Feng šui za početnike

Pre nego što odustanete i pomislite da je previše komplikovano uvesti feng šui u svakodnevicu, morate znati da ipak postoje laka pravila koja možete primeniti u vašoj kući.

Evo par saveta kako da od vašeg doma napravite udobnu i harmoničnu sredinu za stanovanje.

1. Eliminišite đubre

Ovo je jedna od najlakših i najbitnijih stvari koje morate da uradite. Prema feng šuiju "čista kuća“ smatra se srećnom kućom.

2. Raščistite stari nameštaj i stvari

Izbacite sve ono što ne volite, što je polomljeno, ne može brzo da se popravi ili ga uopšte ne vredi popravljati, kao i stvari koje ne koristite više od godinu dana.

3. Boje u kući

Boja je jedan od najjednostavnijih načina za kreiranje dobrog feng šuija. Boje, kao i muzika, popravljaju raspoloženje i što više harmoničnih boja apsorbujete tokom dana imaćete veći osećaj blagostanja. Nemojte se plašiti da unesete žive boje u vaš životni prostor. Boje su svetlost, a svetlost je ono što pozitivno utiče na naše raspoloženje.

4. Pustitie svetlost u kuću

Uradite šta god možete da što vise prirodne svetlosti uđe u vaš dom.

5. Oštri uglovi

Oštri uglovi su nosioci negativne energije. Ako su ka vama usmereni bilo kakvi oštri uglovi, oni vam šalju negativnu energiju, pa povedite računa o tome.

6. Vodite računa o protoku vode

Svi odvodni sistemi bi trebalo savršeno da funkcionišu. Oni su mesto koje odvodi negativnu energiju koju izbacujete kroz nečistoću.

7. Radni sto

Da biste opuštenije radili i osećali se udobnije za vašim radnim stolom najbolje je da on bude okrenut ka vratima ili da dok sedite, krajem oka možete da vidite vrata.

8. Nikako ne stavljajte tehniku u spavaću sobu

Obavezno izbacite tehniku iz spavaće sobe. I to ne samo televizor, već i kompjuter i slične uređaje.

9. Kupatilo

Vrata od kupatila pored spavaćih soba treba da budu zatvorena noću, kako bi se odvojile energije i funkcije svakog prostora.

10. Širite pozitivnu energiju oko vas

Iako ovo ne spada u feng šui savet svakako će pomoći da lakše prebrodite svakodnevne probleme i ispunite život srećom.
Izvor: smedia.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар