Otkrivena tajna srećnog braka

Rezultati istraživanja koje je sproveo General Social Surveys baziraju se na anketi sprovedenoj nad 238 oženjenih parova starijih od 65 godina, a pokazuju da je čest i redovan seks jedan od preduslova bračne sreće.

Čak i u poređenju sa ostalim faktorima, kao što su godine, pol, zdravlje i financijsko zadovoljstvo, seks se pokazao kao ključan faktor srećnog braka.

Čak 60 odsto parova koji praktikuju seks više od jednom mesečno izjavilo je da su zadovoljni svojim životom, za razliku od 40 odsto parova koji u seksu uživaju znatno ređe, a 80 posto parova koji su priznali da u seksu uživaju češće od jednom mesečno izuzetno su zadovoljni životom, pokazali su rezultati istraživanja predstavljeni na godišnjem gerontološkom sastanku u Bostonu.

"Ova studija će pomoći da se bavimo razlozima i uzrocima koji starije osobe sprečavaju da uživaju u seksualnom životu", rekla je vođa istraživanja Ejdrian Džekson, prof. na Poljoprivrednom fakultetu na Floridi.

"Pojašnjenje veze između seksa i sreće pomoći će nam u razvoju i organizaciji specifičnih intervencija na području seksualnoga zdravlja ovog rastućeg segmenta naše populacije", dodala je ona.
Izvor: T-Portal
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар