Kako da izoštrite intuiciju

Odlučili ste da prihvatite poslovnu ponudu, ali ste u dubini duše znali da to nije bilo pametno i da se neće dobro završiti. Ili vam je neko spomenuo susret s vašim poznanikom koga dugo niste videli, a vi ste odmah znali o kome je reč i pre nego što ste čuli njegovo ime.

Zvuči vam poznato, zar ne? Glas spoznaje, koji izvire iz dubine naše duše, nema u svojoj osnovi nikakav logičan proces. To je alternativan izvor znanja, sposobnost spoznaje koja nam je svima data rođenjem. Osim toga što smo svi intuitivni (u većoj ili manjoj meri), dobra vest je da intuiciju možemo da razvijamo.
Intuicija je sredstvo kreativnog samoizražavanja, posebno u likovnom stvaralaštvu, muzici i književnosti, a stoji i u osnovi mnogih zapaženih uspeha na području nauke i preduzetništva. Tu često govorimo o moćnicima koji su zgrnuli bogatstvo i stekli slavu zahvaljujući „čistom filingu“.

Probajte „čitanje naslepo“
Uzmite tri lista papira, razmislite o problemu s kojim ste trenutno suočeni, pa na svaki list zapišite po jedno moguće rešenje. Okrenite listove naopako i dobro ih pomešajte. Potom polako iznad njih prelazite rukom i iznad svakog obratite pažnju na osećaje - iznad kojeg papira je osećaj bio najsnažniji, najpozitivniji? Okrenite papire i usmerite se na rešenje za koje ste naslepo imali najbolji osećaj.

Vežbajte šesto čulo
- Meditirajte, utišajte um i osluškujte - svakodnevno odvojite vreme u kojem ćete „iskusiti“ tišinu. Nemojte razmišljati, analizirati, pokušati da sve shvatite. Pustite misli neka slobodno lutaju, a otvorite vrata idejama i rešenjima.
- Naučite da verujete unutrašnjem glasu - ako vam nešto prosto nije kako treba, moguće je da ste u pravu. Intuicija je vaš unutrašnji vodič i morate naučiti da joj verujete. U početku to može biti zastrašujuće, ali joj pružite mogućnost da se razvije.
- Zaposlite podsvest tokom spavanja - pre odlaska na spavanje, usredsredite se na problem koji niste uspeli da rešite. Razmišljajte o njemu, istražujte moguća rešenja. To će zaposliti vašu podsvest, koja bi mogla da vam ponudi kreativna rešenja tokom sna. Stoga uvek imajte pri ruci olovku i papir kako biste mogli i usred noći da zapišete ideju koja vas je iznenada probudila.
(Alo!)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар