna može doneti priličan stres, pogotovo ukoliko se bavite odgovornim poslom ili imate velike ambicije. Mladi Rakovi su veoma ambiciozni i spremni da se bore za svoje interese. Tranzit Marsa, planete energičnosti, preko astrološke kuće karijere donosi velike mogućnosti za netipične Rakove, koji će biti spremni da naporno rade iako do kraja ovog perioda neće bito sigurni da li će im pretpostavljeni izaći u susret ili ne, kao i da li će dobiti sve što očekuju, kako u pogledu statusa tako i u pogledu novca. Ukoliko planirate da radite sa strancima ili da proširite saradnju, potražite pomoć Riba, Strelca ili nekog Bika. Sredovečni Rakovi koji se bave sportom tokom ovog perioda mogu da očekuju veliki uspeh, poslovnu ponudu iz zemalja sa nemačkog jezičkog područja ili će pokušati da uspostave dobre odnose strancima. Ako ste u zrelim godinama ili ste već stekli dobru reputaciju, predstoji vam veoma dobar period i mogućnost napredovanja u karijeri. Rođeni posle 15. jula mogu da očekuju povoljne vesti u vreme punog Meseca 27. marta, a za ostale, naročito one uporne Rakove povoljan je period u vreme mladog Meseca 10. aprila. Direktan hod Urana, planete iznenadnih šansi i promena koji utiče i na iznenadni priliv novca, mladim Rakovima doneće mogućnost da zarade u nekom honorarnom poslu koji će rado prihvatiti, potovo ukoliko je u pitanju dinamičan posao.

Ljubav

Mars, planeta simbol strasti koji je najjači u astrološkom polju partnerskih odnosa, tranzitira preko astrološke kuće autoriteta zbog čega će mladi Rakovi biti pod velikim uticajem roditelja ili će biti emotivno zainteresovani za nekog ko se nalazi na položaju. Sredovečni i Rakovi koji su u braku ili dužoj vezi, razgovaraće o zajedničkim poslovnim i finansijskim problemima. Tranzit Venere, planete ljubavi, vladaoca astrološke kuće doma i astrološke kuće prijatelja, može značiti da će se neko, koga smatrate samo prijateljem, potruditi da vas osvoji po svaku cenu. S druge strane, vi ćete želeti da ostavite impresivan utisak na nekoga koga smatrate dominantnim, naročito u vreme punog i mladog Meseca, 27. marta i 10. aprila. Sa Uranom, planetom iznenadnih događaja u ambicioznom Ovnu, možete biti spremni na svakakve poteze, uključujući i flert sa osobom koju poznajete preko posla. Ukoliko vam Škorpija, Riba, Jarac ili Bik budu dali na znanje da očekuju od vas više angažovanja u vezi, potrudite se da to i učinite, jer u protivnom vatrena pozicija Marsa i Venere može doneti dosta problema u partnerskim odnosima. Rođeni krajem šezdesetih i osamdesetih trebalo bi da pokažu više razumevanja za partnera i da mu se ne suprotstavljaju bez preke potrebe.

Zdravlje

Skloni ste povredama.


LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Predstavnici vašeg znaka u vreme vladavine Ovna imaju potrebu za ličnom afirmacijom, energični su, optimistično nastrojeni i uvek nešto planiraju. Ipak, vaši planovi ne zavise samo od vas, već prvenstveno od dobre volje kolega da prihvate vaše ideje i često da mnogo toga tolerišu što im vi postavljate kao nekakav uslov. Mars, planeta akcije, koji je posebno tokom ovog perioda naklonjen mladima, studentima, sportistima i svima koji treba da ulože dosta fizičke energije, ali i intelektualni napor doprineće povoljnom razvoju događaja na poslu. Neki Bik ili Vaga posebno će vas motivisati i podsticati tokom ovog perioda. Merkur, vladalac astrološke kuće javnosti, posla i novca, nije vam mnogo naklonjen svojom pozicijom sve do 14. aprila, zbog čega nećete moći da se organizujete tako da budete u stanju da zadovoljite sve one koji će imati od vas velika očekivanja. Iako ste veliki entuzijasta, u ovom periodu možete biti prilično nametljivi u ostvarivanju svojih ideja i kako će Saturn, planeta tvrdoglavosti koji vam nije naklonjen svojom pozicijom, krenuti retrogradnim hodom moraćete da se priviknete na nove uslove rada, veću disciplinu i naporniji tempo. Što su ideje koje želite da ostvarite originalnije to ćete biti bliže cilju da postignete uspeh o kojem maštate.

Ljubav

Vaši idealni partneri su Strelac, Ovan i Vodolija, koji će tokom ovog perioda u velikoj meri biti skloni da tolerišu vaše ponašanje. Jedna Vaga ili Bik će na vrlo taktičan način uspeti da vam daju na znanje da je bolje da promenite nešto u vašem ponašanju, ukoliko ako želite da ostanete zajedno. Uran, planeta vladalac astrološke kuće ljubavi, tokom celog perioda biće sjajno postavljena u Ovnu u direktnom hodu i biće naklonjena onima koji su spremni na neki veći zaokret u životu. Ovnovski tipovi ljudi, kao i oni koji su pod velikim uticajem Marsa odigraće veliku ulogu u vašem ljubavnom životu, bilo kao ljubavni partneri ili kao prijatelji. Iz prijateljskih veza može mnogo toga da se izrodi na šta ne računate. Ukoliko ste dugo u vezi, a kolebate se u vezi sa ulaskom u brak bilo bi dobro da se što pre odlučite, pogotovo ukoliko ste mladi, oboje radite i ne postoje prepreke za tako nešto. Slobodni Lavovi mogu doći u iskušenje da uđu u vezu sa nekim ko ima veze sa strancima ili će upoznati osobu koja radi u inostranom predstavništvu ili često zbog posla putuje u inostranstvo. Ulazak Venere u znak Bika, od sredine aprila može doneti intenzivnije mešanje porodice u vaš život ili ćete, ukoliko ste slobodni, biti na "meti" nekog s posla ko je na višem položaju od vas.

Zdravlje

Pazite da se ne prehladite.


DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Naporan period je pred vama, jer očekujete ne samo od sebe nego i drugih da vas podrže, čak i u onim poslovima ili projektima sa kojima se mnogi neće složiti, pogotovo ukoliko ste deo tima u kojem se svi na neki način podjednako pitaju za mišljenje. Pokušaćete da se postavite kao autoritet i nećete tolerisati da vam bilo ko daje savete sve do sredine aprila. Ulazak Venere, planete estetike, novca i popularnosti u Bika i Merkura, planete logike u Ovna, donosi vam dobre mogućnosti da donesete odluke koje su za vas najbolje u svakom pogledu. Sa finansijama bi trebalo da budete posebno oprezni, jer ne pokazujete dovoljno spremnosti da se ponašate racionalno, pa sebe možete izlagati nepotrebnim troškovima. Postoji mogućnost da se sretnete sa nekim ko često putuje u inostranstvo i da toj osobi predložite zajednički posao, ali je moguće i da vama neko ko živi u inostranstvu ponudu posao pod izuzetno povoljnim uslovima. U ovom periodu moguća je saradnja sa osobama koje rade na nemačkom jezičkom području i sa Rusijom. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 2. aprila možete obaviti veoma važan razgovor sa nekim ko će biti spreman da pristane na mnoge vaše uslove i moguće je zaključenje dobro plaćenog posla.

Ljubav

Iako je vaš znak praktičan i orijentisan ka materijalnoj sigurnosti, veoma ste zainteresovani i za kvalitetnu emotivnu vezu. Međutim, do sredine aprila, dok vam pozicija Marsa, ne bude naklonjena, bilo bi bolje da ne započinjete novu vezu, jer će najverovatnije biti kratka i neuspešna, naročito ukoliko ste zainteresovani za neki vatreni znak, moguće jednog Ovna ili Lava. Tokom ovog perioda moglo bi da se dogodi nešto interesantno, pogotovo ukoliko ste predstavnik znaka koji je sklon flertu. Međutim, lako se može desiti da se zaljubite u pogrešnu osobu, odnosno u nekoga ko neće biti sasvim iskren prema vama, između ostalog i zato što je svestan da bi lako mogao da vas izgubi pa će biti sklon taktiziranju i glumi. To bi moglo prilično da vas uznemiri i uzdrma vaš nervni sistem. Dame Device mogu biti privučene šarmom nekog sportiste ili lekara, osobe prisutne u medijima, a muškarce Device će privlačiti energične i preduzimljive žene koje će im nedvosmisleno davati na znanje šta od njih očekuju. Oni koji su u braku trebalo bi da izbegavaju scene, jer ukoliko započnete razgovor na temu koja partnera tišti i dugo opterećuje, moguće su veoma neprijatne reči i rasprave. Ovo je izuzetno naporan period za vaš nervni sistem, što će se odraziti i na odnos sa stalnim partnerom, naročito ako ste u zrelijim godinama.

Zdravlje

Ne preterujte sa fizičkom aktivnošću.

VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Na vaše poslove i karijeru najviše utiču Mesec i Pluton, planete oprečnih energija i dejstava, zbog čega ćete tokom ovog perioda biti nedovoljno tolerantni i skloni čestoj promeni raspoloženja. Sunce kao vladalac astrološke kuće javnosti dobro je smešteno u Ovnu, gde se nalazi i jak Mars, što vam daje elan, energiju i donosi novac, što će naročito biti ojačano ulaskom Merkura, planete biznisa, u Ovna i ulaskom Venere u znak Bika. Druga polovina aprila mogla bi za vas da bude gotovo idealna u svakom pogledu. Sve što budete uradili tokom prve dve sedmice perioda moći ćete vrlo brzo da naplatite i požurite sa realizacijom planova, jer, ukoliko ne budete dovoljno aktivni i energični, predstoji vam manji zastoj kad su finansije u pitanju. Autoritativni muškarci u znaku Ovna i ženstvene, ali poslovne i dinamične žene u znaku Bika ili Jarca mogu vam biti od velike koristi, verovatno će vam ponuditi posao, koji vam može izgledati previše naporan. Sa Strelcem budite veoma oprezni u komunikaciji i kod sklapanja dogovora, jer će želeti da vam nametne svoju volju. Tokom faze punog Meseca 27. marta i mladog Meseca 10. aprila moguć je razgovor o novom poslu i tada bi svakako trebalo da se upustite u nove poslovne aranžmane, bez mnogo oklevanja.

Ljubav

Vaš ljubavni život će tokom ovog perioda biti pod uticajem Marsa i Venere, planeta koje simbolizuju ljubav i erotiku, a koje su sjajno postavljene u odnosu na vaš znak, bez obzira na to da li planirate avanturu, priželjkujete flert ili ozbiljnu ljubav. Najnapornije će biti onim Vagama koje su u braku ili dužoj vezi, jer neće biti spremne da se sa partnerom dogovaraju oko mnogih pitanja. Naprotiv, osećaće kao da je partner previše nametljiv i da ih na neki neki način ugrožava. Ukoliko ste dama Vaga, mogu vam se svideti neki Ovan ili Lav (simbolika Sunca koje prelazi preko znaka Ovna), sa kojima možete imati strastvenu vezu, ali i dosta konflikata ukoliko budete pokazivali koliko držite do sebe. Ako vam je potreban posrednik u ljubavnim trzavicama sa partnerom, potražite savet stručnjaka, ali i dobar prijatelj bi vam bio od pomoći. Ukoliko ste odnedavno u vezi, možete biti prilično iznenađeni čestim promenama raspoloženja partnera i neće vam biti lako da se dogovarate oko nekih ključnih pitanja koja se tiču oboje. Ako ste u vezi sa mnogo starijim partnerom, u drugoj polovini perioda vaš odnos bi mogao postati mnogo stresniji, pogotovo ukoliko se radi o nekom ko ima decu iz prvog braka, jer se mogu mešati u vaš život.

Zdravlje

Bavite se rekreacijom.


ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Naporan period za većinu predstavnika vašeg znaka, jer ćete morati da se borite za svoja prava ili ćete imati jaku konkurenciju. Naglašen znak Ovna i tranzit Sunca preko ovog znaka može doneti neprijatnosti u komunikaciji sa onima koji su vam oduvek nešto zamerali ili su vas doživljavali kao opasnu konkurenciju. Nemojte se previše opterećivati razmišljanjima o mogućem negativnom toku događaja, jer će sredinom aprila neki Bik, Vaga ili Ribe imati presudan uticaj na pozitivan tok događaja u vašoj karijeri. Ipak, mnogi vas neće ostavljati na miru i želeće da s vama polemišu i nameću svoje stavove, a već u vreme punog Meseca 27. marta možete osetiti prvi "udar" onih koji vam nisu naklonjeni. Ipak, bićete spremni da se uhvatite ukoštac sa problemima, a glavno oružje biće vaše znanje, talenat i iskustvo. Tranzit Saturna preko vašeg znaka u retrogradnom hodu čini vas sklonim kompromisima. Pluton, planeta moći, uticaja i harizmatičnosti od 13. aprila takođe kreće retrogradnim hodom, zbog čega bi trebalo da budete veoma oprezni, posebno u radu sa Ovnom, Blizancima, Jarcem ili drugom Škorpijom. Iako je finansijska situacija relativno stabilna, bilo bi dobro da malo prištedite.

Ljubav

Na samom početku perioda Venera ulazi u znak Ovna, što u vaš život donosi mogućnost veze sa osobom žestokog temperamenta. Od Ovnova bežite glavom bez obzira, jer će biti prilično kritički nastrojeni prema vama. Mars u Ovnu takođe donosi velike prohteve partnera sa kojim nećete moći lako da izađete nakraj. Pun Mesec 27. marta nagoveštava mogućnost tajne ljubavi s nekim u koga nećete imati veliko poverenje, ali će vas neodoljivo privlačiti. Imaćete utisak da ste u vezi sa partnerom koji ima veliki uticaj na vas. Mlade dame Škorpije mogu se zaljubiti u starijeg partnera ili u neku veoma uspešnu osobu koja će ih podržavati u svemu, naročito kada je u pitanju karijera. Ukoliko ste duže od dve godine u vezi moraćete da se maksimalno potrudite oko ambicioznog partnera koji će očekivati da mu pružate više pažnje i da podržavate njegovu karijeru. U vreme poslednje mesečeve četvrti 2. aprila možete se nadati prijatnom susretu sa osobom koja vam je veoma draga ili ćete upoznati nekog ko će vas na prvi pogled impresionirati. Mlade Škorpije koje su odnedavno u vezi mogu planirati brak, ali to bi bila greška sve dok Sunce prelazi preko znaka Ovna. Impulsivne reakcije nisu dobrodošle, naprotiv, potrebno je mnogo staloženosti kod donošenja odluka koje se odnose na ljubavni život. Imate veliku podršku osobe rođene u znaku Riba, Škorpije ili Jarca.

Zdravlje

Moguća glavobolja.


STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao

Izuzetno povoljan period za većinu predstavnika vašeg znaka. Možete očekivati da vam se javi neko s kim ste već razgovarali o novom poslu i verovatno ćete uspeti da ugovorite posao pod dobrim uslovima. Tranzit Marsa, planete akcije, preko znaka Ovna izuzetno odgovara rođenima u vašem znaku, ma kojom delatnošću da se bavite i što ste po prirodi veći entuzijasta to pre možete očekivati da vam se ostvare planovi. Ipak, tranzit Merkura, planete logike, donosi priličnu dozu nerealnosti i maštanja o nečemu što trenutno nije izvodljivo. Trebalo bi da se posvetite intelektualnom radu, naročito pisanju. Umetnike i sportiste očekuje veliki uspeh tokom ovog perioda. U vreme punog Meseca 27. marta shvatićete koliko ste dragi nekome i koliko je spreman da vas u svemu podrži. Direktan hod Urana preko znaka Ovna pomoći će čak i onim malodušnim ili pomalo sporim Strelčevima koji ne uspevaju da se organizuju i počnu da koriste sve pogodnosti koje im pruža bilo njihovo radno mesto ili talenti koje poseduju. Kad je reč o finansijama, prilično ste nerealni, pa možete biti jako demoralisani zbog vanrednih troškova kojima ćete biti izloženi. Ukoliko ste rođeni sredinom sedamdesetih ili krajem osamdesetih, slobodno krenite u nove poslovne poduhvate, pogotovo ukoliko se radi o poslu sa strancima.

Ljubav

Ukoliko ste ikada želeli pažnju i ljubav, sada ćete shvatiti koliko je mnogima stalo do vas. Oni koji su odnedavno u vezi mogu se ponašati prilično nepredvidivo, kao da ni sami ne znaju šta u stvari žele. Partner u znaku Ovna, Bika ili Vage imaće veliki uticaj na vas, ali vi ćete verovatno čeznuti za društvom nekog Lava ili Vodolije. Društveni život će biti izuzetno naglašen u ovom periodu, a posredstvom nekog prijatelja upoznaćete izuzetno zanimljivu osobu. Verovatno ćete početi da se družite sa onima koji nisu vaše profesije već se bave nečim totalno drugačijim, što će vam biti jako interesantno. U vreme mladog Meseca 10. aprila zaintrigiraće vas neko ko je drugačijeg senzibiliteta i interesovanja. U drugoj polovini aprila možete biti prilično nestalni u osećanjima i skloni promenama raspoloženja, ali stalni partner biće izuzetno strpljiv i pokazivaće veliku želju da vam ugodi. Slobodni Strelčevi trebalo bi da se učlane u neki sportski klub, jer bi mogli da upoznaju interesantnog Ovna, Lava ili Vagu. Muzičari, sportisti i osobe prisutne u medijima takođe mogu očekivati da im se dogodi iznenadna ljubav na nekom zvaničnom skupu.

Zdravlje

Oscilacije raspoloženja.


JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Izuzetno naporan period tokom kojeg ćete prolaziti kroz razne faze, od entuzijazma i povremenog razočaranja, do malodušnosti, ali sebe nećete izneveriti, jer imate jasno zacrtan cilj. Ovo je period u godini kada su vam potrebni dobri saradnici i podrška mnogih, ali je neophodno da pokažete smisao za dobru organizaciju posla. Pokušajte da pronađete način kako da uspostavite dobru komunikaciju sa Vodolijom, Ovnom i Ribama. Bik, Vaga i Škorpija će pokušati da vam se nađu pri ruci, ali ćete veći deo posla morati da obavite sami. Trudićete se da nađete dodatni izvor prihoda i ukoliko se bavite umetnošću ne treba da brinete, gotovo je sigurno da ćete biti uspešni. Retrogradni hod Saturna, planete restrikcije, ograničenja i sporosti, vladaoca vašeg znaka, i direktni hod Urana, planete promena i originalnosti učiniće vas neprepoznatljivim i previše smelim. Bićete spremni da uložite novac u posao od kojeg ćete očekivati veliku zaradu, ali to se neće dogoditi tako brzo kako očekujete. Tek u drugoj polovini aprila možete se nadati povećem prilivu prihoda, moguće i u igrama na sreću. Bilo bi dobro da smanjite prihode i da sebe ne izlažete nepotrebnim troškovima. Ukoliko nameravate da uđete u privatan posao, potražite savet Škorpije, Jarca ili Bika.

Ljubav

Do sredine aprila moraćete prilično da taktizirate sa stalnim partnerom. Što ste duže u vezi to ćete pre pomisliti da ne možete da vladate situacijom. Ukoliko ste mladi i dopadaju vam se neki Ovan, Bik ili Vaga, nemojte biti previše uporni ako druga strana ne bude odgovarala na vaše udvaranje istim žarom ili ukoliko bude pomalo uzdržana. Partner ima dosta poslovnih obaveza ili briga i to je verovatno jedini razlog zbog čega je eventualno uzdržan. Stariji Jarčevi mogu poželeti da obnove vezu iz prošlosti ili da neki mali flert pretvore u nešto ozbiljnije. Mnogi predstavnici vašeg znaka osećaju se prilično priteranim uza zid, kao da nemaju mnogo izbora kada je u pitanju bračni odnos. Tokom celog perioda bićete pod napornim tranzitom Marsa preko znaka Ovna, što će vam doneti velike tenzije u odnosu sa stalnim partnerom, a ukoliko ste mladi i slobodni, možete prebrzo pomisliti kako treba da započnete zajednički život ili da uđete u brak. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 2. aprila može se dogoditi poznanstvo sa osobom koja će vam se izuzetno dopasti, iako možda nije slobodna. U ovom periodu moguć je početak veze sa nekim ko će biti spreman da mnogo toga žrtvuje za vas, naročito u drugoj polovini aprila. Moguće je poznanstvo na nekom putovanju ili posredstvom kolega koji često putuju.

Zdravlje

Glavobolja i problemi sa sinusima.

VODOLIJA (21. 1. - 19. 2)

Posao

Tokom ovog perioda često ćete menjati planove i nećete biti načisto da li treba da se uključite u neki novi posao ili da sačekate još izvesno vreme. Tranzit Marsa preko znaka Ovna donosi brojne mogućnosti, ukoliko ste tipična Vodolija, komunikativna i spremna da uđe u nove, čak i prilično rizične poslove. Počinje period relativne stabilnosti kad je reč o finansijama i pokazaćete mnogo veću odlučnost da rešite pitanje ne samo u vezi sa novcem nego i u vezi sa vašim statusom na poslu. Ukoliko se bavite sportom ili poslom koji zahteva uklapanje u timski rad, pokazaćete sposobnost adaptacije i na prilično naporne uslove za rad. Opasnost preti samo onim netaktičnim Vodolijama koje su spremne da se raspravljaju za svaku sitnicu ili da drugima nameću svoje mišljenje. U vreme punog Meseca 27. marta i mladog Meseca 10. aprila možete očekivati ponude kako sa nemačkog jezičkog područja tako i iz arapskih zemalja. Poslovi sa strancima pružaju velike mogućnosti za proširenje saradnje. Ovo bi mogao biti veoma uzbudljiv posao, naročito ukoliko ste mladi, na početku karijere i spremni da prihvatite i poslove koji nisu vaša glavna profesija. Možete postati čak i veoma popularni baveći se nečim o čemu ne znate mnogo već morate da se stručno usavršavate. Svaki posao sa strancima donosi solidne prihode i ličnu satisfakciju.

Ljubav

Ukoliko vam u poslednje vreme nije bilo naročito lako da ostvarite komunikaciju kakvu ste želeli sa stalnim partnerom, pogotovo ako ste manje od godinu dana u vezi, sada nastupa znatno povoljniji period. Iako važite za jedan od najkomunikativnijih znakova, zbog tranzita Merkura koji je slab u Ribama u kojima će boraviti sve do sredine aprila, bićete više nego konfuzni, možda ćete imati potrebu da nešto sakrijete od partnera ili da mu ne govorite o nečemu sa čime bi on voleo da bude upoznat. Vaša tajanstvenost može izazvati sumnje, naročito u vreme poslednje Mesečeve četvrti 2. aprila, kada je moguć iznenadni susret sa nekim ko vam je nekada bio izuzetno drag ili će se raditi o bivšem partneru. Retrogradni hod Saturna i Plutona od sredine ovog perioda može vas učiniti nesmotrenim i nedovoljno tolerantnim prema stalnom partneru. Zbog snage direktnog Urana često će vam se činiti da sa svakom situacijom možete relativno lako da izađete nakraj. Vaša zainteresovanost za jednog Strelca, Ovna ili neku drugu Vodoliju može doneti uspeh, zbog čega ćete biti spremni da mnogo toga žrtvujete za osobu koja vam je draga, što inače nije vaša glavna osobina.

Zdravlje

Možete biti skloni povredama.

RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Period tokom kojeg ste najaktivniji je upravo u vreme tranzita Sunca preko znaka Ovna. Vaša energija počinje da izbija u prvi plan, pa ćete biti spremni da se prihvatite novih obaveza i poslova koji bi mogli da vam donesu veliku satisfakciju. U ovom periodu očekuje vas ponuda za novo radno mesto od nekog ko je izuzetno uspešan i ambiciozan. Veza sa osobama prisutnim u javnosti donosi mogućnost proširenja poslova i prelazak na novo radno mesto o kojem ste dugo maštali. Jedan Ovan, Ribe ili Vodolija pružiće vam veliku podršku. Tokom ovog perioda Jarac vam neće biti od velike koristi, ali s njim nećete imati ni velike probleme u saradnji. Mnoge Ribe će upravo sa predstavnikom ovog znaka ili sa nekom Škorpijom uspeti da realizuju neke svoje dugogodišnje zamisli. Zbog tranzita Merkura, planete biznisa, preko vašeg znaka u nekim situacijama bićete previše smeli, čak ćete se suprotstaviti pretpostavljenom ili nekom s kim bi trebalo da budete maksimalno tolerantni. U finansijskom pogledu mogli biste ostvariti dobre rezlutate i sklopiti poslove sa strancima koji će vam se isplatiti na duži rok. Tranzit Venere preko znaka Ovna donosi mogućnost značajnog uvećanja prihoda, kao i mogućnost prelaska na značajno radno mesto.

Ljubav

Slobodne Ribe mogu očekivati veoma buran početak proleća. Bićete u prilici da upoznate nekoliko interesantnih osoba, kako na poslu tako i u većem društvu ili na nekom putovanju. Oni koji rade za strance ili sa strancima mogu se nadati izuzetno zanimljivim susretima. Čak i ukoliko ste u braku ili dužoj vezi imaćete priliku da shvatite snagu svog šarma. Mnogima imponujete, naročito Jarcu, Škorpiji ili nekom Biku. Ovo bi mogao da bude period novog početka, bilo da se radi o zajedničkom životu, ulasku u brak ili o početku nove, veoma burne veze. Ako vam se dopadnu Ovan ili Vodolija, moraćete da pokažete veliku dozu strpljenja za njih, a ukoliko ste u vezi sa osobom koja je ambiciozna ili na položaju, bićete u prilici da započnete nove zajedničke poslove. Mnoge Ribe su veliki oslonac partneru, ma koliko godina da imaju, čak i one veoma mlade. Ipak, moguće su scene, naročito u vreme punog Meseca 27. marta ili u vreme mladog Meseca 10. aprila, kada ćete sumnjati u partnerovu vernost, ali baš u to vreme neko će vam se udvarati, pa ćete i vi partneru pružiti povod za sumnju i ljubomoru. Ako vaš partner živi u inostranstvu ili često putuje, bilo bi dobro da zajedno putujete, jer ćete verovatno razgovarati o zajedničkoj budućnosti.

Zdravlje

Pazite se oštrih predmeta.
(Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар