Susret sa vanzemaljcima za 10 godina?!

Mogućnost otkrivanja vanzemaljskog života na planetama koje liče na našu i posledice toga bili su tema godišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Svetski lideri u oblasti biznisa, kao i eminentni političari okupili su se kako bi raspravljali o rizicima s kojima se možemo suočiti u narednoj deceniji. Kako su onda “mali zeleni” postali njihova tema interesovanja?

Naime, u saradnji sa međunarodnim naučnim žurnalom “Nature”, Svetski ekonomski forum izdvojio je pet “Faktora X” koji se odnose na “opasnosti koje nam se prikradaju”.

Jedan od njih su i “moguće posledice kontakta sa vanzemaljskim oblicima života”.

“U narednih deset godina možemo naći dokaze, ne samo da Zemlja nije jedinstvena u svemiru, nego i da postoji život na drugim planetama”, stoji u saopštenju Svetskog ekonomskog foruma o svetskim rizicima.

Povod za ovakve izjave je neverovatan uspeh misije Kepler koju je u svemir lansirala NASA.

“Tek smo 1995. pronašli dokaze da i druge zvezde imaju planete koje se oko njih okreću. Sada znamo da postoji na hiljade egzoplaneta sličnih Zemlji. Misija Kepler funkcioniše samo tri godine, a već je pronašla više hiljada kandidata”, stoji u izveštaju.

“Glas Rusije” prenosi da je cilj otvaranja ove teme na Svetskom ekonomskom forumu to da “svetska elita pripremi sebe i svoje narode za takva otkrića. Naučnici ukazuju da su potrebni obrazovani ljudi i mnogo sredstava kako bi se prevazišli izazovi s kakvim će se čovečanstvo suočiti pri susretu sa vanzemaljskom civilizacijom”.
(B92)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар