Dugoročna vremenska prognoza za leto 2010.

Raznim prognozama na Astrosajtu, dodajemo jos jednu - meteorolosku. Kako ce, prema procenama sinopticara, biti leto i pocetak jeseni 2010? Prosečan septembar. Manje padavina na severozapadu, više na jugu Srbije, ali će one ipak biti u granicama proseka..

Pogledajte, najpre, trenutne temperature - kliknite na grad za NEDELJNU PROGNOZU tog i jos preko 100 gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, kao i popularnih letnjih destinacija (Grcka, Turska, Hrvatska...)



Prosečan septembar


Manje padavina na severozapadu, više na jugu Srbije, ali će one ipak biti u granicama proseka.

U Vojvodini, Šumadiji i zapadnoj Srbiji srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednost u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS na severozapadu do 0.9ºS u centralnim predelima, dok će u ostalom delu zemlјe biti iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 1.1ºS do 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14.1ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.2ºS u Podunavlјu i Posavini do 0.7ºS na jugu zemlјe u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.1ºS.

Srednja septembarska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 11 mm na severozapadu i višim za oko 11 mm u jujužnim predelima u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja septembarska količina padavina iznosiće oko 54 mm.

Oktobar 2010 : Miholјsko leto. Prosečno topao; u zapadnoj polovini zemlјe suvlјi, ali ipak prosečno vlažan oktobar.
Novembar 2010 : Jesenje kiše. Normalno topao i normalno vlažan novembar.
Decembar 2010 : Srednje mesečne temperature i količine padavina u granicama proseka.


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара:

  1. Анониман25. јул 2010. 12:31

    jel mozete da nam pomognete kakvo ce biti vreme od 10 do 20 avgusta...hvala unapred puno!!! :))))

    ОдговориИзбриши