Kako dijeta utiče na grudi

Od neprestanih dijeta će se vaše grudi opustiti pre vremena. Ovde vam dajemo informacije na temu kako i zašto, kao i nekoliko korisnih saveta kako da vaš set ostane prelep i čvrst.


Kako opuštenost napada

Određeno opuštanje je neizbežno. Gravitacija, intenzivan rast grudi u ranim 20-im, trudnoća i dojenje uzroci su koji izazivaju promenu oblika vaših grudi. Svaka promena oblika dovodi do istezanja kolagena i elastina, dve komponente koje održavaju čvrstinu kože. Zbog svega toga, vaše grudi vremenom postaju manje čvrste, kažu dermatolozi. Ali kolagen i elastin ćete potrošiti još više, ako konstantno držite dijete. Štaviše, stalna oscilacija u kilogramima, u 20-im, na primer, može da dovede do toga da vam se grudi opuste već sa 30 godina. Ako neprestano nešto širite i skupljate, to će neminovno imati posledice, slično kao kod džempera. Što brže gubite i ponovo dobijate na težini, uz pomoć šok dijeta, to će se i grudi opuštati u većoj meri, zato što i kolagen i elastin trpe veći stres, ako se promene dešavaju rapidno, kaže dr Meri Džejn Mankin, klinički profesor ginekologije i akušerstva na Medicinskoj školi Univerziteta Jejl. Postoji još jedan način na koji drastično šaljete svoje grudi nadole: težinu koju izgubite u kratkom roku gotovo je nemoguće održati na duže staze. Ubrzo ćete povratiti kilograme, pa ćete ponovo dijetom pokušati da ih izgubite... a one će padati sve niže.
Zašto su vaše grudi najviše pogođene

Grudi su vrlo osetljive na promene u masi. Kada dobijete na težini, masno tkivo se najčešće prvo taloži na vašim ženskim delovima tela, za početak, na grudima, a to je takođe deo tela sa koga kilogrami prvo počnu da nestaju kod većine žena, kada drže dijetu. Što su veća variranja u težini, promene u dimenzijama i obliku osetiće i vaše grudi, zbog čega će i kasnije opuštanje biti veće.
Izgubite višak bez gubljenja čvrstine

Evo kako da pravilno držite dijetu i tako mlitavost držite podalje od sebe. Prvo, zaboravite drastične dijete što znači - zabranjen je svaki plan ishrane koji podrazumeva unos ispod 1.200 kalorija dnevno i/ili obećava gubitak u težini veći od pola kilograma nedeljno, savetuje dr Natali Rozenstok, nutricionista iz Njujorka. Gubitak težine veći od ovoga biće uzrok lomljenja više elastina i kolagena. Držite se stare dobre taktike koja podrazumeva tanjir sa više voća, barenog povrća, nemasnog mesa jer će zdrava hrana biti dobra preventiva za neželjeno opuštanje kasnije. I ne preskačite obroke. Ova loša navika usporava metabolizam i čini vas gladnim, tako da na duge staze nema napretka - sve ono što izgubite, vraća se vrlo brzo. I na kraju, još jedna značajna prednost laganih i umerenih programa: što je više vremena bilo potrebno da izgubite prekomernu težinu, veće su šanse da se višak neće vraćati - i tako prekidate začarani krug. Vežbe koje učvršćuju mišiće grudi, kao što su sklekovi, neće rešiti problem, ali će ga učiniti manje očiglednim, zato one treba da postanu sastavni deo vašeg redovnog treninga.
(Zest)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар