Mesečni horoskop za mart-ožujak 2013.

Ovnovi, mnogi vaši planovi nisu realni, bar ne u ovom periodu, a idealizam i maštanje o uspehu nisu dovoljni * Bikovi, tokom ovog perioda moguć je rad na projektu koji će vas nečim nadahnuti, naročito ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem * PRibe, tokom celog perioda vaš ljubavni život biće u drugom planu, što će partner teško podnositi, iako će se truditi da vas razume

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Period počinje konjunkcijom Sunca, planete koja je veoma moćna u vašem znaku i Neptuna, planete zanosa. Mnogi vaši planovi nisu realni, bar ne u ovom periodu, a idealizam i maštanje o uspehu nisu dovoljni. Do 17. marta Merkur (planeta vladalac vašeg astrološkog polja biznisa, posla i kontakata, naročito poslovnih) će biti u retrogradnom hodu, što će doneti brojne nevolje. Ovo će se najviše odraziti na vaš nervni sistem, naročito u vreme punog Meseca 25. februara kada ćete biti jako nestrpljivi, nervozni i neprilagodljivi. Takođe, bićete skloni da preuveličavate probleme, jer će i Venera, planeta novca, kada je posao u pitanju, boraviti u vašoj astrološkoj kući tajni, ali i tajnih neprijatelja. U stvari, imate veliku podršku mnogih i samo treba da se drugačije organizujete, ali slab Mars, vladalac vašeg znaka i planeta akcije, u Ribama čini vas kolebljivim. Verovatno ćete biti mnogo bolećiviji, nesigurniji i skloni uticaju drugih, što inače nije karakteristika vašeg znaka. Ukoliko vaš previše rigidni stav tokom prethodnog perioda nije doneo uspeh, bilo bi dobro da iskoristite ovaj tranzit planeta i promenite kurs. Jedan od boljih dana je 4. mart, odnosno vreme poslednje Mesečeve četvrti, kao i vreme mladog Meseca, kada ćete pregovarati, naravno u tajnosti, o ulasku u novi posao.

Ljubav

Ovo je sjajan period za one tipične predstavnike ovog znaka koji vole avanture i tajne veze, ili su već u tajnoj vezi. Ovnovi rođeni krajem šezdesetih ili početkom sedamdesetih mogu imati bračnu krizu ili krizu identiteta. Manjkavost ovakve pozicije, a i retrogradnog Merkura je što ćete previše analizirati svoj ljubavni život i to najverovatnije na svoju štetu. Mnogi neće znati kakvo rešenje treba da donesu, a biće bolje i da ga ne donose. Najbolje je da sačekate do 17. marta, kada će Merkur, simbol komunikacija krenuti direktnim hodom. To se naročito odnosi na starije Ovnove koji su u haosu kada je u pitanju organizacija porodičnog života, pomalo su depresivni ili nedovoljno autoritativni za partnera i članove porodice, pa bi bilo dobro da pokušaju svoju poziciju da sagledaju iz drugog ugla. Mlade dame željne uzbuđenja mogu da provociraju gospodu u godinama na način koji će imati neizvestan ishod, kako po njihovu vezu tako i po njihovu reputaciju. Muškarci Ovnovi biće spremni da naprave niz ustupaka koje pod nekim drugim planetarnim kretanjima ne samo da ne bi želeli nego ne bi bili u stanju da urade. Sada je trenutak da se pozabavite sobom, svojim greškama i promašajima i da iz njih nešto naučite.

Zdravlje

Manja prehlada, pad imuniteta ili povremena melanholija.

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Predstavnicima vašeg znaka vole Ribe, nova poznanstva i velika društva, naročito umetnika i osoba prisutnih u medijima. Ovo bi mogao da bude mesec za pamćenje, ako ništa drugo a ono po oduševljenju koje će vaš rad izazvati kod onih koji vas inače cene. Tokom ovog perioda moguć je rad na projektu koji će vas nečim nadahnuti, naročito ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem. Muzičari i glumci biće u izuzetno dobroj poziciji, dok novinare, pisce ali i ekonomiste očekuje zastoj u radu zbog nekih trivijalnih problema koji se neće lako rešiti. Ove probleme možete i sami prouzrokovati prihvatanjem nekoliko paralelnih ili honorarnih poslova što će najverovatnije dovesti do kašnjenja u izvršenju obaveza. U vreme punog Meseca 25. februara neko vas može nagovoriti da pristanete na nešto od čega nećete imati mnogo materijalne koristi, a i mnogi će pokazati želju za zajedničkim radom da bi od toga profitirali. U vreme mladog Meseca 11. marta očekuje vas izuzetno zanimljiv susret sa osobom koja često boravi u inostranstvu ili je zbog posla prinuđena da često putuje. Tokom ovog perioda ostvarićete dobru saradnju sa jednom Škorpijom i Jarcem što može povoljno da se odrazi na vašu karijeru, pogotovo ukoliko se radi o osobi koja je mnogo iskusnija i na višem položaju od vas. Od načina na koji se tada budete postavili, može u mnogome da zavisi i dalji tok vaše karijere.

Ljubav

Jedan od perioda koji se pamti, jer mnogo dobrog moglo bi da se dogodi kako slobodnim Bikovima tako i onima koji su u vezi. Parovi koji su već dugo u vezi rešiće da uđu u brak, a mnoge će obradovati vest o uvećanju porodice. Tokom ovog perioda, mnogi predstavnici vašeg znaka uspeće da zadobiju poverenje partnera, dok će Bikovi koji su na početku veze imati dovoljno mogućnosti da pokažu koliko su lojalni i spremni da mnogo toga učine za partnera. Slobodni Bikovi trebalo bi što češće da idu na koncerte i mesta gde se pušta dobra muzika, jer ih tamo "čeka" srodna duša. Prijatelji će odigrati značajnu ulogu u životu slobodnih Bikova. Svaka vrsta provodadžisanja, od klasičnog do onog koji se primenjuje na internetu doneće rezultate. Spremite se za burno proleće. Povoljni aspekti u vreme mesečevih mena, naročito u vreme punog Meseca 25. februara i mladog Meseca 11. marta donosi poznanstvo sa osećajnom, ali preosetljivom i prilično zahtevnom osobom koja će, ukoliko budete spremni da joj ugađate, umeti da ceni sve što dobija od vas, a to neće biti malo. Sredovečni, slobodni Bikovi, posebno mušarci, biće na meti lepšeg pola, ali i oni koji su u braku moraće da pripaze da se neko ne umeša u njihov život na veoma strastven način.

Zdravlje

Budite pažljiviji na ulici.


BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Ovo je period za velike poslove, ali i za veliki oprez. Kada je Merkur, vladalac vašeg znaka, u retrogradnom hodu preko astrološkog polja karijere u tajanstvenim i planetama prebukiranim Ribama, ne znate gde ćete pre da usmerite energiju, a vaši poslodavci neće umeti da iskoriste vaše talente i sposobnosti. Oni malobrojni Blizanci koji imaju sreću dobiće nekoliko paralelnih ponuda za kratkoročne poslove i to već krajem februara, i tako će trajati sve dok Sunce ne uđe u znak Ovna. Ipak, bilo bi dobro da pazite šta potpisujete i kakve ugovore sklapate, jer sebe možete da "prodate" i po višoj ceni. Sve što započnete samostalno ili samoinicijativno trebalo bi da "overi" neko stariji iz firme ili porodice i nemojte se previše uzdati u svoj entuzijazam, jer neće biti dovoljan. Dame Blizanci koje se bave novinarstvom, predavaštvom ili prevođenjem imaće pune ruke posla. Svaka vrsta uniforme donosi neku interesantnu ponudu bilo da sa radi o poslovnim partnerima koji se bave sportom, glumom ili rade u policiji, pri vojsci ili u medicinskim ustanovama. Smisao za biznis biće naglašen tokom ovog perioda, naročito u vreme mladog Meseca 11. marta kada ćete verovatno dobiti konkretnu ponudu za dobro plaćen posao. Nova poslovna ponuda očekuje vas već 19. marta, kada Mesec bude u prvoj četvrti upravo u vašem znaku, i tada ćete pokazati drugima kako se rešavaju problemi.

Ljubav

Verovatno ste već shvatili ulogu i važnost porodice zbog čega ćete biti mnogo tolerantniji prema njima, naročito ukoliko ste mladi, buntovni, uspešni i uvereni da možete samostalno da donosite odluke. Potrebno je da vam neko odredi koordinate i bićete sjajni jer ćete biti skloni preterivanju, spremni da izađete iz dozvoljenog okvira zbog čega možete biti previše strastveni u borbi za svoje mesto pod suncem i uvereni da to što ste u pravu vama obavezno garantuje sreću. Stalni partner, pogotovo ukoliko ste u vezi duže od dve godine, neće uvek imati dovoljno strpljenja za vas, ma koliko da mu imponujete ili mu značite. Poželeće nešto više, bilo da više vremena posveti svojoj karijeri ili da sa vama organizuje život na način na koji to njemu odgovara. Budite spremni na kompromise, to je jedini način da svoj ljubavni život držite pod kontrolom. Odnos sa Ovnom, Škorpijom, Jarcem, Ribama i Lavom može da bude jako komplikovan. Strelac je jedini zaista lojalan znak koji će biti spreman da svoje planove i želje podredi vašim. Poslovni sastanci, skupovi i druženje sa osobama koje su poznate u javnosti donose mogućnost novih poznanstava koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Postoji ozbiljna mogućnost da budete skloni ulasku u paralelnu vezu.

Zdravlje

Moguća briga za člana porodice.

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Period počinje veoma burno već 25. februara, punim Mesecom u astrološkom polju komunikacije, što ne znači da ćete se snaći u nekoj situaciji koja nosi puno rizika. Sami sebi možete da iskomplikujete život zato što je pun Mesec u Devici, sitničavom znaku, a vladalac vaše astrološke kuće podsvesti, neprijatelja i komunikacija, Merkur u retrogradnom hodu. Sa tranzitnim Suncem u astrološkoj kući javnosti i partnerskih odnosa, bez obzira na to koliko godina imate i kojim poslom se bavite, poslušajte one sa kojima radite. Neko drugi, mudriji, intuitivniji i obavešteniji zna šta je potrebno da uradite. Ne možete sve sami, i te kako vam je potrebna pomoć. Mladi Rakovi, koji žele da se istaknu na poslu, biće u prilici da zablistaju, samo treba dobro da paze šta rade, jer se improvizacija ili površnost neće tolerisati. Saradnja sa strancima, posebno sa onima iz dalekih prekookeanskih zemalja doneće veliku satisfakciju kako profesionalnu tako i moralnu, ali verovatno će biti neophodno da se nečega lišite ili da uložite dosta sredstava u nov projekat i uspeh vam je zagarantovan. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 4. marta najverovatnije ćete dobiti poslovnu ponudu u četiri oka koju ne bi trebalo olako da odbacite. Ali pre nego što bilo šta potpišete obavezno se konsultujte sa kolegama i pretpostavljenim.

Ljubav

Ljubavni partner, pogotovo ukoliko ste dugo u vezi ili braku, više se bavi vašom karijerom ili brine za vas nego vi sami. Slobodne Rakove tokom ovog perioda očekuje poznanstvo koje će označiti početak nove veze i to sa osobom koja je izuzetno požrtvovana i na koju ćete moći da se oslonite. Ukoliko se bavite umetnošću ili sportom, na nekom zvaničnom skupu ili simpozijumu bićete u prilici da upoznate nekoliko izuzetno zanimljivih osoba prema kojima nećete ostati ravnodušni. Rakovi koji su u srećnom braku ili vezi mogu da očekuju vest o uvećanju porodice. Period je povoljan i za one koji žele sa partnerom da otputuju u inostranstvo. Ukoliko zbog posla budete često putovali u ovom periodu bićete u prilici da upoznate dve, po mnogo čemu slične osobe koje će vam se dopasti. U društvu izazivate veliko interesovanje, mnogi će želeti da budu u vašoj blizini, zbog čega najverovatnije nećete moći da se odlučite kome da date priorit. Retrogradni hod Merkura u Ribama može da donese konfuziju u odnosima sa Devicom ili Blizancima, ali se u stvari više odnosi na vašu lošu procenu situacije u kojoj se nalazite. Tokom ovog perioda bićete skloni da sve, naročito kritiku na vaš račun, previše primate k srcu. Neočekivano možete stupiti u vezu sa osobom koja je mnogo mlađa od vas i kojoj neće biti jasno šta zapravo želi od te veze.

Zdravlje

Rasejani ste.


LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Kada mnogo planeta tranzitira preko znaka Riba period je izuzetno naporan. Lav i Ribe se ne razumeju, iako mogu da se uzajamno uvažavaju. Previše elemenata vode može da deluje frustrirajuće na vatrenog Lava i da pojača osećajnost, empatiju, nesigurnost i bolećivost. Osim Urana koji iz vatrenog Ovna koji deluje pozitivno, naročito na julske Lavove, malo šta može da im donese dobre poslovne ponude, osim ukoliko nisu spremni da rizikuju. Oni Lavovi koji shvate da se napor uvek isplati i da je došlo vreme da obnove odnose sa nekadašnjim kolegama, da plate račune, ali i da ih polože kome treba, imaju velike šanse da naprave pomak. Mnogi predstavnici vašeg znaka će tapkati u mestu i imaće osećaj da im je naneta nepravda. Pred vama je mogućnost da birate put, a Saturn iz Škorpije nimalo vam neće pomoći, kao ni Pluton iz Jarca. Ukoliko volite da probijate sve barijere, u igri ste, samo je pitanje šta ćete postići time. Prijateljska ruka nekog Strelca ili Vodolije za vas može da bude pravi spas. Takođe, naučni rad u medicini, farmaciji ili hemiji može vam doneti uspeh. Ovo nije period za bilo kakvo ekperimentisanje sa novcem ili ulaganje u nedovoljno sigurne poslove. Povoljan period su dani oko 4. marta, odnosno vreme poslednje Mesečeve četvrti i 19. mart, vreme prve Mesečeve četvrti, kada možete da sklopite dobar posao sa strancima ili da započnete neki novi projekat.

Ljubav

Ukoliko spadate u one predstavnike ovog znaka kojima je erotika na prvom mestu, na pravom ste putu da doživite brojna uzbuđenja, ali veze koje budu počivale samo na fizičkoj privlačnosti vrlo brzo mogu da se završe. Ipak, Saturn iz Škorpije opominje vas da su tradicionalne vrednosti, kao što su porodični život i vernost, i te kako bitne, a Pluton u Jarcu može da simbolizuje osobu koja pomno prati svaki vaš korak. Mnogo neprijatnosti možete da doživite ukoliko budete želeli da previše eksprimentišete u ljubavnom životu, pogotovo ako je partner posesivan i u poslednje vreme ne preterano tolerantan. Mladi Lavovi rođeni krajem osamdesetih i početkom devedesetih biće posebno skloni da budu neverni, dok će rođeni sredinom šezdesetih imati utisak da im se događa mnogo toga čudnog i nepredviđenog. Verovatno će se zaljubiti kao da su u ranoj mladosti, ali partner neće biti slobodan. Tajne ljubavi biće uzrok mnogih rasprava i nemilih scena. Ovaj period je za mnoge pravi ispit za njihovu spremnost da mnogo toga tolerišu ili da se uzdrže od reakcija koje bi mogle da dovedu do raskida. Mars i Venera, dve planete ljubavi, uz Sunce, vladaoca vašeg znaka i uz retrogradni hod Merkura (SMS poruke poslate na pogrešnu adresu ili u pogrešno vreme) u Ribama donose prave španske serije - dosadno vam sigurno neće biti.

Zdravlje

Moguć pad imuniteta.


DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Ako umete da procenite kada je trenutak da nastupite, šta treba da kažete i kada da prećutite, ovaj period će biti odličan. Većina Devica to zna, pa retrogradni hod Merkura, planete komunikacije, vašeg vladaoca u astrološkoj kući javnosti i partnerskih odnosa ne bi trebalo da donese veće probleme. Verovatno ćete biti u prilici da razmišljate o novim poslovnim ponudama koje bi mogle da znače početak nove saradnje ili obnavljanje odnosa sa Ovnom, Škorpijom, Ribama ili Blizancima, sa kojima ste nekada dobro sarađivali. Pun Mesec 25. februara u vašem znaku donosi mogućnost finansijskog prosperiteta, iznenadnu šansu da negde "zablistate" i da vaš talenat izbije u prvi plan. Situacija slična onoj od pre nekoliko godina, kada ste bili verovatno mnogo aktivniji ili veoma uspešni u nekom poslu, sada će se ponoviti. Okupljanje starog društva za vas može da znači početak odlične saradnje. Veliki uspeh u ovom periodu mogu da očekuju umetnici i sportisti, posebno vaterpolisti. Naglašen znak Riba uvek odgovara vašem znaku, jer ćete imati senzibline saradnike koji će pokazivati razumevanje za neke vaše slabosti, kao i za vaše ideje. Možete dobiti neočekivanu finansijsku podršku osobe koja već duže vreme odoleva da vam izađe u suret, ali situacija se u međuvremenu promenila u vašu korist. Dobar aspekt Saturna i Plutona jača vaše pozicije u društvu, ali i stanje na bankovnom računu.

Ljubav

Slobodni predstavnici vašeg znaka imaju velike šanse da se u ovom periodu zaljube i uđu u novu vezu, a ukoliko su već u vezi, planiraće brak. Pred vama je izuzetno romantičan period tokom kojeg ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti, ali i vi ćete ostavljati sjajan utisak na mnoge. Dobijaćete pozive za izlaske, susrete, moguće i u tajnosti, imaćete veliki uticaj na partnera i njegove odluke koje se tiču posla. Preko posla možete i upoznati nekoga ko vas već na prvi pogled može oduševiti a kako vreme bude prolazilo i prilično zainteresovati. I pored mogućnosti da preko posla dođete u iskušenje da uđete u uzbudljivu vezu, ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, oni neće biti dovedeni u pitanje jer imate veliku zaštitu Saturna, iz vaše astrološke kući ljubavi i Plutona, simbola moći i erotike. Pun Mesec u vašem znaku 25. februara donosi mogućnost iznenadnog susreta sa nekim vatrenim znakom koji vas neće ostaviti ravnodušnim i najverovatnije ćete nastaviti da se i dalje viđate u tajnosti. Mlad Mesec 11. marta takođe znači novu mogućnost na ljubavnom planu, poznanstvo sa osobom koja najverovatnije neće biti slobodna, ali će za vas biti veoma zainteresovana.

Zdravlje

Dobro se osećate.

VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Tokom ovog perioda trebalo bi da se maksimalno posvetite karijeri, čak i ako budete imali osećaj da radite kao mrav, dok cvrčci oko vas uživaju. Samo radite - isplatiće vam se. Saturn je tek počeo da vas "muči" u astrološkoj kući posla i novca, pa ukoliko želite da ostvarite pristojnu zaradu moraćete da uložite veliki napor. Ipak, imate solidan oslonac u saradnicima, u koje imate beskrajno poverenje i koji vas stalno motivišu da ne posustanete i krenete u nove projekte. Veća sloboda u okviru posla donosi veći uspeh. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 4. marta predstoji vam konkretan dogovor o novom poslu ili o proširenju saradnje sa onima u koje imate poverenja. Bilo koji umetnički projekat, bavljenje modom ili rad u medijima mogu da donesu uspeh i novac. Retrogradni hod Merkura, planete koja upravlja astrološkim poljem inostranstva i vaših neprijatelja može da dovede do zastoja u poslovanju onim Vagama koje se bave privatnim biznisom, ili će biti primorani da se više angažuju na poslu nego do sada. Ukoliko budete uzeli kredit za poslovanje, isplatiće vam se, pogotovo ako vam to bude savetovao neko u koga imate poverenja i do čijeg mišljenja vam je stalo. Mlad Mesec 11. marta može doneti nove poslovne obaveze koje će značiti češće kontakte sa osobama prisutnim u javnosti ili putovanja u inostranstvo.

Ljubav

Kada je ljubav u pitanju potrebno je da se naoružate strpljenjem jer će Uran, planeta promena i neočekivanih događaja iz astrološkog polja partnerskih odnosa, u napetom aspektu sa Plutonom na vas delovati prilično razdražujuće. Osim toga, imaćete utisak da partner nešto krije od vas, da nije iskren i da ste prilično nemoćni da uspostavite odnos kakav vama odgovara. Kada je u pitanju stalni partner moraćete da primenite drugačiju taktiku ili da jednostavno izdržite ovaj tranzit retrogradnog Merkura (komunikacija), Marsa i Venere (planete ljubavi) preko znaka Riba, jer će se situacija promeniti relativno brzo i uz razumevanje partnera koji će takođe biti opterećen raznim dilemama i nedoumicama koje se tiču kako njegovog posla tako i nekih porodičnih pitanja. Partner će od vas očekivati da mu budete oslonac u svemu, zbog čega ćete svoj život morati drugačije da organizujete. Tokom ovog perioda slobodne Vage biće sklone pogrešnoj proceni osoba koje će im se udvarati ili će olako ulaziti u flert ne sanjajući koliko problema može da im donese, pogotovo ako osobe koje im se dopadaju nisu slobodne. Rođeni početkom osamdesetih biće veoma nestrpljivi da što pre reše neke emotivne dileme.

Zdravlje

Nervoza i premor.


ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Nalazite se u odličnom periodu tokom kojeg možete da započnete nove poslove i učvrstite svoje pozicije, a mnogi će poželeti da se oprobaju u sasvim novom poslu. Ne zadovoljavate se prosečnim, težite originalnim rešenjima, smeli ste i ne odustajte od svog plana. Mnogi predstavnici vašeg znaka vratiće se na velika vrata u punom sjaju. Naglašeno astrološko polje kreativnosti i srećnih događaja ići će vam naruku čak i pored retrogradnog hoda Merkura koji može malo da iskomplikuje finansijsku situaciju, ali u stvari nemate od čega da strepite. Finansijska situacija kod mnogih Škorpija će se popraviti, a predstavnike vašeg znaka očekuju i dobici u igrama na sreću. Dobar aspekt između vladaoca vašega znaka, Plutona i Sunca i Venere, simbola akcije i novca kao i Saturna u vašem znaku, tokom većeg dela perioda, donosi brojne mogućnosti za uvećanje prihoda. Sve će vam ići od ruke, jedino bi problem mogle da imaju Škorpije kojima je podznak u nekom od vazdušnih znakova. U slučaju da vam je podznak u Blizancima, nemojte da žurite sa donošenjem odluka u vezi sa ulaganjem novca. Ukoliko se bavite umetnošću, pogotovo muzikom ili slikarstvom, možete da očekujete lepe rezultate, dok će se sportisti izlagati velikim naporima. Ekonomisti i oni koji se bave privatnim biznisom treba da budu veoma oprezni prilikom ulaganja novca u nove poslove.

Ljubav

Ovo je jedan od boljih perioda, jer su Mars i Venera, planete ljubavi, strasti i erotike u romantičnim Ribama, a i Neptun iz znaka Riba povoljno deluje donoseći vam potrebu za sanjarenjem i romantične ljubavi. Nećete verovati da je moguće da vam se sve to događa, pogotovo ako vam se dopada osoba sličnog senzibiliteta ili neko ko često putuje u inostranstvo, a moguće je i da se radi o strancu. Ukoliko ste u stalnoj vezi ili braku, neka iznenadna prijatna vest koja se tiče oboje može da obeleži ovaj period, ili ćete se odlučiti za neku kvalitativnu promenu u zajedničkom životu. Početkom perioda, u vreme punog Meseca u Devici 25. februara verovatno će vas fascinirati osoba koja često putuje u inostranstvo ili ćete upoznati stranca, a krajem februara kada planete komunikacije i akcije, Merkur i Mars budu u konjunkciji, vi ćete preuzeti inicijativu. Vaša najjača oružja su šarm i duhovitost kojim nećete prestajati da oduševljavate osobu koja vam se dopada. Početkom marta nećete moći da odolite šarmu jedne veoma uspešne, vesele i atraktivne osobe, a u pitanju može da bude jedan Lav, Ribe ili neka druga Škorpija. Mladi i zaljubljeni predstavnici vašeg znaka imaće podršku članova svoje, ali i partnerove porodice koja će im pomoći da lakše ostvare svoje planove.

Zdravlje

Moguća upala mišića.


STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao

Predstavnicima vašeg znaka odgovara tranzit Sunca preko znaka Riba samo ukoliko imaju već razrađen biznis, saradnike na koje mogu da se oslone ili ako planiraju neki samostalan projekat. Inače, period bi mogao da bude stresan, pogotovo ukoliko ste mladi i ambiciozni, a niste u stanju da se izborite sa autoritetima. Verujete da možete da nađete način kako da sa nekim obnovite saradnju. Ukoliko se radi o nekom drugom Strelcu iz vaše generacije, saradnja bi mogla da bude jako uspešna, ukoliko niste oboje nerealni ili imate pretenciozne ideje. Ne ulazite u rasprave sa Blizancima, Devicom, Ovnom ili Lavom. Za sujetne Strelčeve koji ne podnose autoritete niti bilo kakvu kritiku ovo bi mogao da bude prilično stresan period. Mnogo planeta u znaku Riba tokom celog perioda čini vas, s jedne strane sklonim da tražite oslonac u timskom radu i kod onih kojima možete da verujete, a s druge strane prilično ste svojeglavi i nefleksibilni. U vreme punog Meseca u Devici 25. februara očekujte poziv osobe koja se bavi trgovinom, arhitekturom, dizajnom, radi u medijima ili marketinškoj agenciji i verovano ćete uspeti da joj nametnete deo svojih uslova. U vreme poslednje Mesečeve četvrti u vašem znaku 4. marta možete napraviti pogrešnu procenu posla i biti skloni ekstremnom stavu, bilo da se radi o prenaglašenoj skeptičnosti ili velikom entuzijazmu. Saradnja sa Vodolijom mogla bi da bude od velikog značaja, jer će vas na pravi način podsticati i motivisati da uspete.

Ljubav

Slab Jupiter, planeta egzaltiranosti i oduševljenja, u Blizancima čini vas nerealnim u očekivanjima kada je u pitanju veza sa nekim ko vam je već na neki način pokazao šta od vas očekuje. Nemojte igrati na kartu tajanstvenosti ili emocionalne manipulacije, jer će partner shvatiti o čemu se radi. Retrogradni hod slabog Merkura, planete komunikacije i vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa, čini vašeg partnera prilično nespremnim da sa vama ulazi u bespredmetne rasprave zbog čega će glavno osećanje tokom ovog perioda biti neshvaćenost. I vi i partner ćete se osećati neshvaćenim. Bliske osobe, kako prijatelji tako i članovi porodice uzalud će vam deliti savete pokušavajući da vas "otrezne" da zauzmete realan odnos prema vezi koja je dospela u krizu, i to dobrim delom vašom krivicom. Na nekom skupu zatvorenog tipa, u restoranu ili na nekoj proslavi slobodne Strelčeve očekuje susret sa zanimljivom osobom. Moguća je tajna veza sa Škorpijom ili Jarcem. Period nije povoljan za donošenje bilo kakvih radikalnih odluka, pogotovo ne o prekidu veze.

Zdravlje

Stomačne tegobe.


JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Povoljan period tokom kojeg možete da dobijete ponudu za posao u medijima u nekoj izdavačkoj kući ili instituciji kulture, a bićete i u prilici da pokažete koliko ste talentovani, čak i ukoliko ste veoma mladi. Naglašen znak Riba sa mnogo planeta u njemu kod Jarčeva podstiče interesovanje za intelektualne poslove i bavljenje umetnošću. Povremeno ćete biti malodušni, što je uvek slučaj kada je Merkur, vladalac vaše astrološke kuće biznisa, svakodnevnih aktivnosti i astrološke kuće duhovnosti u takozvanom padu, a pri tom ide retrogradnim hodom. Ukoliko ste već renomirani, tokom ovog perioda često ćete ulaziti u polemike o nekim pitanjima na koje inače ne bi trebalo da trošite energiju, a ukoliko ste na početku karijere povremeno ćete biti demoralisani. Jarčevi koji studiraju ili rade u obrazovanju ne bi trebalo da posustanu, naprotiv, mogu da uspostave izuzetno dobru komunikaciju sa profesorima, a možda se i priključe nekom istraživačkom projektu sa strancima. Postoji mogućnost da, pogotovo ako već duže vreme tražite posao, nađete neki koji bi zahtevao da često putujete ili sarađujete sa strancima. Možda neće biti tako sjajno plaćeni kako očekujete, ali ćete ipak biti u stanju da ostvarite solidnu zaradu i ostavite dobar utisak na pretpostavljene.

Ljubav

Naporan period za one predstavnike vašeg znaka koji su skloni raspravama, usamljeni se mogu osećati još usamljenijim, a nervozni i melanholični Jarčevi povremeno će biti skloni afektivnom ponašanju. Odustanite od prevelikih očekivanja kada je partner u pitanju, više se bavite sobom, ne odgovarajte na provokacije, jer je partner takođe u nekim ličnim dilemama i preokupacijama. Naglašeno astrološko polje nervnog stanja i slabe komunikacije, pozicije Urana i Jupitera mogu vas učiniti često najvećim usamljenikom Zodijaka koji želi da negde pobegne i nikog ne viđa. Srećni će biti samo oni koji preko posla često putuju, bave se turizmom ili umetnošću, njima su planete naklonjene i verovatno će se sjajno provoditi u većem društvu. Slobodni Jarčevi upoznaće zanimljivu osobu na nekom koncertu, u biblioteci, na putovanju ili u ambulanti. Što manje priče i analiziranja, a što više akcije - jedino vas to može trgnuti iz letargije. Bilo kakav hobi ili timski rad znače mogućnost kontakta sa osobama sličnih interesovanja i već u vreme punog Meseca 25. februara možete upoznati nekog Raka ili Lava, a tokom poslednje Mesečeve četvrti možete ući u kratak flert ili tajnu vezu koja nema naročitu perspektivu.

Zdravlje

Nervoza.

VODOLIJA (21. 1. - 19. 2)

Posao

Ovo bi mogao biti povoljan period, ukoliko ne očekujete previše ni od sebe ni od poslovnih partnera i ako najviše volite samostalne projekte, nikako rad u nekoj velikoj firmi gde svoju volju morate da podredite drugima. Najvažnije vam je da se dobro razumete sa kolegama, da vam imponuju na intelektualnom i duhovnom planu i da ih cenite. Pun Mesec u Devici 25. februara može doneti ponudu upravo od predstavnika ovog znaka u vezi sa novim poslom ili vest o zaostaloj isplati. Veoma ste zainteresovani za zaradu, ali ne po svaku cenu i pod uslovima koji vam ne odgovaraju. Dobro se razumete sa drugom Vodolijom, Lavom ili Strelcem, a Ovan bi mogao da bude neoubičajeno kolebljiv i neodlučan zbog čega ćete ga verovatno izbegavati. Tokom ovog perioda bićete veoma taktični, a bićete i u fazi opipavanja terena, prikupljanja informacija, uspostavljanja kontakata i pravljenja plana novih poslovnih aktivnosti. Imate velike ideje i planove, naročito ukoliko ste u zrelim godinama. Mlade Vodolije koje još uvek lutaju u traženju profesionalnog opredeljenja pronaći će se u novih tehnologijama, poslu preko interneta ili u vezi sa internetom. Jedan Jarac i Škorpija su prilično zahtevni i pomalo nemilosrdni, ali kako vam je jasno da je to za vaše dobro podredićete im svoju volju, ukoliko je to u vašem interesu.

Ljubav

Moguća je tajna ljubav, zbog čega ćete osećati jaku potrebu da svoj život držite u maksimalnoj diskreciji. Sunce u Ribama, vladalac vašeg znaka, u "društvu" Venere, Marsa, Merkura i Neptuna može u vaš život doneti lekara, umetnika, sportistu ili nekog ko pokušava da se probije u samostalnom biznisu. Osećate jaku potrebu da imate vezu sa partnerom koji će da vas inspiriše, ko će biti u stanju da vam mnogo toga toleriše i pre svega da vas ne pita ono o čemu ne želite da pričate. U vašem životu ima mnogo tajni, a sa bivšim partnerom mnoge stvari niste raščistili što vas još pomalo potresa. Aspekt između Saturna i planeta u znaku Riba savršeno sam odgovara, ukoliko spas od raznih ljubavnih nedoumica ili problema potražite u poslu. Srećne su i Vodolije koje se bave istim poslom kao i partner, kao i oni predstavnici ovog znaka koji su se upoznali preko interneta ili posla. Emotivne veze sa Devicama i Blizancima mogle bi da budu prilično naporne, naročito ukoliko ste muškarac Vodolija, a vaša dama ima preterane materijalne prohteve. Dame Vodolije su veoma tolerantne i spremne da saslušaju partnera, da mu budu oslonac u poslu i da tolerišu partnerove nepredvidive reakcije.

Zdravlje

Pazite se povrede oštrim predmetom.

RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Sunce koje vlada vašim astrološkim poljem posla i jako je u astrološkom polju novca prelazi preko vašeg znaka, što znači da mnogo toga zavisi od vas. Rezultati će najviše zavisiti od toga kakve planove imate, kako se postavljate i koliko ste istrajni u realizaciji onoga što ste zamislili. Mars, planeta akcije koja je trenutno u vašem znaku, na vas će uticati tako što ćete biti skloni da često menjate planove i oklevate, a u dobroj poziciji jedino su sportisti i umetnici. Merkur, planeta intelekta i komunikacije koji je slab u vašem znaku i uz to još u retrogradnom hodu, čini vas osobom koja je sklona raspravama za sitnicu, nepotrebno cepidlačenje ili sumnjičavost, a takvo ponašanje vas lako može navesti na pogrešan put. Saradnja sa onima u koje donedavno niste imali poverenja, pogotovo ukoliko se radi o osobama koje sarađuju sa nemačkim jezičkim područjem može biti ono što već duže vreme čekate. U vreme punog Meseca 25. februara i poslednje Mesečeve četvrti 4. marta, kao i u vreme mladog Meseca u vašem znaku 11. marta bićete mnogo aktivniji i spremniji da donesete odluke koje bi mogle da dovedu do preokreta u vašoj karijeri. Budite veoma oprezni u radu sa Ribama, ali se zato možete uzdati u Jarca i Škorpiju. Sa Strelcem takođe morate da budete vrlo taktični, u protivnom, lako se možete sukobiti.

Ljubav

Tokom celog perioda vaš ljubavni život biće u drugom planu, što će partner teško podnositi, iako će se truditi da vas razume. Ali Merkur, vladalac astrološkog polja partnerskih odnosa u vašem znaku u retrogradnom hodu znači da vaše i partnerove potrebe, kao i odnosi budu usklađeni, međutim, često ćete oboje biti skloni da kažete ono što ne mislite ili što smatrate da nije dobro, a ipak ćete to reći. Impulsivnost, preosetljivost i povremena mračna raspoloženja mogu da budu razlog za rasprave, čak i ukoliko imate harmoničan brak. Mnogi slobodni predstavnici vašeg znaka mogu nesmotreno da uđu u vezu koja neće uneti spokojstvo u vaš život. Tokom ovog perioda bićete skloni flertu i tajnim vezama, pogotovo ukoliko ste rođeni početkom ili sredinom šezdesetih. Rođeni krajem šezdesetih ili osamdesetih više su posvećeni karijeri nego partneru, što može da dovede do emotivnog udaljavanja i partnerovog nezadovoljstva. Duge veze i prijateljstva koja su prerasla u ljubav će opstati, a Ribe koje su započele vezu između 2007. i 2009. godine mogu da budu u krizi ili će imati potrebu da naprave neku značajniju promenu u svom životu - da uđu u brak, da ga raskinu ili da se bar privremeno razdvoje.

Zdravlje

Nervoza i nesanica.
(Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар