U Visokom druga konferencija o bosanskim piramidama - ICPB 2011

Konferencija je okupila 27 stručnjaka iz 11 zemalja i više od 150 gostiju i posetilaca iz 30 zemalja i trajaće do 10. septembra kada će biti upriličen obilazak kamenih kugli u Zavidovićima, javili su sarajevski mediji.

Prva naučna konferencija o bosanskim piramidama održana 2008. godine utvrdila je postojanje arheoloških fenomena na lokalitetima koji se istražuju.

Podseća se i da su stručnjaci iz oblasti arheologije i geologije potvrdili postojanje piramida u Visokom.

Dodaje se da ovogodišnja konferencija ima za cilj utvrđivanje svrhe piramida, ne samo ovih u Visokom već i ostalih u svetu. Većina piramida u svetu nisu grobnice kao što egiptolozi tvrde 200 godina, već su one imale sasvim drugu namenu.

"Merenja i snimanja elektromagnetnih polja i prisustvo kontinuiranog ultrazvuka dokazuju da je reč o veštačkoj tvorevini i veštačkom izvoru i to ćemo i prezentirati u toku konferencije", kazao je novinarima pred početak konferencije jedan od učesnika Paolo Debertolis.

Pored lokanih zvaničnika konferenciji prisustvuju ambasador Pakistana u BiH Sied Khalid Amir Jafferi i osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" doktor Semir Osmanagić.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар