Dani u nedelji - Koji je za šta dobar, a za šta nije?

Koji je dan u nedelji najpovoljniji za početak dijete, odvikavanje od cigareta, seks ili kupovanje deonica? Znali ste da postoji idealan dan u sedmici za baš sve - od odlaska na dijetu do rađanja? Kao i za letenje avionom ili posetu doktoru?

Ponedjeljak
Dobar za:
Kupovanje deonica - berzanski stručnjaci uočili su da se ponedeljkom uglavnom nastavljaju kretanja započeta u petak pa je lakše predvideti promenu cena i izvući se na vreme.
Loš za:
1. Početak dijete. Trećina onih koji počnu sa dijetom u ponedeljak odustanu od nje do četvrtka, pokazuje anketa na Yahoou.
2. Jedenje ribe. Mnoge ribarnice ponedjeljkom nude ribu od petka.
3. Intenzivne emocije i napor. Stres nastao povratkom na posao nakon obilnog nedeljnog uživanja u hrani i alkoholu rezultira 20 posto većom šansom da umrete zbog srčanog udara, pokazala je studija objavljena u British Medical Journal.

Utorak
Dobar za: Obavljanje važnih poslova. Studija objavljena od strane američkog Society of Industrial Psychology pokazuje da naša racionalna strana mozga dominira razmišljanjem početkom sedmice što je bolje za rutinske, svakodnevne poslove.
Osvežite svoj blog i Facebook profil - većina poseta zabilježi se utorkom.
Loš za:
Seks. Britanska anketa pokazala je da se najmanji broj seksualnih odnosa beleži utorkom.

Srijeda
Dobar za:
1. Prvi ljubavni sastanak. Više od četiri od 10 ispitanih smatra da je sreda najbolji dan za prvi ljubavni sastanak, pokazala je to anketa sa 8.000 ispitanika na internet stranici za samce.
A razlog je očit - ako sastanak prođe dobro imate dan predaha za sastanak u petak, a ako je loš imate drugu šansu sa nekim novim već u petak.
2. Pitajte za povišicu. U anketi sa 1.500 šefova pokazalo se da su najskloniji zahtjevima svojih uposlenika u sredu. Dva dana ranije prezaposleni su poslom koji ih čeka, a dva dana kasnije već razmišljaju o vikendu i lakše odbijaju zahteve.
Loš za:
1. Raspoloženje. Zaboravite neraspoloženje zbog ponedeljka, američki matematičari Christopher Danforth i Peter Dodds, sa Univerziteta Vermont analizovali su internet blogove i druge napise u zadnjih četiri godine i zaključili da su ljudi najnesrecniji sredom. U ponedeljak su još uvek srecni, primetili su, jer misle o proteklom vikendu. Međutim, do srede su ga zaboravili i stopili se sa radnom sredinom.

Četvrtak
Dobar za:
1. Seks. Seksualni hormoni imaju vrhunac u četvrtak. A najbolje je ako se obavi u četvrtak ujutro dok je nivo testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena pet puta viši.
Loš za:
1. Odlazak u bolnicu. Prime li vas u četvrtak verovatno će vas zadržati 24 sata duže nego one koje prime u nedelju, pokazala je studija britanskog Institute for Public Policy Research.
2. Roštilj. Sedmogodišnja studija pokazala je da četvrtkom najčešće pada kiša. Subotom pada najređe.

Petak
Dobar za:
1. Odustajanje od pušenja. Počnete li u petak lakše ćete izdržati vikend jer tokom prvih dana imate najjaču volju.
2. Ostavite automobil bez nadzora. Osiguravajuća kompanija Axa poručuje da je petkom za 17 posto veći broj krađa automobila (Motocikli se kradu najčešće ponedeljkom).
Loš za:
Važne finansijske odluke. Petkom smo verovatnije iscrpljeniji i neispavaniji nego bilo koji drugi dan u sedmici, a to bi moglo uticati na naše odluke.

Subota
Dobar za:
Rađanje. britanske statistike pokazuju da dijete rođeno u subotu ima najveće šanse da postane premijer i uspješan poslovni čovjek. Majke ipak preferišu utorak i dane kad ima više doktora u bolnici pa je i porođaj sigurniji.
Loš za:
Noćnu vožnju. Najveći broj alkoholizovanih noću vozi upravo u subotu.

Nedelja
Dobar za:
1. Najbolji dan za kupovinu. Tad je najbolji izbor u velikim trgovačkim centrima, pod uslovom da rade.
Loš za:
Kuvanje komplikovanog obroka. Pripremanje klasičnog pečenja stresnije je od odlaska zubaru. Ako je moguće - roštiljanje treba prepustiti osobi koja inače ne kuva tokom sedmice, svi skupa trebaju pripremiti švedski sto ili piknik košare.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар