Mesečni horoskop za mart-ožujak 2012.

Mesečni ciklus izmedju 20. februara i 20. marta pod vladavinom je Riba. Tranzit Sunca preko znaka Riba za Blizance znači mogućnost da se maksimalno posvete karijeri, dok Rakovima prija tranzit Sunca preko znaka Riba jer su njihove umetničke sposobnosti tada veoma naglašene...

OVAN (21. 3. - 20. 4)
Posao
Period počinje veoma burno sa mladim Mesecom u astrološkom polju vaših neprijatelja i sa lošim aspektom između retrogradnog Marsa, planete akcije, vladaocem vašeg znaka koji se nalazi u astrološkom polju posla i Venere, planete zadovoljstva i novca u vašem znaku. Ovo bi moglo da dovede do pogrešnih finansijskih poteza ili da svojim izjavama doprinesete pogoršanju odnosa sa kolegama. Ako ste na veoma odgovornom radnom mestu, pazite da ne napravite lošu procenu s kim treba da radite, jer tokom celog perioda možete donositi loše odluke zbog impulsivnosti ili pogrešnih informacija. Relativno povoljni dani biće između 3. i 12. marta, a posle tog datuma počinje nepovoljniji period i sklonost ka nesporazumima. Ipak, tokom ovog perioda uspećete da popravite neke pogrešne poteze, pogotovo u radu sa Jarčevima, Bikovima i Vagama. U vreme punog Meseca 8. marta nemojte donositi važne odluke u vezi sa ulaganjem novca ili proširenjem poslova jer se to može pokazati kao loš potez. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 15. marta u Strelcu ukazaće vam se veoma povoljna prilika za rad sa strancima.
Ljubav
Za one predstavnike vašeg znaka koji su po prirodi nepoverljivi, posesivni i u poslednje vreme sumnjičavi, nastupa naporan period ako ne budu spremni da na život gledaju s vedrije strane. Najteže će biti onima koji su u vezi sa Blizancima, Vagom, Jarcem ili drugim Ovnom. Venera, planeta ljubavi i vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa početkom perioda donosi mogućnost impulsivnih reakcija i sklonost ka burnim ljubavima. Venera je u Ovnu loše postavljena zbog čega ćete se ponašati previše „ovnovski“, zahtevno i nedovoljno tolerantno. Ako vam je opsesija neko ko je po svemu drugačiji od vas, ko vas neodoljivo privlači, ali ne pristaje na vaše uslove moraćete da menjate taktiku. To ćete shvatiti kada Merkur, planeta komunikacije krene retrogradnim hodom preko vašeg znaka 12. marta, a Venera „odleprša“ u znak Bika i vaše SMS poruke mogu ostati bez odgovora. U vreme punog Meseca u Devici 8. marta ne izvinjavajte se ako to zaista ne mislite, pokušajte da budete tolerantni i komunikativni da biste partnera zainteresovali za sebe jer će pokazati neverovatnu izdržljivost kada su u pitanju vaši pokušaji da mu po svaku cenu nametnete svoju volju. Sunce i Neptun u astrološkom polju intuicije mogu vam pomoći da na romantičan način pokušate da vratite naklonost partnera. Moguća je romansa na poslu s nekim ko najverovatnije neće biti slobodan ili će se dvoumiti da li da bude sa vama ili sa nekim Jarcem.
Zdravlje
Pravilnije se hranite.

* * * * * * * * * * *


BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao
Čekate svojih pet minuta i najverovatnije ćete ih dočekati 5. marta kada Venera bude ušla u vaš znak. Ovo je manje-više povoljan period, ako se izuzme retrogradni hod Merkura, planete koja vlada vašim astrološkim poljem posla i kreativnosti, ali to će se dogoditi tek posle 12. marta.
Dotle ćete uspeti mnogo toga da uradite onako kako ste zamislili, zahvaljujući dobrim savetima i finansijskoj pomoći sa strane. Mlad Mesec u astrološkom polju javnosti 21. februara, prva Mesečeva četvrt u astrološkom polju posla 1. marta, pun Mesec 8. marta u astrološkom polju kreativnosti i umetnosti i poslednja Mesečeva četvrt 15. marta u astrološkom polju velikih novčanih dobitaka u radu sa strancima i te kako su vam naklonjeni zbog čega su ti datumi prelomni kada je karijera u pitanju. Dok su drugi znaci zbunjeni i ne snalaze se najbolje sa retrogradnim Marsom i Saturnom vi ćete grabiti svaku priliku koja vam se ukaže. Moguće da će se raditi o saradnji sa jednom Škorpijom ili Devicom koje ćete lako ubediti u ono što želite čak i ako su svesne da svi uslovi pod kojima želite da poslujete s njima nisu za njih povoljni. Venera, vladalac vašeg znaka od početka marta čini vas veoma moćnim i uticajnim ma kojim poslom da se bavite, jer ćete imati veliku podršku onih koji su na višoj poziciji od vas, a spremni su da podrže i finansiraju vaše ideje. Od 10. do 20. marta veliki dobici u igrama na sreću.
Ljubav
Do 5. marta, dok Venera, vladalac vašeg znaka ne uđe u vašu prvu astrološku kuću ličnosti na isti dan kada će doći i do konjunkcije Merkura i Urana (iznenadni susret na neočekivanom mestu) vaš ljubavni život za mnoge će biti tajnovit. Nećete se najbolje snalaziti u raznim ljubavnim „ponudama“, jer i pored prilike da u vreme mladog Meseca 21. februara započnete vezu s nekim ko će vam se veoma svideti, neraščišćena „priča“ iz prošlosti prilično će vas opterećivati. Veza sa Ovnom ili Škorpijom u februaru može zahtevati mnogo strpljenja i umesto strastvenih susreta često možete voditi naporne razgovore s partnerom u pokušaju da vaš život učinite harmoničnim. Najzadovoljniji biće Bikovi koji su u vezi sa februarskim Ribama, oktobarskim Škorpijama ili decembarskim Jarčevima. Ljubav sa Ovnom može značiti početak komplikovane veze sa mnogo trzavica. U vreme punog Meseca 8. marta bićete u prilici da upoznate šarmantnu Devicu koja nije slobodna i sa kojom ćete uprkos svemu želeti da uspostavite dobru komunikaciju. Neki Bikovi iznenada mogu doći u iskušenje da uđu u paralelnu vezu sa mlađim partnerom koji će biti prilično nepouzdan. Neki drugi Bik biće za vas idealan partner.
Zdravlje
Mogući problemi sa sinusima.

* * * * * * * * * * *


BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao
Tranzit Sunca preko znaka Riba za Blizance znači mogućnost da se maksimalno posvete karijeri. Bićete u mogućnosti da obnovite kontakte sa poslovnim partnerima iz inostranstva sa kojima ste radili između 2009. i 2011. Već u vreme mladog Meseca 21. februara dobićete primamljivu poslovnu ponudu. Sve do 26. februara osećaćete veoma povoljan uticaj aspekta između Merkura, vladaoca vašeg znaka i Marsa što može rezultirati dobrim poslovnim ponudama. Prva Mesečeva četvrt u vašem znaku 1. marta pogoduje najviše rođenima početkom juna, ali će svi predstavnici vašeg znaka imati mogućnost da sklope dobar posao ili da prošire saradnju sa Lavom ili Ovnom. U radu sa strancima budite posebno oprezni da ne biste sklopili pogrešan posao ili ćete možda prihvatiti posao pod nepovoljnim uslovima. Započinjanje novih poslova i sklapanje ugovora ne preporučuje se posle 12. marta čak i ukoliko se radi o proverenim kolegama, saradnicima ili o prijateljima. Merkur, planeta logike i biznisa, vladalac vašeg znaka krenuće retrogradnim hodom pa bi bilo bolje da proverite sve detalje ugovora ili dokumenata koje potpisujete. Oni koji se bave sportom ili im je za posao potrebna dobra fizička kondicija bilo bi dobro da se posvete rekreaciji ili da uzimaju vitaminske dodatke.
Ljubav
Što ste samostalniji i slobodniji u odlučivanju to su veće šanse da napravite grešku, naročito ukoliko budete želeli nešto da "dokažete" okolini. Astrološka kuća koja simbolizuje vaš dom i porodicu prilično je opterećena prisustvom retrogradnog Marsa zbog čega će komunikacija sa vama dragim osobama biti otežana, ali u vašem životu ipak postoji neko za koga ste neprikosnoveni autoritet ili vam je savršeno odan. Ako ste majski Blizanac podržaće vas jedna Vodolija, a ukoliko ste rođeni krajem znaka, Jarac vam može biti veoma privržen, naročito ako se radi o osobi koja je starija od vas. U toku prve Mesečeve četvrti možete započeti vezu sa osobom koja se bavi umetnošću ili je veoma ambiciozna. Južni Mesečev čvor u vašem znaku koji vas čini sklonim da tražite lak izlaz iz situacija ili da flertujete na sve strane može vam prilično iskomplikovati život. Crni Mesec Lilit i asteroid Karma i dalje su u vašoj astrološkoj kući tajnih ljubavi i donosi brojna iskušenja kada je u pitanju veza s nekim ko nije slobodan ili ko iz nekih razloga ne može da vam još obezbedi ono mesto u njegovom životu koje zaslužujete. Sa aprilskim Ovnom, Lavom ili Škorpijom veza može da bude veoma uzbudljiva, ali i stresna. Januarska Vodolija i martovski Ovan pokušaće da vas osvoje, a Vaga će imati veliko razumevanje za sve vaše probleme.
Zdravlje
Česta nesanica.

* * * * * * * * * * * * *


RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao
I pored brojnih teških aspekata koje planete prave tokom celog perioda, Rakovima prija tranzit Sunca preko znaka Riba jer su njihove umetničke sposobnosti tada veoma naglašene, a kontakti sa strancima postaće bolji.
Prvi dani perioda, naročito 21. februara u vreme mladog Meseca, pa sve do 27. februara bićete pred poslovnim izazovom da prihvatite posao sa Ovnom, Devicom ili Lavom, ali se prvo dobro raspitajte o poslu koji biste radili jer već prvih dana marta možete shvatiti da ne biste imali potpunu finansijsku kontrolu nad projektom. Tek posle 5. marta kada Venera (planeta koja između ostalog simbolizuje novac, vladalac vaše astrološke kuće javnosti i prijatelja) uđe u Bika donesite odluku u vezi s novim poslom, pogotovo ukoliko se radi o dugoročnom projektu sa Lavom, Jarcem ili Vagom. Vaš entuzijazam mnoge oduševljava, bićete spremni da rizikujete i prihvatite posao u inostranstvu, iako će to podrazumevati mnogo posla i odricanja. Spremni ste za veliki zaokret u karijeri. U vreme punog Meseca u Devici 8. marta dobićete primamljivu poslovnu ponudu. Ipak, pazite se jednog Ovna ili Vodolije koji vas ne ostavljaju na miru, jer vas smatraju konkurencijom.
Ljubav
Period počinje veoma burnim dešavanjima jer su Venera i Mars, dve planete ljubavi koje imaju velikog uticaja na vaš ljubavni život u napetom aspektu zbog čega nećete umeti da se postavite kako treba prema nekom koga ćete smatrati veoma dominantnim. Vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa, Saturn ide retrogradnim hodom zbog čega vam se može učiniti da je partner mnogo popustljiviji nego inače, a u stvari pitanje je da li se on promenio zbog ljubavi ili zbog poslovnih ambicija i problema. U vreme mladog i punog Meseca, 21. februara i 8. marta, možete očekivati prijatne susrete i mogućnost da, ukoliko ste slobodni, nađete srodnu dušu, ali zato budite oprezni u vreme prve i poslednje Mesečeve četvrti, 1. i 15. marta, kada bi između vas i stalnog partnera moglo da dođe do ljubomornih scena. Početak marta donosi mogućnost flerta s nekim ko nije slobodan ili ćete se zaljubiti u jednog Bika, Ribu ili Vagu. Kada Merkur, planeta komunikacije bude krenuo retrogradnim hodom preko znaka Ovna 12. marta postaćete odlučniji i partneru ćete jasno pokazati šta očekujete od njega i vaše veze. Dugogodišnje prijateljstvo sa Bikom ili Strelcem lako može da preraste u lepu romansu. Ukoliko ste u vezi s nekim ko je maksimalno posvećen karijeri, moguće da ćete zajedno raditi na nekom interesantnom projektu.
Zdravlje
Pazite se moguće povrede na putu ili u saobraćaju.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *


LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao
U astrološkom polju posla i novca već dugo se nalazi Mars koji tokom ovog perioda ide retrogradnim hodom što donekle usporava vaš entuzijazam, pa mnogi mogu pomisliti da ste postali malodušni i da niste dovoljno spremni da se uključite u savremene trendove u okviru posla kojim se bavite.
Ipak, ono što je za vas „slamka spasa“ je tranzit Jupitera, planete bogatstva, duhovnosti i popularnosti u vašem polju karijere i iskoristite ovakvu poziciju planete koja donosi dobro sve dok pravi sjajan aspekt sa Plutonom. Dve jake planete po pitanju novca, ugleda i uticajnih prijatelja u dobrom aspektu ne mogu biti bolja polazna osnova za dobru karijeru utoliko pre što je Pluton u ambicioznom Jarcu, pa možete računati na veliku podršku osoba koje cene tradicionalne vrednosti, ambiciju i istrajnost. U vreme prve Mesečeve četvrti i prvih dana perioda bićete prilično kolebljivi jer će vas konkurencija gurnuti u drugi plan, a naporan period traje do 5. marta, jer ćete imati mnogo obaveza a malo garancija da će vas adekvatno i platiti. Kada Venera uđe u vaše astrološko polje karijere 5. marta sve do kraja perioda imaćete više energije i volje, pa pokažite šta znate i koliko vredite. Dobri saradnici su Ovan i Vodolija, naročito ukoliko rade sa inostranstvom ili su uključeni u neke velike projekte.
Ljubav
Ako vas je u poslednje vreme partner često kritikovao da ga zanemarujete, moraćete da mu dokažete da vam je stalo do njega, ali na način koji on najviše voli. Ulaskom Urana, planete promene, vladaoca vašeg znaka u Ovna više ništa neće biti kao i ranije. Partner će postati mnogo odlučniji, a može biti sklon raspravama, pa vas očekuje veoma naporan period. Tranzit Sunca, vladaoca vašeg znaka preko Riba pruža vam odličnu mogućnost da pokažete romantičnu stranu svoje prirode, ali nikako nemojte biti kolebljivi. To se odnosi i na slobodne Lavove koji mogu biti izloženi raznim uticajima sa strane. Mnoge Ribe i Vodolije će vam se udvarati, i to kako slobodne tako i one koje su već u vezi ili u braku. Ukoliko smatrate da bi život trebalo da dovedete u red, neće vam pomoći odlučan stav nego istrajnost i spremnost da održite obećanje. Tokom prve i poslednje Mesečeve četvrti, 1. i 15. marta možete dobiti priliku na koju ste dugo čekali. U većem društvu ili na nekom skupu možete upoznati nekog ko će vam se veoma dopasti i s kim možete započeti vezu. Severni i Južni Mesečev čvor koji simbolizuju vaše karmičke zadatke i vaše slabosti u Strelcu i Blizancima čine vas sklonim da često izbegavate da se suočite sa sobom i da na ljubav gledate kao na prolaznu avanturu ili da ne razmišljajući mnogo uđete u vezu s nekim ko je sličan vama, što ne bi potrajalo dugo.
Zdravlje
Promenite režim ishrane.

* * * * * * * * * * * * * * * *


DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao
Iako je u vašem znaku retrogradan Mars vaši poslovni planovi nisu nerealni nego vi trenutno niste u stanju da ih realizujete zbog pogrešnog pristupa problemima sa kojima ste suočeni. Ne zaboravite da vas štiti sjajna pozicija Jupitera. Iskoristite ovu planetu (vladaoca vaše astrološke kuće privatnog biznisa i partnerskih odnosa) koja u Biku daje mogućnost da napravite odlične poslovne poteze. Ovo su poslednji trzaji dobrog aspekta između dve planete velikog novca, Jupitera i Plutona, uskoro će preći u znak Blizanaca i vi ćete, ukoliko sada odradite sve onako kako se od vas očekuje, krajem proleća moći da doživite veliku profesionalnu satisfakciju. Mlad Mesec u Ribama 21. februara odgovara avgustovskim Devicama, naročito onim koje se bave naučnim radom, medicinom, umetnošću ili koje planiraju da putuju u inostranstvo, a u vreme punog Meseca u vašem znaku 8. marta, preduzećete inicijativu da popravite finansijsko stanje. Dobro pazite kakve poslovne poteze pravite krajem februara i posle 12. marta, jer će Merkur (vladalac vašeg znaka, planeta koja simbolizuje biznis, ugovore i putovanja) krenuti retrogradnim hodom i to u astrološkom polju partnerskih odnosa. Dobar period za rad sa strancima nastupa posle 15. marta, a za one koji se bave trgovinom i umetnošću već od 5. marta.
Ljubav
Prilično konfuzan, ali romantičan period za većinu predstavnika vašeg znaka, osim ako ste tipičan predstavnik Device koji uvek kaže šta misli i po cenu da to dovede do pogoršanja odnosa. Severni Mesečev čvor u Strelcu u napetom aspektu sa asteroidima Psihom i Erosom u vašem znaku početkom marta čine vas prilično napornim u odnosima sa partnerom, jer ćete pokazati upornost u vezi s nečim što predstavlja manji problem u vašoj komunikaciji. Ukoliko do 6. marta ne sredite odnose moguće su trzavice zbog ljubomore, pogrešno protumačenih SMS poruka ili čak poslatih pogrešnim osobama i možete prihvatiti udvaranje neke druge osobe, nekoga ko često putuje u inostranstvo i verovatno ćete se sjajno provesti, čak i ako se bude radilo samo o flertu. Neptun i Pluton, dve spore planete, simbol romantike i erotike imaju veliki uticaj na predstavnike vašeg znaka, naročito na avgustovske Device, dok će krajem perioda rođeni posle 10. septembra biti spremni da uđu u romansu sa jednim Lavom. Ipak, većina septembarskih Devica ne želi da rizikuje i verne su stalnom partneru, iako nisu preterano zadovoljne vezom. Jedino u vreme punog Meseca u vašem znaku 8. marta možete pomisliti da na život treba gledati i sa vedrije strane i bez mnogo razmišljanja možete se upustiti u romansu sa jednim Rakom ili Škorpijom.
Zdravlje
Moguće su glavobolje.

* * * * * * * * * * * * * * * * *


VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao
Za predstavnike vašeg znaka još traje naporan period. Saturn je taman krenuo ka znaku Škorpije, a onda se vratio retrogradnim hodom da vas i dalje „muči“ zbog čega ćete povremeno imati pad morala, osećaćete se nedovoljno spremnim da uđete u partnerski odnos sa jednim Ovnom, a Vodoliji ćete verovati čak i ako ne bude održala obećanje. Vaš znak je jedan od onih koji može mudro da iskoristi naklonost šefova i osoba na vlasti, pa dobar aspekt između Jupitera i Plutona tokom ovog perioda maksimalno iskoristite i unovčite. Sa Bikom, Jarcem ili Strelcem uspećete da napravite dogovor, koji će ispoštovati. Vaša kreativnost može vam doneti veliku zaradu, pogotovo ukoliko radite sa velikim firmama, strancima ili medijima. Severni Mesečev čvor u Strelcu, koji predstavlja vaš karmički zadatak, znači da treba maksimalno da iskoristite svoje verbalne sposobnosti i smisao za pisanje, jer u tim oblastima na najbolji način možete da pokažete svoje kvalitete. U vreme prve i poslednje Mesečeve četvrti, 1. i 15. marta, situacija postaje izuzetno povoljna, nekome ćete izložiti svoje ideje i stavove, koji će verovatno biti prihvaćeni, naročito ako se radi o Biku, Lavu ili Škorpiji. Period posle 15. marta naročito je povoljan za Vage koje su rođene pred kraj znaka, mogu očekivati napredak na poslu, uvećanje prihoda ili povoljno sudsko rešenje.
Ljubav
Tokom tranzita Sunca preko znaka Riba, predstavnici vašeg znaka prilično su nestrpljivi i često ne znaju šta zapravo hoće od života. Kada je o ljubavi reč, na svaki način pokušavate svoj život da učinite izuzetno romantičnim, pa prihvatate sve pozive za izlaske, čak i ako dolaze od jedne Škorpije koju ste upoznali na poslu, ili pozive jednog Ovna i Vodolije, ali stalna veza ili brak doći će u krizu. Za razliku od vas koji se ponašate bezbrižno i samouvereno partner je prilično sumnjičav i posesivan. Krizni dani su u vreme mladog i punog Meseca, 21. februara i 8. marta kada ćete biti svesni da je i neko drugi, takođe, najverovatnije zauzet očaran vama i vi ste na korak do tajne veze. U vreme prve i Mesečeve četvrti 1. i 15. marta nove prilike za naizgled bezazleni flert. Slobodne Vage mogu biti do te mere popularne i ponete pozitivnim utiskom koji ostavljaju u javnosti da će prave emotivne potrebe gurnuti u drugi plan. Oni koji su u vezi sa stabilnim partnerom koji je posvećen karijeri najbolje će proći tokom ovog perioda, jer će na vreme shvatiti za koga treba da se opredele. Ako ste rođeni početkom znaka dopašće vam se neko ko radi u medijima, bavi se sportom ili često putuje, a ukoliko ste rođeni pred kraj znaka privlačiće vas umetničke duše, pisci, muzičari i slikari. Možda ćete sresti osobu iz prošlosti i obnoviti romansu.
Zdravlje
Stomačni problemi.

* * * * * * * * * * * * * * *


ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao
Savršen period za većinu predstavnika vašeg znaka, jer kada je Sunce u Ribama, Škorpije su maksimalno aktivne na intelektualnom i umetničkom planu. Svaki posao koji podrazumeva da pokažete kreativne sposobnosti, pogotovo ako imate smisla za muziku, doneće vam veliki uspeh. Partnerski odnosi su sjajni i potrudite se da proširite tim saradnika, jer vam u radu s njima predstoje veliki dobici.
Tajni dogovor s jednim Jarcem još važi, dok vam saradnja s Bikom, Strelcem ili Ribama donosi prihode. U vreme mladog Meseca 21. februara bićete u prilici da proširite posao, naročito sa ženama. Njihova intuicija i smisao za biznis uz veliku dozu kreativnih ideja biće za vas pokretačka energija. Nemojte se previše fokusirati na dosadašnje poslove koji su vam sigurni što se tiče zarade, do 12. marta budite spremni da rizikujete i da se uključite u nove projekte. Početak marta može da bude veoma naporan, ali ćete biti u situaciji da bitno uvećate prihode, zahvaljujući saradnji sa strancima. Osobe koje žive u prekookeanskim zemljama potražiće vas radi proširenja saradnje. U vreme poslednje Mesečeve četvrti u Strelcu 15. marta mogli biste doći do veće količine novca. Posle ulaska Venere u znak Bika 6. marta bićete mnogo otvoreniji za saradnju i u okviru poslova koji nisu vaša osnovna delatnost.
Ljubav
Asteroid Karma u astrološkom polju partnerskih odnosa i braka već duže vreme osigurava vaš položaj u vezi koja je karmička. Tranzit Sunca i Neptuna preko znaka Riba predstavnike vašeg znaka čini najromantičnijim i najzadovoljnijim. Slobodne Škorpije mogu doživeti nekoliko interesantnih susreta kako sa Ribama tako i sa Bikovima, i to početkom perioda i posle 5. marta, a naročito posle 15. marta. Poslovni partneri izgledaće vam veoma privlačni i na ljubavnom planu. Ukoliko vam se dopadaju Bik, Vaga, Ribe ili Lav, veza će biti stabilna, ali ne i lišena povremenih trzavica. Jedan Ovan ili Devica mogu biti vaši tajni obožavaoci, a vi ste ih svrstali u prijatelje sa odloženim rokom za udvaranje. Oni čekaju da ih primetite. Pun Mesec u Devici 8. marta može vas navesti na flert sa jednom veoma romantičnom osobom. Poslednji dani februara i prva dva dana marta mogu doneti neočekivana uzbuđenja, susret koji se vrlo brzo pretvara u strastvenu avanturu, a onima koji su u vezi ljubomorne scene. Veza sa Jarcem može biti naporna zbog njegove kolebljivosti i pokušaja da odloži donošenje važne odluke po pitanju vas dvoje. Ako ste u braku sa Jarcem, vi kontrolišete situaciju. Jedan Bik ili Ribe pokušaće da vam se udvaraju diskretno, a vi, čak i ako se radi o dugogodišnjem prijateljstvu, nećete ostati ravnodušni.
Zdravlje
Dobro se osećate.

* * * * * * * * * * * * * * * *


STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao
Jupiter, vladalac vašeg znaka nalazi se u Biku, znaku u kojem je najjači. To se događa jednom u dvanaest godina, što bi trebalo mudro da iskoristite. Sve što ste započeli tokom prošlog proleća, a zatim malo zastali ili se dvoumili, trebalo bi da počne da se odvija nesmetanim tokom. Rođeni pred kraj znaka u boljoj su poziciji od onih koji su rođeni u novembru, koji još nisu načisto šta žele ili žele nešto što je realno nemoguće. Mladi novembarski Strelčevi hrle u avanture zvane biznis, mnogi žele što više novca, ali sad i odmah, pa im klađenje i srodne delatnosti nisu strane. Kako je Mars, planeta koja između ostalog simbolizuje i uniformisana lica, loše postavljen prema vašem znaku izbegavajte rizične situacije, sumnjive poslove i prihvatite se dresa, aktivirajte se u nekom sportskom klubu i energiju usmerite na poznate vrednosti. Novac će pristizati polako, ali sigurno do 12. marta u radu sa Blizancima, a pred kraj perioda prihvatićete posao koji bi mogao da vam donese dobre prihode zahvaljujući vašem angažovanju. Od 5. do 17. marta kreće veoma povoljan period, jer će se Venera pridružiti Jupiteru zbog čega su mogući poveći prihodi.
Ljubav
Trebalo bi da iskoristite ovaj period jer kada Sunce, vladalac vaše astrološke kuće sklada i duhovnosti, prelazi preko astrološke kuće doma možete postići sporazum sa partnerom ili sa članovima porodice u vezi sa organizacijom vašeg života. U poslednje vreme ste postali mnogo direktniji i određeniji u postavljanju zahteva kako bližnjima tako i partneru u vezi sa stilom života koji želite da vodite. Ukoliko budete nastavili svoje „mere“ da sprovodite sa mnogo šarma i prividne popustljivosti, verovatno ćete uspeti da se organizujete tako da vam daju dovoljno prostora za sve što vam je potrebno, kako fizičkog tako i energetskog, što ćete iskoristiti na najbolji način. Ulaskom Urana, planete bunta i promena u vaše astrološko polje ljubavi i Neptuna, planete romantike u vaše astrološko polje doma vaš život može krenuti u pravom smeru. Ako vam jedna Vodolija, Vaga ili Blizanci budu pomogli u tome, bićete zadovoljni. I bez njihove pomoći, čak iako ste potpuno slobodni, zadovoljni ste. Posvećenost karijeri čini vas prilično imunim na ljubavne pozive jedne Škorpije, Device ili nekog Ovna. Mesečeve faze mogu delovati iritirajuće, odnosno bićete previše impulsivni u reakcijama na pokušaj jedne mladolike komunikativne osobe da vas osvoji 21. februara u vreme mladog Meseca, 1. marta u vreme prve Mesečeve četvrti i u vreme punog Meseca 8. marta kada bi neko ko se bavi sportom ili biznisom mogao da pokuša da vam „slomije“ srce. Tek u vreme poslednje Mesečeve četvrti 15. marta ozbiljnije ćete analizirati svoja osećanja prema jednoj izuzetno upornoj i direktnoj osobi koja neće odustati od vas.
Zdravlje
Manja prehlada.

* * * * * * * * * * * * * * * * *


JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao
U vreme tranzita Sunca preko znaka Riba, većina predstavnika vašeg znaka pokušava da započne novi posao. Ovo je period pojačane mentalne aktivnosti, a posebno uspešni biće Jarčevi koji se bave umetnošću ili naučnim radom.
Neptun, planeta zanosa u astrološkom polju mentalnog stanja koji će tu boraviti još dugo godina, i tranzitno Sunce pojačavaju vašu maštu, a od 5. marta uz pomoć Venere moći ćete da ostvarite svoje ideje i da unovčite svoje znanje. Rođeni krajem decembra trebalo bi da iskoriste period od 20. do 25. februara i od 15. do 20. marta, jer će tada najlakše postići dogovor, naročito sa nekim drugim Jarcem, Strelcem, Bikom ili Ribama. Od Lava možete očekivati konkretnu pomoć, moguće u novcu, a sa Rakom nećete lako postići sporazum u vreme prve Mesečeve četvrti 1. marta kada bi saradnju trebalo da usmerite ka mlađim kolegama. Retrogradni Mars u Devici ne slabi vašu volju nego vas tera da dobro razmislite kako da svoju strategiju ne menjate, a da ipak dobijete ono što želite. U ovom periodu problem ideala i principa biće na prvom mestu, a posle 12. marta kada krene retrogradni hod Merkura, planete intelekta mnogi će vas prozivati ili će saradnici izražavati nezadovoljstvo vašim stavom. Sa jakim Plutonom u vašem znaku teško da bilo ko može da vas nagovori na nešto sa čime se ne slažete, a podršku će vam pružiti i jedan Bik, Ribe, Škorpija ili drugi Jarac.
Ljubav
Ulaskom Sunca u znak Riba za vas nastupa romantični period, bićete spremni da se zaljubite, uđete u novu vezu ili ukoliko ste u dugoj vezi ili braku da budete mnogo tolerantniji i manje skloni raspravama jer ćete želeti da od života uzmete ono najbolje. Što ste duže u vezi ili braku to ćete češće biti izloženi kritikama, ali vas to neće mnogo pogađati jer je retrogradni Mars (oslabljena energija) u Devici uz asteroid Psihu i Eros zbog čega ćete uvek pokušati da nađete neko logično opravdanje za partnerovo nezadovoljstvo. Sa izuzetno naglašenim astrološkim poljem ljubavi u kojem su asteroidi Karma i Lust (požuda), Crni Mesec Lilit (tajna ljubav), ma koje da ste godište, ponašaćete se kao da ste zaljubljeni tinejdžer. Privlačiće vas romantične osobe umetničkog duha i najbolje ćete se razumeti sa Bikom, Škorpijom i ponekom Ribom, ali pazite da posle 12. marta kada krene retrogradni hod Merkura (komunikacija) ne otvorite previše dušu nekom ko to ne zaslužuje. Opasnost u ovom periodu za vas leži u preteranoj naivnosti i sagledavanju stvarnosti u ružičastim bojama. Iako verovatno pričate kako ne verujete u ljubav ili vam čak i nije potrebna, vaša prava priroda vas tera da tražite osobu koja je vaš ideal. Verovatno je već poznajete, ali nije spremna da napravi prvi korak ka zbližavanju s vama.
Zdravlje
Manji nazeb.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *


VODOLIJA (21. 1. - 19. 2)

Posao
Tranzit Sunca, planete koja upravlja vašim astrološim poljem partnerskih odnosa (kako poslovnih tako i ljubavnih) preko znaka Riba donosi pojačanu ambiciju, ali i izvesnu naivnost. Vaša preterana otvorenost prema ljudima, javno iznošenje stavova i poslovnih planova vaše kolege mogu doživeti kao maštanje naivne osobe i vaše reči malo ko će ozbiljno shvatiti. Bilo bi dobro da iskoristite tranzit Merkura, dok ne krene retrogradnim hodom 12. marta, jer je to planeta logike i dobre komunikacije, i da uspostavite kontakt sa onima na koje možete sigurno računati. Pozicija Plutona, planete moći i uticaja u Jarcu u vašem astrološkom polju tajnih neprijatelja suviše je jaka da biste uspeli da otklonite sve prepreke na putu ka cilju. Nedostaje vam dobra organizacija i malo je planeta koje vam svojim tranzitom odgovaraju, zbog čega je bolje da budete pasivniji nego inače jer ćete pokrenuti akciju u pogrešnom pravcu. U vreme punog Meseca oko 8. marta možete imati neočekivane izdatke usled naivnosti, možete poverovati jednom Ovnu ili nekoj Vodoliji da će održati reč, a vi ćete biti na gubitku. Najbolje će proći oni koji se oslanjaju na podršku Strelca ili Lava i oni čija zarada zavisi od njihove lične angažovanosti. Slobodni umetnici, osobe koje se bave privatnom delatnošću i sportisti imaju šanse da naprave dobar biznis i to u vreme prve i poslednje Mesečeve četvrti, 1. i 15. marta. Neočekivani dobici u igrama na sreću.
Ljubav
Većina predstavnika vašeg znaka su osobe velikih ekstrema. Dopadaju vam se osobe koje su slične vama kako po struci tako i po mentalnom sklopu ili potpuno različite. Dame Vodolije imaju sve šanse da uđu u vezu s nekim ko se bavi konstruktivnim poslom, inženjerima ili naučnicima, dok muškarci Vodolije priželjkuju vezu sa umetnicom ili su već veoma zaljubljeni u ekstravagantnu, nezavisnu i prilično samosvesnu damu koja im neće dati mnogo razloga da ne sumnjaju u njenu vernost. Tranzit Merkura donosi susrete koji vas neće ostaviti ravnodušnim bez obzira na to da li ste u stalnoj vezi ili u braku neće vas ostaviti ravnodušnim šarm jednog Blizanca koji će posle 12. marta, kada Merkur, vladalac Blizanaca krene retrogradnim hodom početi da vas izbegava, ukoliko dotle ne održite obećanje. Tranzit Venere, planete ljubavi preko temperamentnog Ovna doneće vam mogućnost poznanstva sa osobom koja je veoma popularna u društvu i sa kojom ćete najverovatnije ostvariti dobru komunikaciju. Posesivne Vodolije koje su nezadovoljne svojom vezom i ljubavnim životom trebalo bi da se ne opterećuju previše ljubomorom, jer je astrološko polje posesivnosti loše aspektovano zbog čega možete izvesti pogrešne zaključke o partneru ili možete inicirati raspravu bez pravog povoda.
Zdravlje
Uzimajte biljne čajeve za jetru.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao
Ovo je vaše vreme, tranzit Sunca preko vašeg znaka donosi mogućnost uvećanja prihoda i započinjanja novog posla. Veoma ste aktivni i trebalo bi da se maksimalno potrudite da sačuvate pozicije koje imate bilo u firmi ili, ako ste mladi da ostavite dobar utisak na profesore.
Sve što započnete tokom ovog perioda, čak i pored izazovnog aspekta koje pravi retrogradni Mars sa vašim Suncem izaći će na nešto dobro i doneće uspeh. Od kako je Neptun, vladalac vašeg znaka ušao u svoje sedište, Ribe, vi ste kao „riba u vodi“, odnosno svoj na svome. Sve ono što ste do sada radili bila je uvertira za ono što će doći. Rukovođeni ste idealima, velikom motivacijom i što vaš posao ima više veze sa filantropijom, umetnošću, socijalnim radom, medicinom, nevladinim organizacijama ili crkvom, utoliko ćete biti uspešniji. Naglašeno astrološko polje novca i posla donosi mogućnost dobre zarade i proširenje saradnje, posebno u radu sa strancima. Ukoliko se bavite privatnim biznisom, trgovinom ili sportom, možete očekivati uspeh. Mnogi će želeti da rade s vama, čak će vam i oni sa kojima niste bili u najboljim odnosima ponuditi zajedničku saradnju. U finansijskom pogledu nemojte rizikovati krajem februara i posle 12. marta, pogotovo ukoliko imate privatnu firmu koja ima veze sa bilo kakvim sredstvima komunikacija, saobraćajem ili propagandom.
Ljubav
Mlad Mesec 21. februara donosi nove, odlične mogućnosti u ljubavi. Jedan ste od najromantičnijih znakova, spremni ste da se u svakom pogledu žrtvujete za osobu koja vam je draga i da joj učinite po volji, ali ne i da odstupite od svojih principa. Partner može biti prilično nezadovoljan vašim preteranim angažovanjem na poslu i ma koliko da vas poštuje ili razume, imaće veliku potrebu da više vremena provodi sa vama, povremeno će pokazivati izvesnu ljubomoru, protiv koje ćete biti nemoćni. Period tranzita Venere, planete ljubavi, koja ima veliki uticaj na vaš znak preko znaka Ovna donosi česte promene raspoloženja, pojačanu zaljubljivost i slobodnim Ribama mogućnost veze sa popularnom osobom. Pripadate grupi vodenih znakova i ako budete u vezi s nekim vatrenim znakom, Ovnom, Strelcem ili Lavom, brzo ćete izgubiti strpljenje i volju za bilo kakav nastavak romanse. Veliki uticaj na vas i dalje ima Pluton iz znaka Jarca zbog čega vam odgovara jedna Škorpija, ali i Jupiter iz znaka Bika, zbog čega Bik, Rak ili Ribe mogu biti idealni partneri. Ipak, sa Rakom budite oprezni jer vam Mesečeve četvrti, a Rak je pod uticajem Meseca, ne odgovaraju tokom ovog perioda i zato 1, 8. i 15. marta nemojte započinjati vezu, naročito ukoliko niste sigurni da li je osoba koja vam se dopada slobodna jer se vaš život može prilično iskomplikovati.
Zdravlje
Pazite se moguće povrede.
Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар