Da li vas kolege potajno mrze?

Nikada nećete biti sasvim sigurni koliko vas vole, cene, šta misle o vama. Ono u šta možete biti sigurni je da vas potajno mrze ukoliko tračarite, izvlačite se sa posla, ljubite se sa šefom, razmaženi ste... i još po nešto.

...kada ne radite. Izvlačite se, puni ste izgovora da ne radite, idete na pauzu svaki čas. Ako ste ovakvi, možete biti sigurni da vas ne vole.

...kada imate stotinu razloga za žalbu. Toplo je, hladno je, kolega Ivan je prespor, nerviraju me klijenti, boli me glava, imam previše posla... Priznajte da je teško biti publika ovakvim žalopojkama.

...kada ste iritantno pozitivni. Ovakve osobine jednako su iritantne kao i gore pomenute koje se stalno žale. Kada je frka ili gužva zaposleni očekuju da se svi ponašanju u skladu sa situacijom, a ne da zbijaju šale i šalju neprimerenu energiju koja je lažna u odnosu na realno stanje. Dakle, treba biti realan ukoliko želite da vas vole.

...kada tračarite i ogovarate. Ukratko, kada se ponašate kao razmažena kraljica. Nikada na poslu nećete naići na odobravanje ako imate ovakav stav.

...kada ste bliski sa šefom. Ljubljenje sa nadređenim, redovno upućivanje komplimenata njegovoj figuri i slično svrstaće vas u kategoriju "ulizica". Ko još voli ulizice? Napolje sa njima!

...ako se kitite tuđim perjem, znajte da vas mrze. Sigurno.Tuđu ideju predstaviti kao svoju, verovatno je najveći zločin!

...kada ne slušate. Ponašate kao da sve znate, sve vam je u životu i u poslu jasno, pa vam je besmisleno sve što drugi govore. Ne slušate. Koliko god da ste obrazovani i pametni, ne znate sve. Morate da slušate ako želite da radite sa ljudima koji vas vole.

...kada pričate i pričate i ne znate kada je dosta. Pogotovo ako uz celu bujicu reči imate uzrečice tipa "oki doki", "mislim...", "što bi rekli", "znači" i slično, nije vas prijatno slušati svaki dan. Verovatno idete kolegama na živce.

...kada redovno pred nosevima kolega mašete svojom titulom. Znaju oni za vaše zvanje. Ne brinite. Time ništa ne dobijate osim namrštenih lica.

...kada ste hladni. Ne želite da kolegama čestitate za uspehe i lice vam je smrknuto od 9-17h. Ko će vas ovakve voleti?

...kada ste bolesni i širite klice. Kijete i kašljete i tresete nos od jutra. Svako razume da ste bolesni, ali pre svega nije pristojno širiti viruse oko sebe. Ako ovakvim postupkom želite titulu heroja koji gine za posao i neće da ostane kod kuće na lečenju, bićete na crnoj listi.

...kada kao nadređeni izdajte naredbe "Odmah dođi kod mene u kancelariju!" i slično. Vi jeste odgovorno lice koje vodi tim ljudi, ali ti isti ljudi vas neće voleti ako ste šef ovog tipa. Znajte da više od svega žele da vam što pre vide leđa.
Izvor: bizlife.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар