Mesečni horoskop za decembar-prosinac 2012.

Uticaj zvezda u vreme vladavine Strelca, koja traje izmedju 22. 11. i 21. 12. 2012. godine * Rakovi, tokom ovog perioda bilo bi dobro da budete maksimalno oprezni i spremni na svaku vrstu kompromisa * Strelci, vašem vatrenom znaku savršeno odgovara tranzit Sunca preko vašeg znaka; ipak, kraj novembra može da bude stresan...

OVAN (21. 3. - 21. 4)

Posao

Interesantan period koji bi trebalo mudro da iskoristite. Potrudite se da ne budete previše energični u situacijama u kojima bi bolje bilo da pokažete smisao za diplomatiju. Ulazite u period vladavine Strelca sa Marsom, planetom energičnosti u Jarcu koji predstavlja vaše astrološko polje karijere. U poslu bi mnogo toga moglo da se promeni, ali vas će ipak najviše zabrinjavati da li će poslovni partneri biti spremni da se pridržavaju dogovora u vezi isplate. Da biste naplatili ono što vam duguju moraćete da pokažete spremnost za dogovore i veću odlučnost. Kako vreme bude odmicalo tako ćete se sve bolje snalaziti, pogotovo u poslu sa strancima. Tranzit planeta i pozicija mesečevih četvrti mogu se odraziti na vašu komunikaciju sa kolegama koja može biti često poremećena zbog vašeg previše autoritativnog stava. Pun Mesec u Blizancima u fazi delimičnog pomračenja 28. novembra može značiti odlaganje putovanja i ne bi bilo dobro da u to vreme potpisujete bilo kakve ugovore. Merkur, planeta koja simbolizuje biznis i sklapanje ugovora 26. novembra kreće direktnim hodom i sve dok bude u Škorpiji, do 11. decembra, za vas traje relativno povoljan period, bar kada su u pitanju finansijske transakcije i trgovina hartijama od vrednosti. Ulazak Venere u znak Strelca 16. decembra donosi ponudu iz inostranstva koja će vam i te kako odgovarati.

Ljubav

Rasprave sa partnerom do kraja novembra mogu biti razlog za nerviranje, jer ćete imati utisak da vas nepotrebno provocira. Naglašen znak Blizanaca sa retrogradnim Jupiterom, koji će 1. decembra biti najbliži planeti Zemlji, znači da ćete biti skloni "izletima", jer veliki uticaj na vas ima Uran, pa vam nikada nije dosta flerta. Slobodni Ovnovi biće veoma aktivni i spremni da se udvaraju na poslu svakom ko im se dopadne. Sa izrazito jakim Marsom u Jarcu malo koji muškarac Ovan neće iskoristiti povoljnosti koje pruža društveni život. Aspekti koje obrazuju tri moćne planete Uran (potreba za flertom i promenom), Mars (jak seksepil) i Pluton (erotika) čine vas spremnim da ako ste slobodni krenete u "život", a ukoliko ste u braku, moguće da ćete koristiti razne mogućnosti da i pored stalnog partnera okusite "zabranjeno voće". Jaka privlačnost i snažna strastvena veza moguća je između vas i jednog Bika, Vage ili Škorpije, a tokom poslednjih deset dana ovog perioda i sa Strelcem. Ukoliko je partner ljubomoran, pazite da mu ne date povod da zaista ima razlog da vam bilo šta prebacuje. Ako ne budete situaciju držali pod kontrolom, porodica će se najverovatnije umešati, čak je moguć i skandal.

Zdravlje

Budite pažljiviji u sportu.BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Period tranzita Sunca preko znaka Strelca nije idealan, ali će vam od velike koristi biti tranzit Marsa, planete akcije preko znaka Jarca. Ukoliko budete dovoljno mudri da slušate savete onih koji su od vas iskusniji, možete dobro proći, naročito u vreme delimičnog pomračenja Meseca 28. novembra, kada možete biti skloni konfliktima. Konjunkcija Marsa i Plutona veoma je jaka i donosi dobre mogućnosti, želju za isticanjem, ali i jaku konkurenciju. Muškarci će imati veliku potrebu da se dokažu u nekim tipično muškim poslovima, dok će dame Bikovi biti veoma preduzimljive i spremne da se muški bore za svoje mesto pod suncem. Partnerski odnosi su od velikog značaja i često će se sklapati savezi dama Bik - muškarac Škorpija ili Ovan, ali i obrnuto - muškarac Bik, a dama Škorpija, Ovan ili Jarac. Direktan hod Merkura, planete biznisa koji upravlja vašom kreativnošću i poslom, od 26. novembra do 11. decembra donosi dobre mogućnosti za zaradu, a posle tog perioda tranzit Merkura preko Strelca i Jupitera preko Blizanaca može se loše odraziti na sposobnost racionalnog donošenja odluka. U vreme poslednje mesečeve četvrti 6. decembra poželećete da raščistite neku situaciju na poslu i da znate na čemu ste. U vreme mladog Meseca 13. decembra moguća je ponuda za rad u inostranom predstavništvu, što verovatno nećete želeti da propustite. Istovremeno, od jednog Jarca ili Lava možete dobiti veoma povoljnu ponudu o dobro plaćenom poslu.

Ljubav

Ovo bi mogao da bude mesec strasti, nezaboravnih susreta, dogovora o zajedničkom životu, ali i mnogih nerealnih želja. Strast donosi tranzit Marsa preko znaka Jarca i preko vaše astrološke kuće inostranstva, pa je moguće da planirate život u inostranstvu, ili da uđete u drugu značajnu vezu ili brak. Od početka perioda do kraja novembra verovatno ćete imati osećaj da ste izloženi pritisku osobe koja smatra da je došlo vreme da rešavate vaš status. Venera, vladalac vašeg znaka biće u konjunkciji sa Saturnom, pa će dame Bikovi imati utisak da su stavljene pred svršen čin i da nemaju mnogo izbora. Mnogi koji su bili zakleti protivnici braka sada mogu ozbiljno da razmišljaju da je krajnje vreme da se "skrase". Dame Bikovi trebalo bi da iskoriste ovaj period i utvrde svoju poziciju, pogotovo kada je u pitanju jedna Škorpija ili Jarac. Interesantni partneri za vas su Ribe i poneki Rak. Ukoliko u ovom periodu budete bilo gde putovali, pogotovo u inostranstvo, teško da ćete proći bez ozbiljnijeg flerta ili udvaranja osobe koja je veoma harizmatična. U vreme mladog Meseca u Strelcu 13. decembra lako se može dogoditi da budete "žrtva" nekog kome je jasno da ne možete da mu odolite. Naglašeno astrološko polje moguće preljube može vas izložiti riziku da uradite nešto zbog čega će vaša stalna veza ili brak doći u ozbiljnu krizu. Veliku naklonost dame Bikovi osećaće prema sportistima i osobama koje nose uniformu na radu.

Zdravlje

Bol u kolenu ili povreda skočnog zgloba.BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Vaš znak je veoma naglašen tokom ovog perioda jer će Merkur, planeta koja je vladalac vašeg znaka ali i upravlja biznisom, ugovorima i pregovorima, krenuti direktnim hodom 26. novembra preko znaka Škorpije. Do kraja novembra ne ulazite u nepotrebne finansijske transakcije, jer će u vašem znaku doći do delimičnog pomračenja Meseca, a to je planeta koja upravlja vašim poljem novca i posla. Neke mogućnosti koje će vam se ukazati u radu sa strancima, pogotovo sa Strelčevima i Ribama, mogu vas oduševiti, ali nemojte da žurite. Venera nije dobro postavljena prema vašem znaku sve do 16. decembra, pa ćete možda biti spremni da poverujete u ono što vam neko od bliskih saradnika savetuje, a da sami ne raspolaže pravim informacijama. U vreme mladog Meseca 13. decembra neke nove mogućnosti otvoriće vam put ka saradnji sa velikim institutima i firmama, posebno sa inostranim predstavništvima, što će biti pravo rešenje za vas. U vreme poslednje mesečeve četvrti 6. decembra ne ulazite u privatan posao sa Devicom ili Rakom, jer biste mogli brzo da se razočarate.

Ljubav

Tranzit Sunca preko znaka Strelca kod većine predstavnika vašeg znaka budi želju za avanturama i flertom, a onima koji su u braku ili vezi za zajedničkim putovanjima. Sa stalnim partnerom uspećete da se dogovorite oko stila života, ali tek posle 16. decembra. Do tog datuma tranzit Venere, planete ljubavi ne ide vam u prilog, pa ćete morati da pravite kompromise koje najradije ne biste učinili, a ukoliko ste u vezi sa Strelcem, Ovnom ili Jarcem to će biti više nego neophodno. Nedostajaće vam taktičnost i mnogi koji su duže vreme u krizi imaće potrebu da raskinu vezu, raščiste neke dileme ili da vode razgovore koji će samo inicirati rasprave. Ukoliko sumnjate da je partner sklon paralelnim vezama, ne potežite to pitanje. Mlade dame Blizanci imaće veliki uticaj na neki vatreni znak, pogotovo na Lava i verovatno će planirati brak. Stariji Blizanci rođeni početkom sedamdesetih, sa Saturnom u njihovom znaku, osetiće se podmlađenim, pa se mogu naprasno zaljubiti u nekog koga će upoznati na nekom putovanju, preko Fejsbuka ili drugih socijalnih mreža. Ako se bavite poslom koji podrazumeva pojavljivanje u javnosti, ma kako se vi ponašali korektno prema partneru, on će uvek biti pomalo nesiguran i želeće s vama da provodi što više vremena. U vreme mladog Meseca 13. decembra budite spremni za novu ljubav, poznanstvo do kojeg će doći najverovatnije negde u okviru poslovnih kontakata, a ukoliko ste slobodni to će za vas značiti početak nove veze.

Zdravlje

Nesanica.RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Tokom ovog perioda bilo bi dobro da budete maksimalno oprezni i spremni na svaku vrstu kompromisa. Morate igrati fer, pogotovo ukoliko dugo poslujete sa strancima. Neko je spreman da vam lovi greške i da istražuje po vašoj prošlosti. Naglašeno astrološko polje tajnih neprijatelja sa retrogradnim Jupiterom, simbolom novca, posebno nije naklonjen onima koji imaju poslovne veze sa Italijom. Delimično pomračenje Meseca u ovoj astrološkoj kući 28. novembra označava pokušaj nekakvog dogovora, ali, ukoliko vam posao ne ide od ruke ili ste suočeni sa nepremostivim teškoćama, makar to bila i netrpeljivost u radnoj sredini, možda je bolje da se okrenete nekim novim poslovima. Rođeni u junu imaju veliku zaštitu Saturna i Neptuna i mogu da računaju na podršku osoba od ugleda. Tokom ovog perioda svaki dugoročan projekat doneće dobit. Početkom decembra u astrološkom polju konkurencije i partnerskih odnosa nalaze se Mars i Pluton i donose probleme, odnosno zahtevne saradnike. Ali, ni vi nećete mnogo da štedite one koji su vam se zamerili. Rak teži mirnom rešavanju problema i jedna Devica bi možda mogla da posreduje između vas i onih koji vam nisu naklonjeni ili biste do 16. decembra uz pomoć Škorpije mogli da nađete odgovarajuće rešenje za svoju situaciju. Previše emocija unosite u sve što se događa na poslu, a tranzit Sunca nije povoljan za finansijsku situaciju, osim ukoliko nemate ušteđevinu u nekoj stranoj banci.

Ljubav

Slobodni Rakovi imaju veliku šansu da nađu osobu svog života. Ovo se naročito odnosi na dame Rakove koje vole mačo muškarce, nebitno da li su korektni, fer ili verni. Ukoliko se radi o osobi koja nosi uniformu na radu, medicinsku ili sportski dres, da li rade za vojsku ili policiju, dama Rak neće ostati ravnodušna prema njima. Simbolika uniforme može da se odnosi i na porodicu iz koje potiču, moguće da roditelji imaju neku vezu sa navedenim profesijama. Ukoliko ste zaljubljeni u Ribe, samo strpljenje može da vas spase. Rođeni krajem juna verovatno će se zaljubiti u neku Škorpiju ili Jarca, a rođeni sredinom znaka, između 5. i 15. jula, najverovatnije se osećaju pomalo usamljeno ili čak razočarano zbog ponašanja jednog Strelca, Blizanaca ili Device. Oni koji su u dužem braku u potpunosti su okupirani partnerovim problemima, naročito ukoliko se oni odnose na finansije, karijeru ili dilemu kakvu odluku da donesu po pitanju posla. Ako spadate u energične Rakove ili ste već duže vreme nezadovoljni partnerskim odnosima, u ovom periodu može vam mnogo toga smetati i mogući su neprijatni razgovori. Ukoliko budete otkrili nešto o partneru što vam ne ide u prilog krajem novembra ili početkom decembra, nemojte donositi radikalne odluke. Slobodni Rakovi imaće mogućnost da u saradnji sa nekim ko posluje sa strancima upoznaju energičnu i atraktivnu osobu koja će ih impresionirati na prvi pogled.

Zdravlje

Moguća povreda oštrim predmetom ili na javnom mestu.
LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Tranzit Sunca preko Strelca u principu vam odgovara, ali ne i Marsa i Plutona u konjunkciji preko znaka Jarca. Za vaš nervni sistem to je previše. Ipak, to ćete morati da izdržite, a najdominantniji ćete biti početkom decembra. Kako ćete se postaviti kada je u pitanju jedan delikatan problem koji se tiče vaših prijtelja kojima će biti potrebna vaša pomoć, najviše zavisi od vas. Moraćete da se suočite s nekim svojim dilemama koje vas već duže vreme opterećuju. Detaljno pomračenje Meseca u astrološkom polju prijatelja 28. novembra može doneti neproverene vesti na koje ćete prilično žestoko reagovati ili ćete poverovati da je sve što čujete tačno. Vaši podsvesni strahovi mogu ponovo da isplivaju na površinu i bićete suočeni sa zabludama, pogotovo kada je u pitanju vaš odnos prema nekom drugom Lavu ili Raku. Malo više tolerancije ne bi bilo loše da ispoljite, naročito kada je u pitanju posao do kojeg vam je stalo. Retrogradni Merkur, vladalac vaše astrološke kuće javnosti i posla čini vas nedovoljno svesnim do koje mere ste popularni među kolegama i koliko biste mogli da imate uspeha samo ako se malo potrudite. Neko iz vaše porodice je spreman da vas u svemu podrži, ali vi uglavnom nemate sluha ni za čije savete. Pazite kako rukujete novcem, bićete u prilici da nekom pozajmite pozamašan novac, ali je pitanje da li ćete ga ikada dobiti natrag. Ipak, moguća je isplata povećeg iznosa posredstvom suda, po osnovu nasledstva ili nekog zaostalog spora.

Ljubav

Uran, planeta raskida, promena, neočekivanih obrta u ljubavi i partnerskim odnosima pravi haos u vašem privatnom životu. Partner se ponaša neuobičajeno, vi ne znate kako da se postavite i imate utisak da ste žrtva nekih spoljašnjih okolnosti nad kojima nemate moć. Mnogi Lavovi su se zaljubili i spremni su da uđu u brak ili su to već učinili. Sve što ste na brzinu odlučivali u poslednjih šest meseci sada počinje da se pokazuje u pravoj boji, da li ste bili u pravu ili ne. Posle pet meseci retrogradnog hoda Uran će krenuti direktnim hodom preko početnih stepeni Ovna 10. decembra, pa ćete verovatno biti na nekoj prekretnici. Ukoliko je potrebno da preispitate svoje odluke, verovano ćete to i učiniti, ali nemojte dopustiti da bilo ko manipuliše vama. Jaki Mars i Pluton u Jarcu početkom decembra mogu vam doneti priličnu krizu u odnosima zbog svojeglavog stava partnera, zbog vaše potrebe da sa njim raščistite račune. Bilo bi dobro da se uzdržite od bilo kakvih nesmotrenih izjava sve do 16. decembra, jer će tog dana ulazak Venere u znak Strelca pomoći rođenima početkom znaka da sve što se odnosi na ljubav doživljavaju sa manje dramatike. Moguće poznanstvo na poslu neće vas nimalo ostaviti ravnodušnim. U vreme mladog Meseca 13. decembra možete doći u iskušenje da se pomirite sa osobom s kojom ste nekada bili u prilično komplikovanoj vezi. Dobro razmislite da li je to mudar potez.

Zdravlje

Manji stomačni problemi.DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

I za vas nastupa naporan period. Devica se ne plaši posla, ali ne voli razmirice. Nažalost, i toga će biti od kraja novembra, tačnije od 28, kada će doći do delimičnog pomračenja Meseca u vašoj astrološkoj kući karijere, zbog čega možete doći u konflikt s nekim ko vam je u stvari drag, moguće da se radi o kolegi višeg ranga ili o pretpostavljenom. Oni koji rade u medijima ili su na bilo koji način vezani za javnost biće u prilici da reše neku konfliktnu situaciju, posle manje tenzije u odnosima sa saradnicima. Retrogradni Merkur, vladalac vašeg znaka od 26. movembra kreće direktnim hodom preko Škorpije, pa će zdrav razum biti vaše najjače oružje, sve dok ne uđe u Strelca 11. decembra. Od tog datuma bićete skloni da o poslu razmišljate sa više sentimentalnosti i bićete popustljiviji prema mnogima koji to ne zaslužuju. Mlad Mesec 13. decembra donosi mogućnost sklapanja posla sa uglednom inostranom firmom i verovatno ćete uspeti da se dogovorite s nekim ko vam je posebno drag, a ko će želeti da radi sa vama, moguće da se radi o vlasniku firme ili o rođaku koji je već dobro situiran. Privatni poslovi mogu izgledati kao dobar izvor prihoda kao i svaki posao koji ima veze sa sportom, medijima i umetnošću. Dobici u igrama na sreću.

Ljubav

Dobar aspekt između Venere i Marsa na relaciji Škorpija-Jarac, pozitivno se odražava na vašu komunikaciju sa osobom koja vam je draga i ukoliko ste slobodni, najverovatnije ćete doživeti veoma uzbudljivu ljubav. Tokom ovog perioda moguć je susret koji će vam iz korena promeniti život, pogotovo ukoliko do njega dođe u društvu umetnika, sportista ili osoba prisutnih u medijima. Oni koji su dugo u braku ili vezi pokušavaju da srede svoje odnose, ali to neće biti nimalo lako ukoliko ne budete kritički nastrojeni i prema sebi. Rođeni u prvoj dekadi znaka pod velikim su uticajem Neptuna iz znaka Riba, a Device rođene krajem znaka mogu biti pod priličnom tenzijom i nespremni na ustupke. Porodični život rođenih posle 10. avgusta u ovom periodu mogao bi prilično da se iskomplikuje zbog nagomilanog nezadovoljstva i potrebe da "raščišćavate" stvari. Mnogi će samo konstatovati da su u problemu, ali ga neće rešavati dok rođeni početkom septembra mogu da očekuju udvaranje jednog Bika, Vage ili Jarca. Emotivni status većine Devica u ovom periodu neće se bitnije promeniti i ništa značajno neće se dogoditi, osim ukoliko ste veoma mladi i rođeni početkom devedesetih, ili stariji i rođeni početkom šezdesetih.

Zdravlje

Budite pažljiviji u sportu, moguća povreda.


VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Venera, vladalac vašeg znaka do sredine decembra boravi u Škorpiji i pruža vam odlične mogućnosti za zaradu, ali isključivo zahvaljujući vašoj inicijativi. Od drugih ne očekujete ama baš ništa, samo od sebe, a vaši predlozi biće prihvaćeni, naročito ukoliko se za to pitaju osobe koje su širokog duha, obrazovane, na položaju i vama naklonjene. Mnogi će shvatiti koliko vredite, a vi ćete to umeti da naplatite. Istog dana kada dolazi do pojave mladog Meseca u Strelcu, Uran, planeta koja utiče na vaše partnerske odnose jer od proletos boravi u Ovnu, kreće direktnim hodom. Svesni ste da je potrebno da napravite važan zaokret u karijeri i da ne dozvolite bilo kome da vas u tome pretekne. Vaša popularnost postaje sve veća, a dame Vage veoma uspešno koriste šarm da bi postigle ono što su zamislile. Muškarci Vage su izuzetno šarmantni, ali ne uvek i tolerantni kada je u pitanju posao sa drugim muškim predstavnicima Zodijaka, tako da će doći do tihog rata između vas i konkurencije, pogotovo ukoliko ste zaposleni u privatnom sektoru ili imate privatnu firmu. Moguć je nastavak saradnje sa firmama sa nemačkog jezičkog područja. Dobar period za svaki oblik započinjanja saradnje trajaće do sredine decembra. Imaćete dara da osetite od kojeg posla možete da očekujete dobit, s kim treba da radite i na koga da se oslonite. U ovom periodu očekujte poziv od jedne Vodolije, Lava ili Strelca sa kojima već imate dobro iskustvo u radu.

Ljubav

Ljubavni život mogao bi da krene nabolje, pogotovo od sredine decembra, kada kreće i direktan hod Urana, naročito ako ste u emotivnoj vezi sa Vodolijom. Ukoliko ste u braku sa Ovnom, Škorpijom ili Blizancima mogući su manji problemi u komunikaciji, kako u vreme delimičnog pomračenja Meseca 28. novembra tako i u vreme poslednje mesečeve četvrti 6. decembra. Slobodne Vage mogu dobiti poziv od nekadašnjeg ljubavnog partnera koji će im zakazati sastanak pod malo neuobičajenim okolnostma ili ćete saznati nešto što će vas zaintrigirati u vezi sa njima. Ukoliko ste dama Vaga i u vezi sa starijim partnerom, spremite se za ljubavne scene zbog partnerove posesivnosti. Direktan hod Merkura, planete komunikacije od 26. novembra može vas učiniti verbalno mnogo jačom stranom u odnosu sa pomalo neiskrenim partnerom koji će vas često ostavljati u sumnji s kim provodi vreme kada nije s vama. Ulaskom Venere u znak Strelca 16. decembra kreće povoljniji period za one kojima je važan društveni život, a ukoliko ste slobodni i možda u to vreme planirate da putujete u inostranstvo, očekuje vas romansa. Vage rođene sredinom pedesetih i osamdesetih mogu očekivati preokret u ljubavnom životu, a dame Vage rođene početkom sedamdesetih, naročito ako su živele u inostranstvu ili bile u vezi sa strancem, obnavljanje veze sa osobom koja im je u mladosti bila veoma draga.

Zdravlje

Pazite se na putu.ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Veoma naporan mesec tokom kojeg mnogo toga zavisi od vaše informisanosti, spremnosti na promene i izbora saradnika. Mars i Pluton, dve jake planete, vladaoci vašeg znaka i Ovna u koji pada vaša astrološka kuća saradnika i posla, jaki u Jarcu, znači da bi od početka decembra trebalo da budete maksimalno odlučni u pogledu onoga što želite da uradite. Delimično pomračenje Meseca u astrološkoj kući novca koji zarađujete preko partnerskih odnosa može doneti razgraničenje nekih obaveza, dugovanja ili bilo šta što se odnosi na zaradu. Ukoliko imate svoju firmu svakog ćete postaviti na svoje mesto, a krajem novembra ćete im isplatiti šta im dugujete. Ako ste u partnerskom odnosu, potrebno je da uz pomoć pravnog lica rešite spor, napravite novi ugovor ili da se dogovorite o podeli dobiti. Oni koji planiraju velike poslove van mesta u kojem žive, ukoliko rade u državnoj firmi ili u medijima, očekuju unapređenje ili mogu da započnu realizaciju poslovnih ideja. Tranzit Venere preko vašeg znaka, planete koja donosi mogućnost uvećanja prihoda, pogotovo u saradnji sa Bikom, Vagom ili Ribama može doneti ne samo uspeh u berzanskim poslovima i u okviru posla sa nekretninama. U decembru umetnici mogu da ugovore dobar posao i aranžman na duži rok. U vreme poslednje mesečeve četvrti 6. decembra verovatno ćete dobiti primamljivu poslovnu ponudu od pouzdanog saradnika i dugogodišnjeg kolege. Krajem perioda, u vreme prve mesečeve četvrti 19. decembra nova poslovna ponuda može značiti šansu na koju ste dugo čekali.

Ljubav

Tranzit Marsa, planete akcije, vašeg vladaoca preko znaka Jarca i te kako vam odgovara, ukoliko ste spremni da donesete važnu odluku u vezi sa privatnim životom. Mars se krajem novembra i početkom decembra pridružuje Plutonu, vladaocu vašeg znaka, zbog čega ćete biti veoma energični i verovatno spremni da se suprotstavite onima koji će pokušati da vam se mešaju u privatni život. Nemojte ulaziti u veze koje mogu dovesti do skandala, pogotovo ukoliko ste javna ličnost ili, kako volite privatnost, nemojte davati povoda da se o vama piše ili priča. Tokom ovog perioda naglašene su astrološke kuće neprijatelja, posebno onih koji imaju nešto profesionalno protiv vas, a mogu koristiti vašeg partnera kao "oružje". Ipak, sa ovako strastvenom pozicijom Marsa i Plutona, muškarci Škorpije će uspeti da se izbore sa svim izazovima, dok će dame Škorpije morati malo više da glume hladnokrvnost, čak i kada budu s razlogom ljute na partnera. Prevelika očekivanja su vaš najveći neprijatelj u ovom periodu, jer je Venera, planeta ljubavi u vašem znaku u padu, pa su kod vas ljubav, strast i čežnja tada jedno te isto. Ukoliko ste u vezi sa romantičnim partnerom, prilično nesigurnim u sebe, moraćete da mu poklonite više pažnje. Veza sa Bikom, Vagom, Ribama ili Jarcem može biti ono što vam je potrebno. Predstavnici ovih znakova već dugo su idealni partneri za vas, mada povremeno jedna Devica ili Rak pokušavaju da privuku vašu pažnju.

Zdravlje

Manji nazeb.

STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao

Vašem vatrenom znaku savršeno odgovara tranzit Sunca preko vašeg znaka. Ipak, kraj novembra može da bude stresan jer će Venera, planeta koja upravlja astrološkom kućom vaših saradnika i vaših prijatelja biti u konjunkciji sa zahtevnim i strogim Saturnom, pa su mogući manji konflikti sa onima sa kojima inače dobro sarađujete. Svako će imati svoje zahteve, a 28. pomračenje Meseca u astrološkoj kući partnerskih odnosa može u prvi plan staviti pitanje novca ili finansiranje nekog projekta do kojeg vam je veoma stalo. Ukoliko ste u prethodnom periodu od mesec dana uspeli da napravite koncepciju onoga što ćete raditi i uspostavili kontakte bez kojih poslovi ne mogu da se odvijaju kako treba, sada je trenutak da pređete sa reči na dela. Ulazak Marsa u znak Jarca u kojem je ova planeta akcije izuzetno moćna znači povećanje šanse da se oni koji su vam obećali pomoć zaista i oglase sa dobrim vestima. Finansijska situacija trebalo bi da se značajnije poboljša, ali ukoliko ste u privatnom sektoru, pazite kako i u šta ulažete novac. Možete biti neprijatno iznenađeni stavom jedne Škorpije, Ovna, Bika ili Vage, jer vam mogu postavljati uslove koje nećete želeti da ispunite. Mlad Mesec u vašem znaku 13. decembra označava mogućnost da se situacija u potpunosti okrene u vašu korist.

Ljubav

Jupiter, planeta egzaltiranih osećanja, ide retrogradnim hodom preko astrološkog polja partnerskih odnosa. To znači da morate da pomalo glumite da biste ostavili utisak kakav želite na osobu koja vam je draga ili da biste zadržali koliko-toliko harmonične odnose sa stalnim partnerom. Nemate neograničeno poverenje u partnera, ali ni on u vas. S obzirom na to da Mars i Pluton (dve planete simboli erotike vladaju vašim astrološkim kućama ljubavi i tajnih veza) veoma jaki u konjunkciji u Jarcu, a pri tom u dobrom aspektu sa Venerom, planetom ljubavi, početkom perioda moguća je veoma strastvena veza koja može doći u manju krizu početkom decembra. Međutim, ulaskom Venere u vaš znak 16. decembra situacija će se popraviti, utoliko pre što će 13. decembra mlad Mesec u vašem znaku doneti mogućnost pomirenja sa nekim ko vam je veoma drag, ili početak veze sa osobom kojoj ste se dosta dugo udvarali. Pazite da ne postanete potpuno zavisni od ljubavi osobe koja bi se mogla pomalo poigrati s vama ili će se možda raditi o nekom ko će želeti po svaku cenu da dominira nad vama. Merkur, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa u vašem znaku je slab, pa ćete i vi biti slabi prema Blizancima, Ovnu, Vodoliji ili nekom Lavu.

Zdravlje

Pazite se u saobraćaju.JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Veoma naporan period, ali ukoliko budete uspeli da sačuvate hladnokrvnost, mnogo toga će početi da se odvija onako kako želite. Prividno loša pozicija Saturna u Škorpiji ne odgovara samo rođenima pred kraj znaka. Inače, kao vladalac vašeg znaka, Saturn vas tera da preispitate greške iz prošlosti i da se zapitate kojim ste putem krenuli i gde ste stigli. Tranzit Sunca, planete koja vlada znakom Lava, vaših neprijatelja i konkurencije u vašoj astrološkoj kući podsvesti, takođe donosi suočavanje sa samim sobom, kao i preispitivanje pogrešnih predstava o sebi, ali i o neprijateljima. Iz toga će se izroditi nešto veoma dobro za vas, odnosno otvoriće vam se neka nova vrata, moguće put u inostranstvu, ali odluku o tome nemojte donositi na prečac. Sa ovako slabim Jupiterom u Blizancima u retrogradnom hodu i Merkurom (koji simbolizuje logiku) koji će pred kraj perioda takođe biti loše postavljen u odnosu na vaš znak lako možete napraviti grešku. Sačekajte da Sunce uđe u vaš znak krajem decembra, pa tek onda razmislite šta ćete da uradite. Jak Mars u vašem znaku može biti dobar za muškarce Jarčeve koji su već odavno odabrali svoj put i znaju šta hoće, njima predstoji unapređenje. I dame Jarčevi koje se ponašaju pomalo diktatorski i same upravljaju svojom sudbinom i svojim poslovima, takođe mogu da očekuju uspeh i unapređenje. Tokom ovog perioda finansijska situacija će se bitno poboljšati, a očekuju vas i dobici u igrama na sreću.

Ljubav

Iako mnogi misle da Jarčevima nije do ljubavi već samo do karijere i poslova, varaju se. Ali, vi to ne samo da ne biste pokazali, već ste preterano uzdržani i pred onima pred kojima vam klecaju kolena. Strah od neuspeha ili uspeha - jer šta biste tek onda, morali biste da menjate svoj život, što je glavna kočnica ka bilo kojoj racionalnoj odluci. Partneru je sve jasno i ukoliko vi nećete da napravite prvi korak ka definisanju stanja u vašoj vezi, on će to da učini, jer ga iritira Jupiter u Blizancima. Kada se tome doda i pomračenje Meseca u ovom znaku 28. novembra možda bi najbolje bilo da izvesno vreme budete razdvojeni. Oni koji su slobodni, neka blagosiljaju svoju slobodu, imaju šansu da upoznaju jednu interesantnu Škorpiju, Ribe ili Bika, koji će biti sasvim po njihovom ukusu. Umesto što razmišljate šta vam je sve potrebno da biste bili srećni, više se bavite potrebama partnera, pokušajte da pružate više ljubavi nego što potražujete. Jedan Lav vam mnogo toga zamera, Škorpija vas razume i mnogo joj je više stalo do vas nego što pretpostavljate, kao i jednom Biku - pružite im šansu, makar i u okviru tajne veze ili flerta.

Zdravlje

Melanholija.VODOLIJA (20. 1. - 19. 2)

Posao

Vašem znaku savršeno odgovara tranzit Sunca preko Strelca, jer je Sunce, planeta energičnosti, slabo u vašem padu, pa vam se čini da kada prelazi preko vatrenog znaka Strelca dobijate dodatnu eneriju. Varate se. U odnosu na vaš znak to je takođe 11. astrološka kuća u kojoj je Sunce slabo, pa su i obećanja prijatelja kao mehur od sapunice. Ukoliko hoćete da budete uspešni, potražite savet onih koji vas nerviraju, Škorpije, Bika ili Jarca, oni znaju šta je za vas dobro, a i dovoljno su nemilosrdni u svojoj iskrenosti što je za vas pravi podsticaj. Potrebno vas je pokrenuti i to se može dogoditi upravo u vreme pomračenja Meseca, 28. novembra, kada ćete dobiti želju da nekom nešto pokažete. Ovo je dobar period za one koji se bave sportom

i umetnošću, a i njih treba pomalo "razdrmati". Vodolije često

računaju da vreme radi za njih i u tome se često prevare. Ukoliko ste rođeni pred kraj znaka, u odličnoj ste poziciji jer vas stimuliše ambiciozni Saturn iz Škorpije, pa nešto što niste uradili kada je trebalo pre ko zna koliko godina, sada je došlo vašij pet minuta da to uradite. Što se finansija tiče one takođe na neki način zavise od Jarca ili Škorpije. U ovom periodu postoji mogućnost da obnovite saradnju sa Jarcem ili Škorpijom, što će biti u vašu korist. Moguć je honorarni posao posredstvom Ovna. Takođe, i uvećanje finansija preko ljubavnog partnera, možda će vam naći posao ili će vas finansijski podržati.

Ljubav

Sunce u Strelcu, a vi se provodite u nekom kafiću ili na sportskom terenu. Loše vreme, meteropatske pojave, jesenja depresija, to su za vas nepoznati pojmovi, srećni ste ukoliko imate nekog s kim možete da odete do najbližeg kafića. Osoba koja je sa vama u vezi može da bude srećna sve dok poštujete pravila igre, a to uglavnom ne radite. Nepouzdani ste i to može biti glavni problem u komunikaciji sa Lavom, Strelcem ili Vagom koja se može pokazati kao veoma zahtevna i veoma kritički nastojena, ma kako bila ljubazna i diplomata, i njoj dođe "crni petak". Pazite samo da ne izgubite rejting koji ste stekli u njenim očima. Ovnu ste opsesija uglavnom u erotskom smislu, a i Blizancima koji vas u svemu podržavaju, sve dok vam veruju da ćete učiniti sve kako ste obećali. Pokušajte da stvorite privid da niste sami sebi baš do te mere na prvom mestu, učinite malo napora da partner stekne utisak da vam je i on bitan. Ukoliko se budete posvetili isključivo sebi i svojim zadovoljstvima, u jednom trenutku možete da se zapitate šta se dešava sa vašim partnerom, zbog čega vam se ne javlja ili ignoriše vaše pozive. A tada već može da bude kasno.

Zdravlje

Dobro se osećate.RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Nije vam lako kada Sunce prelazi preko znaka Strelca, jer ste tada okupirani brojnim problemima i kao da se oko vas tada okupljaju samo nepouzdani saradnici. Dame Ribe su u boljoj poziciji, njihova popularnost raste, njih ima ko da podrži, čak i u materijalnom pogledu. Muškarci Ribe se ne snalaze sa vatrenom pozicijom Sunca u Strelcu, jer imaju utisak da moraju da se bore za ono što su već osvojili ili da se pravdaju za nešto za šta nema osnova. Mladi i ambiciozni predstavnici Riba trebalo bi da "legnu na rudu" i da rade ono što im se kaže. Imate poverenja u one sa kojima radite, pogotovo ukoliko sarađujete sa pravnicima, stručnjacima za međunarodno pravo ili se bavite diplomatijom i državnim poslom. Privatni poslovi prilično su "klimavi" kada je u astrološkoj kući privatnog posla retrogradni Jupiter i moguće da među bliskim saradnicima imate "Judu", odnosno atraktivnu koleginicu koja vam nije mnogo naklonjena, čak je pomalo i osvetoljubiva. Pomračenje Meseca u astrološkoj kući privatnog biznisa znači da ćete oko 28. novembra otkriti o kome se radi i da ćete stvoriti tim svojih saradnika u koje možete da imate poverenja. Inostranstvo je za vas jedna od opcija, bilo da budete zastupnik inostrane firme ili da, ukoliko ste mladi, zatražite stipendiju iz inostranstva. Dobici u igrama na sreću jedan je od načina da popravite finansijsku situaciju, koja kod većine predstavnika ovog znaka nije tako loša.

Ljubav

Venera u Škorpiji tokom većeg dela perioda savršeno odgovara romantičnim, odanim i lojalnim Ribama koje žele da ugode svom partneru. Ukoliko ste u vezi ili braku, predstoji prilično harmoničan period, naročito ako ograničite izlaske i smanjite posete u domu, jer se može dogoditi da budete pozivani na razna mesta ili će vam se javljati prijatelji sa željom da se sa vama druže. Osećate veliku potrebu da sa partnerom budete što više sami i da imate više romantičnih zajedničkih trenutaka. Slobodne Ribe su željne fine atmosfere u kojoj bi mogle da se posvete osobi koja im je draga, moguće da se radi o osobi koju viđate na poslu i sa kojom imate mnogo dodirnih tačaka, potrebno je samo da se bolje upoznate. Poslednja mesečeva četvrt 6. decembra u vašoj astrološkoj kući partnerskih odnosa donosi romantične trenutke sa partnerom, a u vreme mladog Meseca 13. decembra budite spremni na "navalu" prijatelja i rođaka u vaš dom, pogotovo ukoliko ste u braku. Slobodne Ribe u vreme prve mesečeve četvrti 19. decembra verovatno će započeti vezu sa osobom koja im je po mnogo čemu slična.

Zdravlje

Dobro se osećate.
(Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар