Savršena guza u tri koraka

Lični trener Harli Pasternak pomogao je mnogim zvezdama da isklešu telo. S njim su se znojile Dženifer Hadson, Lejdi Gaga, Hale Beri i Megan Foks. Mogle biste da probate i vi...

Harli je sa gledaocima emisije "Good Morning America" podelio tri jednostavne vežbe uz pomoću kojih možete da imate zadnjicu supermodela.

- Najveći zahtev koji dobijam od klijentkinja je dobra guza. Ključ dobre guze je treniranje svih mišića koji se nalaze oko nje. Od zadnje lože do gluteusa, pa čak i donjeg dela leđa... ključ je u klesanju, zaobljenju, toniranju, učvršćivanju i podizanju zadnjice - objasnio je Pasternak. On preporučuje tri vežbe:

1. Iskorak u stranu
Ova vežba će izolovati mišiće na spoljnom delu bokova, zadnjicu i unutrašnju stranu bedara.
Stanite raširenih nogu, šire od ravnine ramena i spustite se u čučanj oslanjajući se na levu nogu, dok desnu ispružite u stranu. Prsti levog stopala ne smeju da pređu zamišljenu granicu kolena. Lagano se nagnite unapred da biste mogli da izvedete vežbu i održavate ravnotežu, a ruke ispružite ispred sebe.
Napravite tri serije po 16-20 ponavljanja svakom nogom.

2. Mrtvo dizanje
Mrtvo dizanje predstavlja jednu od najboljih vežbi za izgradnju mišića nogu i donjeg dela leđa. Pogađa kvadricepse, mišiće zadnje lože, trbušne i trapezoidne mišiće.
Stanite uspravno sa stopalima poravnatim sa ramenima, a u ruke uzmite bućice.
Držite ih uz telo, savijte se u kolenima i polako spuštajte bućice prema podu. Stisnite mišiće zadnje lože i gluteuse dok ispravljate noge i vraćate se u prvi položaj. Ne naginjite se ka napred i ne pomerajte noge tokom vežbe.
Ovu vežbu ponovite 15 puta

3. Magareći udarac (zanoženje)
Oslonite se na kolena i laktove koji su razmaknuti u širini ramena. Jednu nogu savijte u kolenu tako da ona stvori ugao od 90 stepeni između natkolenice i potkolenice i podižite je ka plafonu, sa stisnutim mišićima zadnjice.
Spustite nogu, ali nemojte dotaći tlo.
Napravite dve serije po 20 ponavljanja, a za vreme poslednjeg odradite 10-sekundni izdržaj u gornjoj poziciji.
(She)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар