Mesečni horoskop za februar-veljaču 2013.

Vodolija je 21. januara/siječnja preuzela vladavinu, koja traje do 19. februara/veljače 2013 * Za Ovnove, period počinje tranzitom Merkura, planete koja simbolizuje biznis i putovanja preko astrološkog polja javnosti, zbog čega će verovatno imati ne samo mnogo ideja u vezi sa poslom nego i neke nove ponude koje neće želeti da propustite...

OVAN (21. 3 - 21. 4)

Posao

Period počinje tranzitom Merkura, planete koja simbolizuje biznis i putovanja preko vašeg astrološkog polja javnosti, zbog čega ćete verovatno imati ne samo mnogo svojih ideja u vezi sa poslom nego i neke nove ponude koje nećete želeti da propustite.

Sunce, druga planeta koja ima veliki uticaj na vaš znak, u dobrom aspektu sa Uranom u vašem znaku donosi pravilnu procenu mogućnosti da napravite zaokret na poslu i to u pravcu koji bi mogao da vam donese satisfakciju ali i solidnu zaradu.

Do prvih dana februara bićete mnogo racionalniji i sposobniji da pravilno procenite poslovne mogućnosti. U vreme punog Meseca 27. januara trebalo bi da budete oprezni u radu sa Jarcem ili Škorpijom, jer mogu da opstruiraju realizaciju neke vaše ideje, verovatno pod uticajem Riba ili Strelca.

Finansijska situacija mogla bi značajno da se popravi ukoliko budete započeli samostalan projekat u kojem će vam pomoći jedna iskusna Vaga ili Jarac, kosi su po rangu iznad vas. Početkom februara, kada Mars, planeta energičnosti i vladalac vašeg znaka uđe u Ribe bićete skloni donošenju zaključaka na osnovu subjektivnog mišljenja, skloni empatiji, preteranoj bolećivosti i popustljivi prema onima koji možda to ne zaslužuju. Energija će biti u padu u februaru i uspeha mogu imati umetnici, naučnici, psiholozi i lekari.

Ljubav

Izuzetno zanimljiv period za ljubavni život, pogotovo ako ste romantični predstavnik ovog znaka, ukoliko volite komplikovane ljubavi ili ako ste u tajnoj vezi. Oni koji iz bilo kog razloga izbegavaju da se previše eksponiraju u javnosti, do prvih dana februara biće na neki način u centru pažnje, što slobodnim Ovnovima može doneti neko novo poznanstvo ili susret koji bi vrlo brzo mogao da donese početak veze koja će biti prilično komplikovana, naročito ukoliko se radi o poznanstvu preko posla. U januaru su mogući romantični susreti sa Strelcem, Blizancima, a u februaru sa Vagom, Bikom, Lavom ili Ribama. Moguće je veza sa osobom koja nosi uniformu na radu, bilo da se radi o lekaru, sportisti ili pripadniku vojske. Mnogi Ovnovi će biti prilično uzdržani i nepoverljivi kada je u pitanju novo poznanstvo, ali mnogi koji su u braku mogu lako da "padnu" na čari nekog umetnika, javne ličnosti i da uđu u tajnu vezu. U vreme poslednje mesečeve četvrti 3. februara ili u vreme mladog Meseca 10. februara moguće je poznanstvo ili susret sa nekim ko živi u inostranstvu ili zbog posla često putuje. Situacija se komplikuje za one koji su po prirodi nepoverljivi i ljubomorni. Sredina februara donosi haromonične odnose sa Škorpijom, Blizancima i Jarcem, posebno ukoliko se radi o ljubavi na daljinu.

Zdravlje

Budite pažljiviji u saobraćaju.

BIK (21. 4 - 21. 5)

Posao

Tranzit Sunca preko Vodolije donosi pojačane ambicije većini predstavnika vašeg znaka, a prepun znak Jarca, Vodolije i Riba preko kojih će tranzitirati najveći broj planeta donosi mogućnost zaokreta na poslu i spremnost da uđete u projekat koji bi na duže staze mogao značiti početak nove faze u vašoj karijeri. Poslovni odnosi sa onima koji žive u inostranstvu, pogotovo u prekookeanskim zemljama bitno će se popraviti, pa ćete već u vreme punog Meseca, 27. januara, dobiti potvrdu nečijih ozbiljnih namera. U to vreme vaše ambicije u vezi sa proširenjem poslova izuzetno su velike, kao i vaše samopouzdanje, jedino vas u realizaciji vaših planova mogu zakočiti Škorpija i Jarac. Krajem januara neki Jarac može da vam pravi problem, a vi možete biti uvereni da se iza svega kriju loše namere Blizanaca. Ulazak Marsa u znak Riba donosi neočekivanu podršku dugogodišnjih prijatelja sa kojima ste možda u poslednje vreme iz nekih razloga prekinuli saradnju. U vreme mladog Meseca da biste dobili podršku saradnika potrebno vam je mnogo taktičnosti, posebno ukoliko radite u medijima, turizmu ili poslujete sa strancima. Možete biti previše rigidni u kontaktima sa onima od kojih ipak na neki način zavisite, posebno obratite pažnju na odnose sa Jarcem ili Škorpijom. U vreme prve mesečeve četvrti u vašem znaku, 17. februara, ponovo uzimate kormilo u svoje ruke.

Ljubav

Ne bi trebalo da se previše opterećujete onima što čujete na svoj račun, a u poslednje vreme izuzetno vam je bitno kakav utisak ostavljate u javnosti, šta prijatelji o vama pričaju, posebno ukoliko ste mladi i od nedavno u vezi. Oni koji su emotivno vezani za neki zemljani znak, posebno za Jarca ili nekog drugog Bika, mogu da budu spokojni što se tiče njihove veze, jer je stabilna. Bogat društveni život tokom januara donosi mogućnost susreta sa onima koji su već afirmisani u društvu, ali vaše nestrpljenje i želja da partneru nametnete svoju volju mogu biti razlog za nesuglasice. Očekujete poziv od jedne Škorpije koja je odavno zainteresovana za vas i ukoliko se radi o osobi koja često putuje u inostranstvo, susret je moguć u februaru. Tada će biti prepuno astrološko polje prijatelja, ljubavi, vaše želje se mogu ispuniti ukoliko ste spremni da prihvatite način komunikacije koju vam nameće partner. Ovo je period tokom kojeg ćete sretati mnoge drage osobe i imaćete mogućnost da birate s kim želite da budete. Posle 10. februara kreće malo naporniji period u ljubavi, pogotovo ukoliko spadate u tipične predstavnike svog znaka, odnosno ako ste svojeglavi i posesivni. Veza sa Ovnom, Ribama, Strelcem ili Blizancima mogla bi da bude stresna, ali su zato Devica i Škorpija pravi izbor za vas.

Zdravlje

Moguća vrtoglavica.


BLIZANCI (22. 5 - 21. 6)

Posao

Tranzit Sunca preko Vodolije, vama srodnom znaku, može doneti nove poslovne ponude, ali i mnogo toga nejasnog ili nedovoljno precizno definisanog, naročito kada se radi o ugovorima, važnim dokumentima, čak je moguć i prekid saradnje. Jednom rečju, otvorite četvore oči kada su poslovi u pitanju. Što ste mlađi i samostalniji, to bolje po vas. Tokom ovog perioda biće vam najpotrebnija dobra koncentracija, jer je Sunce, planeta koja vlada astrološkom kućom mentalnog stanja u padu, pa možete da pravite nepotrebne greške u poslovanju. To može da bude naročito izraženo u vreme punog Meseca 27. januara, tako da bi 26, 27. i 28. januara trebalo da izbegnete donošenje važnih odluka. Majski Blizanci početkom februara pokazaće veliku ambicije, želje za revanšom i biće spremni da mnogo i naporno rade samo da bi uspeli u onome što su planirali. Od 30. januara do 10. februara mnogi će biti prilično napeti, ali ništa manje ambiciozni da što pre vide rezultat svojih napora. Neočekivana pomoć od Škorpije ili Jarca može mnogo da vam znači. Junski Blizanci trebalo bi da budu manje lakomisleni, posebno u saradnji sa Ribama, Ovnom ili Strelcem. Brzopletost je ono što vam može doneti najviše štete, kao i preterana sklonost ka ekstravaganciji, posebno ka trošenju novca ili pravljenju planova bez realne osnove.

Ljubav

Malo toga zavisi od vas iako ste uvereni da možete da vladate situacijom. Naprotiv, ovo je period tokom kojeg ćete verovatno morati da pravite ustupke razne vrste, pogotovo kada je u pitanju veza sa energičnim i ambicioznim osobama koje nisu sklone popušatnju, naročito ukoliko se radi o umetnicima, sportistima, osobama koje rade u medijima ili onima koji se bave biznisom. Mladi i ambiciozni Blizanci koji žele da stupe u brak moći će to da učine, ali samo ako budu spremni na ustupke koje ranije nisu bili voljni da čine. Porodica je mnogima na prvom mestu i oni koji su već u braku i iz bilo kojih razloga u nekoj krizi, biće spremni da nešto žrtvuju da bi se odnosi popravili. Celokupni period prilično je naporan za one koji nemaju mnogo strpljenja, a veza sa Lavom može da bude koliko dobra toliko i stresna. Želja da po svaku cenu napravite zaokret nabolje u svom životu, uključujući i ljubavni, može vas učiniti impulsivnim i nerealnim. Kraj januara i početak februara donose nevolje onima koji su već zbog nečeg nezadovoljni partnerom, a mnogi mogu sebi naći oduška ulaskom u paralelnu vezu ili bar u neki flert, što se neće pokazati kao mudar potez.

Zdravlje

Moguća povreda skočnog zgloba.


RAK (22. 6 - 22. 7)

Posao

Sunce, vladalac vašeg znaka je u tzv. padu, odnosno slabo je u Vodoliji i mnogim predstavnicima vašeg znaka može doneti otežavajuće okolnosti kada je posao u pitanju. Mnogima smetaju vaša popularnost i uspeh, a najviše oni koji su dobrog materijalnog stanja ili imaju svoj privatni biznis moraće da nađu dobre računovođe. Neko će se potruditi da Rakovima koji imaju dobru reputaciju ili dobre prihode pomuti sreću. Ukoliko ste ambiciozni u pogledu poslovanja sa strancima, studirate, usmereni ste ka umetnosti, sportu ili isključivo orijentisani na sebe i svoje sposobnosti, talente, za vas nema problema, uspećete da ostvarite bar neki od ciljeva koji ste zacrtali. U vreme punog Meseca 27. januara, moguća je ponuda jednog Jarca, Škorpije ili Ovna u vezi sa nečim što za vas može da bude veoma privlačno. Saradnja sa nemačkim jezičkim područjem takođe može biti veoma izazovna i mnogi će se odlučiti za odlazak u inostranstvo ili proširenje saradnje sa strancima, čak iako vam to do nedavno nije bilo u planu. Oko 6. februara budite oprezni da ne napravite neku grešku, posebno ukoliko je potrebno nešto da potpisujete ili da putujete radi nekog ugovora, moguće su greške. Mnogi će vas nagovarati u vezi sa nekim novim poslom, imaćete potrebu da čujete savete onih koji su iskusniji u poslu kojim se bavite, pogotovo ukoliko je to što trenutno radite za vas nešto sasvim novo.

Ljubav

Vaša vera u ljubav kao da je poljuljana, pogotovo ukoliko ste rođeni pred kraj znaka i tokom poslednjih godinu dana doživeli neku vrstu razočaranja. Trudite se da niko ne shvati kako se osećate, a u stvari ste prilično demoralisani, moguće ponašenjem nekog ko se bavi umetnošću ili zbog posla često putuje. Mnogi predstavnici vašeg znaka previše su vezani za prošlost i nikako da se otrgnu od osećanja da su iznevereni i moguće i da svesno ne žele da naprave pozitivan zaokret u svom životu, a za tako nešto im se pruža dobra prilika. Jedan Ovan, Ribe, Jarac, Bik ili Vaga, tokom ovog perioda za vas će biti prilično izazovni znaci, a ukoliko radite sa mnogo ljudi, ako ste okupirani poslom u vreme punog Meseca, naročito oni mladi i slobodni, mogu očekivati sjajne mogućnosti na ljubavnom planu. Ulaskom Marsa u Ribe početkom februara počeće uzbudljiv period za vas, posebno ukoliko ste dama Rak koju privlače uticajni muškarci, moguće sportisti ili oni koji često putuju. Sredinom februara moguća je tajna veza, za mnoge paralelna, sa nekim ko radi u banci, medicinskoj ustanovi ili u medijima. Spremni ste da rizikujete da uđete u vezu sa osobom koja nije slobodan, nadajući se da će se ipak, na kraju opredeliti za vas.

Zdravlje

Manja prehlada.


LAV (23. 7 - 23. 8)

Posao

Sunce, vladalac vašeg znaka slabo je u Vodoliji, zbog čega možete biti skloni donošenju odluka koje nisu za vas najpovoljnije i možete biti rukovođeni nerealnim ambicijama. Početak period može da donese dileme u vezi sa nastavkom saradnje sa Blizancima, Jarčevima i Devicom, posebno ukoliko se radi o poslu koji zahteva česta putovanja. Jedan Strelac mogao bi da bude sjajan saradnik u svakom pogledu. Povoljni datumi su 26, 27. i 28. januar, kada možete dobiti podsticaj od nekog drugog Lava u vezi sa veoma interesantnim projektom. Karijera bi mogla krenuti uzlaznom linijom posle 2. februara samo ukoliko imate podršku neke žene, dok sa muškarcima, posebno onim koji rade sa strancima treba da budete veoma oprezni. Ribe bi mogle da budu neprijatne kao saradnici, a Device i Blizanci će nastaviti da vam se mešaju u posao, ali možda ne bi trebalo da odbacujete sve njihove savete, pogotovo ukoliko se radi o vrhunskim profesionalcima. Jedna Vodolija bi 6, 7. ili 8. februara mogla da vam ponudi neki aranžman koji bi vam po mnogo čemu odgovarao. Tokom ovog perioda Blizanci mogu imati veliki uticaj na vas, najverovatnije će vas motivisati da istrajete u svojim ambicijama. Posle 10. februara Bik i Vaga mogu biti dobri kao posrednici u poslu sa jednim Jarcem ili Škorpijom. Budite oprezniji sa novcem.

Ljubav

U vreme kada Sunce, vladalac vašeg znaka Sunce tranzitira preko astrološke kuće partnerskih odnosa, mnogo toga povoljnog moglo bi da se dogodi na polju ljubavi. Stresan period u januaru može značiti spremnost da se suočite sa svojim greškama u ljubavi i sve do početka februara bićete spremni da pređete preko mnogo čega, čak i svog ponosa da biste postigli cilj. Vaš ego je u priličnom padu ma kako se ponašali i predstavljali ili niste načisto šta je to što ste spremni da tolerišete. Neka Vaga može biti izuzetno uporna da vas osvoji i moguće da će joj to i poći za rukom. Rođeni početkom osamdesetih nalaze se na nekoj prekretnici i najverovatnije će doneti odluku rukovođeni pre sentimentalnošću i bolećivošću nego strašću. Slab Mars u februaru mnoge predstavnike vašeg znaka čini neodlučnim i nespremnim da se suoče sa pravim uzrocima povremenih problema sa partnerom. Muškarci Lavovi biće skloni vezama sa mnogo mlađim partnerkama sa kojima će želeti da vrlo brzo uđu u brak. Oko 8. februara počinje period od nedelju dana kada povoljni aspekti planeta određuju tok u vašim odnosima sa Blizancima, Vodolijom i Vagom i bićete spremni da razne izazove u ljubavi i mogućnost obnavljanja "nemoguće" veze. Jedan Ovan i Škorpija će se pokazati kao veoma dobri savetodavci po pitanju odluka koje treba da donesete u vezi sa ljubavlju.

Zdravlje

Mogući bolovi u grlu.


DEVICA (23. 8 - 22. 9)

Posao

Pozicija Merkura, vladaoca vašeg znaka nije baš sjajna jer vam u januaru donosi poslovne izazove prema kojima nećete znati kako treba da se postavite, ali vaša sigurnost u sebe neće biti ništa manja zbog toga. Prva Mesečeva četvrt koja podstiče vašu ambiciju i rastući Mesec sve do faze punog Meseca 27. januara donosi optimizam, dobre mogućnosti za saradnju sa strancima i spremnost da se prevaziđu svi problemi, nezavisno od cene kojom treba to da platite. Ipak, vaši principi neće biti pogaženi i vaš ponos će biti dominantna osobina koja vam može doneti popularnost među saradnicima. U vreme punog Meseca osluškivaćete šta vam govori šesto čulo i verovatno ćete se opredeliti za posao koji bi mogao da vam donese popularnost i unapređenje, iako će najverovatnije biti veoma zahtevan. Ulaskom Marsa u znak Riba početkom februara na trenutke možete pomisliti da bi neko mogao da ugrozi vašu poziciju, a u stvari konkurencija će nekim svojim pogrešnim poslovnim potezom eliminisati sama sebe. Vama ostaje otvoren prostor za delovanje, posebno u domenu umetnosti, medija i naučnog rada. Nešto što vam je bilo uskraćeno dobićete na nekoj drugoj strani, kada se tome ne budete nadali. Finansijska situacija će zahtevati da se ozbiljnije postavite prema novcu, mogućnostima za zaradu i verovatno ćete prihvatiti projekat koji vam nude Ribe, Jarac ili Škorpija.

Ljubav

Ovo bi mogao da bude izuzetno romantičan period tokom kojeg će neko na koga nikada niste obraćali pažnju, ili vam je čak bio nesimpatičan, imati sve šanse da osvoji vašu pažnju. Dobićete poziv da se vidite sa jednom veoma atraktivnom osobom koja je popularna i poznata u svojoj sredini, i taj poziv ćete prihvatiti. Čuvajte se tajnih veza, a ukoliko ste dama Devica možete biti prilično lakomisleni u želji da ostvarite svoje dugogodišnje snove. Predmet vaših snova nije ono što je bio pre mnogo godina, pa je moguće i razočaranje ili pokušaj da sami sebe ubedite da se između vas dvoje nije ništa izmenilo. Neko bi mogao da ima veliki uticaj na vas, pogotovo u februaru kada Merkur, vladalac vašeg znaka bude ušao u Ribe. Ova planeta logike biće slaba u Ribama, Sunce, planeta optimizma biće slabo u Vodoliji, a Mars, planeta strasti u romantičnim Ribama neće biti tako jak. Za jednu Devicu koja teži perfekcioznizmu i koja voli da zna na čemu je i da ima osećaj sigurnosti, ovakvi tranziti planeta mogu biti stresni, ali će ipak vaša prava priroda doći do izražaja jer će samokontrola biti na niskom stepenu. Nekome ćete otkriti koliko ste zaljubljeni i shvatićete da upornošću i romantičnim stavom možete postići više nego pokušajem da budete ono što niste. Partner će biti samo prividno dominantniji, igra "mačke i miša” kreće jer je burno proleće pred vama.

Zdravlje

Budite pažljiviji, skloni ste povredama.


VAGA (23. 9 - 23. 10)

Posao

Jedan prilično bezbrižan period je pred vama, što nosi i određene prednosti, ali i dosta opasnosti. Prednost je u vašem ležernom stavu jer nećete dopustiti da vas tek tako bilo šta izbaci iz takta, a mana je u vašem subjektivnom odnosu prema nekim problemima koje ćete ipak morati da rešavate. Teška pozicija Saturna u astrološkom polju posla, koji će jedno vreme obrazovati takođe naporne aspekte sa nekoliko planeta, donosi urgentnost po pitanju rešavanje finansijske situacije i hteli ne hteli bićete voljni da prionete na posao. Slabo Sunce u Vodoliji je analogno slabom Suncu u vašem znaku, zbog čega Lavove izbegavajte jer vas svojim detinjastim zahtevima mogu izbaciti iz takta. U vreme punog Meseca 27. januara upravo u Lavu, oni koji rade u medijima, sportisti i umetnici mogu biti u centru pažnje. Februar donosi nove obaveze a Ovan i Škorpija mogu od vas očekivati nemoguće, ne zato što će biti zahtevni već zato što će o vama imati vrhunsko mišljenje. Vaš profesionalizam je na velikoj probi i najteže će vam u ovom periodu padati neminovnost da pomalo glumite onda kada biste najradije dali na znanje šta mislite kao i u ograničavanju slobode izražavanja vaših stavova. Budite posebno oprezni u radu sa Blizancima, Devicama i Ribama.

Ljubav

Što manje očekujete od partnera ili od sebe, od života, bolje po vas. Razne mogućnosti su pred vama, a Mesečeve četvrti, posebno pun Mesec 27. januara i mlad Mesec 10. februara, donose situacije u kojima ćete imati prilike da flertujete, sklapate nova poznanstva ili imate bogat društveni život. Oni koji su u vezi sa partnerom koji je suočen sa problemima, biće spremni da mu se nađu pri ruci, a mnoge Vage, u stvari, neće biti svesne do koje mere ih partner štedi nekih „istina“ pa će sami pokušavati da se suoče sa njima. Od vaše podrške, ma kakav problem da je u pitanju, mnogo toga zavisi, tako da bi bilo bolje da zanemarite lepršavo neozbiljnu poziciju Sunca i prionete na ozbiljan posao, a to je kako ugoditi osobi koja vam je draga. Mlade dame Vage biće sklone vezama sa starijim partnerima ili onima koje su upoznale preko posla. To se odnosi naročito na one koje su na bilo koji način prisutne u javnosti. Partner će u tom slučaju biti vama podrška, ali nemojte potezati neke osobe iz vaše prošlosti koje su vam jasno dale na znanje da su krenule nekim drugim putem na kome nema mesta za vas. Početak februara može biti stresan za septembarske Vage koje ne žele da se suoče sa realnošću dok one rođene pred kraj znaka mogu očekivati ozbiljne ponude od ozbiljnih osoba koje takođe imaju ozbiljne namere prema njima.

Zdravlje

Manje stomačne tegobe.


ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Ovo je naporan period za vas, kao i uvek kada Sunce prelazi preko znaka Vodolije. Ne samo da vas čeka veliki posao koji niste završili, nego morate da sredite i pitanje finansija, nekretnina i pozabavite se i pitanjima u vezi sa porodicom, koja je prilično nametljiva u svojim zahtevima. Ma kog da ste uzrasta, ponašate se prema svima veoma zaštitnički i trudite se da zavedete red u svim segmentima života. Neko će vam ponuditi da radite za njega i verovatno će se raditi o dobrostojećoj firmi u okviru koje ćete moći vrlo da brzo napredujete. Što je kreativniji posao u pitanju, spremniji ste da se maksimalno angažujete i, ako je potrebno, uložite svoja sredstva ili postanete neka vrsta poslovnog partnera. Dobro se slažete sa vodenim znacima, pa "slabo" Sunce, iako je vladalac vašeg astrološkog polja karijere, neće oslabiti vaše ambicije. Naprotiv, bićete u stanju da se postavite autoritativno prema onima koji neće biti načisto šta žele. Kraj januara donosi poslovne mogućnosti u vezi sa inostranstvom, a početak februara manje probleme u komunikaciji sa vatrenim znacima, koji će pokušavati da vas nagovore na nešto što vama neće odgovarati. Bićete u prilici da obnovite veze sa onima koji su već afirmisani, a jedan Strelac vam u tome može biti dobar posrednik.

Ljubav

Ne baš tako lak period, naročito u januaru jer će partner imati nekih svojih preokupacija u vezi sa karijerom, što će se reflektovati na vaše odnose. Tranzit Sunca preko Vodolije kod vas izaziva želju da sredite svoj emotivni život i da znate na čemu ste. Pa, iako je Vodolija simbol slobodnih veza, kod vas je, naprotiv, naglašena želja za stabilnošću u ljubavi. Bićete spremni da mu se nađete pri ruci i verovatno ćete mu dati na znanje, naročito ako ste dama Škorpija, da zbog toga vaša karijera ne bi trebalo da trpi. Mesec u fazi rasta sve do 27. januara, kada će biti u fazi punog Meseca, donosi pojačane emocije prema Biku, Raku ili Jarcu. Obnova poslovnih odnosa sa Bikom, Jarcem, Ribama ili Škorpijom može doneti i neku novu ljubav ili buđenje emocija za koje ste mislili da više ne postoje. Iako ovo nije baš sjajan period za većinu predstavnika vašeg znaka, početak februara donosi nova poznanstva, romantične momente udvoje, negde van grada ili susrete sa osobama koje su u stanju da u vama probude sećanja na ljubav, naročito ako ste u zrelim godinama i maksimalno posvećeni karijeri. Ovo je period kada su mogući romantični momenti u društvu Device, Riba, Bika ili neke druge Škorpije. Bićete jedan od najpopularnijih znakova, naročito ako ste dobar poznavalac umetnosti ili se družite sa umetnicima.

Zdravlje

Pazite se u saobraćaju.


STRELAC (22. 11. - 21. 12)

Posao

Vama savršeno odgovara tranzit Sunca preko znaka Vodolije, čak i ako vam najverovatnije nijedan segment života nije baš onakav kakav biste želeli da bude. Na poslu ste nezamenjivi, mnogobrojne ideje će smenjivati jedna drugu, ali je potrebno da pokažate više istrajnosti jer je Sunce, simbol energije, slabo u Vodoliji, a vlada astrološkom kućom mentalnog stanja, komunikacija i inostranstva zbog čega možete biti prilično nestalni i u onome što započnete i u ispunjavanju datih obećanja u radu sa strancima. Pun Mesec, 27. januara, povoljno deluje na predstavnike vašeg znaka i vi ćete u to vreme najverovatnije biti zadovoljni razvojem situacija na poslu. Gotovo sve ide vam lako od ruke, ali ako radite u privatnoj firmi, morate pokazati više inicijative i više istrajnosti. Slab Mars u Ribama od početka februara donosi nove poslovne mogućnosti u radu sa osobama koje žive u zemljama koje izlaze na more ili iz prekookeanskih zemalja. Posao u farmaceutskoj industriji, u okviru medija, filmske produkcije ili u privatnoj medicinskoj ordinaciji donosi unapređenje. Finansijska situacija se poboljšava i mogući su prihodi od hartija od vrednosti. Oni koji imaju bilo kakve neplaćene račune ili nerešene probleme sa zakonom, trebalo bi da to pod hitno regulišu.

Ljubav

Tranzit Sunca preko Vodolije donosi brojne susrete, a posebno su moguća poznanstva sa osobama koje preko posla dolaze u kontakt sa strancima ili se bave sportom, rade u diplomatiji, bave se politikom ili muzikom. Imate prijatelje u svim društvenim slojevima, a otvoreni ste i za nova prijateljstva. Ako ste slobodni, verovatno će vam poći za rukom da osvojite nekog ko vam se već duže vreme dopada, a verovatno radi u nekoj privatnoj firmi ili često putuje. Kontakti sa prevodiocima i novinarima, takođe donose mogućnost uzajamnih simpatija i početak veze. U februaru je naglašeno astrološko polje doma sa prilično opterećujućom pozicijom Marsa zbog čega ćete stalnom partneru, naročito ako se radi o bračnoj vezi, morati da polažete račune. Moguće su trzavice koje se neće lako razrešiti ako spadate u one koji sebe vole najviše i to partneru jasno daju na znanje. Može vam se učiniti da vam Blizanci, Bik ili Devica na neki način ugrožavaju slobodu, što vam nikako neće odgovarati. Sredovečni Strelci će se ponašati kao da su tinejdžeri i veoma će im se svideti novi imidž, a stalni partner, ako se radi o Vagi, Jarcu ili Vodoliji, neće na to gledati blagonaklono. Pokušajte da izbegnete zamke koje nosi tajna veza.

Zdravlje

Pazite se moguće povrede u domu.


JARAC (22. 12 - 20. 1.)

Posao

Veoma ste aktivni i spremni da uđete u nov posao, iako možda niste to planirali. Bićete otvoreni za svaku vrstu saradnje, naročito ako se bude radilo o poslu koji vam je nekada bio hobi ili ste razmišljali da se i tome nekada posvetite. Realna mogućnost da krenete u još neki paralelni posao, čak i ako imate sasvim solidne prihode, ukazaće se u vidu ponude jedne Vodolije, Ovna, Lava ili Škorpije. Trudite se da date od sebe maksimum i oko 27. januara, u vreme punog Meseca u Lavu, možete očekivati neki poveći dobitak ili uplatu koja će vam dobro doći. Početak februara za vas neće biti tako stresan kao za druge znaka, uspećete da se snađete sa oslabljenim Marsom u Ribama pa ćete iskoristiti svoje znanje iz stranih jezika, psihologije, alternativnih načina lečenja, ekonomije i krenuti u nov posao. Sa i dalje veoma moćnim Plutonom, planetom velikog biznisa i velikog novca u vašem znaku, koji obrazuje dobar aspekt sa Saturnom, vladaocem vašeg znaka, imate nečiju zaštitu koja će potrajati. Dogovor sa Ribama ili Škorpijom, naročito ako se radi o nekoj vrsti tajnog sporazuma, može biti doveden u pitanje, ali ćete to brzo regulisati. Finansijska situacija bi mogla biti veoma solidna.

Ljubav

Početak perioda donosi mogućnost veze sa jednim Bikom ili Vagom i bićete prilično zahtevni prema partneru, naročito ako on ne bude imao dovoljno vremena ili razumevanja za vas. Iako ljubavni život najviše zavisi od tranzita Meseca i Venere, tokom ovog perioda veliku ulogu igraće i tranzit Sunca, koji vam u vreme punog Meseca 27. januara, može doneti vezu sa nekim koga ćete upoznati preko posla. Moguće da se radi o osobi koja je po mnogo čemu drugačija od vas, drskija, slobodnija i društvenija. To će vam se upravo i svideti jer ste pod uticajem Plutona postali mnogo ozbiljniji, pomalo sumorniji, povremeno čak i pesimistički nastrojeni, naročito ako ste slobodni. Ribe, Ovan ili Škorpija mogu pokazati veliko interesovanje za vas, posebno ako se radi o nekom koga poznajete preko posla i s kim ste spremni da se viđate, nezavisno od statusa koji imate, bilo vi, bilo vaša simpatija. Teško će vam biti da kontrolišete svoja osećanja, naročito prema osobi koja često putuje ili ako ste vi poslom vezani za putovanja. Moguća je strastvena veza sa Lavom, Devicom, Škorpijom. Od 3. do 12. februara, mogući su prijatni momenti udvoje dok bi uoči mladog Meseca, 15. i 16. februara, trebalo da budete nešto uzdržaniji u pokazivanju emocija, naročito prema Strelcu ili Raku.

Zdravlje

Moguće oticanje nogu.


VODOLIJA (20. 1 - 19. 2.)

Posao

Sunce, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa, slabo je u vašem znaku, zbog čega nemate realan odnos ni prema mogućnostima koje vam se pružaju kada su neki novi poslovi u pitanju, ni prema problemima sa kojima možete biti suočeni. Trebalo bi da budete mnogo kooperativniji, posebno u radu sa Ovnom ili nekom drugom Vodolijom. Poslednja Mesečeva četvrt sa kojom kreće tranzit Meseca preko vašeg znaka, pojačava vašu ambiciju čineći vas izuzetno spremnim da se uključite u razgovore o novom poslu sa Škorpijom. Sve što ima veze sa onima koji vam već dugo prave probleme, čak ako budete pokazali neke dobre namere ili popustljivost, može vas preterano iscrpljivati. Od 23. do 29. januara traje povoljan period za one koji žele da ostave dobar utisak, koji su prisutni u javnosti ili rade u velikoj firmi. Saradnici sa kojima nikako niste uspevali da nađete zajednički jezik i dalje će se postavljati prema vama prilično zahtevno, a vaš pokušaj da promenite taktiku neće doneti rezultat sve do prvih dana februara, kada ćete shvatiti da mnogo toga treba da radite na drugačiji način. Ribe, Ovan ili Strelac imaju mogućnost da vam pomognu i možda bi trebalo da prihvatite njihov savet čak i ako se sa njima ne slažete. Mlad Mesec, 10. februara, donosi neke nove poslovne mogućnosti sa osobama koje rade u inostranstvu ili poslovni put na kome ćete sklopiti dobar posao.

Ljubav

Pošto je Sunce, vladalac astrološke kuća partnerskih odnosa, u vašem znaku, imate osećaj lažne samouverenosti. Moguće je da ste zaista samouvereni, ali u tom slučaju ne obraćate pažnju na reakciju partnera koja može biti prilično žestoka u vidu ljubomore, naročito u februaru ili naglašene svadljivosti i nepoverenja. Trebalo bi da imate više sluha za sve promene njegovog tj. njenog raspoloženja, pošto ste vi uzrok tome. Sa Venerom, planetom emocija, u uzdržanom Jarcu, do 2. februara, bićete prilično orijentisani samo na sebe, svoje zadovoljstvo i svoje probleme, moguće i na poneki tajni flert. Kada Venera početkom februara bude ušla u vaš znak, ponašaćete se drugarski ali ne i zavodnički. Osobe koje viđate preko posla biće vam veoma zanimljive i verovatno će vaša doći do izražaja vaša urođena koketerija, ali uvijena u formu potrebe za druženjem. U vreme punog Meseca, 27. januara, možete dobiti poruku od jednog Lava na koju verovatno nećete obraćati pažnju dok ćete u vreme mladog Meseca, 10. februara, vi biti ona strana koja će najverovatnije inicirati susret baš sa Lavom. A u vreme prve Mesečeve četvrti, 17. februara, pokušaćete da se postavite autoritativno prema nekome ko će, u stvari, biti jača ličnost od vas. Tokom gotovo celog perioda, vaša glavna opsesija biće potreba za ličnom slobodom i kako je osvojiti na diskretan način, da stalni partner ne oseti šta su vaše prave potrebe.

Zdravlje

Pazite se oštrih predmeta.


RIBE (20. 2 - 20. 3.)

Posao

Spremite se za obiman rad, moguće do iscrpljivanja. Svake godine kada Sunce prelazi preko znaka Vodolije, vaša energija je u padu i umesto da odete negde na odmor, vi ćete verovatno sebi zadati velike ciljeve, a ako ste sportista ili umetnik, veoma naporan tempo. Trudite se da prevaziđete samog sebe pa iako su vaši rezultati u odnosu na druge izuzetni, verovatno ste nezadovoljni. Uran u vašem astrološkom polju posla, od prošlog proleća, čini vas parnom mašinom Zodijaka, ali nemojte očekivati od drugih da mogu da vas prate, posebno ne od jednog Ovna ili Škorpije koji će u februaru prilično posustati. Neka druga Riba ima sa vama veoma čudan odnos, verovatno je u pitanju nadmudrivanje koje će dostići vrhunac u prvoj polovini februara a posrednik u vašem odnosu mogu biti Škorpija, Blizanci, Devica ili Jarac. Na Jarca možete da računate, kao i na Škorpiju koja je spremna da vam pruži i materijalnu podršku. Ulazak Marsa u vaš znak, početkom februara, zahteva da više radite a manje pričate kojim god poslom da se bavite, jer ma šta da pričate konkurenciji tako samo dajete na znanje kakvi su vam planovi, što nikako nije dobro za vas. Ova pozicija Marsa prilično je opasna za one koji imaju veze sa uniformom bilo koje vrste, i moguće je da imate konkurenciju kojoj je izuzetno stalo da vas udalji iz „igre“. Moguća je ponuda iz inostranstva, sa nemačkog govornog područja ili sa Bliskog istoka.

Ljubav

Mars u vašem znaku, od 2. februara, donosi romantična osećanja, potrebu za bliskošću, želju za romansom, ali verovatno imate osećaj da vas malo ko razume. Trudite se da ostavite povoljan utisak na one sa kojima svakodnevno dolazite u kontakt, i ako ste slobodni, mogao bi da se pojavi na vašem radnom mestu neko ko živi u inostranstvu i koga površno poznajete ili retko imate prilike da viđate. Ako ste u stalnoj vezi ili braku, oslonite se na partnera, jer vam je u svakom pogledu podrška i moguće da će vam biti desna ruka u poslu. Motivisanost koju pokazujete na profesionalnom planu prenosite i na lični život dajući partneru kad god možete na znanje koliko vam je stalo do njega i trudićete se da svoj život držite pod kontrolom. Jedan Lav i Vodolija mogu pokazati želju da vam se previše mešaju u život, ali čak i ako se radi o dobrim namerama, svoje probleme ipak rešavajte sami. Ako se radi o nekome ko je rešio da vas osvoji, nezavisno od vašeg statusa, vrlo lako ćete mu dati na znanje gde mu je mesto. Mlad Mesec, 10. februara, u vašoj astrološkoj kući tajnih ljubavi, može doneti neočekivani susret sa Rakom ili Škorpijom ili želju da obnovite odnos, čak i ako ste imali komplikovanu vezu. Najverovatnije vas, u odnosu na ova dva znaka, iz nekih razloga pomalo grize savest da niste postupili kako se od vas očekivalo.

Zdravlje

Više se odmarajte.
(Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар