Kako popraviti raspoloženje za samo pet minuta?

Umesto skupih i nepristupačnih metoda, isprobajte neki od jednostavnih načina da povratite osmeh na lice.


MIRIS VANILE
Vanila izaziva prijatno emotivno stanje. Molekuli iz esencijalnog ulja ili čaja od vanile podstiču delove našeg mozga i pomažu da za tri minuta osetimo spokoj.

PUNA PORCIJA VOĆA
Dve činije voća dnevno pomoćiće da se osećate vedrije i optimističnije, pokazalo je istraživanje Univerziteta UCLA. Za to su "krivi" složeni ugljenihidrati koji povećavaju proizvodnju serotonina. Najbolje je da voće jedete ujutro i rano popodne.

DODATNI VITAMINI
Vitamine je dobro da uzimate ujutro i to uz doručak, jer će se sa hranom bolje apsorbovati. Uključite obavezno vitamin D koji je koristan za kosti i za nerve.

RIBLJE ULJE ŠTITI OD DEPRESIJE
Esencijalne masnoće omega-3 su izvrsna hrana za mozak. Potrebno je tri ili četiri puta nedeljno jedete ribu.

MAŠTANJE JE ZDRAVO
Sanjarenje pomaže da odagnate depresiju. Novo holandsko istraživanje pokazalo je da svakodnevno ciljano sanjarenje u trajanju od pet minuta ima značajan antidepresivni učinak. Zamišljanje podstiče lučenje dopamina.

DODIRI SU LEKOVITI
Masaža stimuliše nerve koji vode od kože do hipofize, žlezde u mozgu koja proizvodi endorfin. Dve polučasovne masaže nedeljno dižu nivo endorfina za 30 odsto.

ČISTITE I UŽIVAJTE
Istraživanje sa Harvarda utvrdilo je da 20 minuta dnevnog spremanja po kući smanjuje proizvodnju stresnih hormona za 45 odsto tokom sledeća tri sata.

SAN JE ZLATA VREDAN
Čvrst san je neprocenjiv za dobro raspoloženje. Važno je i da tokom sna nema buke. Ako nemate uslove koristite čepove za uši i masku za oči.
(Žena)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар