Mesečni horoskop za septembar-rujan 2011.

Period poslednjeg letnjeg meseca prolazi u znaku dominacije Device (23. avgust/kolovoz - 22. septembra/rujna). Kako se to moze odraziti na vas poslovni i ljubavni zivot, kao i zdravlje?


OVAN (21. 3. - 21. 4)

Posao

Pred vama je naporan period, a posle 26. avgusta bićete spremni maksimalno da se posvetite poslu, naročito pod uticajem jednog Raka ili Strelca koji će vam u vreme prve Mesečeve četvrti 4. septembra predložiti da se pridružite zajedničkom projektu. Ukoliko se bude radilo o poslu sa strancima, bićete veoma zadovoljni, a u vreme punog Meseca, 12. septembra, možete iznenada dobiti poziv za odlazak u neku prekookeansku zemlju. Direktan hod Merkura, planete intelekta koja upravlja astrološkim kućama vašeg mentalnog zdravlja, povoljno se odražava na vaše aktivnosti, posebno ako se bavite poslom zbog kojeg često putujete. Posle 9. septembra pokušajte da smanjite troškove, a posle 15. septembra pokažite inicijativu u vezi s poslom koji biste mogli da obavljate sa jednom Vagom ili nekim Bikom. Finansijska situacija može bitno da se popravi zahvaljujući podršci poslovnih partnera. Ukoliko baš ne morate, do 19. septembra ne ulazite ni u kakve aranžmane po pitanju nekretnina. I pored povoljnih poslovnih mogućnosti koje vam se otvaraju posle 30. avgusta, značajno smanjite nepotrebne izdatke jer Jupiter, planeta koja simbolizuje velike prihode posebno u radu sa strancima, kreće retrogradnim hodom, zbog čega isplate na koje računate mogu kasniti. Oni koji očekuju zaposlenje posredstvom rođaka ili prijatelja mogu doživeti razočaranje.

Ljubav

Venera, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa do 15. septembra boravi u konzervativnoj Devici i od 31. avgusta pravi dobar aspekt sa Marsom, vašim vladaocem, što se može pozitivno odraziti kako na one koji su u braku tako i na one koji su na početku veze. Kod mladih parova početkom perioda biće naglašen uticaj okoline, pre svega, porodice. Ukoliko ste slobodni i pri tom muškarac, koleginica u znaku Blizanaca, Device ili Škorpije može da bude povod raznim pričama o vama. Stabilan i pouzdan Jarac, koga dugo poznajete, zasada je najbolji izbor, naročito za sredovečne Ovnove koji su u dugoj vezi ili pred drugim brakom. Neko ko živi u inostranstvu ili u drugom gradu može da vas zaintrigira, a krajem ovog perioda, posle 19. septembra, martovski Ovnovi mogu da budu zainteresovani za nekog julskog Lava ili novembarskog Strelca. U vreme prve Mesečeve četvrti može da vam se dopadne jedan Rak, a u vreme punog Meseca 12, 13. i 14. septembra moguć je neočekivani flert sa nekim ko često putuje u prekookeanske zemlje. Ovnove rođene 1976. ili 1988. očekuje veliko ljubavno iskušenje, naročito dame kojima se može dopasti atraktivni sportista.

Zdravlje

Stomačne tegobe.



* * * * *

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Jupiter u vašem znaku, u kojem je izrazito jak, 30. avgusta kreće retrogradnim hodom, pa do tog datuma pokušajte da zaključite posao sa strancima, potpišete ugovore ili započnete neki novi posao. Aprilski Bikovi biće pod najvećim uticajem Jupitera, planete koja simbolizuje bogatsvo i kontakte sa strancima i svoj život će organizovati tako da sa što manje rada dođu do što veće zarade. Neće želeti da rade po svaku cenu, a pomoći će im direktan hod Merkura, planete logike i vladaoca njihovog astrološkog polja novca. Do 15. septembra Venera u Devici vam je naklonjenja, pa ukoliko ste na zadovoljavajućem radnom mestu može vam pomoći da dođete i do dodatnog izvora prihoda. Posle 15. septembra, saradnja sa drugim Bikovima i Jarčevima biće poboljšana, a ukazaće vam se i prilika da radite u medijima ili sa osobama prisutnim u javnosti. Rođeni posle 15. maja krajem perioda mogu očekivati dobru poslovnu ponudu od Ovna, Lava ili Škorpije. Pozicija Mesečevih četvrti ide vam u prilog, naročito u vreme mladog Meseca, 29. avgusta, predstoji sklapanje dobrog posla. Četvrtog i 12. septembra verovatno ćete otputovati u inostranstvo, a 20. septembra su mogući iznenadni poveći dobici.

Ljubav

Venera, vladalac vašeg znaka u konzervativnoj Devici, do 9. septembra čini vas sklonim da se vraćate u prošlost i da razmišljate o pomirenju sa drugim Bikom, Ribama, Škorpijom ili Ovnom. Mnogi Bikovi će se pre opredeliti za samoću nego za nekvalitetnu vezu, dok će se neki odlučiti za ulazak u brak. Dame Bikovi koje su dugo želele proširenje porodice, mogu da budu prijatno iznenađene, jer će se to i dogoditi tokom ovog perioda. Od 9. do 15. septembra slobodni Bikovi biće u prilici da upoznaju osobu koja se bavi umetnošću. Ukoliko vaš posao podrazumeva da ste u kontaktu sa osobama koje su prisutne u javnosti, radite u medijima, bavite se modom i marketingom ili imate privatnu firmu, preko posla ćete upoznati osobu koja će vas jako zaintrigirati. Ako spadate u one Bikove koji vole poznanstva preko interneta, najverovatnije ćete ostvariti interesantan kontakt s nekim ko živi u prekookeanskoj zemlji, a u vreme punog Meseca, 12. septembra, moguće je poznanstvo sa doktorom, farmaceutom, hemičarem, umetnikom ili sportistom. Krajem perioda, dame Bikovi zainteresovaće se se za sportistu koji je najverovatnije rođen u znaku Ovna, Lava ili Jarca. Asterid Karma u vašem znaku čini vas spremnim za novu ljubav, sudbinsku i karmičku, moguće sa osobom koju već poznajete.

Zdravlje

Bićete zadovoljni svojim izgledom.




* * * * *

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Posle skoro mesec dana retrogradnog hoda, Merkur 27. avgusta kreće direktnih hodom preko znaka Lava, što se veoma povoljno odražava na sve Blizance. Bićete spremni da uložite mnogo više napora u svaki intelektualni posao i trebalo bi da se posvetite učenju stranih jezika, a studenti polaganju ispita. Uspehu se mogu nadati intuitivni Blizanci koji imaju veliku podršku Bika, Vage, Raka ili Riba, a oni koji žele da započnu saradnju sa strancima najbolje je da se za to odluče u vreme prve Mesečeve četvrti, 4. septembra. Ukoliko spadate u Blizance koji traže posao vreme Mesečevih četvrti veoma vam je naklonjeno, naročito ako do posla treba da dođete preko člana porodice ili nekog ko je blizak vašoj kući. Koristite povoljne okolnosti za posao u vreme mladog Meseca, 29. avgusta, kao i u vreme punog Meseca 12. septembra, dok u vreme poslednje Mesečeve četvrti možete naći honorarni posao u medijima ili u privatnoj firmi koja se bavi izdavaštvom. Majski Blizanci, koji se bave nekim dinamičnim poslom, sportom ili zbog posla često putuju, krajem perioda mogu uspostaviti dobru saradnju sa Lavom, naročito ako se radi o nekom ko živi u inostranstvu.

Ljubav

Jupiter, vladalac vašeg astrološkog posla i partnerskih odnosa, kreće retrogradnim hodom 30. avgusta, što vas prilično može destabilizovati jer vam ponošanje partnera neće biti baš sasvim jasno. Kako je Jupiter čak i u retrogradnom hodu izuzetno jak, naročito u znaku Bika i u vašoj 12. astrološkoj kući podsvesti i intuicije, upotrebite snagu svog šestog čula da biste shvatili ponašanje svog partnera. Ukoliko želite da tokom ovog perioda prođete što bezbolnije i bez ljubavnih trzavica budite spremni na neku vrstu kompromisa, pogotovo ako živite u zajednici sa roditeljima ili roditeljima vašeg partnera. Ako spadate u slobodne Blizance koji priželjkuju da im se dogodi neki lep susret ili neko novo poznanstvo, to se može dogoditi 3, 4. ili 5. septembra, ili u poslednjoj sedmici ovog perioda, odnosno između 15. i 22. septembra. Vaš društveni život biće mnogo bogatiji u drugoj polovini perioda, što će vam omogućiti da steknete nova poznanstva, a oni koji su u dužoj vezi ili braku trebalo bi u tom periodu da odu na kraći zajednički put. Vaš znak je posebno popularan u društvu i verovato mnogima delujete harizmatično, jer su asteroidi ljubavi povoljno postavljeni prema vašem znaku, zbog čega vaš ljubavni život mnoge intrigira i vi ste neko o kome se priča.

Zdravlje

Uzimajte više vitamina.



* * * * *

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Poslovne veze sa prijateljima imaju veliku ulogu u vašem životu i ukoliko ste početkom ove godine započeli novu saradnju upravo sa prijateljima moguće je da će doći do manjeg zastoja u poslovanju, pa ćete biti primorani na kompromise koje ćete nerado činiti. Ipak, uspećete da nađete rešenje za gotovo sve poslovne probleme, čak i one finansijske, a ukoliko želite da uđete u nove poslove to bi trebalo da bude u vreme mladog Meseca 29. avgusta. Drugi povoljan dan je u vreme punog Meseca 12, 13. i 14. septembra. Junski Rakovi mogu očekivati podršku jedne Device posle 9. septembra, a oni koji se nadaju većem prilivu novca moraće da sačekaju kraj perioda i bilo bi dobro da budu uporni u insistiranju da im se plati ono na šta imaju pravo. Ako spadate u energične, poslovne Rakove u drugoj polovini septembra otvaraju vam se nove mogućnosti za saradnju sa Bikovima, Rakovima i Ribama. Jarac i Škorpija mogu biti dobri saradnici. Sa jednim Strelcem moraćete da napravite poslovni dogovor na novim osnovama. Tokom ovog perioda na Vodoliju nećete moći da računate, naročito ako ste u poslednjih nekoliko meseci često dolazili u konflikt. Finansijska situacija biće relativno povoljna i zavisiće od vaše spremnosti da rizikujete i ulažete novac u nove poslove.

Ljubav

Saturn, planeta upornosti, principijelnosti i ambicije, izuzetno jak u Vagi, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa simbolizuje tip osobe kojoj težite i predstavlja nekoga na koga želite u svemu da se oslonite. Tokom ovog perioda damama Rakovima biće izuzetno važno da su u vezi s nekim ko im pruža sigurnost, kako emotivnu tako i materijalnu. Ako ste slobodna dama Rak moguća je veza s nekim ko nije slobodan, a ukoliko ste gospodin Rak u vreme mladog Meseca 29. avgusta predstoji poznanstvo sa atraktivnom svetlokosom osobom, najverovatnije sa jednim Blizancem ili Lavom. U vreme prve Mesečeve četvrti može vas privući šarm jednog Strelca, verovatno se radi o dugogodišnjoj simpatiji ili prijateljstvu koje se polako pretvara u ljubav. Ukoliko je vaša simpatija jedan Bik ili jedna Riba moraćete da imate više strpljenja za partnera nego inače, a moguće je i razdvajanje na izvestan period zbog partnerovih obaveza. Rakovi umetnici mogu očekivati poznanstvo s nekim ko se takođe bavi umetnošću, a koga mogu upoznati preko posla, najverovatnije u inostranstvu. U ovom periodu asteroid Amor sve vreme boravi u vašem znaku, vrlo blizu Marsa, što vas čini posebno harizmatičnim, ali i spremnim da uđete u vezu sa jednom Ribom ili Škorpijom.

Zdravlje

Pazite se mogućih povreda.



* * * * *
LAV (23. 7. - 22. 8)

Posao

Kada Sunce prelazi preko znaka Device uglavnom ste mnogo aktivniji i angažovaniji na poslu. Ukoliko ste planirali posao koji u prethodnom periodu nije mogao da se realizuje, sada ćete moći lakše da vidite rezultate svojih napora. Merkur, planeta intelekta koji je vladalac vaše astrološke kuće prijatelja, javnosti i posla, od 26. avgusta kreće direktnim hodom, što znači poboljšanje saradnje sa mnogim kolegama i poslovnim partnerima. Kada ulaskom u Devicu 9. septembra bude značajno ojačao svoju poziciju i vi ćete imati mnogo ozbiljniji pristup poslu. Mlad Mesec 29. avgusta u astrološkom polju posla donosi uvećanje prihoda u radu sa Rakom, Bikom ili Ribama, a ukoliko ste već postigli određen status u okviru profesije, imaćete priliku da sarađujete sa mlađim kolegama koji će vam biti veoma privrženi i preko kojih vam predstoji unapređenje odnosa sa osobama iz inostranstva. U vreme punog Meseca 12. septembra možete imati neočekivane dobitke - u igrama na sreću, preko nasledstva ili poslovnog partnera. U drugoj polovini septembra bićete mnogo aktivniji, komunikativniji i spremniji da prihvatite ponude saradnika. U ovom periodu biće vam ponuđena saradnja s nekom većom javnom institucijom, što ćete prihvatiti kao dodatni posao, ili ćete razmišljati o prelasku na novo radno mesto.

Ljubav

Uran (vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa) i dalje ide retrogradnim hodom zbog čega imate utisak da je partner mnogo popustljiviji i kooperativniji. Ako ste se tada sa nekim pomirili, primirje će potrajati. Ali, ne zaboravite da „vuk dlaku menja, a ćud ne“, jer su mogući neočekivani i vrlo neprijatni obrti. Ukoliko ste dama Lav, a dopada vam se sportista ili političar, teško ćete moći da ostvarite konstruktivan odnos, jer će vaša posesivnost izbiti u plan što on češće bude odsutan od kuće. Gospoda Lavovi neće pokazivati mnogo razumevanja za partnerku, jer će biti prvenstveno okrenuti poslu, karijeri i novcu. U septembru su moguće manje trzavice i ljubomorne scene sa partnerkom, pogotovo ako se radi o nekom senzibilnom znaku. Ukoliko ste slobodni, imate sve šanse da sretnete nekog Strelca, Raka ili Vagu i da započnete emotivnu vezu. Ako ste julski Lav, krajem perioda kao da ćete se probuditi iz letargije i krenućete u „akciju“. Bogat društveni život kako muškarcima, tako i damama Lavovima može doneti neslućene mogućnosti na ljubavnom planu, naročito sa osobama koje se bave umetnošću. Ako vam se ukaže prilika da idete sa kolegom/koleginicom na službeni put, a radi se o nekom ko vam se odavno dopada, najverovatnije nijedno od vas neće odoleti iskušenju, pogotovo ako to bude u vreme punog Meseca u tajanstvenim Ribama, oko 12. septembra.

Zdravlje

Smanjite obroke.




* * * * *

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

U vreme vladavine vašeg znaka osećate se dobro i uspevate da organizujete svoj život, tako da vam ostane dovoljno vremena kako za posao, tako i za bogat društveni život. Već 29. avgusta mlad Mesec u vašem znaku donosi nove poslovne mogućnosti i to sa jednim Rakom, sa kojim ste oduvek dobro sarađivali. Najverovatnije do sledeće Mesečeve četvrti u Strelcu, 4. septembra već ćete znati na čemu ste. Cilj vam je da na najednostavniji način započnete posao sa osobama u koje imate veliko poverenje, odnosno sa Lavovima, Devicama ili Bikovima. Ulazak Merkura (vašeg vladaoca i planete biznisa i intelekta) u vaš znak znači mogućnost proširenja saradnje sa osobama koje su veoma uspešne i na koje možete u svakom pogledu da se oslonite. Jedan Bik ili Vaga, a moguće i Riba želeće sa vama da započnu nov posao i biće vam veoma privrženi, naročito ako se radi o poslu u okviru trgovine, medija ili o uslužnim delatnostima. U vreme punog Meseca u polju partnerskih odnosa, 12. septembra, pozitivan uticaj prijatelja na vas znači i mogućnost proširenja saradnje sa strancima. Avgustovske Device krajem avgusta mogu biti pod manjom tenzijom kada je u pitanju saradnja sa strancima, ali situacija se neće ništa bitno promeniti, jedino može doći do manjeg zastoja, zbog nepredviđenih okolnosti.

Ljubav

Tranzit Marsa preko vama prijateljski nastrojenog znaka Raka, koji će skoro sve vreme biti u konjunkciji sa asteroidom Psihom, donosi mogućnost lepe ljubavi s nekim ko će vam imponovati i ko će podsticati vaše ambicije. Pozicija Mesečevih četvrti ide vam u prilog, osim prve Mesečeve četvrti u Strelcu, 4. septembra, kada možete biti skloni ljubomornim scenama jer će vas partner isprovocirati. Slobodne Device biće u prilici da preko prijatelja upoznaju vrlo zanimljivu osobu. Ukoliko vam se dopada jedan Jarac koga viđate na poslu, uz malo upornosti imate sve šanse da ga osvojite. Ako ste u vezi s nekim ko često putuje u inostranstvo ili radi u inostranoj firmi, vaši susreti će se prorediti, ali to neće bitno uticati na kvalitet veze. U vreme punog Meseca u Ribama, 12, 13. i 14. septembra imate mogućnost da upoznate atraktivnu osobu o kojoj nećete uspeti mnogo da saznate, što će je činiti u vašim očima još interesantnijom i tajanstvenijom. Muškarci Device biće posebno romantični i skloni zaljubljivanju u osobe koje im iz nekih razloga nisu nedostupne. Pazite da se ne zaljubite u osobu koja nije slobodna ili sa kojom vas deli veliki broj godina. Asteroidi ljubavi su veoma izazovno postavljeni prema vašem znaku, naročito za one Device kojima se dopadaju osobe koje viđaju na poslu.

Zdravlje

Smanjite uzimnje alkohola.



* * * * *

VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Tranzit Sunca preko znaka Device kod vas uvek stvara nesigurnost i strepnju da bi se nešto nepovoljno moglo dogoditi, a tiče se vašeg statusa na poslu. Ali, imate veliku pomoć i podršku kako Blizanca, tako i Lava, koji vas neće izneveriti kada vam to bude potrebno. Od 27. avgusta do 9. septembra bilo bi dobro da donesete sve važne odluke u vezi s poslom, a posle tog perioda, ukoliko budete morali da zaključujete ugovore i sklapate poslove oslonite se isključivo na svoju intuiciju. Tokom prve Mesečeve četvrti, 4. septembra, najverovatnije ćete biti u prilici da se sretnete s nekim ko odavno s vama želi da uspostavi saradnju, a živi u inostranstvu ili radi za inostranu firmu. Ukoliko se radi o Raku ili Biku, osobi dobrog materijalnog stanja koja ima privatnu firmu – ne oklevajte nego prihvatite ponudu. Venera, vladalac vašeg znaka od 15. septembra imaće pozitivan uticaj, naročito na Vage rođene u septembru, pa do kraja ovog perioda možete očekivati veći priliv novca ili neku zaostalu uplatu od Lava, Ovna ili Škorpije. Finansijska situacija će se postepeno popravljati, uglavnom zahvaljujući saradnji sa iskusnim kolegama koji će vam biti desna ruka u poslu. Ako očekujete novac preko suda moguća su kašnjenja sa isplatom.

Ljubav

Vladalac astrološke kuće ljubavi tokom celog perioda nalazi se u vašoj astrološkoj kući karijere, tako da poslovni kontakti mogu doneti razne mogućnosti na polju ljubavi. Vage koje se bave umetnošću ili su prisutne u medijima mogu napraviti nesmotrene poteze što može biti povod raznim tračevima, naročito ako budu u vezi s nekim ko nije slobodan. Muškarce Vage privući će ambiciozna dama, najverovatnije u znaku Ovnova, Škorpije, Lava ili Jarca. Tokom ovog perioda mnoge Vage uspeće da reše probleme od životnog značaja i naći će se na nekoj vrsti prekretnice kada je u pitanju njihov ljubavni život. Ukoliko ste tipična Vaga, diplomatski nastrojena i uzdržana zbog prisustva Saturna u vašem znaku, svojim pomalo hladnim stavom možete zbuniti one koji bi želeli da osvoje vašu naklonost. Sklonost ka tajnim vezama biće karakteristična za mnoge predstavnike vašeg znaka, a poslovna putovanja biće idealna šansa da budete sa osobom koja vam se dopada. Preko posla predstoji vam poznanstvo i udvaranje u vreme punog Meseca 12. septembra i u vreme poslednje Mesečeve četvrti, 20. septembra. Ako ste u vezi sa Strelcem ili Bikom, a odnos nije baš idealan pokušajte da ga izgladite do kraja avgusta, jer će posle tog perioda partner biti znatno uzdržaniji i manje voljan da čini bilo kakav kompromis.

Zdravlje

Mogući stomačni problemi.



* * * * *

ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Vašem znaku odgovara tranzit Sunca preko Device, pa ste tokom ovog perioda u godini uglavnom veoma aktivni, imate mnogo novih ideja i spremni ste da započnete nove poslove. Već 29. avgusta mlad Mesec vam donosi konkretnu ponudu dugogodišnjeg kolege rođenog u znaku Bika, Raka, Lava ili Riba i vi ćete do 4. septembra razmišljati o prihvatanju ponude. Merkur, planeta biznisa, svojim direktnim hodom preko astrološkog polja javnosti i prijatelja u Devici gde je jak, od 9. septembra naklonjen je Škorpijama koje su sklone finansijskim rizicima, ali pazite da ne napravite pogrešnu procenu, pogotovo ako posao treba da sklopite sa Vodolijom. Poslovni odnos sa Jarcem može biti veoma interesantan i najverovatnije ćete napraviti neku vrstu tajnog dogovora koji će vam omogućiti da na duži rok sebi obezbedite dobra finansijska sredstva. Pun Mesec u Ribama 12. septembra donosi mogućnost uvećanja prihoda, dobitak u igrama na sreću ili preko zaključenja partnerskog odnosa s jednom Devicom. Posle 15. septembra smanjite troškove, pogotovo ako ste skloni trošenju novca na luksuz. U poslednjoj sedmici septembra ukazaće vam se povoljne prilike na poslu, ukoliko ste rođeni u poslednjoj dekadi znaka, naročito u saradnji sa Ovnom, Lavom, Jarcem ili nekom drugom Škorpijom. Kada su partnerski odnosi u pitanju pokušajte da ih rešavate mirnim putem, ne ulazeći u sudske sporove naročito ne po pitanju novca.

Ljubav

Venera (vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa i astrološke kuće tajnih ljubavi) nalazi se u konzervativnoj Devici sve do 9. septembra i, bez obzira na to što je to slab položaj planete ljubavi, vama ipak odgovara jer donosi mogućnost ostvarenja nežnog prijateljstva i razumevanja s jednim Bikom, Rakom ili jednom Ribom. Posle ulaska Venere u Vagu 9. septembra partner će postati za vas velika enigma ili će vršiti pritisak na vas u vezi s nečim što niste spremni da prihvatite, pogotovo ako ste muškarac Škorpija. Ukoliko ste dama Škorpija pokušaćete na diplomatski način da postignete cilj i partner će, naročito ako se radi o Jarcu, Ribama ili Biku, biti voljan da vam napravi neke ustupke. Slobodne Škorpije koje priželjkuju nova poznanstva u vreme mladog Meseca 29. avgusta, punog Meseca 12. septembra ili u vreme poslednje Mesečeve četvrti 20. septembra mogu sresti osobu koja im po svim kriterijumima odgovara. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, priča o novcu, odlasku u inostranstvo ili o organizaciji zajedničkog života može biti kamen spoticanja, ali ne i nerešiv problem. Ako spadate u one retke i neodlučne Škorpije koje nisu u stanju da se oslobode uspomena i nisu raščistile sa prošlošću, od 15. do 22. septembra bićete na velikom iskušenju, jer baš u tom periodu možete sresti nekadašnju simpatiju koja vas može uzdrmati.

Zdravlje

Uradite laboratorijske analize.



* * * * *

STRELAC (22. 11. - 21. 12)

Posao

Kada Sunce prelazi preko vaše astrološke kuće karijere, što se događa upravo tokom ovog perioda, donosi vam mogućnost proširenja poslova i saradnje sa Lavovima, Blizancima i Devicama. Jupiter (planeta koja utiče na vaš društveni status i koja je veoma jaka u tranzitu preko znaka Bika) posle 30. avgusta kreće retrogradno zbog čega je prva sedmica ovog perioda povoljna za svaku vrstu započinjanja novog posla ili sklapanja ugovora sa strancima. Ali, nemojte očekivati da će se poslovi odvijati nesmetano i bez zastoja što će od vas zahtevati dodatno strpljenje. Vaš ego može biti prilično uzdrman neočekivanim razvojem događaja ili nekim dugovanjima koja ćete morati da zahtevate da vam isplate, zbog čega povremeno možete imati pad entuzijazma i pokazivati izvesno nestrpljenje kako prema kolegama, tako i sa pretpostavljenima. S obzirom na to da vaš znak važi za jedan od najoptimističnijih nemojte kolonuti duhom ako budete suočeni s nelojalnom konkurencijom ili ako budete trpeli kritike na svoj račun. U vreme mladog Meseca 29. avgusta i punog Meseca 12. septembra bićete prilično netolerantni, ali zato u vreme prve i poslednje Mesečeve četvrti, odnosno 4. i 20. septembra, očekujte dobre ponude u vezi s poslom u okviru kojeg ćete moći da pokažete sve svoje sposobnosti.

Ljubav

Merkur, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa, kreće direktnim hodom preko vama naklonjenog znaka Lava što može doneti poboljšanje odnosa sa stalnim partnerom, pogotovo ako se radi o Blizancima. Ukoliko ste u vezi sa Ovnom, Rakom ili Vodolijom često nećete znati na čemu ste, a i predstavnici vašeg znaka spadaju u one kojima se porodica previše meša u ljubavnu vezu. Do 9. septembra tranzit Venere preko znaka Device muškarcima rođenim u ovom znaku može doneti simpatije kod koleginica, a ukoliko ste dama Strelac, koleginice će pomno pratiti ko je vaša simpatija na poslu i bićete neko o kome se priča s povodom. Slobodni Strelci verovatno će biti pozivani na razne kućne zabave ili na neka veća okupljanja, pa u vreme punog Meseca 12. septembra mogu upoznati osobu koja će ih veoma zaintrigirati. Ali, nećete tako lako želeti da se emotivno vezujete za bilo koga, čak i ako se radi o jakim emocijama. Poslednja sedmica ovog perioda mnogo je povoljnija, naročito za predstavnike vašeg znaka koji su rođeni u prvoj dekadi jer će ulazak Marsa, planete erotike u znak Lava, kao i ulazak Venere, planete ljubavi u znak Vage značajno olakšati tenziju između vas i stalnog partnera.

Zdravlje

Ne uzimajte hladne napitke.



* * * * *

JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Asteroid mudrosti Palada iz vašeg astrološkog polja posla vraća se ka vašem znaku, pa će rođeni u poslednjoj dekadi znaka preispitivati neke ranije donete odluke. Asteroid Karma u Biku čini vas spremnim da se uhvatite u koštac sa rešavanjem suštinskih pitanja u vezi s vašom karijerom i iako mnogi misle da ste preterano ambiciozni, vi ćete se baviti prvenstveno elementarnim problemima koje do sada niste rešili. Mnogi o vama imaju visoko mišljenje, a vi ne dajete od sebe ni približno onoliko koliko biste mogli. Mlad Mesec 29. avgusta u Devici i Mars u Raku mogu vam pomoći da nađete kompromisno rešenje sa kooperativnim kolegama. Sledeća šansa je u vreme punog Meseca u Ribama 12. septembra. Pazite da sami sebi ne napravite lošu uslugu 4. septembra kada vas jedan vatreni znak može nagovoriti na nešto sa čime se intimno ne slažete. Vodolija zbog svoje originalnosti i spremnosti ka rizicima i Ribe svojim senzibilitetom, ojačane ulaskom Neptuna u njihov znak odlični su saradnici, ali jedna razumna Devica i privrženi Bik i Škorpija mogu vam biti od velike koristi. Muškarci Jarčevi trebalo bi da se oslone na ambiciozne koleginice, a dame Jarčevi na suptilne, prefinjene kolege. Jak Saturn u Vagi zahteva da se napravi balans sa suprotnim energijama i imaćete onoliko uspeha koliko budete otvoreni za svaku vrstu sugestija i predloga.

Ljubav

Jak Saturn u Vagi znači da ste maksimalno posvećeni porodici. Partner se povlači u sebe i igra na kartu nežnosti, neshvaćenosti i ranjivosti. Ali, niste spremni da to prihvatite kao činjenicu, uvereni ste da se poigrava s vama i verovatno ćete potražiti razumevanje u društvu nekog ko je iskreniji i strastveniji. Mladi muškarci Jarčevi biće veoma podozrivi prema devojkama koje tek upoznaju, a dame Jarčevi će biti više nego tajanstvene i uzdržane. Vas je teško osvojiti i još teže zadržati kao partnera, a ojačani snagom Saturna teško da bi bilo ko mogao da prođe vaš filter. Jedino neko iz prošlosti, oličen u Saturnu, tamnokos i uspešan može da vam bude dostojan partner. Problem je što će, takođe, biti veoma zahtevan i prilično uzdržan. Vreme punog Meseca 12. septembra je kao stvoreno za sastanak u tajnosti ili za započinjanje veze sa umetnikom, lekarom ili strancem. Ukoliko imate porodične probleme, ne pričajte nikome o njima, mnogi jedva čekaju da vam kola pođu nizbrdo. Devica, Bik i Strelac mogu biti solidni partneri na duže staze. Tokom ovog perioda možete nakratko popraviti odnos sa Lavom ili Ovnom, ali harmonični odnosi najverovatnije neće potrajati.

Zdravlje

Bavite se rekreacijom.



* * * * *

VODOLIJA (20. 1. - 19. 2)

Posao

Poslovni odnosi s Jarčevima i Vagama mogu biti vrlo uspešni, sa Jarčevima tokom celog perioda, a sa Vagama tek u drugoj polovini septembra. Ovan nije za vas idealno rešenje čak ni u podznaku iako vam može dati dobre ideje. Ribe, posebno februarske su tu da vam se nađu i u vreme punog Meseca u Ribama 12. septembra možda ćete nešto zajednički proslavljati, neki uspeh ili početak nove saradnje. Asteroid mudrosti Palada iz vašeg znaka vratio se u Jarca u astrološko polje vaše podsvesti i intuicije, pa ćete voditi brojne poverljive razgovore sa onima u koje imate beskrajno poverenje. Saradnici, prijatelji i kolege iz mladosti biće oni na koje ćete moći da se oslonite, ali samo ako im se niste nečim zamerili. Mlad Mesec 29. avgusta može doneti finansijske probleme i moguću tenziju u radu sa Devicama, Rakovima ili Ovnovima. Prva Mesečeva četvrt vam savršeno odgovara 4. septembra jer će do tada i Merkur, planeta intelekta i komunikacije, krenuti direktnim hodom, pa ćete u tom periodu uspeti da nađete odgovarajući posao ili da pronađete poslovnog partnera za rad sa strancima. I poslednja Mesečeva četvrt 20. septembra vam odgovara, naročito mladim i talentovanim Vodolijama koje se bave novim tehnologijama ili muzikom.

Ljubav

Kad Sunce prelazi preko Device, partner je uznemiren i uglavnom pokušava da privuče vašu pažnju. U tom periodu vi ste zaista skloni da pogledate sa strane, a sa Marsom u vašoj astrološkoj kući posla mnogi će vam se udvarati, naročito ako ste dama Vodolija. Noćni život biće vam veoma bogat i ukoliko ste u vezi sa Lavom, Devicom ili Ovnom, mogući su razni obrti na ljubavnom planu. Nekome je veoma stalo da vas osvoji, ali na svoj način. Ako znate ko je u pitanju i ukoliko odavno pokušavate da njemu/njoj nametnete svoj stil, vaša „igra“ se nastavlja. U vreme prve Mesečeve četvrti 4. septembra, ako budete na putu, naročito u inostranstvu, sledi flert, avantura ili otvoreno udvaranje. Veza se može nastaviti i posle povratka u zemlju. Asteroid Kiron koji simbolizuje grižu savesti, osećaj nesavršenosti, promašaja i nedovoljne lične satisfakcije u vašem znaku, tera vas da se pozabavite sobom. Bez dobre samoanalize, naročito vaših propusta i promašaja nećete pronaći sreću u ljubavi. Muškarci Vodolije, pogotovo januarske, najverovatnije će biti u vezi s poslovnom ženom koja im može biti istovremeno i sjajna saradnica, a dame Vodolije više će biti naklonjene umetnicima i novinarima. Ako ste u dužoj vezi ili braku, moguće je mešanje jednog Bika ili Device u vašu vezu.

Zdravlje

Smanjite obroke.



* * * * *

RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Otkako je Neptun ušao u vaš znak dobili ste „krila“, inspiraciju i verovatno podršku mnogih za ono što radite. Bez obzira na to kojim poslom se bavite, uvek izazivate divljenje okoline. Jupiter, planeta koja simbolizuje veliki uspeh, 30. avgusta kreće retrogradnim hodom preko zanaka Bika, vašeg astrološkog polja intelekta zbog čega možete napraviti pogrešnu procenu situacije i uložiti novac u nešto što vam se neće tako brzo isplatiti. Ukoliko ste poslovno vezani za Devicu, Lava ili Jarca, u vreme mladog Meseca 29. avgusta moguć je dogovor u vezi s nečim što bi moglo postati dugoročni projekat. Ovan je prilično nepouzdan saradnik, naročito ako je pod uticajem drugog Ovna ili Raka, pa ćete morati da se potrudite oko njega ako vam je baš stalo da ga imate kao saradnika. Finansijska situacija se može popraviti zahvaljujući jednoj Devici ili nekoj drugoj Ribi koja će biti spremna da radi s vama i to pod vašim uslovima. Na suptilan način postižete ono što hoćete. Ne želite sebi da stvarate neprijatelje, ali otvoreno izlažete svoje stavove. Ako 12, 13. ili 14. septembra dobijete poziv za važan sastanak, možda ćete moći da postignete dogovor o nečem, veoma bitnom. Posle 15. septembra smanjite izdatke i ne ulazite u nedovoljno definisane poslovne aranžmane.

Ljubav

Malo ko može da tvrdi da zna kakav vam je ljubavni život, jer ste veoma diskretni i trudite se da ne date nikome povoda za priče. Imate velikog uticaja na partnera, naročito ako se radi o jednom Biku ili Škorpiji, ali sa Jarcem teško da možete lako da nađete zajednički jezik. Što vaš posao ima više veze sa inostranstvom i putovanjima, to su veće šanse da upoznate nekoga ko će vam se dopasti. Ako u poslednje vreme mislite na osobu sa kojom ste bili u ranoj mladosti, a živi u inostranstvu moguće da će doći do kontakta, ali biste time samo mogli da iskomplikujete svoj život. Retrogradni Jupiter, simbol inostranstva ne pomaže vam mnogo kada su u pitanju veze sa osobama koje žive daleko od vas. Crni Mesec Lilit u astrološkoj kući posla, damama Ribama donosi moćnog uticajnog muškarca, sportistu ili veoma aktivnog Ovna, Jarca ili Škorpiju sa kojim mogu ostvariti dobar odnos, dok muškarci Škorpije verovatno imaju afinitet prema jednom Biku, Devici ili Vagi. U vreme Mesečevih četvrti, naročito u vreme mladog Meseca 29. avgusta i punog Meseca 12. septembra, moguća je romansa. Asteroid Amor u astrološkoj kući ljubavi pomaže vam da, ukoliko ste slobodni, upoznate nekog ko vam po svom senzibilitetu savršeno odgovara.

Zdravlje

Dobro se osećate.
Izvor: Novosti

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар