G tačka - Sveti gral ženskog zadovoljstva

Šta je zapravo G-tačka i da lu uopšte postoji? Godinama se klitoris smatrao okidačem zadovoljstva kod žena, međutim ne tako davno i ova zona je bila veliki tabu. Prvo mesto svakako zauzima famozna G tačka nazvana po nemačkom ginekologu Ernstu Grafenbergu, koji je otkrio još davne 1950. godine.

Svoju popularnost G tačka stiče tek 1980. godine od strane seksologa koji su tvrdili da se stimulacijom G tačke postiže veoma jak orgazam kod žena, pa čak i ženska ejakulacija.

Upravo iz ovih razloga, pronalaženje G tačke se pretvorilo u potragu za "Svetim gralom" ženskog zadovoljstva.

Šta je zapravo G-tačka?

Sunđerasto tkivo polne žlezde, pasuljastog oblika, analogno muškoj prostati, nalazi se negde oko 2,5 do 3 cm od vaginalnog otvora na prednjem spoljašnjem zidu vagine. Zbog svoje strukture G tačka se uvećava pri dotoku krvu, odnosno u prilikama kada biva stimulisana.

Kako je najlakše pronaći?

Kao prvo lakše je locirati ovu famoznu tačku kada je žena seksualno uzbuđena, pa je preporučljivo da se krene u potragu posle duge predigre. Najlaški put do G tačke ćete naći tako što će vaš partner staviti svoj blago povijen kažiprst u vaginu i kliznim pokretom preći preko njenog zida do dela koji je malo grublji po teksturi koji je zapravo ta čuvena tačka. Laganim dodirima se ova ekstremno erogena zona stimuliše, a krajnji rezultat je snažan katarzičan orgazam.

Zanimljivo je međutim, kako su stručnjaci otkrili, da ne reaguju sve žene na stimulans G tačke isto odnosno orgazmom. Kako istraživanja potvrđuju kod nekih žena može da se desi izostanak reakcije ili čak i blag neprijatan osećaj pri stimulaciji G tačke.

Ono što će ipak svaka žena ceniti jeste partnerov trud da je zadovolji i dovede do vrhunca.
Super žena
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар